Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Sandra222 napisał(a):
Opuszczam ten wątek, bo sprawa zaczyna się robić niepoważna.
Szkoda czasu na czytanie takiej dziecinady...

widzisz bożena wszystkich zniechęcasz a to mogłaby być dobra inicjatywa,gorszego inicjatora niż Ty jeszcze nie widziałam :) oczywiście pozdrawiam

• Replies 802
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Doprawdy to już zakrawa na jawną kpinę z nas wszystkich.
Bożeno, dobrze się bawisz? Szkoda, że naszym kosztem...
Nic to, sama wystawiasz sobie wizytówkę. Niezbyt ciekawą...

Jeśli nie potrafisz odpowiedzieć na moje pytania, przyznaj się do tego.
Jeśli nie chcesz na nie odpowiadać to też nie bądź tchórzem i napisz to.
Jeśli wiesz coś więcej, to może oświeć nas łaskawie.
Bo ta dziecinada, którą uprawiasz tylko zraża ludzi do Ciebie i do przedsięwzięcia, któremu przewodzisz.

A może my w ogóle o dwóch różnych organizacjach rozmawiamy, co?
Może pod skrótem SdZ kryje się coś innego? Nie Straż dla Zwierząt.

Pozdrawiam...

Posted

Aleksandra Bytom napisał(a):
widzisz bożena wszystkich zniechęcasz a to mogłaby być dobra inicjatywa,gorszego inicjatora niż Ty jeszcze nie widziałam :) oczywiście pozdrawiam

a teraz to zycze milego dnia i pomagaj dalej zwierzetom a od czasu do czasu popatrz co sie dzieje z nimi :(

Posted

A może po prostu ktoś tu próbuje coś ugrać na ludzkich uczuciach do zwierząt.????
Pojawiacie się znikąd i coś chcecie zrobić , tylko nikt nie wie co. Czasy komuny minęły mam nadzieję bezpowrotnie i można wszystko mówić JAWNIE, a Wy robicie jakąś konspirację.
MOŻE POCHWALCIE SIĘ CO WY ZROBIŁYŚCIE DO TEJ PORY DLA ZWIERZAKÓW

Posted

misiu napisał(a):
a może po prostu ktoś tu próbuje coś ugrać na ludzkich uczuciach do zwierząt.????
Pojawiacie się znikąd i coś chcecie zrobić , tylko nikt nie wie co. Czasy komuny minęły mam nadzieję bezpowrotnie i można wszystko mówić jawnie, a wy robicie jakąś konspirację.
Może pochwalcie się co wy zrobiłyście do tej pory dla zwierzaków

to pomoc dla zwierzakow polega na chwaleniu sie ?!!!!!!!!!!!!! Hm ... Nie wiedzialam
pozdrawiam :)

Posted

ty bożena jesteś bezczelna i butna ale daleko to na tym nie zajedziesz i sama się o tym przekonasz już niebawem zapewne,Twój cały pomysł na pomaganie zwierzętom to zapewne kombinowanie jak by to zabronić schroniskom pobierania opłat za zwierzęta co? tutaj jest wielu mądrzejszych od ciebie którzy aby pomagać nie potrzebują łatki organizacji a Ty powinnaś już zamknąć dziób i zniknąć z tego wątku bo bardziej mu zaszkodzić niż Ty to nikt nie może i szkoda mi Natusii bo założyła i zapraszała ludzi na wątek na którym swoje popisy odstawia człowiek twojego pokroju,nie lepiej racjonalnie odpowiadać na pytania? masz tu wszystkich za idiotów? załóż wątek o pozdrawianiu i tam sobie pozdrawiaj kogo chcesz,my tu czekamy na ważne informacje

Posted

bozena1964 napisał(a):
to pomoc dla zwierzakow polega na chwaleniu sie ?!!!!!!!!!!!!! Hm ... Nie wiedzialam

A czy polega na zarzucaniu innym ,że nic nie robią ?? Czy polega na pisaniu ,, POZDRAWIAM " ??
czy polega na trzymaniu wszystkiego w tajemnicy ??

Posted

Może zamiast pchać się w tą całą biurokrację weźcie się za konkretną robotę .
W SOSNOWIECKIM schronisku potrzebują wolontariuszy !!!!! :)

Posted

[quote name='Aleksandra Bytom']ty bożena jesteś bezczelna i butna ale daleko to na tym nie zajedziesz i sama się o tym przekonasz już niebawem zapewne,Twój cały pomysł na pomaganie zwierzętom to zapewne kombinowanie jak by to zabronić schroniskom pobierania opłat za zwierzęta co? tutaj jest wielu mądrzejszych od ciebie którzy aby pomagać nie potrzebują łatki organizacji a Ty powinnaś już zamknąć dziób i zniknąć z tego wątku bo bardziej mu zaszkodzić niż Ty to nikt nie może i szkoda mi Natusii bo założyła i zapraszała ludzi na wątek na którym swoje popisy odstawia człowiek twojego pokroju,nie lepiej racjonalnie odpowiadać na pytania? masz tu wszystkich za idiotów? załóż wątek o pozdrawianiu i tam sobie pozdrawiaj kogo chcesz,my tu czekamy na ważne informacje

ryba psuje się od głowy...(czy jakoś tak to było...).

tak na wypadek, gdyby jednak chodziło "o tą SdZ";) http://www.tomaszmatkowski.pl/blog/148-hycel-w-skoze-obrocy-zwierzt

Posted

[quote name='bozena1964']milego dnia i przypomnij sobie o BRIARDY W POTRZEBIE !!!!!!!!! co w tym celu zrobilas ? pomoglas chociaz jednemu psiakowi ? pomysl zanim cos napiszesz

Odpowiem Ci na to Twoimi własnymi słowami:

[quote name='bozena1964']to pomoc dla zwierzakow polega na chwaleniu sie ?!!!!!!!!!!!!! Hm ... Nie wiedzialam

Pogrążasz się coraz bardziej...
Zamiast sensownie odpowiedzieć na sensowne pytania to zupełnie idiotycznie atakujesz i kompletnie nie na temat.
I znowu Twoje własne słowa zacytuję:

[quote name='bozena1964']pomysl zanim cos napiszesz

Nie pozdrawiam.

