karla Posted March 30, 2006 Posted March 30, 2006 o litości to był wybór własciciela więc skończcie te przepychanki bo tylko zaśmiecacie temat i niedługo bedzie cieżko znależć jakie kolwiek zdjecie ostrzyżonego psa Quote
asher Posted March 30, 2006 Posted March 30, 2006 Karla, racja ;) No to szybciutko dawaj jakies zdjęcia :multi: Quote
Katerinas Posted March 31, 2006 Posted March 31, 2006 A czy ktoś widział gdzieś zdjęcia ostrzyżonych briardów? Quote
weszynoska Posted March 31, 2006 Posted March 31, 2006 zdjęcia ?????? proszę bardzo ale uprzedzam że będą drastyczne :crazyeye: Quote
weszynoska Posted March 31, 2006 Posted March 31, 2006 no doooobra ;) pokażę, bo potem nie nie będzie , ten stworek to :-o a zreszta teraz juz widać co to jest wprawdzie to co z niego zostało niczym nie przypomina tej pięknej rasy ale cóż mam zrobić, właściciele są niereformowalni :shake: Quote
kingula Posted March 31, 2006 Posted March 31, 2006 [quote name='weszynoska']nikt nie zgaduje co to za stworek ;) O moj Boze! Ciezko tu sie psa doszukac :evil_lol: ale metamorfoza jest swietna :multi: Quote
kingula Posted March 31, 2006 Posted March 31, 2006 Dziewczyny naprawde zazdroszcze Wam ogromnie Waszej pracy :razz: Ja chyba bym sie rowniez spelnila w takim zawodzie, ale brak mi doswiadczenia :shake: Narazie realizuje sie w szykowaniu moich samkow, ale z nimi to nie mozna wiele improwizowac ;) Powiedzcie, czy uzywacie specjalnych suszarek dla psow? Znalazlam ostatnio na jakiejs amerykanskiej stronie takie specjalne psie suszarki i zastanawiam sie jakie sa roznice miedzy tymi psimi a zwyklymi ludzkimi? Co do trymowania- Daszenka jest kundelkiem o wlosie zblizonym do ONka, przy zwyklym czesaniu grzebykiem lub szczotka wychodzi tylko podszerstek, wlos okrywowy jak siedzial tak siedzi, mimo ze jak go capne reka-wychodzi :roll: czy te zgrzebla ktore proponowalyscie wyczesza tez ten okropny, oscisty wlos okrywowy?:help1: Quote
weszynoska Posted March 31, 2006 Posted March 31, 2006 kingula a dlaczego ten włos okrywowy jest okropny ??? bo nie w temacie jestem :oops: i co chciałabyś uzyskać?? ma odrosnąc inny włos czy jak Quote
weszynoska Posted March 31, 2006 Posted March 31, 2006 a co do spełnienia ja 10 lat temu jak ostrzygłam pudla koleżance to :lol: ;) wogóle pudla nie przypominał no i brak sprzętu itp, ale pomalutku najpierw za darmo, dłuuuugo za darmo ćwiczyłam na osiedlowych pieskach, później miałam sznaucerki i z konieczności musiałam do fryzjera jeździć, ale to była moja koleżanka to podpatrywałam a jak ona wyemigrowała w świat to przejęłam po niej teren :lol: a co do suszarek to niech się wypowiedzą inni moje psiaki przyjeżdżają wykąpane, bo mój teren to malutka mieścina i nie jest to jakiś znaczny salon bo nie utrzymałabym go niestety a jak trzeba coś poprawić to mi zwykła wystarczy Quote
kingula Posted March 31, 2006 Posted March 31, 2006 Okropny bo sztywny i oscisty i wbija sie we wszystko :evil_lol: a ani grzebyk, ani szczotka go nie ruszaja. Wychodza duze ilosci miekkiego podszerstka, a ten okrywowy siedzi jak zaklety, choc tak naprawde gotow juz do wyjscia, bo jak zlapie go palcami to wychodzi bez trudu. Nijak nie moge go wyczesac, zostaje tylko takie skubanie- stad pytanie czy takie skubanie ma cos wspolnego z trymowaniem? :oops: Quote
