Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 144
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wewnątrz budynku sa drewniane palety a na nich kołdry i koce itp.

ale to i tak niewiele daje bo wszystko jest przynajmniej wilgotne :-(
jak nie mokre ... a to zimno jest przerażające :placz:

jak im może być ciepło jak woda w miskach zamarza !
Takie pomieszczenie to też nie najlepswze rozwiązanie bo maja bardzo mało miejsca na ruch i min. dlatego też marzną ...
Gdyby mogły poganiać to było by im cieplej...

Posted

Nie ma żadnej szansy żeby włożyć słomę na te palety i dopiero na to jakieś koce? Jeżeli przed "boksem" nie można tej słomy to może chociaż w budynku? Boże dlaczego nie mogą mieć chociaż ciepło? To chyba nie tak wiele ... :-( ?

Posted

AMI napisał(a):
Nie ma żadnej szansy żeby włożyć słomę?

Właśnie, jak to jest z tą słomą w Ostrowi? Jest jakiś powód, dla którego nie może ona leżeć w boksach? Słoma jest taniutka, dobrze izoluje, pochłania wilgoć i nie byłoby wielkim problemem załatwić ją (deklaruję się)

Posted

Własciciele bardzo szczędzą słomy... niestety... i nie wiem dlaczego :roll:
może za duzo roboty ze sprzątaniem... bo boksy sprzątane są wodą pod ciśnieniem to szybsze i łatwiejsze... :-( ale potem to wszystko jest wilgotne i zamarza... Echhh nie mogę tego opisywać bo mnie strzela normalnie na samą mysl...:angryy:

Posted

W boksach jest spory problem z kanalizacją, która w ogóle jest niedrożna, a słoma jeszcze ją zatyka. Właściciele mówią, że słomę do bud - na zewnątrz - mają, ale jakoś oszczędzają strasznie.
Quetzalcoatl, jeśli więc masz możliwość załatwienia słomy, to super! Będziemy się kontaktować.

Posted

Zajrzałyśmy. nitka vel Szeri vel charciczka była bran apod uwagę, a nawet na rekach Asi, ale wybrana została najwieksza bieda schroniskowa, czyli sunia która przed wszystkimi ucieka i do tej pory zdjęć wogole nie miała. Więcej napiszę jutro w temacie ogólnoschroniskowym i wstawię zdjęcia Nitki i Bajki

Posted

Niteczka i Bajka to tak naprawdę dwie...niteczki.:-( A Bajka nawet chudsza, koszmar, sam szkielecik!:placz: Obydwie chudziutkie, obydwie na cienkich nóżkach, obie skakały żywo po korytarzu gdy je wypusciłyśmy i łasiły się do głaskania. Bardzo nie chciały wracać do boksu.:-( Nie dziwne - bardzo w nim marzną. Cienkie futerko, cienka skórka, cienkie kosteczki...jak tu ochronić się przed mrozem.A woda w miskach zamarza...

Posted

Dajcie laleczki-chudzinki na allegro, my tam Mukę pierwszy raz wypatrzyli i od razu ją ... :loveu: :loveu: (potem po fakcie, jak już pomieszkała ciutelek na śreniawitów na plakacie okazało się, że wisi, a na dogomanii to przypadkiem i naj sam koniec :eviltong: )

(PS.Jak tam słoma w ostrowi Felu?)

Posted

ESPERANZA: Zrobiłam zdjęcia wszystkich małych piesków z wybiegów. Z bud tez. Napisz dokładnaie jaka to sunia a ja wstawię zdjątko :)

A te dwie sunie, to takie żywczyki... Cieżko było cyknąc jakąś dobrą fortkę...
Tutaj widać jakie to chudzinki....

A ta nowa suńka jest jakby amstaffowata, taki amstaff - szkielecik :(

Posted

Ostatnia na zdjęciu to chyba ...charciczka ....
Rany :-( ale one chude .............jak one maja przetrzymać te chłody i mrozy...........:shake:

Posted

Avii, na odwrót, z przodu po prawej to Niteczka, a z tyłu ta pręguska to Bajka

No , to miałam na mysli ale dzisiaj u mnie wszystko na odwrót :evil_lol: :diabloti:

Posted

Avii, przecież obie takie chudzieńkie są, że ktoś kto się zakocha to musi wziąć obie, inaczej będzie miał do końca życia problem, tylko niech się ten ludź znajdzie!

Posted

Obawiam się, że nawet gdyby szybko przybrały na wadze (co jednak nie jest możliwe, potrwałoby min.miesiąc), to i tak cienka skórka i futerko nie zatrzymują ciepła...a mrozy bez wątpienia będą jeszcze tej zimy wieksze niż teraz.:-(