Devis&Marta Posted April 3, 2006 Posted April 3, 2006 ja bym sie z checia wpiasala ale niedlugo wyjezdzam:cool3: Quote
Frotka Posted April 11, 2006 Posted April 11, 2006 Puli - z tego co wiem w Krakowie nie ma innej kobiety-inspektora, oprócz mnie, a nie przypominam sobie takiej interwencji :razz: . Quote
puli Posted April 11, 2006 Posted April 11, 2006 Frotka,sąsiedzi powiedzieli że to była kobieta a pies mieszka w ok Kijowska-"Ogród Łobzów".To było w ub roku.Więcej nie wiem.B.proszę o kontakt na priv. Quote
Frotka Posted April 11, 2006 Posted April 11, 2006 Puli - jestem inspektorem społecznym (czytaj - w miare wolnego czasu, sił i pieniędzy, po pracy lub w weekendy), raczej skupiam się na udzielaniu pomocy prawnej niż czystych interwencjach, ale jeżeli sprawa jest nadal aktualna to 1. sprawdź 2.opisz mi dokładnie na pv 3. podja konkretny adres. Postaram się to załatwić. Quote
iac1 Posted May 15, 2006 Posted May 15, 2006 no dobrze ale jesli ja jestem chetny pracowac w takiej organizacji to gdzie mam sie zglosic? pracy nie zostawie[chyba ze beda placic stawke nie glodową] ale od czasu do czasu moge pracowac jak bede mial wolne wiec jakby co dajcie znac! czekam! Quote
yolencia Posted May 15, 2006 Posted May 15, 2006 Podaję linka do Krakowskiej strony. Jeszcze nie jest w pełni gotowa, ale podstawa jest. Może się zdarzyć, że strona nie będzie czasem widoczna, ale to znaczy, że fachowcy pracują nad nią. ;) http://www.strazdlazwierzat.krakow.prv.pl Quote
stereo Posted May 15, 2006 Posted May 15, 2006 bardzo fajna strona. W końcu wszystkie ustawy w jednym miejscu. Jak się troche rozbuduje, to będzie cudowna... :multi: Quote
iac1 Posted May 15, 2006 Posted May 15, 2006 aha strona stroną ale ja sie garne do pracy w wawie.. Quote
yolencia Posted May 15, 2006 Posted May 15, 2006 Dla zainteresowanych polecam stronę warszawską www.strazdlazwierzat.com.pl Quote
oliwia2005 Posted May 17, 2006 Posted May 17, 2006 http://miasta.gazeta.pl/lodz/1,35136,3349901.html Zachęcam do czytania i przyjścia na spotkanie. Prosze o zabranie dowodu osobistego,kartki i czegos do pisania oraz zarezerwowania ok 2 godzin. Pozdrawiam oliwia@widzew.net Quote
oliwia2005 Posted May 17, 2006 Posted May 17, 2006 http://miasta.gazeta.pl/lodz/1,35136,3349901.html Zapraszam. Proszę zabrac dowód osobisty,kartkę i coś do pisania oraz zarezerwować 2 godziny czasu. Pozdrawiam. oliwia@widzew.net Quote
Majaa Posted June 17, 2006 Posted June 17, 2006 Czytam i czytam ten wątek! Myślę cały czas nad tym wszystkim, mimo, że na urlopie jestem :evil_lol: Wszyscy macie po trochu racje ! począwszy od autorki tego wątka, skończywszy na największych zwolennikach SdZ U nas w mieście grupa osób stanęła przed wyborem - co zrobic, żeby pomóc zwierzętom, przy ogólnej niechęci władz do tej pomocy (nie ma schroniska, jest hycel, który po kolejnej sprawie wniesionej do sądu, podobno ?? zawiesił działalność..,.eh .... długo by opowiadać) Skłaniamy sie ku straży :razz: i za te wszystkie Wasze przemyslenia serdecznie dziękuję. Chyba pomogą nam podjąć ostateczną decyzję, choć wątpliwości nami targają okrutne ... i wciąż nie ma 30 osób chętnych do pomocy, nie mówiąc o zapleczu wszelkiego rodzaju :angryy: Quote
