Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 802
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Aleksandra Bytom']dlatego zaproponowałam wymiane argumentów bo to wiele by wyjaśniło :)[/QUOTE]
a ty ala jakie chcesz argumenty ? na co ? na pomoc dla zwierzat ? ty jestes zagadkowa jak 44 m.... najpierw chcialas a pozniej o 180 stopni i popierasz krytykujacego takze nie wiem o co ci chodzi w koncu

Posted

[quote name='44margo'][quote name='bozena1964']
Zdałaś egzamin na 6+ ,jesteś pokrętna i fałszywa ,więc możesz zakładać swoją organizację ,bo tam takich ludzi trzeba :))))))))))[/QUOTE]
pozdrawiam i wypij melise :)

Posted

[quote name='44margo']ALe najpierw trzeba by się dowiedzieć ,dlaczego ten Okręg został zamknięty i za czyją sprawą się to stało????????????[/QUOTE]
zadzwon do warszawy i dowiedz sie

Posted

[quote name='44margo']ALe najpierw trzeba by się dowiedzieć ,dlaczego ten Okręg został zamknięty i za czyją sprawą się to stało????????????[/QUOTE]
a moze za twoja sprawą ?

Posted

[quote name='bozena1964']a ty ala jakie chcesz argumenty ? na co ? na pomoc dla zwierzat ? ty jestes zagadkowa jak 44 m.... najpierw chcialas a pozniej o 180 stopni i popierasz krytykujacego takze nie wiem o co ci chodzi w koncu[/QUOTE]

nie Ala tylko Ola jak widać po nicku chociażby,nie wiem kto jest bardziej zagadkowy,patrz liczba postów i data pierwszego logowania i nikt mi nie zabroni mieć swojego zdania na dany temat a ja uważam że coś tu jest nie halo a poza tym nie życze sobie ataków w moją strone i coś Ci napisze,nie przyszło Ci do głowy że macie tak mało chętnych właśnie ze względu na styl waszego pisania? to daje wyobrażenie na przyszłość jak będą wyglądały relacje w razie nieporozumień a co ja robie w temacie pomocy dla zwierząt? niewiele.dokarmiam psy i koty w swojej okolicy ale jakbym miała współpracować z kimś takim jak Ty (masz jakieś kukułki chyba i spisków się doszukujesz) to wole robić to co robie :) pozdrawiam serdecznie :)

Posted

[quote name='Aleksandra Bytom']nie Ala tylko Ola jak widać po nicku chociażby,nie wiem kto jest bardziej zagadkowy,patrz liczba postów i data pierwszego logowania i nikt mi nie zabroni mieć swojego zdania na dany temat a ja uważam że coś tu jest nie halo a poza tym nie życze sobie ataków w moją strone i coś Ci napisze,nie przyszło Ci do głowy że macie tak mało chętnych właśnie ze względu na styl waszego pisania? to daje wyobrażenie na przyszłość jak będą wyglądały relacje w razie nieporozumień a co ja robie w temacie pomocy dla zwierząt? niewiele.dokarmiam psy i koty w swojej okolicy ale jakbym miała współpracować z kimś takim jak Ty (masz jakieś kukułki chyba i spisków się doszukujesz) to wole robić to co robie :) pozdrawiam serdecznie :)[/QUOTE]
no ja tez cie pozdrawiam i jezeli masz swoje zdanie to trzymaj sie go :) a nie zmieniaj co 5 minut :)

Posted

przeczytalam wszystkie fora i wszedzie organizuja straz dla zwierzat :) to jest fajne i co ciekawe tam tez dyskutuje 44m...w taki sposob jak u nas z tymze nikt je nie odpowiada :) i w koncu malo ja widac wiec robmy to samo :)

Posted

[quote name='bozena1964']przeczytalam wszystkie fora i wszedzie organizuja straz dla zwierzat :) to jest fajne i co ciekawe tam tez dyskutuje 44m...w taki sposob jak u nas z tymze nikt je nie odpowiada :) i w koncu malo ja widac wiec robmy to samo :)[/QUOTE]

Nie było mnie chwilę,bo poszukiwałam resztek rozumu i dobrego wychowania Bożeny1964,ale nadaremnie takie rzeczy nie istnieją na tym świecie ,czego zresztą w/w daje dowody w niemal każdym swoim mailu.Szkoda mojego czasu na tego rodzaju dywagacje ,rozum i dobre maniery to towar deficytowy ,dla niektórych wprost nieosiągalny :))

Posted

[quote name='zozolina']Margo o h....... ci chodzi?????????????? na krk zachwalasz piescisz i do dupy bez mydła włazisz a tutaj wpier...swoje pieprzone 4 gr i co chcesz udowodnic? nie da sie czytac twoich bzdur,niedobrze mi jak czytam 44ma....normalnie to lec do biedronki,głowa na wage i wcisnij BURAK !!!!!!![/QUOTE]

Jaki piękny język,a co za wyczucie tematu,pogratulować kultury i obycia w świecie " łaciny"

Posted

[quote name='44margo']Jaki piękny język,a co za wyczucie tematu,pogratulować kultury i obycia w świecie " łaciny"[/QUOTE]

.............................................................!

