Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

W czasie podróży magłam obejrzeć jego dosyć mocno pogryzione tylne
szynki - teraz tam są strupy. Strupów ma bardzo wiele w różnych miejscach np. w okolicy łopatki, ale też na karku - dosyć dobrze go wymacałam podczas jazdy.
Nie podejrzewam go o napaść na psy - on jest łagodny i taki ciapowaty,
myślę, że raczej się bronił.
Na razie przestał wyć - mam nadzieję, że w nocy będzie cicho.
Do budy wszedł zaraz po wejściu do kojca i chyba mu się spodobało -
jutro przybiję kotarkę.
Ciocia Lara przekazała na pobyt i leczenie Karmelka 150 zł - dziękujemy.

• Replies 637
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

*Gajowa* napisał(a):
W czasie podróży magłam obejrzeć jego dosyć mocno pogryzione tylne
szynki - teraz tam są strupy. Strupów ma bardzo wiele w różnych miejscach np. w okolicy łopatki, ale też na karku - dosyć dobrze go wymacałam podczas jazdy.
Nie podejrzewam go o napaść na psy - on jest łagodny i taki ciapowaty,
myślę, że raczej się bronił.
Ciocia Lara przekazała na pobyt i leczenie Karmelka 150 zł - dziękujemy.

Karmel nie przejawiał agresji wobec innych psów biegających z nim ale wszystkie żyją w sforze ( biegające luzem) to jedno stado a ( w kojcu) drugie...więc jak sie domyslamy doszło do :mad: ścięć między tymi stadami
według mnie karmel bronił swojego stada ...i tak mu się oberwało... :-(
niesądzę żeby jako pierwszy atakował...ale przewidzieć sie tego nie da.
(widziałam jak pogromił Ramzesa i ścierał sie z Sabą więc taki potulniutki to on nie jest:shake: )

Cieszę sie ogromnie że jest już pod skrzydłami Gajowej :loveu: jestem pewna że pod taka opieką szybciutko do siebie dojdzie...
Dzieki ciociu Laro za kaskę :calus:

Posted

Właśnie utraciłam długi post, więc teraz któtko.
Noc minęła spokojnie, psiaki przyzwyczjają się do siebie narazie przez
drzwi kojca - Gaja i Iwa już nie szczekają na Karmelka.
Poranny spacer Karmel odbywał bez psiego towarzystwa, pobiegał wszysko
obwąchał, zrobił koopę i obsikał wszystko co możliwe.Był wyrażnie zadowolony nawet podskakiwał i chciał się ze mną bawić.
Jest bardzo miły i domaga się pieszczot - został wymiziany i po ok. 20 minutach sam wszedł do kojca pojadł trochę karmy, napił sie wody i
poszedł do budy. Już ma zasłonkę, ale tylko narazie na ok. 60 % otworu,
żeby mógł sobie wyglądać leżąc.
Muszę skonsultować z Rybonem harmonogram leczenia - chyba kontynuacja antybiotyku, a póżniej szczepienie ?

Posted

Ojjjj, Karmelku :loveu: :loveu: dobrze że jestes juz bezpieczny :multi:

czy ktos wystawia na Allegro Karmelka:roll: Bo szykuję nową ..ofensywę :evil_lol:

Posted

Karmel odbywa właśnie już trzeci dzisiaj spacerek jeszcze dzisiaj samotnie.
Najbardziej lubi drapanko pod brodą ale po prostu cały czas żąda piszczot.
Narazie jest bardzo grzeczny i delikatny. Apetyt zaczyna mu się poprawiać. Jest czyściutki ani razu nie załatwił się w kojcu nawet nie
nasikał. Myślę, ze w tym schronie ostatnio to najbardziej cierpiał z powodu przebywania we własnych odchodach.
Jutro będę trochę zajęta Iwą /sterylka/ ale w sobotę będziemy walczyć z
kołtunami i brudem Karmelka.

Posted

Myślę, ze w tym schronie ostatnio to najbardziej cierpiał z powodu przebywania we własnych odchodach.

