Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

takie sliczne... ja to mam ogromna miekkosc do collakow, dobciow i onko i bulkow, bo maja takie piekne dlugi mordki!!

ale na szczescie collaki dosyc szybko znajduja dom

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Na forum collie, dzięki pomysłowi i wielkiemu sercu Pani Lucyny powstała jakiś czas temu inicjatywa wyciągania colaczków ze schronów, umieszczania ich w hotelikach i szukania domów. Jest pomysł, są pieniądze i dobre chęci, tylko brakuje rąk do pracy. Ja bym pojechała na Paluch, żeby zobaczyć, jak wygląda tam sytuacja (np. co się dzieje z tymi 2 colaczkami z interwencji na grójeckiej?), ale nie mam tam żadnych wejść, nie mam pojęcia, jak wyglądają procedury itd., w wielu schroniskach rasowe psy się ukrywa w celach znanych tylko kierownictwu... Potrzebuję do pomocy kogoś, kto tam bywa (wolontariusz?) i mógłby trzymać rękę na pulsie i pomagać w wyciąganiu psiaków. Naprawdę szkoda, żeby taka szansa została zmarnowana i rozbiła się o naszą niemoc/lenistwo/nie-wiadomo-co... To samo dotyczy innych miast... Trzeba wyszukiwać colaczki, znaleźć dobry sprawdzony hotelik, w którym psiaki dojdą do siebie, a potem dom. Koszty hoteliku i utrzymanie psa w nowym domu chce pokrywać ze specjalnego funduszu firma Dr Lucy.
Więc?...

Posted

2 lata temu szukalam colie w schroniskach. Niby były a żadnego nie udało mi sie wziąść.A to chory a to kwarantanna lub informacja nie aktualna. Tylko jeden czlowiek spytał sie szczerze" ile taki colie jest dla pani wart ".Po tym wszystkim mam juz swoje zdanie o rasowcach w schroniskach.Colaka swojego mam.Wypatrzyłam go w zapadłej wsi.Stał przy budzie w błocie po szyję.Odkarmiłam ,zadbałam i jest ozdobą mojego domu no i mnie oczywiście.To takie delikatne psy i po krotkim pobycie w schronisku z ich urody nie wiele zostaje.Chylę czoła przed osobami,które próbują tym cudownym psom pomóć.

Posted

wiem, słyszałam już takie historie i nie powiem, co o tym myślę, bo mnie zbanują. Ale nie można mówić, że nic się nie da zrobić, dopóki się zrobić czegoś nie spróbuje... Nawet jeśli kilka colaczków uda się wyciągnąć i wyadoptować w sposób kontrolowany to już wielki sukces.

Posted

Na krakowskiej stronce adopcji psów są dwie Kolusie do wzięcia. Biało czarne śliczne sunie. To rzeczywiście psiaki o wyjątowo delikatnej psychice, więc wielka szkoda, że muszą dzielić losy innych biedaków w schronisku. Nie wiem jak można im pomóc. :(

Posted

Do mnie już jakiś czas temu zwróciła się pani z radomia, której odszed właśnie collie za TM o pomoc w znalezieniu colaczka....
pytałam dziewczyn z Palucha (wolontariuszek...chyba morisowej jak się nie mylę...bo na stronie palucha widziałąm collie a nie chciałam pani bez potrzeby kierować na Paluch....niestety do dzis nie wiem...czy są do adopcji collie czy nie...

pewnie zabiegane dziewczyny....
no i nie wiem czy aby pani jeszcze nie ma colaka

Posted

Collie w Krakowie

Rasa: collie
Opis: W schronisku od grudnia 2006 roku. Bardzo kochana, wystraszona, łagodna sunia, znaleziona w okolicach ul. Nowohuckiej (Kraków). Bardzo prosi o domek :smile:

Opis: W schronisku od grudnia 2006 roku. Suczka jest bardzo łagodna i kontaktowa. Została znaleziona przy ulicy Dobrego Pasterza. Czeka na człowieka, który ją pokocha :smile:

Opis: Domu poszukuje 7 letnia bardzo łagodna suczka collie - Lessi.

I jeszcze taki mieszany piesek, o mordce Collie. Również łagodny, przestraszony, potrzebuje domku.

Posted

kurde, a ja czekam na odpowiedz w sprawie pracy w Krk..... i bardzo codzi mi po glowie, zeby wziac tam psa na tymczas... ale jesli bede wynajmowac pokoj, to nie da rady:( a na mieszkanie mnie raczej nie bedzie stac..

Posted

krakowskie colaczki mają swój wątek na forum collie, zostały też już chyba wybrane sprawdzone hoteliki, zostaje kwestia zorganizowania ich przenosin. W Mielcu są wspaniałe wolontariuszki, które zwracają uwagę na colaczki i sytuacja jest tam opanowana... A Warszawa i okolice? Nikt nic nie wie, nikt nic nie widział?

Posted

Jo37 napisał(a):
W sobotę w schronisku na Paluchu widziałam 2 collie (rodzeństwo ?)
Niestety nie wiem nic na ich temat .

Jejku, Jo37, a co Ty robiłaś na Paluchu? :crazyeye:

Posted

Lucynka W. z forum collie chce wysponsorowac hotelik dla krakowskich kolaczek. Problem tylko w wyadoptowaniu suniek ze schroniska(na kogo???)
i w znalezieniu chetnych do wyprowadzania i socjalizacji sunieczek w hoteliku :roll: