Cockermaniaczka Posted June 22, 2011 Posted June 22, 2011 ja juz nic nie rozumiem...Nie padlo nigdzie na watku-JAKA TO MA BYC STRAZ... Czy ta opisywana w linku Margo,czy jakas inna czy moze calkiem nowa??? Quote
*Martynka* Posted June 22, 2011 Posted June 22, 2011 Chwileczkę, chwileczkę bo widzę, że tu zaczyna się dziać źle na tym wątku. Pani margo wypowiada się na forum zupełnie niepotrzebnie, bo to niczemu nie służy. Tak jak można przeczytać jutro jest nasze pierwsze zebranie, będziemy się mogli spotkać i porozmawiać jak to wszystko widzimy bo to zawsze inaczej niż przez telefon czy komputer. Jesteśmy grupą "zwykłych" ludzi , które chcą COŚ zmienić a mianowicie zmienić los krzywdzonych i cierpiących zwierząt. To jak będzie to wszystko wyglądać-tego jeszcze nie wiemy tak do końca, na razie zaczynamy! Na tak wielki okręg jak nasz zgłosiła się naprawdę niewielka liczba osób i czy ta liczba wystarczy by cokolwiek zmienić to się okaże. Quote
bozena1964 Posted June 24, 2011 Posted June 24, 2011 bedzie zorganizowane nastepne spotkanie , kto jest chetny posluchac o strazy dla zwierzat zapraszam Quote
bozena1964 Posted June 24, 2011 Posted June 24, 2011 dziekuje wszystkim ktorzy sie wstawili na spotkanie :) i czekamy na chetnych :) Quote
kasia nero 1 Posted June 24, 2011 Posted June 24, 2011 witam dziewczyny!!!wczorajsze spotkanie było bardzo fajne i naprawde fajne osoby poznałyśmy,niestety nie możemy wstąpić do straży(fundacja)ale chetnie z wami bedziemy współpracować,niepotrzebnie margo nakręcasz siebie i innych,jesli ktoś będzie miał ochote to wstąpi do sdz,wszyscy muszą być pełnoletni i zdrowi psychicznie więc wydaje mi się że zrobią to świadomie :) takie zniechęcanie i wprowadzanie zamieszania w tym temacie jest bez sensu,trzeba przyjechać na spotkanie,pogadać z tymi super babeczkami i facetami i może wtedy wystawiać opinię,ja zachęcam do pomocy zwierzętom a jaką formę ktoś wybierze czy to będzie fundacja,wolontariat w schronie czy sdz to jego wolny wybór,jeszcze raz pozdrawiam wszystkich których wczoraj poznałam i trzymam za was kciuki Quote
*Martynka* Posted June 24, 2011 Posted June 24, 2011 Witam. Mi też było bardzo miło wszystkich Was poznać :) choć nie dotarli wszyscy ale na szczęście będzie drugie spotkanie jak pisze wyżej. Dokładnie kasiu tak jak piszesz, ale nie ma co się przejmować, na początku zawsze jest ciężko, zawsze znajdą się osoby, które będą próbowały nas zniechęcić. Czekam z niecierpliwością na drugie spotkanie :) Pozdrawiam I wciąż czekamy na chętnych, którzy chcą prawnie pomagać zwierzakom. (jak w temacie :) ) Quote
gosia2313 Posted June 24, 2011 Posted June 24, 2011 *Martynko* sorki, że piszę tutaj, ale nie wiem czy wysyłałam Ci wiadomość, albo czy mi odpisałaś. Kiedy i jak odbierzesz świecznik z bazarku, czy wysyłka? Przelew może robiłaś już? Czy jeszcze nie podałam Ci danych? ;> Quote
*Martynka* Posted June 24, 2011 Posted June 24, 2011 gosia2313 napisał(a):*Martynko* sorki, że piszę tutaj, ale nie wiem czy wysyłałam Ci wiadomość, albo czy mi odpisałaś. Kiedy i jak odbierzesz świecznik z bazarku, czy wysyłka? Przelew może robiłaś już? Czy jeszcze nie podałam Ci danych? ;> Właśnie wysłałam wiadomość. :) Quote
Aleksandra Bytom Posted June 24, 2011 Posted June 24, 2011 a możecie mi tez na PW wysłać więcej informacji? Quote