weszynoska Posted March 31, 2006 Posted March 31, 2006 spisałam się i wcięło posta :roll: a moze przyjdzie potem , etam to będą dwa trymowanie to skubanie w sumie a ja swojego belga jak zaczyna się kłaczyc przejeżdżam trymerem grabkami i jest ok wyłazi to co ma wyleźć a suni to nie szkodzi bo ma tyle włosa, że sladu nie ma a jest tylko piękniejsza Quote
coztego Posted March 31, 2006 Posted March 31, 2006 [quote name='Katerinas']A czy ktoś widział gdzieś zdjęcia ostrzyżonych briardów? Ciągle Cię kusi? :cool3: Wychodza duze ilosci miekkiego podszerstka, a ten okrywowy siedzi jak zaklety, choc tak naprawde gotow juz do wyjscia, bo jak zlapie go palcami to wychodzi bez trudu. Z Kreską też tak mam... :roll: Wyczesuję trochę tego twardziela taką gęstą szczotką mieszaną - z włosia i drutu. To co luźne na samym wierzchu- wyłazi. Ale potem i tak mogę jeszcze skubać i skubać... Quote
kingula Posted March 31, 2006 Posted March 31, 2006 Hahahaha, Coztego dokladnie tak samo jak napisalas :evil_lol: Quote
zaba14 Posted March 31, 2006 Posted March 31, 2006 Katerinas nie rob tego swojemu psu.. na własne oczy widzialam ostrzyzoego briarda... naprawde okropny.. :roll: miał piekna dluga siersc, a w wakacje mu własciciele ciachli i pies wygladal dosc oryginalnie.. jak kangur.. :roll: a teraz? hm.. wlos jest do bani.. :roll: widać ze jakis zniszczony.. Quote
asher Posted March 31, 2006 Posted March 31, 2006 [quote name='zaba14']Katerinas nie rob tego swojemu psu.. na własne oczy widzialam ostrzyzoego briarda... naprawde okropny.. :roll: miał piekna dluga siersc, a w wakacje mu własciciele ciachli i pies wygladal dosc oryginalnie.. jak kangur.. :roll: a teraz? hm.. wlos jest do bani.. :roll: widać ze jakis zniszczony..Ale to chyba wina złej pielęgnacji, żywienia, a nie strzyżenia? Zajrzyj do galerii Tena. W schronisku go ostrzygli, bo miał na sobie jeden wielki kołtun. Teraz, jak mu trochę kudełki odrosły wygląda prześlicznie :loveu: Puchatek taki :loveu: I włos jak marzenie, śliczny, zdrowy, błyszczący! I jeszcze jedno (Karla, ostatni raz, obiecuję! ;) ). Jedną z ras, jaką biorę pod uwagę jest pudel standard. To świetne, ponad przeciętnie inteligentne, nastawione na współpracę z człowiekiem, wszechstronne psy. Tyle, że ani mi się sni utrzymywać szatę pudla w wystawowej kondycji! Nawet zwykły federał odpada, nie wspominając o lwie - nie podoba mi sie i już. Mój pudel byłby ostrzyżony równomiernie, na krótko, a nawet bardzo krótko. To straszne, prawda? Jestem okrutna! :cool3: Quote
Katerinas Posted March 31, 2006 Posted March 31, 2006 zabko Ale sierść Gajki już jest w fatalnym stanie... przez chorobę. :( Jest matowa, strasznie się kołtuni (dziś czeszę, jutro kołtun w tym miejscu... tak nie powinno być u briarda), wypada... Stan wręcz tragiczny- jak na briarda. :( Gaja i tak nie bywa w zimne dni na dworzu, bo jej nie wolno. Więc nie ma obawy, że będzie marzła. Quote
