ronja Posted January 8, 2007 Posted January 8, 2007 Łapcia dobrze (na bieżąco piszę na jej wątku:p ). Tylko przez zaangażowanie w Karmelka mam wrażenie, ze Pysię i Łapcię emocjonalnie zaniedbuję i one jakies smutne chodzą. Poza tym, jak Szpaczek się rozochoci do zabawy, to one uciekają, bo ostatnio Karmelek wskoczył na leżącą Łapkę i ją zgniótł:roll: . On chyba nie do końca zdaje sobie sprawę ze swojej siły i wielkości. Szleje jak dzieciak ze skapetką lub pluszowym pieskiem (to dwie jego ukochane zabawki:loveu: ) Quote
AśkaK Posted January 8, 2007 Posted January 8, 2007 Ronju, ale Ty wiesz dobrze o co ja pytam!:eviltong: :evil_lol: "Co z Łapką?" czyli "Czy Łapka zostaje u Ciebie???!:lol: Zabawy Karmelka...hmm, typowy facet, jak jest czymś zajęty to świata wokoło nie widzi.:evil_lol: Biedna Łapka...co za...cham!:evil_lol: :lol: Quote
ronja Posted January 8, 2007 Posted January 8, 2007 oj, Asia, przecież tytuł jej wątku to "Łapcia zostaje z nami!!!!!" nie ma innej opcji. Jest ciężko czasem, ale ja ją pokochałam, mój TZ też w końcu bardzo bardzo i jej nikomu nie oddamy. Z Pysiunką też się dogadały. Najgorsze tylko spacery na dwie tury, ale za to mam duzo ruchu, nie choruję i schudłam podobno:roll: ... Quote
AśkaK Posted January 8, 2007 Posted January 8, 2007 Ty schudłaś?!:crazyeye: :evil_lol: Z kości na ości chiba!:evil_lol: ;) :lol: (tak mi ciocia zawsze mówiła :roll: :lol: ) Ja tam ślepa jestem i nie zauważyłam zmiany tytułu na wątku Łapci :oops: , ale coś mi mówiło że pewnie już jest na "Już w nowym domu"...:lol: Quote
*Gajowa* Posted January 11, 2007 Posted January 11, 2007 Jaki cudny się zrobił Karmelek ! Szczególnie podoba mi się pierwsze zdjęcie "w trawie" - sierść zrobiła mu się jeszcze dłuższa. Fajnie, że idzie do szkoły - prosimy o relacje o postępach edukacyjnych Wróbelka . Quote
ronja Posted January 22, 2007 Posted January 22, 2007 pierwsze zajęcia, w sobotę Karmelek całe przeszczekał:cool1: parę razy nie utrzymałam go na smyczy i poleciał mi do innych psów i o dziwo merdał ogonem i się wąchał tylko. w sumie całkiem ładnie pracował - uczymy się siad i waruj i chodzenia na luźnej smyczy. W domku też pracujemy.:p Zgadnijcie kto najszybciej opanował technikę warowania za ciasteczko... Pysiuńka - największy żarłok świata:loveu: . Dziś szłam z nim na spacer, to poza jednym szarpnieciem do wróbelków szedł ładnie (zaskoczył ,że jak szarpnie, ja się zatrzymuję). Jednak szybko się chłopak męczy i po godzinie nauki w niedzielę, wolał wąchać trawkę niż siadać i warować:razz: . Myślałam ,że bedzie gorzej. Cieszę się, że nie rzuca się na inne psy. A poza tym na szkoleniu zobaczyłam, że nie jestem osamotniona w swoich problemach - wiele psów było o wiele bardziej niesfornych niż Karmelek. Quote
AśkaK Posted January 24, 2007 Posted January 24, 2007 No widzisz ronju!:multi: Więcej wiary w Karmelka!:lol: :multi: ;) Super że już od razu są postępy. Co ile dni macie tą szkołę?:lol: Quote
ronja Posted January 24, 2007 Posted January 24, 2007 szkołę mamy w soboty i niedziele przez 3 miesiące, ale w domu też ćwiczymy i Karmelek całkiem ładnie juz załapał o co chodzi. tylko dzis na spacerze dostał fiołka i szalał na śniegu, a ja się bałam,ze się wywalę i nic nie wyszło z nauki chodzenia na luźnej smyczy. zeby zachować twarz, musiałam z nim latać po zaspach śnieżnych Quote
AśkaK Posted January 24, 2007 Posted January 24, 2007 Ooo, to intensywne to szkolenie!:lol: A dzisiaj na tym śniegu to chyba wszystkie psiaki dostawały głupawki. :evil_lol: Quote