44margo Posted June 25, 2011 Posted June 25, 2011 bozena1964 napisał(a):http://sdz.org.pl/index.php?pliki=kontakt poczytac mozna statut i regulamin i o calej siedzibie w warszawie bedziemy pod ich skrzydlami :) Tylko żeby Was te skrzydła nie udusiły ,teraz chyba jasne jaka to będzie organizacja i do kto tam bogiem jest. Quote
44margo Posted June 25, 2011 Posted June 25, 2011 gosia2313 napisał(a):44margo sugerujesz, że ta straż dla zwierząt która ma powstac na śląsku to ta straż opisana na stronie, którą podałeś/łaś? Dokładnie tak wynika z tego co pisze Martynka ,a Tobie się wydaje inaczej? Quote
gosia2313 Posted June 25, 2011 Posted June 25, 2011 Ja się nie zagłębiałam w działalność innych SDZ więc nie wiem. Szczerze to nawet nie czytałam całego tego wątku, tylko początek ; ) Napiszę Ci PW :) Quote
44margo Posted June 25, 2011 Posted June 25, 2011 kasia nero 1 napisał(a):witam dziewczyny!!!wczorajsze spotkanie było bardzo fajne i naprawde fajne osoby poznałyśmy,niestety nie możemy wstąpić do straży(fundacja)ale chetnie z wami bedziemy współpracować,niepotrzebnie margo nakręcasz siebie i innych,jesli ktoś będzie miał ochote to wstąpi do sdz,wszyscy muszą być pełnoletni i zdrowi psychicznie więc wydaje mi się że zrobią to świadomie :) takie zniechęcanie i wprowadzanie zamieszania w tym temacie jest bez sensu,trzeba przyjechać na spotkanie,pogadać z tymi super babeczkami i facetami i może wtedy wystawiać opinię,ja zachęcam do pomocy zwierzętom a jaką formę ktoś wybierze czy to będzie fundacja,wolontariat w schronie czy sdz to jego wolny wybór,jeszcze raz pozdrawiam wszystkich których wczoraj poznałam i trzymam za was kciuki Według Ciebie nieważne w jakiej jest się partii,byle rządzić ? Gratuluję podejścia do sprawy.Nie jest moim zamiarem mieszać e głowach ludzi ,którzy chcą pomagać zwierztom,a jedynie zwrócić uwagę z kim chcą to robić ,bo to też bardzo ważna sprawa!!! Quote
bozena1964 Posted June 26, 2011 Posted June 26, 2011 widze ze dalej jest cos lub ktos kto glupoty pisze ha ha ha nie znudzilo cie to ? janda juz nie jest komendantem. a pracowac bedziemy wszyscy razem i to ciezko ! szkoda ze nie chcesz byc z nami :( o ciebie kochanie chodzi 44margo :) Quote
bozena1964 Posted June 26, 2011 Posted June 26, 2011 nastepne spotkanie 2 lipca o 15:00 :) zapraszam wszystkich kogo interesuje temat :) 44margo tez zapraszam :) przynajmniej sie poznamy :) Quote
Daria_13 Posted June 26, 2011 Posted June 26, 2011 Witajcie :) ja chętnie bym wstąpiła,ale mam niestety 17 lat... a jestem z Będzina i działałam już ponad 2 lata we fundacji, pomagałam w schronisku Quote
Kirke69 Posted June 26, 2011 Posted June 26, 2011 Ja już na pewno dojadę na to drugie spotkanie :lol:, niestety siła wyższa zatrzymała mnie w domu (remont) i na czas nie wyrobiłam się z tym co musiałam. Wy ustalaliście szczegóły, a ja machałam pędzelkiem :diabloti: Dziś w końcu dopadłam do neta, i widzę że zamieszanie na wątku trochę straciło moc i całą energię skupimy na pomoc zwierzom :evil_lol: Quote
