avii Posted March 3, 2006 Posted March 3, 2006 Ale się drapie - ostatnio mówiłam wetce gdzie go swędzi ale mu tam nie zajrzała. Jemu to bardzo dokucza - co robić ? Gajowa >>> pewien baaardzo mądry vet w takiej sytuacji powiedziałby"" ZMIEŃ VETA ALBO WYJEDZ Z TEGO MIASTA"" Z miasta , jak mniemam nie wyjedziesz więc ...:cool3: :evil_lol: Quote
lewana Posted March 4, 2006 Posted March 4, 2006 Najnowsze zdjecia (na aukcje w Le Madame) Karmelka na www.myphotosign.com (wejsc w inne) Quote
supergoga Posted March 4, 2006 Posted March 4, 2006 Weszłam tam, ale nie wiem jak do fotek Karmelka sie dostać, nie ma tam -inne. Ale ja gapa jestem i pewnie dlatego. Quote
*Gajowa* Posted March 4, 2006 Posted March 4, 2006 Mnie też się nie udało. Jak wchodzę w "inne" i "póżniej psy do adopcji" to później trzeba wpisać hasło. Próbowałam "Karmel" ale nie dało rady. A czy nie można byłoby zdjęć wkleić tutaj ? Quote
supergoga Posted March 4, 2006 Posted March 4, 2006 Weszłam, udało się, nie chciało nic. Ale śliczny jest Karmel, chyba wymienię foty z allegro na nowe. Quote
*Gajowa* Posted March 4, 2006 Posted March 4, 2006 Zdjęcia piękne, bo i obiekt piękny tylko szkoda, że nikt go nie chce. Dzisiaj po dłuzszej przepychance udało mi się obejrzeć kawałek brzuszka i zobaczyłam, ze ma jakąś jakby małą narośl koło sutka i to miejsce jest jakby zadrapane. Musimy iść do weta. Quote
*Gajowa* Posted March 5, 2006 Posted March 5, 2006 Jutro jak nic nie stanie na przeszkodzie wybiorę się z Karmelem do wetki piechotką ok 3 km w jedną stronę. Zdjęcia Karmelka też przydałoby się wstawić tutaj bo nie kazdy przeczyta post z linkiem.Czy ktoś może wstawić ? Quote
AśkaK Posted March 5, 2006 Posted March 5, 2006 Już wstawiam z największą przyjemnością! lewana, mam nadzieję że pozwolisz..?:p Takie piękne zdjęcia!!! Jest prześliczny!:loveu: Quote
*Gajowa* Posted March 6, 2006 Posted March 6, 2006 Byliśmy u wetki - zrobiliśmy dłuuuugi spacer. W jedną stronę przez las, a z powrotem uliczkami. W lesie Karmel czuł się trochę nieswojo, był jakby zagubiony i szedł z tyłu, momentami musiałam go trochę pociągnąć. Uliczkami szedł śmiało przodem, boi się przejeżdżających samochodów. Wetka obejrzała go bardzo dokładnie, przewróciła go /z moją pomocą/ na bok. Trochę się wyrywał ale w końcu sie poddał. cdn. Quote
*Gajowa* Posted March 6, 2006 Posted March 6, 2006 Otóż sutki /najbliżej pach/ wyglądają nieładnie, są podrapane, powiększone i zaczewienione. Również skóra w okolicy pach jest podrażniona i podrapana, w pachwinach też skóra podrażniona. Nie wiadomo jaka przyczyna, bo już wykluczamy świerzba. Pani powiedziała, że proces dochodzenia skóry do zdrowia jest bardzo długi. Te podrażnienia mogą być naskutek drapania /może mieć nawyk drapania/ wdaję się bakterie i grzyby co powoduje swędzenie i "tak w koło Macieju". Może być też alergia pokarmowa - też daje podobne objawy. Przez tydzień mam przemywać te miejsca - otrzymałam płyn i zobaczymy czy będzie poprawa. Quote