zaba14 Posted April 1, 2006 Posted April 1, 2006 [quote name='asher']Ale to chyba wina złej pielęgnacji, żywienia, a nie strzyżenia? Zajrzyj do galerii Tena. W schronisku go ostrzygli, bo miał na sobie jeden wielki kołtun. Teraz, jak mu trochę kudełki odrosły wygląda prześlicznie :loveu: Puchatek taki :loveu: I włos jak marzenie, śliczny, zdrowy, błyszczący! I jeszcze jedno (Karla, ostatni raz, obiecuję! ;) ). Jedną z ras, jaką biorę pod uwagę jest pudel standard. To świetne, ponad przeciętnie inteligentne, nastawione na współpracę z człowiekiem, wszechstronne psy. Tyle, że ani mi się sni utrzymywać szatę pudla w wystawowej kondycji! Nawet zwykły federał odpada, nie wspominając o lwie - nie podoba mi sie i już. Mój pudel byłby ostrzyżony równomiernie, na krótko, a nawet bardzo krótko. To straszne, prawda? Jestem okrutna! :cool3: Być może masz i racje :roll: a raczej napewno, a Tena oczywiscie podziwiam ;) Ja nie znam sie na psach z dlugim włosem, ale pewnie sa jakies dobre odzywki na siersc takich psiakow hm? A co do pudli, to w sumie nie jestes okropna, bo mam takie samo zdanie jak Ty :lol: lubie te psy za charakter, takie szybko łapiące czworonogi, ale nie wyszłabym na spacer z pudlem wystawowym :oops: :oops: to nie moj gust.. :roll: Katerinas to moze jednak warto sprobowac.. ;) pisałam na podstawie briarda ktorego widze na codzien... zapomnialam o Tenku... :oops: Ale pewnie włos sie psuje po strzyzeniu, tzn. nigdy nie bedzie juz taki jak u prawdziwego owczarka francuskiego, bo na przykladzie spanieli, golonemu psiakowi kreca sie wlosy na grzbiecie.. przynajmniej tak slyszala, jesli to blad to prosze mnie uswiadomic.. ;) Hm... a jakies foty by sie przydaly :cool3: Quote
coztego Posted April 1, 2006 Posted April 1, 2006 [quote name='Katerinas'] Ale sierść Gajki już jest w fatalnym stanie... przez chorobę. :( To może warto zrobić jej krótką fryzurkę, pewnie będzie jej trochę lżej, a i tak jest śliczna ;) asher, podzielam zdanie odnośnie pudli, na szczęście ja o pudlu nie marzę, więc żadnego nie skrzywdzę ;) . Ale mojego teriera będę trymowała i już nei mogę się doczekać, kiedy wreszcie będę miała okazję spróbować :cool3: Quote
Katerinas Posted April 1, 2006 Posted April 1, 2006 [quote name='zaba14']Ale pewnie włos sie psuje po strzyzeniu, tzn. nigdy nie bedzie juz taki jak u prawdziwego owczarka francuskiego, bo na przykladzie spanieli, golonemu psiakowi kreca sie wlosy na grzbiecie.. Gaja już nigdy nie będzie miała włosa prawdziwego briarda... bo nigdy nie będzie miała zdrowych nerek... :( Spróbujemy ją ciachnąć jak się zrobi cieplej. Pytanie tylko do obeznanych: czym? .... bo nożyczkami to kijowa robota... a może skoczyć do fryzjera... choć Gaja raczej kiepsko by to zniosła :roll: wolałabym chyba sama ją pomału przystrzyc. Quote
Nitencja Posted April 5, 2006 Posted April 5, 2006 to ja dam foksika ( na zyczenie bylo maszynka ale i tak co nieco przeskubalam) a tu juz koniec finalny przygotowania welsh teriera na wystawe : Quote
Cheritka Posted April 5, 2006 Posted April 5, 2006 Miały być zdjęcia, a tu same pogaduchy :mad: Quote
weszynoska Posted April 5, 2006 Posted April 5, 2006 o tym jak nie powinno się pielęgnować sznaucerka Quote
Recommended Posts