Posted

[quote name='44margo']Nie było mnie chwilę,bo poszukiwałam resztek rozumu i dobrego wychowania Bożeny1964,ale nadaremnie takie rzeczy nie istnieją na tym świecie ,czego zresztą w/w daje dowody w niemal każdym swoim mailu.Szkoda mojego czasu na tego rodzaju dywagacje ,rozum i dobre maniery to towar deficytowy ,dla niektórych wprost nieosiągalny :))[/QUOTE]

Szukałas rozumu???????????? teraz ci sie przypomniało czy gdzies na fotoblogu wyczytałas ze tylko niektórzy go maja...przykro mi ze tobie sie nie dostało.....

Posted

POSZUKUJEMY CHĘTNYCH OSÓB ZE ŚLĄSKA DO STRAŻY DLA ZWIERZĄT

[FONT=Verdana]Aktualnie Straż dla Zwierząt w Polsce posiada działające jednostki terenowe w:
[/FONT]
[FONT=Verdana] [FONT=Verdana][SIZE=2]Łodzi (tel. 0784 632 654)[/FONT]
[FONT=Verdana]Wałbrzychu (tel. 0787 546 871)[/FONT]
[FONT=Verdana]Warszawie (tel. 022 353 50 60)[/FONT]

[/FONT][FONT=Verdana][FONT=Verdana][SIZE=2][FONT=Verdana][SIZE=2]Musimy zebrac minimum 30 osób pełnoletnich na terenie śląska

Na dzień dzisiejszy jest 8 osób.

http://www.sdz.org.pl/index.php?pliki=jednostki
[/FONT][/FONT][/FONT]
[FONT=Verdana][FONT=Verdana][SIZE=2]Osoby chcące wstąpić do Straży dla Zwierząt proszone są o poważne podejście do wolontariatu, który jednak jest pewną formą zobowiązania. Społeczeństwo liczy na podejmowanie przez nasze Stowarzyszenia interwencje, a jest to możliwe jedynie przy solidnym zaangażowaniu osób w nim działających.
Jeśli jesteś osobą przekonaną, że możesz swój wolny czas poświęcić na działalność w Straży i nie będzie to tylko słomiany zapał, który wygasa w momentach kiedy jesteś naprawdę nam potrzebny zastanów się za nim podejmiesz decyzje o członkostwie.

Szukamy osób odpowiedzialnych, potrafiących działać w trudnych sytuacjach i mogących poświęcić swój czas, aby pomagać zwierzętom.

Więcej informacji u
[/FONT][/FONT]bozena1964 :)

nr tel.501673191

Jestem głosem tych, które nie mówią.
Dzięki mnie będą mogły przemówić.

Aż uszy głuchego świata usłyszą.

O krzywdzie, jaka się dzieje słabym, którzy nie znają słów.

To ja jestem obrońcą mych braci.

I będę za nich walczyć.

I wymawiać słowa w imieniu zwierząt i ptaków.

Aż świat naprawi ten stan rzeczy.

[FONT=Verdana][FONT=Verdana](Ella Wheeler Wilcox)[/FONT][/FONT]
[FONT=Verdana][FONT=Verdana][SIZE=2]
[/FONT][/FONT]

Posted

kilka lat temu na śląsku została powołana straż dla zwierząt, wszystko wyglądało ładnie i pięknie do czasu. chyba dzień czy dwa po uzyskaniu wszystkich niezbędnych dokumentów pan Janda rozwiązał jednostkę katowicką, tak po prostu bez podania uzasadnienia ;)

ale trzymam kciuki i będę zaglądaż kibicując.

Posted

Na wszelki wypadek przeczytałam cały wątek,żeby nie palnąć jakiegoś głupstwa.Widzę,że zrobiła się niezła awanturka,a chyba tylko dlatego,że inicjatorki przedsięwzięcia nie do końca wiedzą co chcą zrobić (oprócz tego,że chcą pomagać zwierzakom).Przede wszystkim nie kreśliły,czy ma to być organizacja powiązana z tą www.sdz.org.pl czy niezależna jednostka.
Chcę wyjaśnić,że 4 lata temu rzeczywiście w Katowicach powstał Okręg Straży dla Zwierząt.Były spełnione wszystkie wymagania,organizacja została w pisana do KRS i co?Ówczesny Komendant Główny Mateusz Janda jednoosobowo rozwiązał nasz Okręg bez podania przyczyny.Teraz widzę,że pan Janda nie jest już komendantem,chociaż niedawno jeszcze widziałam go w TV w jakiejś interwencji.
Ponieważ nie padła jasna odpowiedź na pytanie postawione przez 44margo,niepotrzebnie mieszacie ją/jego z błotem,bo ma rację co do SdZ z centralą w Warszawie.
A może lepiej dołączyć do jakiejś już działającej na Śląsku organizacji zamiast tworzyć i mnożyć nowe struktury?

Posted

Klementynkaa napisał(a):
kilka lat temu na śląsku została powołana straż dla zwierząt, wszystko wyglądało ładnie i pięknie do czasu. chyba dzień czy dwa po uzyskaniu wszystkich niezbędnych dokumentów pan Janda rozwiązał jednostkę katowicką, tak po prostu bez podania uzasadnienia ;)

ale trzymam kciuki i będę zaglądaż kibicując.

;)

Myślę, że każdy chętny powinien najpierw poczytać o SdZ, o panu Jandzie i podjąć decyzję. Organizacji prozwierzęcych jest sporo- warto się poinformować i potem mądrze zgodnie z własnymi przekonaniami wybrac.