UeMka Posted April 27, 2008 Posted April 27, 2008 Karmi napisał(a):Ludzie już zmądrzeli i dlatego jeśli coś robią to nie robią tego z SdZ.;) :loveu::loveu::loveu::diabloti::loveu::loveu::loveu: Nic dodać nic ująć! Quote
Packa Posted September 17, 2008 Posted September 17, 2008 Cześć jestem nowa:) Mam pytanie, jaką szkołę trzeba skończyć żeby zostać strażnikiem dla zwierząt ?I czy są potrzebne studia(jak tak, to jakie?)? Bardzo mnie to interesuje i chce dążyć do tego żeby nim zostać :) Także byłabym wdzięczna za odp ;] Pozdrawiam. Quote
Lidan Posted September 23, 2008 Posted September 23, 2008 Przepraszam, że odświeżam stary wątek, ale... co z tą Strażą dla Zwierząt w Krakowie? Jest czy jej nie ma? Podane wcześniej linki do stron nie otwierają się, na innej stronie gdzie podane są terenowe oddziały, ale Krakowa nie ma :niewiem: Quote
Karmi Posted September 24, 2008 Posted September 24, 2008 Lidan napisał(a):Przepraszam, że odświeżam stary wątek, ale... co z tą Strażą dla Zwierząt w Krakowie? Jest czy jej nie ma? Podane wcześniej linki do stron nie otwierają się, na innej stronie gdzie podane są terenowe oddziały, ale Krakowa nie ma :niewiem: Była i sie zmyła :cool3: Potrzebujesz więcej informacji pisz na pw. Quote
giselle4 Posted September 24, 2008 Posted September 24, 2008 ....Czy Wrocław ma taka Straz?:oops: Quote
Luzia15 Posted September 24, 2008 Posted September 24, 2008 Straż dla zwierząt? Coś takiego przydałoby się w Warszawie i Piasecznie... Quote
Packa Posted September 24, 2008 Posted September 24, 2008 Przecież straż dla zwierząt już jest w warszawie...:roll: Quote
Luzia15 Posted September 25, 2008 Posted September 25, 2008 Tak? O. Nie wiedziałam, szczerze mówiąc. Ale w Piasecznie by się przydała... Quote
Karmi Posted September 25, 2008 Posted September 25, 2008 Packa napisał(a):Cześć jestem nowa:) Mam pytanie, jaką szkołę trzeba skończyć żeby zostać strażnikiem dla zwierząt ?I czy są potrzebne studia(jak tak, to jakie?)? Bardzo mnie to interesuje i chce dążyć do tego żeby nim zostać :) Także byłabym wdzięczna za odp ;] Pozdrawiam. Nie ma takiego zawodu jak ,,strażnik zwierząt". :razz: Nigdzie się go więc nie nauczysz. Można by mówić o wykonywaniu takiego zawodu jedynie w przypadku Ekopatrolu będącego w strukturach SM. Zakładam, ze pytasz o Staż dla Zwierząt. SdZ jest stowarzyszeniem. W grę wchodzi więc wolontariat. Quote
vena&vivi Posted October 21, 2008 Posted October 21, 2008 Odkopie troszke- czy jest w Toruniu jakaś organizacja pomagająca zwierzętom, biorąca udział w interwencjach itd??? Quote
lonka1 Posted October 21, 2008 Posted October 21, 2008 Właśnie ja też chcialaym wiedzieć czy jest jakaś organizacja w Toruniu która pomaga zwierzętom,interwencje itp:shake: Quote
lonka1 Posted October 21, 2008 Posted October 21, 2008 Myślę że trzeba zacząć coś robić w Toruniu dla dobra zwierząt tyle dzieje sie złego na tym świecie .Ta straż dla zwierząt byłaby dobra. Quote
zielony Posted October 22, 2008 Posted October 22, 2008 Witam serdecznie. Jest w Toruniu OTOZ, ale działa jedna osoba. To jest zamało, a po za tym ludzie mało wiedzą o zwierzętach i czasami potrzebne są radykalne kroki. SZkoda, że my ludzie niepotrafimy się dogadać. Quote
Rinuś Posted October 22, 2008 Posted October 22, 2008 [quote name='zielony']Witam serdecznie. Jest w Toruniu OTOZ, ale działa jedna osoba. To jest zamało, a po za tym ludzie mało wiedzą o zwierzętach i czasami potrzebne są radykalne kroki. SZkoda, że my ludzie niepotrafimy się dogadać. Jedna osoba? no ale skład można chyba powiększyć prawda? tylko potrzebne są chętne osoby i zapewne szkolenia... Quote
vena&vivi Posted October 22, 2008 Posted October 22, 2008 No wlasnie szkolenia- - ja bym chciala uczestniczyc w takim szkoleniu cos w rodzaju przygotowania. Quote
Karmi Posted October 22, 2008 Posted October 22, 2008 vena&vivi napisał(a):No wlasnie szkolenia- - ja bym chciala uczestniczyc w takim szkoleniu cos w rodzaju przygotowania. TOZ organizuje szkolenia. Popytaj. Quote
Rinuś Posted October 24, 2008 Posted October 24, 2008 [quote name='vena&vivi']Dzięki - spróbuje się dowiedzieć. Pyta pytaj..jak coś będziesz wiedziała to ja się chętnie zapiszę :p Quote
vena&vivi Posted October 24, 2008 Posted October 24, 2008 Hahah wiedzma, na łatwizne idzie:eviltong: ale bede dobrą koleżanką i Ci powiem jak się dowiem:multi: Quote
zielony Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 Witam. Z tego, co wiem OTOZ nie robi ŻADNYCH szkoleń, to nie ta sama organizacja co RSCPA. :-( A z wiedzą jest różnie, a jeszcze inaczej to wygląda, gdy ma się wiedze, a nie kozysta sie z niej. Niewiem, czy w Straży dla Zwierzat robi się szkolenia. Poprosili o szkolenie Strażnicy Miejscy z Rypina i będe ich szkolił.:multi: Quote
vena&vivi Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 OOOOOOOO no fajnie a jest szansa siakoś się dołączyć?? I wiadomo coś o terminach i płatnościach?? P.S Zielony jak tam szkolenie w Toruniu:razz: niestety zabrakło mnie z dożkami ale przesunięcie terminu o dwa tygodnie to niestety w moim przypadku tragedia:shake: ale może na następną się załapie:cool3: Quote
Rinuś Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 Pisałam do TOZ-u i mi napisali, że jakoś w listopadzie będzie sszkolenie w Gdańsku bodajże...ale jest to jedna kawałek drogi...:roll: Fajnie, że nic nie wiem o tym szkoleniu... Quote
zielony Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 To jest szkolene w Rypinie i dotyczy wyłapywania zwierząt. Niestety nie da się do niego dołączyć. Quote
kuba123 Posted November 27, 2008 Posted November 27, 2008 Witam To mój pierwszy post na tym forum,choć przeglądam je już od pewnego czasu. Bardzo interesuje mnie sprawa SdZ na Śląsku bądź jakiejś innej organizacji pomagającej zwierzętom. Proszę o jakieś konkretne info. pozdrawiam Aga Quote
Recommended Posts