Aleksandra Bytom Posted July 15, 2011 Posted July 15, 2011 Sandra222 napisał(a):Opuszczam ten wątek, bo sprawa zaczyna się robić niepoważna. Szkoda czasu na czytanie takiej dziecinady... widzisz bożena wszystkich zniechęcasz a to mogłaby być dobra inicjatywa,gorszego inicjatora niż Ty jeszcze nie widziałam :) oczywiście pozdrawiam Quote
maciaszek Posted July 15, 2011 Posted July 15, 2011 Doprawdy to już zakrawa na jawną kpinę z nas wszystkich. Bożeno, dobrze się bawisz? Szkoda, że naszym kosztem... Nic to, sama wystawiasz sobie wizytówkę. Niezbyt ciekawą... Jeśli nie potrafisz odpowiedzieć na moje pytania, przyznaj się do tego. Jeśli nie chcesz na nie odpowiadać to też nie bądź tchórzem i napisz to. Jeśli wiesz coś więcej, to może oświeć nas łaskawie. Bo ta dziecinada, którą uprawiasz tylko zraża ludzi do Ciebie i do przedsięwzięcia, któremu przewodzisz. A może my w ogóle o dwóch różnych organizacjach rozmawiamy, co? Może pod skrótem SdZ kryje się coś innego? Nie Straż dla Zwierząt. Pozdrawiam... Quote
Lili8522 Posted July 16, 2011 Posted July 16, 2011 Kurcze, co się tutaj dzieję? Cały czas rozważałam opcję czy wstąpić do staży ale kiedy to czytam to szczerze mówiąc bardzo mnie to odrzuca... Quote
bozena1964 Posted July 16, 2011 Posted July 16, 2011 Aleksandra Bytom napisał(a):widzisz bożena wszystkich zniechęcasz a to mogłaby być dobra inicjatywa,gorszego inicjatora niż Ty jeszcze nie widziałam :) oczywiście pozdrawiam a teraz to zycze milego dnia i pomagaj dalej zwierzetom a od czasu do czasu popatrz co sie dzieje z nimi :( Quote
misiu Posted July 16, 2011 Posted July 16, 2011 A może po prostu ktoś tu próbuje coś ugrać na ludzkich uczuciach do zwierząt.???? Pojawiacie się znikąd i coś chcecie zrobić , tylko nikt nie wie co. Czasy komuny minęły mam nadzieję bezpowrotnie i można wszystko mówić JAWNIE, a Wy robicie jakąś konspirację. MOŻE POCHWALCIE SIĘ CO WY ZROBIŁYŚCIE DO TEJ PORY DLA ZWIERZAKÓW Quote
bozena1964 Posted July 16, 2011 Posted July 16, 2011 misiu napisał(a):a może po prostu ktoś tu próbuje coś ugrać na ludzkich uczuciach do zwierząt.???? Pojawiacie się znikąd i coś chcecie zrobić , tylko nikt nie wie co. Czasy komuny minęły mam nadzieję bezpowrotnie i można wszystko mówić jawnie, a wy robicie jakąś konspirację. Może pochwalcie się co wy zrobiłyście do tej pory dla zwierzaków to pomoc dla zwierzakow polega na chwaleniu sie ?!!!!!!!!!!!!! Hm ... Nie wiedzialam pozdrawiam :) Quote
Aleksandra Bytom Posted July 16, 2011 Posted July 16, 2011 ty bożena jesteś bezczelna i butna ale daleko to na tym nie zajedziesz i sama się o tym przekonasz już niebawem zapewne,Twój cały pomysł na pomaganie zwierzętom to zapewne kombinowanie jak by to zabronić schroniskom pobierania opłat za zwierzęta co? tutaj jest wielu mądrzejszych od ciebie którzy aby pomagać nie potrzebują łatki organizacji a Ty powinnaś już zamknąć dziób i zniknąć z tego wątku bo bardziej mu zaszkodzić niż Ty to nikt nie może i szkoda mi Natusii bo założyła i zapraszała ludzi na wątek na którym swoje popisy odstawia człowiek twojego pokroju,nie lepiej racjonalnie odpowiadać na pytania? masz tu wszystkich za idiotów? załóż wątek o pozdrawianiu i tam sobie pozdrawiaj kogo chcesz,my tu czekamy na ważne informacje Quote
misiu Posted July 16, 2011 Posted July 16, 2011 bozena1964 napisał(a):to pomoc dla zwierzakow polega na chwaleniu sie ?!!!!!!!!!!!!! Hm ... Nie wiedzialam pozdrawiam :) A czy polega na zarzucaniu innym ,że nic nie robią ?? Czy polega na pisaniu ,, POZDRAWIAM " ?? czy polega na trzymaniu wszystkiego w tajemnicy ?? Quote
misiu Posted July 16, 2011 Posted July 16, 2011 Może zamiast pchać się w tą całą biurokrację weźcie się za konkretną robotę . W SOSNOWIECKIM schronisku potrzebują wolontariuszy !!!!! :) Quote
