Karmi Posted March 8, 2009 Posted March 8, 2009 Szamanka napisał(a):To, że Straż się tu nie wypowiada, nie znaczy, że wątku nie czyta. Nie trzeba pisać tutaj, publicznie, by interweniować i reagować na różne sytuacje. Jeśli- Twoim zdaniem- Straż reaguje i interweniuje na podstawie tego co wyczyta w tym wątku to po co doradzasz pytającym osobisty kontakt z nimi za pomocą lelefonu lub @? ;) diana123 napisał(a):Trzeba mówić i zgłaszać. Ja postanowiłam nazwac jedną Panią - TĄ KTÓREJ IMIENIA NIE WARTO WYMIAWIAĆ - (wszyscy wiemy o kim mowa) i zapomnieć. Wszyscy miłośnicy zwierząt (prawdziwi) piszcie na tym wątku - Szamanko zapomnij o polemice ratujmy zwierzęta a nie róbmy PR tym którzy wiedza najlepiej Diano 123 zanim autarytatywnie postanowisz jakim celom ma służyć ten wątek może wato byłoby zapytać o zdanie jego autorów czyli osobę która go stworzyła oraz osobę na prośbę, której powstał. Nie sądzisz? ps.,,ta której imienia nie warto wymawiać"? :evil_lol: Czyżby zbyt dużo literatury młodziezowej? Franca81 napisał(a):A u tego pana co pokazywałam kilka aukcji wygasło ale się pojawiła nowa: maltanczyki. a nie wygasla jeszcze mix maltanczyka z chihuahua..... współczuję tym pieskom.... Ale sprawa jest ruszona :p Może warto byłoby rzucić też temat na PWP? Może ktoś jest z Myślenic? Może ktoś zna temat? Tam więcej osób zagląda. Tu dyskusja toczy się ostanio w 4 ;) Quote
Szamanka Posted March 8, 2009 Posted March 8, 2009 Karmi, nie mam ochoty z Tobą dyskutować, więc daruj sobie swoje wypowiedzi do mnie. Nie Twoja sprawa co robię i co do kogo piszę. Quote
diana123 Posted March 8, 2009 Posted March 8, 2009 :evil_lol:Karmi napisał(a):Jeśli- Twoim zdaniem- Straż reaguje i interweniuje na podstawie tego co wyczyta w tym wątku to po co doradzasz pytającym osobisty kontakt z nimi za pomocą lelefonu lub @? ;) Diano 123 zanim autarytatywnie postanowisz jakim celom ma służyć ten wątek może wato byłoby zapytać o zdanie jego autorów czyli osobę która go stworzyła oraz osobę na prośbę, której powstał. Nie sądzisz? ps.,,ta której imienia nie warto wymawiać"? :evil_lol: Czyżby zbyt dużo literatury młodziezowej? nie chodziło mi o cytat z literatury ale DOSŁOWNE ZNACZENIE:evil_lol: Może warto byłoby rzucić też temat na PWP? Może ktoś jest z Myślenic? Może ktoś zna temat? Tam więcej osób zagląda. Tu dyskusja toczy się ostanio w 4 ;) NIE MYŚLENIC A MYSŁOWIC:placz: Quote
Besa Posted March 9, 2009 Posted March 9, 2009 Karmi napisał(a):Wątek ma tytuł Straż dla Zwierząt- Okręg Śląsk i powstał w wyniku przeniesienia wątku Straż dla Zwierząt -Katowice. Wątek ten dotyczył tworzenia Straży dla Zwierząt. Straż dla zwierząt na Śląsku nie powstała a autorzy wątku już dawno nie poruszają tego tematu. Wypowiem się jako autorka poprzedniego wątku. Ponieważ Straż dla Zwierząt Okręg Śląski nie powstała - cała dyskusja jest bezprzedmiotowa i proszę o zamknięcie tego wątku. Jeśli ktoś kiedyś (w co szczerze wątpię :roll: ) będzie chciał zakładać SDZ na Śląsku - założy swój wątek. Quote