AśkaK Posted March 6, 2006 Posted March 6, 2006 *Gajowa* to może kupimy mu (tzn. ja przeleję na ten cel pieniążki) jakąś karmę antyalergiczną? Szkoda bardzo żeby tak się Karmelcio drapał, jeśli to uczuleniowe to żadne maści nie pomogą i leczenie będzie się ciągnąć w nieskończoność. Tak, kupujemy karmę! Nie wiem tylko która jest sprawdzona i najlepsza..? zaraz zrobię przegląd ofert, a i wybieram się jeszcze dziś z piesami do weta, to zapytam jaką poleca. Quote
*Gajowa* Posted March 6, 2006 Posted March 6, 2006 Nie mam rozeznania jeżeli chodzi o karmy - moje psy nie chciały jeść suchego pokarmu i wobec tego gotuję im. Podobno najbardziej uczula wołowina, a więc ostatnio kupiłam i daję karmę z królika. Wg wetki efekty działania karmy mogą być zauważalne po około dwóch miesiącach. Karmel nie został zaszczepiony dziś p/wściekliźnie, ponieważ wetka twierdzi, że powinien być całkiem zdrowy i szczepienie mogłoby mu w obecnym stanie zaszkodzić. Za wizytę zapłaciłam 20 zł. Quote
*Gajowa* Posted March 6, 2006 Posted March 6, 2006 Z pewnością WŁASNY PAN jest potrzebny Karmelkowi najbardziej i oby jak najszybciej ten PAN go znalazł. O ile wiem poza allegro jest ogłoszony na 4łapy i Eurocity. Co do kastracji to dziś wetka też mówiła, że jest konieczna w jego przypadku. Quote
esperanza Posted March 7, 2006 Posted March 7, 2006 Ja wystawiłam Karmela na wielu stronach adopcyjnych, ale uważam, że ogłoszenia trzeba będzie powtórzyć- nie było nawet jednego zainteresowanego :-( Quote
*Gajowa* Posted March 8, 2006 Posted March 8, 2006 A Karmelek nie lubi zabiegów, które muszę wykonywać conajmniej dwa razy dziennie. Ucieka jak tylko zobaczy i poczuje, że mam w ręku wacik nasączony płynem. Naprawdę mam kłopot, żeby dokładnie przetrzeć mu pachy, sutki i najbliższe okolice. Oby to coś pomogło. Ciągle cisza - ani jednego telefonu. Quote
*Gajowa* Posted March 10, 2006 Posted March 10, 2006 Karmel o sobie przypomina - spadł na odległe pozycje. Przemywamy skórę i chyba trochę mniej się drapie. Quote
AśkaK Posted March 10, 2006 Posted March 10, 2006 :sadCyber: Karmelku, ile to już czasu szukasz domku... Quote
*Gajowa* Posted March 10, 2006 Posted March 10, 2006 Stanowczo za długo, bo ludzie nie wiedzą jaki jestem miły, mądry, posłuszny no i piękny. Jak mogliby sie o tym dowiedzieć ? Quote
AśkaK Posted March 11, 2006 Posted March 11, 2006 Hmm, na Karmelka chyba po prostu jeszcze nie czas...bo i w telewizji był, na allegro, i na zdjęciach pięknie się w Le Madame prezentował, i jeszcze na innych forach ma swoje ogłoszenia. Karmelek czeka na swego człowieka! Quote
Beata J. Posted March 11, 2006 Posted March 11, 2006 Wracaj Karmelku na 1 stronę-tutaj Cię nikt nie znajdzie. Powoli dochodzę do absurdalnych chyba wniosków, że z Karmelkiem i Charlin to jest tak, że są to piękne psiaki więc wzbudzają w ludziach raczej zachwyt a nie litość no i jakoś przez to o domek trudniej czy co? Wyprostujcie mnie bo już głupieję. HALO, DOMEK DLA DWÓCH PIĘKNOŚCI POTRZEBNY KARMELEK CHARLIN Quote
MagYa^^ Posted March 11, 2006 Posted March 11, 2006 fakt! piekne pyszczki! i takie samotne.. :( Quote
Recommended Posts