Charly Posted July 16, 2011 Posted July 16, 2011 [quote name='Aleksandra Bytom']ty bożena jesteś bezczelna i butna ale daleko to na tym nie zajedziesz i sama się o tym przekonasz już niebawem zapewne,Twój cały pomysł na pomaganie zwierzętom to zapewne kombinowanie jak by to zabronić schroniskom pobierania opłat za zwierzęta co? tutaj jest wielu mądrzejszych od ciebie którzy aby pomagać nie potrzebują łatki organizacji a Ty powinnaś już zamknąć dziób i zniknąć z tego wątku bo bardziej mu zaszkodzić niż Ty to nikt nie może i szkoda mi Natusii bo założyła i zapraszała ludzi na wątek na którym swoje popisy odstawia człowiek twojego pokroju,nie lepiej racjonalnie odpowiadać na pytania? masz tu wszystkich za idiotów? załóż wątek o pozdrawianiu i tam sobie pozdrawiaj kogo chcesz,my tu czekamy na ważne informacje ryba psuje się od głowy...(czy jakoś tak to było...). tak na wypadek, gdyby jednak chodziło "o tą SdZ";) http://www.tomaszmatkowski.pl/blog/148-hycel-w-skoze-obrocy-zwierzt Quote
44margo Posted July 16, 2011 Posted July 16, 2011 Ona już dawno zaczęła się psuć,a jeśli ktoś mimo wszelkich wskazań na ziemi chce się przyłączyć do http://www.tomaszmatkowski.pl/blog/1...obrocy-zwierzt to z pewnością nie jest miłośnikiem zwierząt,a jedynie rządnym władzy człowiekiem :diabloti: Quote
44margo Posted July 16, 2011 Posted July 16, 2011 bozena1964 napisał(a):pozdrawiam :) Brak argumentów to też argument,tyle ,że działanie jego jest odwrotne od oczekiwanego Quote
maciaszek Posted July 16, 2011 Posted July 16, 2011 [quote name='bozena1964']milego dnia i przypomnij sobie o BRIARDY W POTRZEBIE !!!!!!!!! co w tym celu zrobilas ? pomoglas chociaz jednemu psiakowi ? pomysl zanim cos napiszesz Odpowiem Ci na to Twoimi własnymi słowami: [quote name='bozena1964']to pomoc dla zwierzakow polega na chwaleniu sie ?!!!!!!!!!!!!! Hm ... Nie wiedzialam pozdrawiam :) Pogrążasz się coraz bardziej... Zamiast sensownie odpowiedzieć na sensowne pytania to zupełnie idiotycznie atakujesz i kompletnie nie na temat. I znowu Twoje własne słowa zacytuję: [quote name='bozena1964']pomysl zanim cos napiszesz Nie pozdrawiam. Quote
maciaszek Posted July 16, 2011 Posted July 16, 2011 Gdyby tak przez przypadek ktoś tu trafił, to zapraszam na ten wątek... http://www.dogomania.pl/threads/211080-%C5%9Bl%C4%85sk!!-Poszukujemy-ch%C4%99tnych-os%C3%B3b-do-stra%C5%BCy-dla-zwierz%C4%85t!! Przekonacie się ile wart jest ten nabór i jak "poważnie" zachowuje się przedmówczyni... Quote
maciaszek Posted July 16, 2011 Posted July 16, 2011 Nie zmieniaj tematu, bo to naprawdę dość dziecinna metoda. Wciąż czekam aż (jako osoba koordynująca założenie śląskiego okręgu SdZ) odpowiesz na moje pytania. A briard już na pomoc nie czeka, tylko aż jego nowi właściciele zabiorą go w poniedziałek do domu. To tak dla Twojej wiadomości, żebyś wreszcie dała sobie spokój z pobocznymi tematami. Quote
bozena1964 Posted July 16, 2011 Posted July 16, 2011 http://www.dogomania.pl/threads/75632-Stra%C5%BC-dla-Zwierz%C4%85t-Okr%C4%99g-%C5%9Al%C4%85sk albo ten :) Quote
maciaszek Posted July 16, 2011 Posted July 16, 2011 A Ty dalej robisz wszystko, żeby tylko nie odpowiedzieć na pytania, które zostały tu zadane. Ciekawe czy jak bym przyszła na zebranie i zadała je tam to też byś taką dziecinadę uskuteczniała... Quote
44margo Posted July 16, 2011 Posted July 16, 2011 [quote name='Natussiaa'] ponieważ są odkopywane jakieś dawne sprawy ,o których nie mam zielonego pojęcia. Jakie dawne sprawy? To się działo i dzieje teraz !!!!!!!! Quote
maciaszek Posted July 16, 2011 Posted July 16, 2011 Margo, daj spokój Natusi. Założyła wątek w dobrej wierze. Nie chciała na nim awantur. Najwyraźniej nic nie wiedziała o tym, co było wcześniej (poprzedni okręg, zamieszanie wokół Jandy). Wyszło jak wyszło, bo bozena1964 traktuje wszystkich, delikatnie mówiąc, niepoważnie... Quote
