ania14p Posted January 4, 2006 Posted January 4, 2006 Podnoszę, tak zimno na dworze, a to takie delikatne maluszki! Quote
AMI Posted January 4, 2006 Posted January 4, 2006 Czy one mają chociaż czymś wyściełane te boksy? W weekend mają być straszne mrozy ...:-( Quote
Owieczka Posted January 4, 2006 Author Posted January 4, 2006 Wewnątrz budynku sa drewniane palety a na nich kołdry i koce itp. ale to i tak niewiele daje bo wszystko jest przynajmniej wilgotne :-( jak nie mokre ... a to zimno jest przerażające :placz: jak im może być ciepło jak woda w miskach zamarza ! Takie pomieszczenie to też nie najlepswze rozwiązanie bo maja bardzo mało miejsca na ruch i min. dlatego też marzną ... Gdyby mogły poganiać to było by im cieplej... Quote
AMI Posted January 4, 2006 Posted January 4, 2006 Nie ma żadnej szansy żeby włożyć słomę na te palety i dopiero na to jakieś koce? Jeżeli przed "boksem" nie można tej słomy to może chociaż w budynku? Boże dlaczego nie mogą mieć chociaż ciepło? To chyba nie tak wiele ... :-( ? Quote
Quetzalcoatl Posted January 4, 2006 Posted January 4, 2006 AMI napisał(a):Nie ma żadnej szansy żeby włożyć słomę? Właśnie, jak to jest z tą słomą w Ostrowi? Jest jakiś powód, dla którego nie może ona leżeć w boksach? Słoma jest taniutka, dobrze izoluje, pochłania wilgoć i nie byłoby wielkim problemem załatwić ją (deklaruję się) Quote
Owieczka Posted January 4, 2006 Author Posted January 4, 2006 Własciciele bardzo szczędzą słomy... niestety... i nie wiem dlaczego :roll: może za duzo roboty ze sprzątaniem... bo boksy sprzątane są wodą pod ciśnieniem to szybsze i łatwiejsze... :-( ale potem to wszystko jest wilgotne i zamarza... Echhh nie mogę tego opisywać bo mnie strzela normalnie na samą mysl...:angryy: Quote
Fela Posted January 4, 2006 Posted January 4, 2006 W boksach jest spory problem z kanalizacją, która w ogóle jest niedrożna, a słoma jeszcze ją zatyka. Właściciele mówią, że słomę do bud - na zewnątrz - mają, ale jakoś oszczędzają strasznie. Quetzalcoatl, jeśli więc masz możliwość załatwienia słomy, to super! Będziemy się kontaktować. Quote
avii Posted January 4, 2006 Posted January 4, 2006 hopaj do góry ... może będą jutro nowe zdjątka ?:roll: Quote
*Gajowa* Posted January 4, 2006 Posted January 4, 2006 Oby Pani, która jedzie jutro do Ostrowi po suczkę wybrała Ciebie Niteczko. Quote
ania14p Posted January 5, 2006 Posted January 5, 2006 A najlepiej obie Chudzinki, Pani by miała podwójną radość, a dwie psiny dom! Quote
malagos Posted January 5, 2006 Posted January 5, 2006 Strasznie jestem ciekawa, czy Pani wybrała jakiegoś pieska, może którąś z tych chudzinek?....... Quote
avii Posted January 5, 2006 Posted January 5, 2006 Tu jestem >> czy ciotki chociaz do mnie zajrzały:helo: :helo: Quote
esperanza Posted January 5, 2006 Posted January 5, 2006 Zajrzałyśmy. nitka vel Szeri vel charciczka była bran apod uwagę, a nawet na rekach Asi, ale wybrana została najwieksza bieda schroniskowa, czyli sunia która przed wszystkimi ucieka i do tej pory zdjęć wogole nie miała. Więcej napiszę jutro w temacie ogólnoschroniskowym i wstawię zdjęcia Nitki i Bajki Quote