Posted

Nie zmieniaj tematu, bo to naprawdę dość dziecinna metoda.
Wciąż czekam aż (jako osoba koordynująca założenie śląskiego okręgu SdZ) odpowiesz na moje pytania.
A briard już na pomoc nie czeka, tylko aż jego nowi właściciele zabiorą go w poniedziałek do domu. To tak dla Twojej wiadomości, żebyś wreszcie dała sobie spokój z pobocznymi tematami.

Posted

A Ty dalej robisz wszystko, żeby tylko nie odpowiedzieć na pytania, które zostały tu zadane.
Ciekawe czy jak bym przyszła na zebranie i zadała je tam to też byś taką dziecinadę uskuteczniała...

Posted

[quote name='Natussiaa']

ponieważ są odkopywane jakieś dawne sprawy ,o których nie mam zielonego pojęcia.

Jakie dawne sprawy? To się działo i dzieje teraz !!!!!!!!

Posted

Margo, daj spokój Natusi. Założyła wątek w dobrej wierze. Nie chciała na nim awantur. Najwyraźniej nic nie wiedziała o tym, co było wcześniej (poprzedni okręg, zamieszanie wokół Jandy).
Wyszło jak wyszło, bo bozena1964 traktuje wszystkich, delikatnie mówiąc, niepoważnie...

Posted

gdybym wiedziała ,że taka dyskusja się rozwinie na tym wątku to na pewno bym go nie zakładała..:shake: ja niestety nie odpowiem na wasze pytania bo po prostu wiem tyle co wy. zastanawiam sie nad zamknięciem wątku..?dla zainteresowanych ,kontakt telefoniczny w sprawie strazy jest w pierwszym poscie..:roll:

Posted

[quote name='maciaszek']Margo, daj spokój Natusi. Założyła wątek w dobrej wierze. Nie chciała na nim awantur. Najwyraźniej nic nie wiedziała o tym, co było wcześniej (poprzedni okręg, zamieszanie wokół Jandy).
Wyszło jak wyszło, bo bozena1964 traktuje wszystkich, delikatnie mówiąc, niepoważnie...
Ja pisałam już dawno,że nie moją intencją jest zamęt ,ale raczej uratowanie ...przepraszam.... naiwnych ,którzy w dobrej wierze .....
Sama się nich zaliczam ,płacąc rachunki do dnia dzisiejszego za swóją naiwność ,ale to już inna bajka.
Bożena 1964 to osoba ,według mnie pasująca do stereotypu Sdz ,zażarta ,nie przebierająca w słowach ,ani w czynach .Prawdopodobnie ma dość niskie mniemanie o własnej osobie,stąd chęć pokazania innym swojej "siły"
Natusia to osoba o predyspozycjach pro zwierzęcych,ale z małą siłą przebicia.A ten świat to jeden wyścig szczurów,niezależnie od trenowanej dyscypliny.

[quote name='Natussiaa']gdybym wiedziała ,że taka dyskusja się rozwinie na tym wątku to na pewno bym go nie zakładała..:shake: ja niestety nie odpowiem na wasze pytania bo po prostu wiem tyle co wy. zastanawiam sie nad zamknięciem wątku..?dla zainteresowanych ,kontakt telefoniczny w sprawie strazy jest w pierwszym poscie..:roll:

To lepiej się przyglądnij z kim się zadajesz.Dość obcesowo ,ale konkretnie.

[quote name='44margo']To lepiej się przyglądnij z kim się zadajesz.Dość obcesowo ,ale konkretnie.
I jakie logo reklamujesz ......

Posted

Natussiaa napisał(a):
Dobrze,poczytam linki ,które wkleiliście na wątek.

Pisać kazdy może co mu się podoba,ale w tych linkach zawarta jest kwintesencja prawdy.Nie każdy musi wierzyć ,ale powinien choć się zastanowić ,dlaczego inni na tą samą sprawę patrzą jakby innymi oczami.

Posted

przejrzałam wątek i zastanawia mnie kilka rzeczy
- jakie umocowanie prawne ma SdZ( tylko inspektorzy TOZu mają uprawnienia, czy coś się zmieniło)?
- od kiedy to MUNDUR DAJE WŁADZĘ?
- co to znaczy ''więcej praw w interwencjach''?(na posesję można wejść tylko z policją lub SM, na wniosek organizacji prozwierzęcej zgodę na odebranie/zatrzymanie zwierzęcia wydaje prokurator, prezydent miasta, inny organ właściwy, o miejscu przechowywania/przetrzymania zwierzęcia tez decydują te organy,- a to może każda organizacja, bez mundurów, belek na pagonach i innych ceregieli)
- czy będą przeprowadzane wszystkie interwencje zgłoszone, czy tylko takie spektakularne i czy osoba przeprowadzająca ''zwykłą'' interwencję nie zostanie '' na lodzie''?
- na co przeznaczane są składki?
to na razie na tyle