jozek68 Posted August 29, 2009 Posted August 29, 2009 mam doświadczenie w pracy ze zwierzętami, szczególnie psami. Quote
Stokrotka2201 Posted October 6, 2009 Posted October 6, 2009 czemu już nieaktualne? ja chcialabym zgromadzić 30 osób, mysle ze jest to możliwe i taka straż jest potrzebna w częstochowie, proszę o kontakt może uda nam się zgromadzić 30 osób :) kasia.bl@poczta.fm Quote
Andy B. Posted April 15, 2010 Posted April 15, 2010 Przeczytalem caly watek i nie moge wyjsc z podziwu. W wielu malych aglomeracjach wolontariusze wyprowaja sobie flaki zeby ratowac psie i kocie nieszczescia. Zbieraja zlotowke do zlotowki zeby zwierzaki mialy gdzie spac i nie chodzily glodne. A tu propozycja: wstap do strazy, wplac kase, kup sobie mundur, zalatw biuro, kojce i samochod. A co w zamian? Szkolenie... za kase oczywiscie, rownowartosc 2-tyg. utrzymania dla psiaka na DT. Przejedzcie sie kochani po wioskach i zobaczcie jak to wyglada. Na interwencje jezdzi sie w towarzystwie policji a tu sie ktos łudzi ze mundurek SdZ zrobi wrazenie? Czesto policyjny nie pomaga... Wiec po co komu mundur? No, mozna paradowac po miescie :) Licza sie efekty, uratowane zwierzaki a nie wyprasowane ubranko, biuro i medialny szum w Familiadzie. Pogrzebcie na dogomanii i zobaczcie ile psiakow ratuja forumowicze, jak ciulaja do psiej skarpety na sterylki i leczenia. Zapewniam Was ze nie wydadza zeta na mundurek i platny wyklad pana z Warszawy bo wszystko co ich interesuje znajda w necie, od analizy psiego stolca po obowiazujace akty prawne. Jezeli Straz ma sie stac instytucja chroniaca zwierzaki to powinna wspierac tych ktorzy juz to robia od wielu lat i moga sie pochwalic duzymi osiagnieciami. A nie zaczynac od wplac, kup i zaplac. Bo wyraznie pachnie to przewaga formy nad trescia. Quote
Bengi Posted April 26, 2010 Posted April 26, 2010 Witam serdecznie, Czy ktoś może wie, dlaczego nie powstała w Katowicach jednostka terenowa SdZ?? Szukam, szukam i nie mogę znależć żadnej informacji na ten temat!! Quote
Malwi Posted August 8, 2010 Posted August 8, 2010 zanim popadniemy w euforię, ochy i achy .... http://www.wykop.pl/ramka/433601/hycel-w-skorze-obroncy-zwierzat/ Quote
44margo Posted September 11, 2010 Posted September 11, 2010 http://www.wykop.pl/ramka/433601/hyc...oncy-zwierzat/ iiiiiiiiiiii do tego to wszytsko jest prawdą niestety .Wiem coś o tym ,niestety!!!! Quote
44margo Posted September 17, 2010 Posted September 17, 2010 Oczywiście powstała,działała i została zamknięta przez : http://www.wykop.pl/ramka/433601/hyc...oncy-zwierzat/ Quote
44margo Posted September 17, 2010 Posted September 17, 2010 Dlatego,że: http://www.wykop.pl/ramka/433601/hyc...oncy-zwierzat/ Quote
szufladowykram Posted December 27, 2010 Posted December 27, 2010 Chętnie podejmę się pracy na rzecz zwierząt na terenie Pszczyny ,Tych ,Bielska-Białej.Dysponuję czasem, posiadam prawo jazdy no i bezgranicznie jestem oddana zwierzętom. Quote
bax190 Posted January 21, 2011 Posted January 21, 2011 Witam, jestem chętna przyłączyć sie do Staży dla Zwierząt w ok. Bielska Białej, Oświecimia,Pszczyny i okolice. mail bax190@wp.pl Quote
