Moriaaa Posted March 2, 2007 Posted March 2, 2007 [quote name='Aga_Mazury']ałć.....Olkusz...niedobrze...bardzo niedobrze... czy wiadomo cokolwiek o nim...czy moze jest na kwarantannie...? ktoś mógłby na forum collie wrzucić jako pilne??? ja za Boga nie mogę się doprosić łaskawości moda ani admina forum collie:angryy: ...a od kilku miesięcy nie mogę tam konta aktywować... Wątek collaka: http://www.collie.intertel.net.pl/forum/viewtopic.php?p=77903#77903 Quote
Aga-ta Posted March 2, 2007 Posted March 2, 2007 zdjecie wklejam z forum collie. Olkuski collak jest podobny do tego na zdjeciu (tylko nie jest taki zadbany i tak pieknie wyczesany) - jest szary i brudny. Zastanawiam sie, czy ten psiak komus po prostu nie zginal... Quote
Aga-ta Posted March 2, 2007 Posted March 2, 2007 jezeli ktos bylby zainteresowany jego adopcja moge pomoc - wyciagnac go stamtad i przewiezc Quote
kiwi Posted March 2, 2007 Posted March 2, 2007 Aga ta! czy to zcasm nie byl ten? patrycja wie komu on zginal! Quote
kiwi Posted March 2, 2007 Posted March 2, 2007 http://zwierzakiwkrakowie.blox.pl/html/1310721,262146,169.html?5 nie wime, byla propozycja oplaty za hotel za collie, gdyby byla nadal aktualna, to jak agata bylbys mi chetna pomoc w obsludze kolejnego psa to mzoe moglybysmy go zawiezc do hotelu do nas? ale tylko boksy zewnetrzne sa wolne Quote
Aga-ta Posted March 2, 2007 Posted March 2, 2007 z rasowych psow w Olkuszu jest jeszcze bokser, amstaf(b.agresywny, z ranami), pitbull (pogryziony, lagodny psiak. Ludzi kocha, psy juz nie za bardzo...), husky z jednym klapnietym uchem. Natomiast na kwarantannie jest jeszcze sunia owczarka niemieckiego i pies, a takze wychudzony bernardyn. Moze znacie kogos kto zajmuje sie w/w rasami? (o husky powiadomione sa amicusy) Quote
Aga-ta Posted March 2, 2007 Posted March 2, 2007 [quote name='kiwi']Aga ta! czy to zcasm nie byl ten? patrycja wie komu on zginal! nie, raczej nie, ale moze warto to sprawdzic - to tylko jedno zdjecie, moge sie mylic (choc dla mnie ten olkuski jest bardziej podobny do tego z "mojego" zdjecia) Quote
Aga-ta Posted March 2, 2007 Posted March 2, 2007 [quote name='kiwi']http://zwierzakiwkrakowie.blox.pl/html/1310721,262146,169.html?5 nie wime, byla propozycja oplaty za hotel za collie, gdyby byla nadal aktualna, to jak agata bylbys mi chetna pomoc w obsludze kolejnego psa to mzoe moglybysmy go zawiezc do hotelu do nas? ale tylko boksy zewnetrzne sa wolne jasne, ze pomoge Quote
Jagienka Posted March 4, 2007 Posted March 4, 2007 Ss ta jasna sunia ostatnia z pierwszego postu z Krakowa ma już dom. Quote
Ulka18 Posted March 4, 2007 Posted March 4, 2007 Agatko, propozycja oplacenia hoteliku dla psow rasy collie byla od Lucyny z forum collie. Lucynka jest w podrozy sluzbowej, ale na pewno sie odezwie jak tylko wroci. Jak sie zabrac zatem do wyciagniecia kolaka z Olkusza? Co dalej jak juz znajdzie sie w hoteliku? Quote
Ss Posted March 4, 2007 Author Posted March 4, 2007 Wkoncu wróciłam na dogo a tu tyle sie pozmieniało. Zaraz postaram sie tu wszystko poczytac... ale gdyby ktoś by mi mógł przybliżyć tą sytacje z tym hotelikiem to byłałbym wdzięczna... Quote
saga_86 Posted March 4, 2007 Posted March 4, 2007 Cytuję erkę: Przybył dzisiaj nam nowy psiak owczarek collie - ok. 3 mies, szczeniak. Psiak błakał się, jakieś dzieci podobno gdzies go przechowywały na działce"]działce, później trafił do tego ciecia, od którego wcześniej wzięłyśmy Nortona. Miałam mieć dla niego dom tymczasowy, ale zdaje mi sie ,że "dom" mnie wyrolował:cool3: i psiak jest w tej chwili u mnie. Absolutnie nie moge go przetrzymac dłużej! Ratunku! A to kolaczek u mnie, domek, nawet tymczasowy pilnie potrzebny!!!: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=33042&page=131 Quote
Ulka18 Posted March 4, 2007 Posted March 4, 2007 Saga, Erko, w razie czego Lucynka z forum collie proponowala oplacenie hoteliku. Na razie nie mam z Nia kontaktu, bo jest zagranica, ale jak przyjedzie zaraz do Niej zadzwonie. Ale gdyby ten domek w Goldapi sie odciagnal w czasie, to jest wyjscie. Wydaje mi sie, ze kolak ma poczatku krzywicy, czy podeslac cos z preparatow wapnia? Erko, wysle Ci jutro przelew na zakup tych srodkow, bedzie szybciej. Quote