AśkaK Posted January 5, 2006 Posted January 5, 2006 Niteczka i Bajka to tak naprawdę dwie...niteczki.:-( A Bajka nawet chudsza, koszmar, sam szkielecik!:placz: Obydwie chudziutkie, obydwie na cienkich nóżkach, obie skakały żywo po korytarzu gdy je wypusciłyśmy i łasiły się do głaskania. Bardzo nie chciały wracać do boksu.:-( Nie dziwne - bardzo w nim marzną. Cienkie futerko, cienka skórka, cienkie kosteczki...jak tu ochronić się przed mrozem.A woda w miskach zamarza... Quote
Quetzalcoatl Posted January 6, 2006 Posted January 6, 2006 Dajcie laleczki-chudzinki na allegro, my tam Mukę pierwszy raz wypatrzyli i od razu ją ... :loveu: :loveu: (potem po fakcie, jak już pomieszkała ciutelek na śreniawitów na plakacie okazało się, że wisi, a na dogomanii to przypadkiem i naj sam koniec :eviltong: ) (PS.Jak tam słoma w ostrowi Felu?) Quote
Milady Posted January 6, 2006 Posted January 6, 2006 ESPERANZA: Zrobiłam zdjęcia wszystkich małych piesków z wybiegów. Z bud tez. Napisz dokładnaie jaka to sunia a ja wstawię zdjątko :) A te dwie sunie, to takie żywczyki... Cieżko było cyknąc jakąś dobrą fortkę... Tutaj widać jakie to chudzinki.... A ta nowa suńka jest jakby amstaffowata, taki amstaff - szkielecik :( Quote
Owieczka Posted January 6, 2006 Author Posted January 6, 2006 Milady miałam wam podać mój emeil żebyście mi mogły fotki przesłać aneta.ofca@wp.pl błagam przeslij wszystko co masz. :modla: A ta mała chudzinka to mi tez sie wydaje takim wychudziałym Astkiem... jutro dokładnie ja obejżę... Quote
avii Posted January 6, 2006 Posted January 6, 2006 Ostatnia na zdjęciu to chyba ...charciczka .... Rany :-( ale one chude .............jak one maja przetrzymać te chłody i mrozy...........:shake: Quote
AśkaK Posted January 6, 2006 Posted January 6, 2006 Avii, na odwrót, z przodu po prawej to Niteczka, a z tyłu ta pręguska to Bajka. Nawet zdjęcia nie oddają jak bardzo są chude.:-( Quote
avii Posted January 6, 2006 Posted January 6, 2006 Avii, na odwrót, z przodu po prawej to Niteczka, a z tyłu ta pręguska to Bajka No , to miałam na mysli ale dzisiaj u mnie wszystko na odwrót :evil_lol: :diabloti: Quote
ania14p Posted January 6, 2006 Posted January 6, 2006 Avii, przecież obie takie chudzieńkie są, że ktoś kto się zakocha to musi wziąć obie, inaczej będzie miał do końca życia problem, tylko niech się ten ludź znajdzie! Quote
esperanza Posted January 6, 2006 Posted January 6, 2006 Ja mam jeszcze takie zdjęcia Nitki i Bajki: Quote
AśkaK Posted January 7, 2006 Posted January 7, 2006 Te dwie suczki mają nikłe szanse przetrwać zimę w takich warunkach. :-( Ani budy, ani ciepłej sierści... Quote
Agnieszka103 Posted January 8, 2006 Posted January 8, 2006 A może je troszeczkę "podtuczyć"? Zawsze to jakaś "energia", żeby przetrwać. Może w końcu znajdzie się ktoś kto je ogrzeje (w domku...) Quote
AśkaK Posted January 8, 2006 Posted January 8, 2006 Obawiam się, że nawet gdyby szybko przybrały na wadze (co jednak nie jest możliwe, potrwałoby min.miesiąc), to i tak cienka skórka i futerko nie zatrzymują ciepła...a mrozy bez wątpienia będą jeszcze tej zimy wieksze niż teraz.:-( Quote
Recommended Posts