oliwia2005 Posted June 18, 2006 Posted June 18, 2006 Maju, wątpliwości maja wszyscy, bo to napewno nie będzie proste. Sami musimy się zorganizować, wynająć lokal i szukac sponsorów. Warszawa, Kraków, Łódź, Wrocław - podjeliśmy wyzwanie i udało się. ISTNIEJEMY !!! Jest nas wielu młodych, zdesperowanych sytuacja prawną i społeczną zwierząt. Naprawde trzeba pogjąc wyzwanie. Łodzi udało się zdobyś przychylnośc mediów, TOZ-u i schroniska. Mamy hotel dla psów, który nie będzie od nas pobiarał opłat oraz weterynarza, który będzie leczył zwierzaki za darmo. Mamy firmę, która nam druknęła 5 tyś. ulotek za darmo. O dziwo, ludzia CHCĄ nam pomagac z własnej woli. Warto spróbować, powalczyć o swoje przekonania. Pewnie, ze wielu spraw nie przekroczymy np. prawa, ale są inne sposoby. trzeba do tego podejśc spokojnie, rozsądnie ale tez d duuuuża odwagą. Trzymam kciuki :lol: Quote
oliwia2005 Posted June 18, 2006 Posted June 18, 2006 Następne spotkanie w Łodzi (wybory Zarządy i przyjazd Mateusza Jandy ) 23 czerwca, piatek, 18.00 Senatorska 11 (szkoła) . Zapraszam :lol: Quote
makulka Posted June 21, 2006 Posted June 21, 2006 Mineło troche czasu ,ciekawa jestem czy cos sie dzieje w tej sprawie? Quote
MilenaDz Posted June 21, 2006 Posted June 21, 2006 (edited) [Wątek jest z mojej strony jest nieaktualny - bardzo proszę zwrócić uwagę na jego datę :) Osoby chętne do współpracy ze Strażą dla Zwierząt proszone są o kontaktowanie się bezpośrednio z tą organizacją za pośrednictwem stron poszczególnych oddziałów www ogólnie dostępnych w internecie.] 24 czerwca Janda przyjezdza i jest z nim spotkanie. Potem rejestracja. Generalnie wszystko jest juz w koncowej fazie. Margo/rashid sie tym zajmuje, gdzies w tym watku jest do niej numer , lub na stronie jej hodowli persow Rashid. Ona wszystko powie jak sie do niej zadzwoni. Edited May 8, 2012 by MilenaDz patrz post 1 Quote
florida_blue Posted July 4, 2006 Posted July 4, 2006 www.koty.jurajskie.pl/straz.php Poszukujemy osób, które chciałyby zaangażować się do działań w jednostce "Straży dla Zwierząt (działającej na wzór brytyjskiej RSPCA) W tej chwili w Polsce działają dwa oddziały: w Warszawie i w Krakowie. Aby uruchomić kolejny oddział w Częstochowie potrzebujemy zebrać grupę 30 osób (pełnoletnich, zamieszkałych w Częstochowie i okolicach) zainteresowane współpracą osoby prosimy o kontakt : mulszanowscy@gmail.com pleple2000@o2.pl Quote
florida_blue Posted July 4, 2006 Posted July 4, 2006 czy moge prosić o przyklejenie - chociaż TYMCZASOWE... Prosze - moze ktoś z okolic zauważy .... Quote
martynka_wspaniala Posted July 4, 2006 Posted July 4, 2006 ja podnosze bo bardzo daleko nam to spadlo, a w czestochowie straz sie przyda:p Quote
florida_blue Posted July 4, 2006 Posted July 4, 2006 na forum GW jest mały odzew, ale JEST :) ogłoszenie wisi od niewawna, bo wstawiałam je jednocześnie :) No dogomaniacy lokalni - formalizujemy sie ?? ;) Quote
martynka_wspaniala Posted July 5, 2006 Posted July 5, 2006 Hop Hop Hop Hop moze zawiadomic osoby zarejstrowane na dogo z czestochowy bo temat jest daleko i moga ominac.. Quote
florida_blue Posted July 5, 2006 Posted July 5, 2006 dlatego wlasnie prosiłam o przyklejenie... chociaż na krótko.... Quote
Recommended Posts