Aga-ta Posted March 5, 2007 Posted March 5, 2007 Ulka18 napisał(a):Agatko, propozycja oplacenia hoteliku dla psow rasy collie byla od Lucyny z forum collie. Lucynka jest w podrozy sluzbowej, ale na pewno sie odezwie jak tylko wroci. Jak sie zabrac zatem do wyciagniecia kolaka z Olkusza? Co dalej jak juz znajdzie sie w hoteliku? wyciagniecie psiaka ze schroniska nie bedzie trudne, bo nikt tam tak naprawde nie dba o to gdzie i do kogo pies idzie. Spisza sobie dane na jakims karteluszku (w sumie bez dowodu tez sie obejdzie) i tyle. Gorzej jak stwierdza, ze mozemy byc z jakiejs organizacji - oni takich osob bardzo sie boja. Gdy tam czlowiek wchodzi nawet na moment nie moze zostac sam (jak bylysmy tam z kolezanka nawet nie moglysmy normalnie miedzy soba porozmawiac, bo facet caly czas nas szpiegowal, a jak kolezanka wyciagnela tel. zeby zrobic zdjecie nagle wylecial jakis drugi facet i zaczal na nia krzyczec). Dopiero jak pobylysmy tam troche i stwierdzili,ze nie musza sie nas obawiac "rozwiazal im sie jezyk" - stad tez wiemy jakie psy sa na kwarantannie i w jakim sa mniej wiecej stanie. Mowili tez, ze czesto sie zdarza, ze gdy pies wychodzi z kwarantanny na wybieg ogolny nie przezywa nawet jednego dnia, bo inne psy go zagryzaja:( Tak jak pisalam wczesniej tam jest bardzo prosty podzial - psy sa w jednej zagrodzie, a suczki w drugiej, ok.osmiu malych klatek pojedynczych (dla wybrancow i psow naprawde agresywnych, np. jest tam amstaf, ktorego wszyscy sie boja i nawet jedzenie mu nie wnosza tylko wsuwaja jakos od tytlu:( ) A generalnie wszystkie psy taplaja sie w jednym wielkim blocie ("szczescie" maja tylko wybrancy) :( Zaoferowalysmy z Kiwi pomoc, wiec jak psiak bylby juz w hoteliku mysle, ze wszyscy wspolnymi silami szukalibysmy mu domu. Quote
Ulka18 Posted March 5, 2007 Posted March 5, 2007 Agatko, bede dzwonic do Lucynki. Mam nadzieje, ze szybko uda sie zalatwic ten hotelik dla olkuskiego collie. Quote
saga_86 Posted March 5, 2007 Posted March 5, 2007 na razie jest u erki, choć nie powinien nie tylko dlatego że ona pracuje na cały etat, ale również dlatego, że erka miała niedawno szczeniaka na tymczasie który odszedł za TM z powodu nosówki:shake: W jej mieszkaniu powinna być kwarantanna! Ma już swój wątek, allegro ale na razie czeka... Quote
Moriaaa Posted March 5, 2007 Posted March 5, 2007 saga_86 napisał(a):na razie jest u erki, choć nie powinien nie tylko dlatego że ona pracuje na cały etat, ale również dlatego, że erka miała niedawno szczeniaka na tymczasie który odszedł za TM z powodu nosówki:shake: W jej mieszkaniu powinna być kwarantanna! Ma już swój wątek, allegro ale na razie czeka... Boże kochany..dziewczyny, to nie jest dobry pomysł aby małego dawać do domkuy gdzie była nosówka! To może być wyrok śmierci dla takiego malucha! Nie ma jakiegoś hoteliku??? Zabierajcie psiaka od Erki, szybko...:placz::placz::placz: Quote
Ulka18 Posted March 5, 2007 Posted March 5, 2007 Jestem umowiona dzisiaj na telefon wieczorem z Lucynka, ktora ofiarowala pomoc w zaplaceniu hoteliku dla collie, i dla maluszka i dla collie z Olkusza. Napisze zaraz jak cos bede wiedziec. Quote
kiwi Posted March 5, 2007 Posted March 5, 2007 jelsi u erki jest nosowka, to nie mozna psiaka wziac do hotelu... chyba ze jest 100% pewnosci ze maly jej nie przeniesie, nie mozemy ryzykowac zycia ligockich psiakow, ktore nieposzczepione sa po zabiegach... Quote
Ulka18 Posted March 5, 2007 Posted March 5, 2007 Kiwi, myslalam raczej o hoteliku w okolicach Kielc dla tego maluszka. Ale jesli tak jest z ta nosowka, to nie wiem co dalej :shake: Quote
saga_86 Posted March 5, 2007 Posted March 5, 2007 w Kielcach hotelików brak, ale ten szczeniak za TM odszedł już dość dawno, teraz nic tu nie choruje, nie ma już takiego niebezpieczeństwa Quote
Ulka18 Posted March 5, 2007 Posted March 5, 2007 Czyli w takim razie wchodzilaby w gre pomoc finansowa dla Erki do czasu adopcji? Czy jednak ten maly powinien jechac do hoteliku? Quote
Recommended Posts