ewelinabuck Posted November 20, 2008 Posted November 20, 2008 oki dzieki za opinie on nie jest golony maszynka tylko calosc nozyczkami:diabloti:nastepnym razem zostawie mu tak 1 -1,5 cm siersc na grzbiecie;)bedzie pasowalo do calosci;) a teraz lepiej ???sciecie z przed 2 miesiecy Quote
*hania Posted November 20, 2008 Posted November 20, 2008 Ewelina ostatnie zdjęcie http://img142.imageshack.us/img142/629/obraz956ah2.jpg powinno być podpisane "w trakcie" :) Zetnij łapy (ok. 1/3) tak żeby pasowły do reszty i wstaw fotke "po". Quote
ewelinabuck Posted November 20, 2008 Posted November 20, 2008 oki zaraz pojde mu zmniejszyc łapony i zrobie fote ;) Quote
LeCoyotte Posted November 20, 2008 Posted November 20, 2008 ewelina coś Ty go tak oskubała na grzbiecie:diabloti: http://img515.imageshack.us/img515/3519/obraz943vl7.jpg tu wygląda dużo lepiej. I te łapy takie kudłate i postrzępione - wyrównaj bo wygląda jakby w ogóle nie były ruszane tylko rozczesane;) Quote
alex1 Posted November 20, 2008 Posted November 20, 2008 a takie też się wam zdarzają a potem już tylko tyle zostało Quote
ewelinabuck Posted November 20, 2008 Posted November 20, 2008 kojot a bo ja ostatnio mam manie na koondle łyse :diabloti::diabloti::diabloti: no dobra chaps teraz wyglada tak scielam mu troche jego łapki wiec teraz jak wam sie widzi,? Quote
LeCoyotte Posted November 20, 2008 Posted November 20, 2008 teraz dla mnie jest OK:) __________________ [SIZE="3"]PROSIAK Quote
Śnieżynka Posted November 20, 2008 Posted November 20, 2008 Jak dla mnie to pudelek już lepiej, chociaż na przyszłość to albo jak do zera chcesz grzbiet to tez niżej tnij łapy i z krótszym włosem a do tego zlikwiduj to przedpierie bo ono wygląda jak by wogóle nie było dotykane nożyczkami... http://img147.imageshack.us/img147/5776/obraz688fc7.jpg na tej fotce tylne nogi i tułów są harmonijne... przyciąć do tego przód i jest super :loveu: Quote
ewelinabuck Posted November 20, 2008 Posted November 20, 2008 oki bede pamietac na przyszlosc;) Quote
PATIszon Posted November 20, 2008 Posted November 20, 2008 Bura napisał(a):Jak na Dutch clip to ok, ja wolę Puppy clip u pudla. To jest tez takie cos?:-o Ja chyba wole tez dluzszy grzbiet, tak to jakos tak za drastycznie sie zaczyna;) Quote
*hania Posted November 20, 2008 Posted November 20, 2008 Ewelina jest dużo lepiej :multi: Brakuje mi jeszcze jednego elementu.... bardzo krótko przyciętej nasady ogona> krótko obcięty grzbiet będzie wyglądał mniej drastycznie. Wysokość skarpetek jest ok, głowa tez jest lepsza chociaż "kask" mógłby być lepiej wykończony - chodzi mi o tył - za bardzo odstaje. Agnieszka bardzo fajny "młody" ;) Quote
ewelinabuck Posted November 20, 2008 Posted November 20, 2008 oki dzieki nastepnym razem zastosuje sie do waszych porad:diabloti: czekam az odrosnie:lol: Quote
bonsai_88 Posted November 20, 2008 Posted November 20, 2008 Ze skróconymi łapkami o wiele lepiej ;). Już nie mam wrażenia, że tułów jest od jednego psa, a łapy od drugiego :evil_lol:... Quote
Mudik Posted November 21, 2008 Posted November 21, 2008 Lewa łopatka jeszcze nie zrobiona;) Po strzyżeniu, myciu i suszeniu voila! Quote
Talagia Posted November 21, 2008 Posted November 21, 2008 Mudik super, chociaz ja bym troche głebiej wycieła przedpiersie. Zeby troche wysmuklić i wydłużyć szyje :) Myśle, ze na zostawienie włosa "wysoko" mogą sobie pozwolić amerykańskiej krwi setery albo te z dlugimi szyjami ;) Ja początkowo u mojego anglika zostawiałam włos wysoko, ale on ma dluga szyje i byl jeszcze smarkaty. Obecnie zmężniał i włos jest cięty na wysokości mostka. http://www.infocaster.info/andy/pieski/wystawygal/krakow_08.jpg A ucho to kwestia upodobania, jedni lubią z długim włosem, inni krótko zrobione a inni naleśniczki :) Ja osobiscie nie lubie maszynki na uszach :cool3: Quote
Mudik Posted November 21, 2008 Posted November 21, 2008 On ma ścięty włos do mostka,ale strasznie ten mostek miał wystajacy, umęczyłam się ,żeby jego okolice zrobić degażówką, bo te wklęśnięcia po bokach mostka miał głębokie, co do uszu, wcześniej mu skubałam,ale teraz tak zarósł+ dredy+mało czasu,że ściełam,ale nie ruszałam tego kawałka od wewnątrz który sie wywija(to Ty mi o tym pisałaś wcześniej?)A szyję ma długą tylko ciągle się garbił i niechciał do końca unieśc głowy, trzeba było zobaczyć jak odpięty ze smyczy biegał(powinnam raczej napisać fruwał) po całym salonie strasznie temperamentny pies z niego(chyba z zagranicy bo ma tatuaż numeryczny z cyfrą pomiędzy literami na zasadzie xxxx2xx Quote
Talagia Posted November 21, 2008 Posted November 21, 2008 Rzeczywiscie jest zgarbiony na zdjeciach i pewnie dlatego tak sie skraca. Ma swietnie ukatowany przod, wiec bardzo mozliwe, ze ma takie przedpiersie :) Musiałabym osobiscie obmacać :evil_lol: Ogolnie bardzo mi sie podoba, nie ma charakterystycznego "sliniaczka", który wg mnie szpeci setery... Warto bylo popracowac degazowkami :) :loveu: Quote
NightQueen Posted November 21, 2008 Posted November 21, 2008 a seterom nie zostawia się bardziej kudłatych uszu? Quote
asiol Posted November 21, 2008 Posted November 21, 2008 Talagia napisał(a): A ucho to kwestia upodobania, jedni lubią z długim włosem, inni krótko zrobione a inni naleśniczki :) Ja osobiscie nie lubie maszynki na uszach :cool3: Small :cool3: Quote
NightQueen Posted November 21, 2008 Posted November 21, 2008 Small :cool3: no co? :diabloti: Mi się też osobiście bardziej podobają zarośnięte uszy :loveu: takie naleśniki za to dodają psu takiego szczenięcego wyglądu Quote
Figafiga Posted November 21, 2008 Posted November 21, 2008 Przepraszam za offa, ale z tego względu , że ten topic cieszy się wielkim uznaniem i jest tu wiele gromerów chciałam zapytać o jedną rzecz. Moja suka jest kudłata tak średnio na jeża (proszę zobaczyć w galerii) i zostaje jako sierściuch na okres zimowy bo jest podwórkowo - salonowym psiakiem.Salonowy znaczy w okresie letnim. 5 grudnia idziemy na sterylkę i zastanawiam się nad jej fryzurką na ten czas, gdyż Negra będzie całą zimę w domku. A i lepiej będzie utrzymać higienę... Strzyc czy nie strzyc??...oczywiście nie na łyso tylko na 1,5 cm jeśli to możliwe. Dodam , że strzygę ją a"la sznaucer;) Quote
NightQueen Posted November 21, 2008 Posted November 21, 2008 rozumiem, tylko pytałam bo nie wiedziałam że można tak golić uszy, raczej seterami się nie interesuje Quote
Mudik Posted November 21, 2008 Posted November 21, 2008 Ostatnio był u mnie przed wakacjami. Nie maiła takiego włosa i bardzo się rozbudował:loveu:, klatę ma chłopak,ze ho ho ho:cool3::cool3: Co do uszu Small, można skubać : całe, do połowy lub golić , ja wybrałam wersję 3 cią pisałm wcześniej czemu. Stosuję ją tez u starszych psów bo to bardzo odmładza. Co do klatki i szyji , mial zgolonu srodek a przejścia(całe łopatki) robione degażówką, pod koniec nie czułam rąk, ale było warto wyszedł prześlicznie, jak ja lubię jak pies taki elegancki potem jest:loveu::loveu: Quote
Recommended Posts