Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

oki dzieki za opinie

on nie jest golony maszynka tylko calosc nozyczkami:diabloti:nastepnym razem zostawie mu tak 1 -1,5 cm siersc na grzbiecie;)bedzie pasowalo do calosci;)

a teraz lepiej ???sciecie z przed 2 miesiecy

• Replies 8.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Ewelina jest dużo lepiej :multi:
Brakuje mi jeszcze jednego elementu.... bardzo krótko przyciętej nasady ogona> krótko obcięty grzbiet będzie wyglądał mniej drastycznie. Wysokość skarpetek jest ok, głowa tez jest lepsza chociaż "kask" mógłby być lepiej wykończony - chodzi mi o tył - za bardzo odstaje.

Agnieszka bardzo fajny "młody" ;)

Posted

Mudik super, chociaz ja bym troche głebiej wycieła przedpiersie. Zeby troche wysmuklić i wydłużyć szyje :) Myśle, ze na zostawienie włosa "wysoko" mogą sobie pozwolić amerykańskiej krwi setery albo te z dlugimi szyjami ;)

Ja początkowo u mojego anglika zostawiałam włos wysoko, ale on ma dluga szyje i byl jeszcze smarkaty. Obecnie zmężniał i włos jest cięty na wysokości mostka.

http://www.infocaster.info/andy/pieski/wystawygal/krakow_08.jpg

A ucho to kwestia upodobania, jedni lubią z długim włosem, inni krótko zrobione a inni naleśniczki :) Ja osobiscie nie lubie maszynki na uszach :cool3:

Posted

On ma ścięty włos do mostka,ale strasznie ten mostek miał wystajacy, umęczyłam się ,żeby jego okolice zrobić degażówką, bo te wklęśnięcia po bokach mostka miał głębokie, co do uszu, wcześniej mu skubałam,ale teraz tak zarósł+ dredy+mało czasu,że ściełam,ale nie ruszałam tego kawałka od wewnątrz który sie wywija(to Ty mi o tym pisałaś wcześniej?)A szyję ma długą tylko ciągle się garbił i niechciał do końca unieśc głowy, trzeba było zobaczyć jak odpięty ze smyczy biegał(powinnam raczej napisać fruwał) po całym salonie strasznie temperamentny pies z niego(chyba z zagranicy bo ma tatuaż numeryczny z cyfrą pomiędzy literami na zasadzie xxxx2xx

Posted

Rzeczywiscie jest zgarbiony na zdjeciach i pewnie dlatego tak sie skraca. Ma swietnie ukatowany przod, wiec bardzo mozliwe, ze ma takie przedpiersie :)
Musiałabym osobiscie obmacać :evil_lol:

Ogolnie bardzo mi sie podoba, nie ma charakterystycznego "sliniaczka", który wg mnie szpeci setery... Warto bylo popracowac degazowkami :) :loveu:

Posted

Talagia napisał(a):

A ucho to kwestia upodobania, jedni lubią z długim włosem, inni krótko zrobione a inni naleśniczki :) Ja osobiscie nie lubie maszynki na uszach :cool3:

Small :cool3:

Posted

Przepraszam za offa, ale z tego względu , że ten topic cieszy się wielkim uznaniem i jest tu wiele gromerów chciałam zapytać o jedną rzecz. Moja suka jest kudłata tak średnio na jeża (proszę zobaczyć w galerii) i zostaje jako sierściuch na okres zimowy bo jest podwórkowo - salonowym psiakiem.Salonowy znaczy w okresie letnim.

5 grudnia idziemy na sterylkę i zastanawiam się nad jej fryzurką na ten czas, gdyż Negra będzie całą zimę w domku. A i lepiej będzie utrzymać higienę...

Strzyc czy nie strzyc??...oczywiście nie na łyso tylko na 1,5 cm jeśli to możliwe. Dodam , że strzygę ją a"la sznaucer;)

Posted

Ostatnio był u mnie przed wakacjami. Nie maiła takiego włosa i bardzo się rozbudował:loveu:, klatę ma chłopak,ze ho ho ho:cool3::cool3:

Co do uszu Small, można skubać : całe, do połowy lub golić , ja wybrałam wersję 3 cią pisałm wcześniej czemu. Stosuję ją tez u starszych psów bo to bardzo odmładza. Co do klatki i szyji , mial zgolonu srodek a przejścia(całe łopatki) robione degażówką, pod koniec nie czułam rąk, ale było warto wyszedł prześlicznie, jak ja lubię jak pies taki elegancki potem jest:loveu::loveu: