Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 8.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

ja przez ostatnie pare miesiecy zmagalam sie z taka wygolona lapa u mojego sznaucera mini :shake: poszedl na czyszczenie zebow przed wystawa i wrocil z zebami jak z reklamy i dziura na przedniej nodze :diabloti:
lapka wygladala jak krzywa nawet po zakamuflowaniu :placz: ale juz w miare odrosla

Posted

mi się bardziej podoba przed niż po :eviltong:

poczekałam aż Moli odrośnie trochę siersc bo zastanawiam się nad nową inną fryzurą tylko nie wiem co jej wymyślić :evil_lol:

pies zapuszczony (teraz ma jeszcze dłuższą siersc)

co proponujecie?

Posted

Ja sie na goldenach nie znam, ale wg mnie pies ma krótką szyje, ktora nalezaloby "mocniej" zrobic, zeby ja wysmuklic :evil_lol:

A moze to moja seterzasta obsesja :diabloti:

Posted

smallpati napisał(a):
co proponujecie?

Mi się ogólnie fryzurka podoba, jedyną rzeczą, którą bym poprawiła są portki, obcięłabym jej pupinkę na krótko, co zmieniłoby proporcje, Moli wydawałaby się krótsza. Ale ja się nie znam. ;)
Może fryzurka w stylu westa by jej pasowała? :roll:

Posted

Asia & Ginger napisał(a):
Mi się ogólnie fryzurka podoba, jedyną rzeczą, którą bym poprawiła są portki, obcięłabym jej pupinkę na krótko, co zmieniłoby proporcje, Moli wydawałaby się krótsza. Ale ja się nie znam. ;)
Może fryzurka w stylu westa by jej pasowała? :roll:

ja zgadzam się z ta opinią i też bym wycięła tył a'la sznaucer czyli tył czysty i boki też do pewnego momentu pczywiście;)

Posted

ona teraz jest zarośnięta więc nie ma kształtu w ogóle :razz:

a co z tym tyłkiem? całkiem zgolić na krótko czy tylko przyciąć?

hmm spróbuje chyba tego sznaucera zrobić, w sumie teraz ciągle mokro na zewnątrz więc jak ją wygolę to nie zaszkodzi :evil_lol: a co z głowa proponujecie? zgolić jej na krótko czoło i całą górę a zostawić tylko brodę czy coś innego? tylko musi mieć jakąś fryzurę która maskuje uszy bo ma dość długie
Brzucha za bardzo skracać nie mogę bo będzie wydawała się długa

Posted

[quote name='smallpati']ona teraz jest zarośnięta więc nie ma kształtu w ogóle :razz:

a co z tym tyłkiem? całkiem zgolić na krótko czy tylko przyciąć?

ja bym zgolił na dość krótko (a nie na 1mm:evil_lol:) - mniej więcej tak jak ma na grzbiecie. Głowy bym nie strzygł tylko wyrównał to co jest, bo rzeczywiście uszydła miała by nieproporcjonalnie wieksze:lol: Firankę też bym troszkę skrócił, tak z 2cm, albo przynajmniej wyrównał;) No i nóżki też.

ewelina, fryzury sznaucera i westa różnią się prawie tylko głową:diabloti: więc to czy to - żadna róznica:diabloti:

Posted

[quote name='ewelinabuck']ale glownie chodzi mi o glowe :diabloti:a glowa westa i sznaucera zdeka sie rozni i to nawt bardzo

aha już wszytsko jasne o co komu chodzi:diabloti:
Small jak już zetniesz (sierść psa, nie głowę) to pokaż fotę:cool3:

Posted

[quote name='LeCoyotte']
ewelina, fryzury sznaucera i westa różnią się prawie tylko głową:diabloti: więc to czy to - żadna róznica:diabloti:

LeCoyote fryzura westa i sznaucera nie różni się tylko tym, że pod ogonem oby dwa psy są strzyżone na krótko :evil_lol:

Posted

[quote name='*hania']LeCoyote fryzura westa i sznaucera nie różni się tylko tym, że pod ogonem oby dwa psy są strzyżone na krótko :evil_lol:

mówiłem ogólnie, na pierwszy rzut oka prawie to samo, nie wgłębiając się w szczegóły. Będą takim dokładnym, to nie różni się też trymowanym grzbietem i bokami:diabloti: I nawet firankę mają:cool3: I łapek sie nie goli na krótko:lol: Wiem że inaczej sie robi jedno i drugie, ale z grubsza podobne;)
Będą tak drobiazgowym, chciałbym zauważyć, że Moli nie da się zrobić na westa:evil_lol:

Posted

[quote name='LeCoyotte']
Będą tak drobiazgowym, chciałbym zauważyć, że Moli nie da się zrobić na westa:evil_lol:

:diabloti::diabloti::diabloti:

Moli przed:

i po:

Mam nadzieję, że smallpati się nie obrazi :lol: