Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Konieczne jest kilka zdań wyjaśnienia dlaczego Karmel nie może zostać u mnie dłużej bez opłat.
Otóż obecnie nie stać mnie absolutnie na jego utrzymanie. Jestem bez pracy od sierpnia i
aktualnie nie mam innych dochodów poza tymi za hotelik.
Mam na utrzymaniu dwa ONki i kota. Mój Norton jest schorowanym staruszkiem, który wymaga
leczenia i od ponad miesiąca jest na Royal Canin Intestinalu, bo tylko to przyswaja – czeka go zabieg chirurgiczny.
Staram się nie dopuścić do tego, żeby Gaja sunia po ciężkich przejściach znów straciła dom.
Jej wątek : http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=12561&highlight=Gaja+jedzie+do+domu
Karmelek jest wspaniałym psem i nie chcę go skrzywdzić ale muszę dbać przede wszystkim o
swoje zwierzęta i im zabezpieczyć byt / i sobie jakieś minimum również/.
Staram się pomagać ale mogę obecnie dać wyłącznie swoją pracę i opiekę.

• Replies 637
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tak sobie myślę, że warto byłoby zmienić tytuł topiku - dodać coś o zagrożeniu schroniskiem. Ludzie przyzwyczaili się do tego tematu i
niewiele osób tu zagląda.
Owieczka ostatnio zniknęła z forum a tylko ona może zmienić - czy ktoś
ma z nią kontakt. Co o tym myślicie ?

Posted

Wszystko organizuje tak, abyśmy mogli z Karmelkiem spotkac się z Larą
i jej psiakami w niedzielę na Polach Mokotowskich ok. 13tej.
Może ktos się chce przyłączyć ?

Posted

Wczoraj dzwoniła Pani , która ma bardzo podobnego psa w domu.
Nie chciała go adoptować tylko uchronić przed powrotem do schronu -
być może coś wpłaci na jego utrzymnie. Obiecała też pomoc w znalezieniu domu.
Więcej telefonów nie było.
Mam nadzieję, że jutro spotkamy się z Larą na Polach Mokotowskich.

Posted

Bardzo żałuję, że spacerek nie doszedł do skutku zwłaszcza, że podporządkowałam rodzinne spotkania temu wydarzeniu.
Widocznie nie zrozumiałyśmy się do końca. Ja naprawdę uważałam,
ze coś się skomplikowało i nie chciałam w ciemno jechać 50 km z rzygającym Karmelkiem. Jest to bardzo rozległy teren, a nie określiłyśmy
miejsca spotkania.
Trudno, może plakaty zadziałają i na pewno stawiamy się 23go.
Dzięki Larze Karmelek ma opłacony pobyt do 20tego - dziękujemy.

Posted

Mam wrażenie, że dziś nastąpił przełom w leczeniu skóry Karmela.
Zdecydowanie mniej się drapie - dzisiaj oglądałam mu brzuch i skóra
chyba się zaczęła goić, zmienił się jej kolor, sutki nie są tak nabrzmiałe i czerwone. Cały czas podaję mu antybiotyk i chyba zadziałał.
Na kilka dni przd Świętami rozmawiałam z p.dr. Karaś-Tęczą i umówiłyśmy
wizytę na środę o 17.30.
Teraz nie wiem czy odwołać wizytę czy iść z Karmelkiem, bo nie sądzę
żeby wizyta była darmowa.
Proszę wypowiedzcie się .

Posted

Maupa4 Gajowa jest prawie z Wawy, mieszka w Konstanicinie.
Gajowo moze Karmel mial delikatne odmrozenia a teraz mrozy juz poszly w niepamiec to zaczyna mu sie to goic ?? Jak sa odmrozenia to tez swedzi i bedzie sie drapac, ja tak tylko teoretyzuje :p Ciesze sie, ze jest poprawa, zeby jeszcze sie szybciutko domek trafil !!!

Ludzie, ludzie Karmelek jakiego nie znajdziecie nigdzie indziej, szuka pilnie domu, domu gdzie bedzie kochany i gdzie sam pokaze jakim jest wspanialym psem, u Gajowej ten pies nie przypomina Karmelka ze schroniska, jest fajniuto zbudowany, piekna dluzsza siersc i przewspaniale usmiechniety pyszczek.
Pokochajcie go prosze w schronisku czeka jeszcze cala masa innych sierotek !!!

Posted

Nie pozwólcie Karmelkwoi wrócić do schorniska, czy na allegro ktoś obserwuje jego aukcję? Na jakie konto można wpłacić jakieś pieniądze, dużo nie mogę, ale jesli każdy by sie dołoży, a co z tym Funduszem sepcjalnym na takie okazje??? Serdecznie pozdrawiam, Świeżo-Upieczona Dogomaniaczka Ciotka Gosia

Posted

Goswiek napisał(a):
Nie pozwólcie Karmelkwoi wrócić do schorniska, czy na allegro ktoś obserwuje jego aukcję? Na jakie konto można wpłacić jakieś pieniądze, dużo nie mogę, ale jesli każdy by sie dołoży, a co z tym Funduszem sepcjalnym na takie okazje??? Serdecznie pozdrawiam, Świeżo-Upieczona Dogomaniaczka Ciotka Gosia

KARMELKA OBSERWUJE OBECNIE 6 OSÓB !!!

Posted

Beata J. napisał(a):
KARMELKA OBSERWUJE OBECNIE 6 OSÓB !!!

Trzymam kciuki! Niech się znajdzie dobre serduszko. A czy na www.gumtree.pl ktoś zamieszczał ogłoszenie? Tam jest dział "Drobne" - "zaadoptuj zwierzaka". Pozdrawiam

Posted

Może go ktoś w końcu wypatrzy.
Przydałyby się nowe fotki Karmelka roześmianego, bo takich nie ma.
Ja nieustannie zapraszam wszystkie ciocie do nas w odwiedziny. Już nie będę wypominać, że inne pieski są odwiedzane w hotelikach i lecznicach,
a Karmel prawie wcale.
Jutro będziemy na Kabatach może komuś by pasowalo pstryknąć 2-3 fotki.