44margo Posted January 24, 2011 Posted January 24, 2011 Trzymaj się z daleka od tego ,jak chcesz pomagać to świetnie ,ale nie tam!!! Quote
malagos Posted January 25, 2011 Posted January 25, 2011 A tak przez ciekawosc, zgloszenie "jestem chętna i chcę się przyłączyc" i co, jest jakiś odzew? Quote
Lillka Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 i powiedzcie mi jak jest z ta straza w Krk? bo nie wiem czy mam jeszcze szanse, zeby tam sie dostac... Quote
44margo Posted April 8, 2011 Posted April 8, 2011 Ludzie czy umiecie czytać? W KRAKOWIE NIE MA STRAŻY OD KILKU LAT ,ZLIKWIDOWAŁ JĄ JANDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!TAK SAMO JAK W GDAŃSKU I W KATOWICACH ... Quote
rasowa2410 Posted April 11, 2011 Posted April 11, 2011 w kujwsko-pomorskim też nie ma -choć dużo chętnych! Quote
Malwi Posted April 11, 2011 Posted April 11, 2011 skoro dużo chętnych to może załóżcie jakiś patrol interwencyjny ? np. w Kaliszu TOZ połączył się z Help Animals i powstała "Straż Zwierząt" Quote
rasowa2410 Posted April 12, 2011 Posted April 12, 2011 Fajnie, fajnie - gdyby jednak jeszcze jakieś pieniądze były :( Trzymam kciuki, że się uda. Ale zacząć jest najtrudniej Quote
Malwi Posted April 12, 2011 Posted April 12, 2011 pieniądze ? pozwolenie na zbiórkę załatwić i zbierać! idźcie do TOZu, zadzwońcie do Kaliskiego Help Animals - wprowadzą was w temat i pomogą wystartować , a później to już będzie z górki ;) jak jest kilka osób chętnych to już coś ;) zrobić zebranie, założyć stowarzyszenie i działać ;) Quote
rasowa2410 Posted April 12, 2011 Posted April 12, 2011 No! Łał! To się nazywa obeznanie z tematem! zapamiętam. ZAPAMIĘTAM. Ze zbiórką może być gorzej bo wiem, że jak się prosi o datek dla schroniska to dosłownie trzeba żebrać przy bogatych ludziach! Straaaszne. Nic nie dadzą. Biedniejsi zawsze mają. Ostatnio nawet jakiś mały chłopczyk dał mi 5 groszy i się uśmiechnął i przeprosił, że nie ma więcej. :) Słodkie to było. A ci, dorośli to zaczynają wrzeszczeć, że są ważniejsze sprawy, że dzieci głodują w Afryce, że wody nie mają :( I tak dziękuję bardzo! Quote
Malwi Posted April 12, 2011 Posted April 12, 2011 zbiórka ? zróbcie koszulki jednakowe ( są naprasowywanki które można samemu w domu zrobić ) idźcie w miasto w dzień "targowy" najlepiej sobota, zróbcie puszki i zbierajcie do puszek ( oczywiście najpierw musicie od UM uzyskać pozwolenie ) ... u mnie mieście były takie akcje organizowane - 3 grupy po 2-3 osoby + pies ze schroniska ( z bandamką napisem "szukam domu" ) - średnio było około 1000-1500 zł uzbierane na każdej takiej "akcji" - oczywiście wszystko pod patronatem stowarzyszenia - później trzeba opublikować w gazecie ile zostało zebrane.... Bydgoszcz chyba większe miasto niż Ostrów ;) dla chcącego nic trudnego :D i nie chodzić do bogatszych ludzi .. bo przeważnie oni mają innych głęboko.... i nie zrażać ię jak ktoś zbeszta albo powie że są dzieci bezdomne albo że wszystkie bezdomne psy należy usypiać ... miłośnicy zwierzaków zawsze grosza jakiegoś wrzucą ;) Quote
Recommended Posts