:shake: :shake: tak , sama jak patrzę na co niektóre zdjęcia , to......
Dobrze że jest juz bezpieczny i w namiastce domku ... i nie dziwie się że żąda pieszczot. Najbardziej czego im brakuje to normalnego kontaktu z człowiekiem , podrap go odemnie :loveu:

Posted

Karmel jest bardzo spokojnym i grzecznym pieskiem. W dalszym ciągu zachowuje czystość w kojcu. Wychodzi z niego chętnie ale też i chętnie
wraca - dużo odpoczywa. Jeszcze przez 5 dni trzeba podawać mu antybiotyk - na szczęście nie ma z tym problemu. Paróweczki czynia cuda.
Szczepić go można dopiero po 14 dniach od zakończenia kuracji.
Jutro będę miała więcej czasu to postaram się obejrzeć dokładniej jego
skórę.

Posted

Szkoda, że tak daleko jesteś Lara - podełałabym moja Lagunkę - 30 kg w wannie - "kochające" kąpiele, z notorycznie brudnymi uszami (a propos - czym jej na bieżąco czyścic uszy?) - sama rozkosz. Myśle, że Karmel taki slodki z imienia będzie super.
Gdyby trzeba było jeszcze na jakieś inne fora wstawić, piszcie to wstawię.
I wcisne moja nieśmiała prosbę. Jak będziecie u Gajowej na sesji foto - z Karmelkiem w roli głównej, mogłybyście pstryknąć parę fotek Iwie. Gajowa nie ma aparatu i tych fotek stale mało - a my musimy jej domek znaleźć.
Proszę :mdleje:

Posted

Dzisiaj było czesanko Karmela - stał bardzo spokojnie i chyba mu się podobało. Kołtunów nie musiałam wycinać, wszystko dało się ładnie rozczesać i sporo sierści ubyło po tym czasanku.
Sierść jest rzadka , miejscami nawet bardzo. Na skórze ma oprócz strupów po pogryzieniu dużą ilość małych strupków/jak łepek od szpiki/.
Skóra moim zdaniem ma kolor normalny nie jest zaogniona.
Konieczna jest kąpiel - chociaż Karmelek już prawie pozbył się tego strasznego smrodu.

Posted

A Kąpiel nie lepiej zrobic po ostatnim spacerku iprzenocować psa w ciepłym pomieszczeniu? Bo jest straszny mróz, dziewczyny. Ja w zeszłym roku tak "załatwiłam" psa i był poważnie chory.

Posted

Jutro kąpiel - będzie to trudne organizacyjne przedsięwzięcie, zwłaszcza
wysuszenie Karmelka z jednoczesnym oddzieleniem go od pozostałych psów. Ale myślę, ze sobie poradzimy.
Z pewnością nie dopuszczę do tego, aby się przeziębił.

Posted

Karmelek jest wykąpany, piękny i pachnący. Był bardzo grzeczny. Udało nam się go włożyć do wanny, początkowo trochę się wyrywał, ale póżniej widocznie stwierdził, że jest fajnie i stał spokojnie.
Już ślicznie wysechł i niedługo niestety pójdzie do budy , ponieważ moje psy od rana nie mają wstępu do domu. Przewidziałam dla Karmelka miejsce
w piwnicy w ciepłym pomieszczeniu przy piecu, ale niestety za nic nie chciał zejść po schodach. Nie pomogła nawet paróweczka. Zaparł się,
przylgnął do podłogi i trząsł się, więc daliśmy spokój.
Dokumentacja fotograficzna jest i ciocia Lara z pewnością niedługo wstawi.

Posted

[quote name='Lara']

Czy on nie jest CUDNY???? A jak futerko odrosnie to juz w ogole bedzie slicznosci :loveu:

JAKI ON PIĘKNY!!!:loveu: Już teraz można sobie wyobrazić jak ślicznie będzie wyglądał gdy futro odrośnie!
Zrobiłyście z niego pięknotę dziewczyny, no no!:cool3: :loveu: Karmel Mister 2006! :evil_lol: :multi: :p