ronja Posted January 29, 2007 Posted January 29, 2007 Karmelek jest mądry i kochany:loveu: . i jaki chętny do pracy się zrobił. dziś zaatakował go mały szczekacz (wyrwał się włascicielom na szkoleniu). Karmelek tylko warczał, nie atakował. A potem jak wracalismy i sie mijalismy, tamten ujadał na Karmelka, a Karmelek go zignorował zupełnie!!!!!:multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: A jeden pan na szkoleniu zapytał mnie jakiej rasy jest Karmelek:evil_lol: Quote
AśkaK Posted February 5, 2007 Posted February 5, 2007 Jak to jakiej rasy?! Wilczarz karmelitański!;) :evil_lol: :lol: Ja tam w Karmelka od początku wierzyłam!:p To teraz nic tylko spacerować z takim grzecznym Karmelkiem! Ale masz ronja fajny awatar!:loveu: :lol: Quote
ronja Posted February 5, 2007 Posted February 5, 2007 Awatarek mam esktra - natchnął mnie Twój, Asiu:loveu: Co do losów i fotek Karmelka, to donosze, że wiekszość naszych przygód jest na wątku Łapci - z jej wątku zrobił się nasz wątek rodzinny przeklejam zdjęcia z soboty i niedzieli:p 1.sobota Uwaga, przygotować się do odlotu 2.niedziela duuuży Karmelek i jego pańcia Quote
beka Posted February 6, 2007 Posted February 6, 2007 Widziałam Karmelka jak był u Gajowej. ALe on wypiękniał:) Quote
ronja Posted February 6, 2007 Posted February 6, 2007 dziękuję:loveu: Karmelek jest śliczny ten nasz łotrzyk kochany Quote
AśkaK Posted February 6, 2007 Posted February 6, 2007 [quote name='ronja']Awatarek mam esktra - natchnął mnie Twój, Asiu:loveu: Ej, Ty masz fajniejszy!:loveu: Ale dziękuję, dziękuję, jak to miło być czyimś natchnieniem...:mdrmed: ;) :lol: [quote name='ronja']Co do losów i fotek Karmelka, to donosze, że wiekszość naszych przygód jest na wątku Łapci - z jej wątku zrobił się nasz wątek rodzinny Trzeba było tak od razu mówić! 1.sobota Uwaga, przygotować się do odlotu Hahaha, latający Karmelek!!!:evil_lol: :-D :-D :-D Dobrze ronju że go mocno na smyczy trzymałaś!:evil_lol: [quote name='ronja']2.niedziela duuuży Karmelek i jego pańcia Jaki grzeczny przy nodze!:loveu: Quote
AśkaK Posted February 6, 2007 Posted February 6, 2007 Ja przepraszam ale muszę...porównajcie to zdjęcie z Karmelkiem obecnym!!! :loveu: :loveu: :loveu: Quote
*Gajowa* Posted February 7, 2007 Posted February 7, 2007 To zupełnie inny pies... ten ze schronu. A prawdziwy Karmelek jest cudny ! Quote
ronja Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 i wariat!! nie wiem czy to przez szkolenie, ale zrobił sie bardziej zainteresowany nami, naszą obecnością - wcześniej sypiał czasem z nami, czasem w drugim pokoju - teraz zawsze jest z nami i jak szaleje jak do domu wracamy:loveu: szkoda,ze mamy takie małe mieszkanie Quote
ronja Posted April 15, 2007 Posted April 15, 2007 Nasz Meluś zrobił ogromne postępy ostatnio (parówki najlepsza motywacja świata) Meluś, waruj Meluś, równaj (sami) Meluś w grupie a 29 kwietnia Karmelek kończy rok u nas. zapraszamy na urodzinki!!! Quote
Beata J. Posted April 15, 2007 Posted April 15, 2007 Jest cudny:loveu: :loveu: :loveu: Oj wyczekał się nasz Karmelek na swój domek.... Nawet miał adoratorkę(mój avatar), ale niestety jej nie zauważał Quote
*Gajowa* Posted April 16, 2007 Posted April 16, 2007 Jaki pilny uczeń z Melusia ! A kiedy urodzinowy spacerek z Gajką ? Quote
ronja Posted April 16, 2007 Posted April 16, 2007 moze w długi weekend??akurat po Melusiowych urodzinkach będzie Quote
Recommended Posts