zmarcy Posted June 26, 2011 Posted June 26, 2011 bozena1964 napisał(a):nastepne spotkanie 2 lipca o 15:00 :) zapraszam wszystkich kogo interesuje temat :) 44margo tez zapraszam :) przynajmniej sie poznamy :) Dziękuję za zaproszenie ,ale nie skorzystam i jeszcze jena rzecz nie znoszę jak ktoś mówi do mnie "kochanie" ,to takie brzydkie placowe powiedzenie :(( A kto teraz jest prezesem ??????? Bo do tej pory Janda był komendantem i prezesem i jakoś nie wierzę ,żeby odpuścił władzę w sdz,a poza tym na stronie sdz jest p.o. ,a nie o.jeśli wiesz o co chodzi w tych skrótach. Quote
*Martynka* Posted June 27, 2011 Posted June 27, 2011 Bożenka, kurde, dostaniesz ode mnie reprymendę jak się spotkamy , każesz mi nie reagować a sama co robisz? hę? założyłam FOR YOU ten wątek, żeby znaleźć osoby chętne a tu widzę, że robi się z niego inna tematyka jakieś kłótnie i sprzeczki, chcesz to popiszcie sobie na priv swoje żale bo ja już nie mogę się w tym wątku w ogóle odnaleźć i w końcu go zamknę i tyle będzie. :) Niektóre osoby się za bardzo nakręcają nie w tym kierunku co trzeba. Spójrz na początki wątku-dobrze się zaczęło. Mimo to, że na tak wielkie województwo zgłosiło się niewiele osób to cały wątek był przejrzysty a teraz już nic w nim nie widać tylko jakieś dochodzenia się między sobą. A 44margo czy zmarcy- bo to chyba ta sama osoba proponuję- załóż sobie swój wątek np Anty SDZ i tam pisz wszystko co ci na sercu leży. Quote
*Martynka* Posted June 27, 2011 Posted June 27, 2011 Kirke69 napisał(a):Ja już na pewno dojadę na to drugie spotkanie :lol:, niestety siła wyższa zatrzymała mnie w domu (remont) i na czas nie wyrobiłam się z tym co musiałam. Wy ustalaliście szczegóły, a ja machałam pędzelkiem :diabloti: Dziś w końcu dopadłam do neta, i widzę że zamieszanie na wątku trochę straciło moc i całą energię skupimy na pomoc zwierzom :evil_lol: wiem, wiem coś na ten temat (remont) sama go miałam całkiem niedawno :)) Co do zamieszania na wątku- no niestety przewidziałam to ale cóż zrobić mam :) Najważniejsze, że watek istnieje, bo dzięki niemu znalazło się wiele wspaniałych osób a że w między czasie wkradło się zamieszanie-to już nie jest takie ważne. Zresztą trzeba być przygotowanym na to, że początki są zawsze trudne, zawsze po drodze znajdą się osoby, które będą przeciw nam ale później będzie już dużo łatwiej ( to tak jak z remontem kiedy widzisz wszystko zakurzone, brudne i w stanie surowym wydaje ci się, że tego nie ogarniesz, a potem oglądasz swoje dzieło i zapominasz jak było wcześniej ) Quote
bozena1964 Posted June 27, 2011 Posted June 27, 2011 spokoj i cisza nas uratuje ha ha ha ha a moze on ona margo i inny czort sa samotni ? :( i nie maja do kogo zali wylac :( nie macie litosci nad krytykami :) dobra kochani koniec zartow :) zapraszam na spotkanie i berzemy sie do pracy :) Quote
*Martynka* Posted June 27, 2011 Posted June 27, 2011 Wiesz, też tak pomyślałam o tej samotności, ale już nie chciałam tego pisać. Zresztą najłatwiej na forum się wygadać na całe zło tego świata :) heh, tak, Bożenko bierzemy się do pracy (ciężkiej pracy) bo tyle bezbronnych, krzywdzonych istot czeka, a my tu siedzimy przed komputerem, energię i czas tracimy. Mnie na spotkaniu nie będzie (dyżur w pracy) ale byłam na pierwszym i to wystarczy :) Bożenka, wszystko w Twoich rękach :) Quote
gosia2313 Posted June 28, 2011 Posted June 28, 2011 A wiadomo już gdzie będzie jakieś biuro SDZ, kto będzie hmm.. szefem czy kierownikiem? A celem są psy, koty czy inne zwierzęta też? Quote
Recommended Posts