44margo Posted July 16, 2011 Posted July 16, 2011 [quote name='bozena1964']http://www.dogomania.pl/threads/75632-Stra%C5%BC-dla-Zwierz%C4%85t-Okr%C4%99g-%C5%9Al%C4%85sk albo ten :) A może w końcu odpowiesz na zadawane ci przez Maciaszka pytania .Pytania są proste,czyżby odpowiedzi były trudne? Quote
Natussiaa Posted July 16, 2011 Posted July 16, 2011 gdybym wiedziała ,że taka dyskusja się rozwinie na tym wątku to na pewno bym go nie zakładała..:shake: ja niestety nie odpowiem na wasze pytania bo po prostu wiem tyle co wy. zastanawiam sie nad zamknięciem wątku..?dla zainteresowanych ,kontakt telefoniczny w sprawie strazy jest w pierwszym poscie..:roll: Quote
44margo Posted July 16, 2011 Posted July 16, 2011 [quote name='maciaszek']Margo, daj spokój Natusi. Założyła wątek w dobrej wierze. Nie chciała na nim awantur. Najwyraźniej nic nie wiedziała o tym, co było wcześniej (poprzedni okręg, zamieszanie wokół Jandy). Wyszło jak wyszło, bo bozena1964 traktuje wszystkich, delikatnie mówiąc, niepoważnie... Ja pisałam już dawno,że nie moją intencją jest zamęt ,ale raczej uratowanie ...przepraszam.... naiwnych ,którzy w dobrej wierze ..... Sama się nich zaliczam ,płacąc rachunki do dnia dzisiejszego za swóją naiwność ,ale to już inna bajka. Bożena 1964 to osoba ,według mnie pasująca do stereotypu Sdz ,zażarta ,nie przebierająca w słowach ,ani w czynach .Prawdopodobnie ma dość niskie mniemanie o własnej osobie,stąd chęć pokazania innym swojej "siły" Natusia to osoba o predyspozycjach pro zwierzęcych,ale z małą siłą przebicia.A ten świat to jeden wyścig szczurów,niezależnie od trenowanej dyscypliny. [quote name='Natussiaa']gdybym wiedziała ,że taka dyskusja się rozwinie na tym wątku to na pewno bym go nie zakładała..:shake: ja niestety nie odpowiem na wasze pytania bo po prostu wiem tyle co wy. zastanawiam sie nad zamknięciem wątku..?dla zainteresowanych ,kontakt telefoniczny w sprawie strazy jest w pierwszym poscie..:roll: To lepiej się przyglądnij z kim się zadajesz.Dość obcesowo ,ale konkretnie. [quote name='44margo']To lepiej się przyglądnij z kim się zadajesz.Dość obcesowo ,ale konkretnie. I jakie logo reklamujesz ...... Quote
Natussiaa Posted July 16, 2011 Posted July 16, 2011 44margo napisał(a):To lepiej się przyglądnij z kim się zadajesz.Dość obcesowo ,ale konkretnie. Dobrze,poczytam linki ,które wkleiliście na wątek. Quote
44margo Posted July 16, 2011 Posted July 16, 2011 Natussiaa napisał(a):Dobrze,poczytam linki ,które wkleiliście na wątek. Pisać kazdy może co mu się podoba,ale w tych linkach zawarta jest kwintesencja prawdy.Nie każdy musi wierzyć ,ale powinien choć się zastanowić ,dlaczego inni na tą samą sprawę patrzą jakby innymi oczami. Quote
kuba123 Posted July 16, 2011 Posted July 16, 2011 przejrzałam wątek i zastanawia mnie kilka rzeczy - jakie umocowanie prawne ma SdZ( tylko inspektorzy TOZu mają uprawnienia, czy coś się zmieniło)? - od kiedy to MUNDUR DAJE WŁADZĘ? - co to znaczy ''więcej praw w interwencjach''?(na posesję można wejść tylko z policją lub SM, na wniosek organizacji prozwierzęcej zgodę na odebranie/zatrzymanie zwierzęcia wydaje prokurator, prezydent miasta, inny organ właściwy, o miejscu przechowywania/przetrzymania zwierzęcia tez decydują te organy,- a to może każda organizacja, bez mundurów, belek na pagonach i innych ceregieli) - czy będą przeprowadzane wszystkie interwencje zgłoszone, czy tylko takie spektakularne i czy osoba przeprowadzająca ''zwykłą'' interwencję nie zostanie '' na lodzie''? - na co przeznaczane są składki? to na razie na tyle Quote
Recommended Posts