Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Karmi napisał(a):
Ludzie już zmądrzeli i dlatego jeśli coś robią to nie robią tego z SdZ.;)

:loveu::loveu::loveu::diabloti::loveu::loveu::loveu:

Nic dodać nic ująć!

• 4 months later...
  • Replies 802
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Cześć jestem nowa:) Mam pytanie, jaką szkołę trzeba skończyć żeby zostać strażnikiem dla zwierząt ?I czy są potrzebne studia(jak tak, to jakie?)? Bardzo mnie to interesuje i chce dążyć do tego żeby nim zostać :) Także byłabym wdzięczna za odp ;] Pozdrawiam.

Posted

Przepraszam, że odświeżam stary wątek, ale... co z tą Strażą dla Zwierząt w Krakowie? Jest czy jej nie ma? Podane wcześniej linki do stron nie otwierają się, na innej stronie gdzie podane są terenowe oddziały, ale Krakowa nie ma :niewiem:

Posted

Lidan napisał(a):
Przepraszam, że odświeżam stary wątek, ale... co z tą Strażą dla Zwierząt w Krakowie? Jest czy jej nie ma? Podane wcześniej linki do stron nie otwierają się, na innej stronie gdzie podane są terenowe oddziały, ale Krakowa nie ma :niewiem:

Była i sie zmyła :cool3:
Potrzebujesz więcej informacji pisz na pw.

Posted

Packa napisał(a):
Cześć jestem nowa:) Mam pytanie, jaką szkołę trzeba skończyć żeby zostać strażnikiem dla zwierząt ?I czy są potrzebne studia(jak tak, to jakie?)? Bardzo mnie to interesuje i chce dążyć do tego żeby nim zostać :) Także byłabym wdzięczna za odp ;] Pozdrawiam.

Nie ma takiego zawodu jak ,,strażnik zwierząt". :razz: Nigdzie się go więc nie nauczysz. Można by mówić o wykonywaniu takiego zawodu jedynie w przypadku Ekopatrolu będącego w strukturach SM.
Zakładam, ze pytasz o Staż dla Zwierząt. SdZ jest stowarzyszeniem. W grę wchodzi więc wolontariat.

• 4 weeks later...
Posted

Witam serdecznie.
Jest w Toruniu OTOZ, ale działa jedna osoba. To jest zamało, a po za tym ludzie mało wiedzą o zwierzętach i czasami potrzebne są radykalne kroki. SZkoda, że my ludzie niepotrafimy się dogadać.

Posted

[quote name='zielony']Witam serdecznie.
Jest w Toruniu OTOZ, ale działa jedna osoba. To jest zamało, a po za tym ludzie mało wiedzą o zwierzętach i czasami potrzebne są radykalne kroki. SZkoda, że my ludzie niepotrafimy się dogadać.
Jedna osoba? no ale skład można chyba powiększyć prawda? tylko potrzebne są chętne osoby i zapewne szkolenia...

Posted

vena&vivi napisał(a):
No wlasnie szkolenia- - ja bym chciala uczestniczyc w takim szkoleniu cos w rodzaju przygotowania.

TOZ organizuje szkolenia. Popytaj.

Posted

Witam.
Z tego, co wiem OTOZ nie robi ŻADNYCH szkoleń, to nie ta sama organizacja co RSCPA. :-( A z wiedzą jest różnie, a jeszcze inaczej to wygląda, gdy ma się wiedze, a nie kozysta sie z niej. Niewiem, czy w Straży dla Zwierzat robi się szkolenia. Poprosili o szkolenie Strażnicy Miejscy z Rypina i będe ich szkolił.:multi:

Posted

OOOOOOOO no fajnie a jest szansa siakoś się dołączyć?? I wiadomo coś o terminach i płatnościach??

P.S Zielony jak tam szkolenie w Toruniu:razz: niestety zabrakło mnie z dożkami ale przesunięcie terminu o dwa tygodnie to niestety w moim przypadku tragedia:shake: ale może na następną się załapie:cool3:

Posted

Pisałam do TOZ-u i mi napisali, że jakoś w listopadzie będzie sszkolenie w Gdańsku bodajże...ale jest to jedna kawałek drogi...:roll:

Fajnie, że nic nie wiem o tym szkoleniu...

• 2 weeks later...
  • 4 weeks later...
Posted

Witam
To mój pierwszy post na tym forum,choć przeglądam je już od pewnego czasu.
Bardzo interesuje mnie sprawa SdZ na Śląsku bądź jakiejś innej organizacji pomagającej zwierzętom. Proszę o jakieś konkretne info.

pozdrawiam Aga