Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

a ogladacie na AP program o groomingu?? :)

osobiscie powiem ze to co jest na tej stronie nie podoba mi sie, moze psu nie dzieje sie krzywda ale głupota jak dla mnie i tyle.. :shake: wstyd wyjsc z takim psem na spacer a zdjec to nawet znajomym bym nie pokazała bo to taka osmieszanie... swojego zwierzaka na takie cos bym nie posłala :shake::shake::shake:

• Replies 8.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Mudik napisał(a):
Tylko jak widzę, ona miała już króciutką brodę, czy mozliwe ze u "mojego" urosła długa bo była wcześniej cięta?

Nie, nie mozliwe. Nie byla wczesniej porzadkowana.

Hania, moje wielkie i szczere gratulacje za jamnika.

Posted

*hania napisał(a):
Jamnik szorstkowłosy, suka, 5lat, całe życie strzyżona.
sorry za jakość fotek.

Mam pytanie, trymowałaś jak?? Palcami czy trymerem??

Posted

[quote name='*hania']Shih tzu :loveu:
http://widget.slide.com/rdr/1/1/3/W/2200000003cfc81e/1/199/gu_14cmW2T8P-W_nocyjWnhCXN26abi1.jpg

o to chyba moja Suzi, Haniu :oops:

[quote name='Asiok133']Cóż, obcięty jest dość ładnie, ale.. po co?! Nie rozumiem po co kupować psa długowłosego, a potem go obcinać o_O Nie po to przez kilkaset lat hodowano tą rasę, żeby "wyszły" długie włosy, aby teraz je ciachać. Przyznam się, że kiedyś mojego shih tzaka też obcięłam u fryzjera "na szczeniaka", ale wtedy po 1 wyszło to okropnie po 2 uznałam, że bardziej mi się podobają shih tzaki z długim włosem, a po 3 nie byłam wtedy doświadczona i dopiero później pomyślałam jaka to ja jestem głupia, że ją ściełam. Teraz minęło już kilka lat, a ona nadal nie ma takich włosów jak psiak mojej kuzynki, który nigdy nie był ścięty :( . Żałuję, moja wina, moja wina.. Teraz 2-3 razy do roku przycinamy jej u fryzjera łapy i wyrównujemy włosy, aby jednak nie były aż takie "do ziemi", bo mieszkamy na wsi, mamy dość wysoką trawę na podwórku, a wiadomo, iż niszczy ona włos.
Nie podoba mi się też to, że związano mu gumkami uszy :shake: .

Nie musisz rozumieć, mój pies i to moja decyzja, czy jest ścięty na krótko czy też nie jest.

A psa nie kupuje się tylko ze względu na włosy tylko na przykład ze względu na jego charakter.

A poza tym o gustach się nie dyskutuje :razz:

[quote name='*hania']
A kitki Ci się podobają?
Ta suczka nienawidzi kitek... warkoczyki jej nie przeszkadzają :lol:

Prawda, ale z gumkami na uszkach też sobie w domu szybko poradziła...:evil_lol:

Posted

Młoda 9 miesięczna szkotka, to jasne futro na bokach i łapach to miękki , młodzieńczy włos, twardy szorstki,świetnie się trymujący narasta jej od ogona i jego nasady w strone szyi (te odstające rude włoski na grzbiecie)

Ale coraz lepiej się trymuje z trymowania na trymowanie, tylko ta firanka jeszcze taka krótka

Pudel mini szczenię 3 miesiące

Grzywka

Posted

[quote name='kaskaSz']Głowy skubanej nie miał, a włos rzeczywiście ma miękki, tylko na grzbiecie szorstki. A co tam przy nosie sterczy? Chodzi Ci o jego prawą stronę?

Tak o to ,ale ja bym z obu stron ścięła, zawsze dla skrócenia głowy ścinam zaokrąglona linią od nosa w kierunku kącików warg, ten kawałek futra na pysku przy nosie, który u niego sterczy na fotce ,właśnieżeby nie fruwał i żeby pysio było okrągłe

O tak

Posted

Mudik do grzywki niestety muszę się przyczepić(to moja rasa), bo mi sie nie podoba moze trzeba było spróbowac "na łysego" nie goląc do zera ciałka, nie wiem ile ta niunia ma i siedzi więc też dobrze nie widać

Posted

Ilka21 napisał(a):
Mudik do grzywki niestety muszę się przyczepić(to moja rasa), bo mi sie nie podoba moze trzeba było spróbowac "na łysego" nie goląc do zera ciałka, nie wiem ile ta niunia ma i siedzi więc też dobrze nie widać

Ale ja jej nie goliłam całej, tylko pyszczek ma zgolony, toż im się goli pysie, czyż nie?, reszta jest tylko podcięta na życzenie pani, , tak więc nie rozumiem zbytnio o co Ci chodzi?:roll::roll:

Posted

Pysie się goli i nie o pys mi nie chodzi tylko nie podoba mi się takie całościowe podcięcie,może jest młoda albo ma słaby włos czego po zdjęciu stwierdzic nie mogę chodzi mi o łapki głównie no ale jak pańcia tak chciała to nic nie da rady się innego zrobić

Posted

Za to mi się nie podoba pudelek :roll:. Nie znam się na ścinaniu "prawdziwych" pudli, moja Birmula też jest ścinana wg. moich pomysłów [chociaż tu akurat dobrze się ze znajomą fryzjerką dogaduję], ale ten pudelek mi sie wybitnie nie podoba...
Zamiast głowy ma zrobioną jakąś kulę :roll:.. no i łapki chyba trochę za wysoko podgolone - śmiesznie to później wygląda jak psiak idzie :evil_lol:

Za to niufek przecudny :loveu:

Posted

[quote name='bonsai_88']Za to mi się nie podoba pudelek :roll:. Nie znam się na ścinaniu "prawdziwych" pudli, moja Birmula też jest ścinana wg. moich pomysłów [chociaż tu akurat dobrze się ze znajomą fryzjerką dogaduję], ale ten pudelek mi sie wybitnie nie podoba...
Zamiast głowy ma zrobioną jakąś kulę :roll:.. no i łapki chyba trochę za wysoko podgolone - śmiesznie to później wygląda jak psiak idzie :evil_lol:

Za to niufek przecudny :loveu:

Pudel mi się też nie podoba , głowa robi takie wrażenie bo ma jeszcze króciutki puchaty włos na uszach i robią się takie pomponiki, łapki ma tak wycięte dla wygody właściciela, a ogólnie włos bardzo słaby, średnio się układający, może z wiekiem bedzie lepszy,ale nie koniecznie skoro to pies w typie. Dodatkowo efekt psuje fakt,że od skóry ma juz srebrny kolor i mimo,że główka jest ścięta równo to te srebrne boki głowy robia ja niekształtną, mi się też nie podoba, bardzo ciężko było z tą sierścią pracować a i pies wybitnie wiercący sie był, z 20 minut trwało przzekonanie go,ze aszynka nie gryzie bo nie dał sobie dotknąć do pyszczka.
A co do grzywki to jest to bezpapierowa sunia, która już była chyba przez panią podcinana, ja ja tylko wyrównałam, wyczesałam kołtuny i mimo,że się tego nie robi podcięłam włos za uszami, ,żeby sie nie robiły kudły(których by właścicielka nie ruszyła, niestety tak też bywa)

Mam jeszcze samą główke tej pudliczki