Mudik Posted November 13, 2008 Posted November 13, 2008 Dzięki, ale nie to nie jest przed wystawą, on nie jest wystawowy:-(:p Quote
bonsai_88 Posted November 13, 2008 Posted November 13, 2008 apcik napisał(a):gdzie???:loveu: :mdleje::mdleje::mdleje: W podpisie :megagrin::megagrin::megagrin: Quote
apcik Posted November 13, 2008 Posted November 13, 2008 :oops:Mudik napisał(a):Dzięki, ale nie to nie jest przed wystawą, on nie jest wystawowy:-(:p to szcunek dla włascicieli, że tak dbaja o pieska:p(tzn nie wiem w jaki stanie do Ciebie dotarl:roll:) pielegnacja mojego burka to tylko obciecie dredzików na uszach zaokraglanie łapek no i oczywiscie systematyczne szczotkowanie:cool3: macie jeszce jakeis zdjecia bernow:loveu: bonsai_88 sory nie zauwazylam glupek ze mnie:evil_lol: Quote
Mudik Posted November 13, 2008 Posted November 13, 2008 Apcik To stały klient. W miarę regularnie przychodzi na trymowanie,czesanie kapiel i podcięcie łap:lol: Quote
apcik Posted November 13, 2008 Posted November 13, 2008 jestem pełna podziwu.. dobrze ze trafiaja sie zadbani klienci:cool3: tylko szkoda ze nie wystawowy bo ma ładna budowe:eviltong: to teraz czekam na pudliszooony:loveu: Quote
Mudik Posted November 13, 2008 Posted November 13, 2008 Ale umaszczony nie wzorcowo;), jak masz berna to powinnaś wiedzieć:eviltong: Quote
bonsai_88 Posted November 13, 2008 Posted November 13, 2008 A co ma takiego nie wzorcowego w umaszczeniu? Quote
Mudik Posted November 13, 2008 Posted November 13, 2008 Z tego co pamiętam to właściciele wspominali,że to przez brak bieli na jednej z łap. Berny mają ściśle we wzorcu określone rozmieszczenie bieli i podpalań. O tak powinien wygladać bern Wyniki Szukania w Grafice Google dla http://www.psy.pl/images/artykuly/bernenczykd.jpg Quote
Asia & Ginger Posted November 13, 2008 Posted November 13, 2008 bonsai_88 napisał(a):A co ma takiego nie wzorcowego w umaszczeniu? Za mało brązowego na pysiu? :hmmmm: Quote
NightQueen Posted November 14, 2008 Posted November 14, 2008 bonsai_88 napisał(a):Tak, mam... całą galerię :megagrin::megagrin::megagrin: zdecyduj się, na tym wątku piszesz że Birma to pudel, a ostatnio czytałam że jest zbudowana jak chart :razz: to co w końcu? co do berna to brak białych łap i ogona jest niepoprawny :) Quote
apcik Posted November 14, 2008 Posted November 14, 2008 biała końcówka ogona i znaczenia na łapach sa pożądane znam wiele psów bez białej szczecinki na końcu ogona i nie wszystkei białe łapki a sa czempionami i sukami hodowlanymi badz reproduktorami ktoś tych państwa wprowadził w błąd chyba.. Quote
apcik Posted November 14, 2008 Posted November 14, 2008 białe znaczeniawedług wzoru: czysto biały, symetryczny rysunek na głowie: biała strzałka, która się rozszerza symetrycznie w kierunku nosa, tworząc białe znaczenie na kufie. Strzałka na czole nie powinna zachodzić na brązowe plamy nad oczami, a białe znaczenie na kufie powinno sięgać najwyżej do kącików warg. Białe, umiarkowanie szerokie znaczenie przechodzące z podgardla na klatkę piersiową. Pożądane: białe łapy, biały koniec ogona, tolerowane: mała, biała plama na karku, mała , biała plama przy odbycie. krótki cytat z wzorca FCI:lol: ok to nie temat o bernach a o strzyżeniu wiec kończę dyskusje:eviltong: toteraz czas na fotki:mad: Quote
Mudik Posted November 15, 2008 Posted November 15, 2008 Piękne łapki:loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
Bzikowa Posted November 15, 2008 Posted November 15, 2008 szczerze, westik mi się średnio podoba (głowa, firanka, tylne łapy no i chyba jest za mocno wytrymowany... prześwituje mu skóra, tak nie powinno być...) , ale to pewnie też zależy w jakim stanie przyszedł do salonu... ;) Quote
ajcka Posted November 15, 2008 Posted November 15, 2008 :razz:no przyszedł w formie czochraka chyba z pół roku nie był,czas na zrobienie niestety ograniczony,a tak prawie do łysego bo włosa brak szorstkiego,sam długi i puch,teraz powinien odrosnąć lepszy włos,mam nadzieję. Quote
Bzikowa Posted November 15, 2008 Posted November 15, 2008 no właśnie widać, że szorstki to on nie jest a takie miękkie się ponoć trudno robi :oops: mój też nie jest idealny ale dzięki częstemu trymowaniu się coraz fajniej wyrabia więc to chyba jest klucz do sukcesu u takich waciaków ;) no i ja tylko tak subiektywnie piszę bo sama nie robię nawet własnego psa :lol: Quote
ajcka Posted November 15, 2008 Posted November 15, 2008 Myślę ze tak dopiero po 3-4 wizytach i trymowaniu da się ładnie zrobić. Quote
Mudik Posted November 16, 2008 Posted November 16, 2008 Zgadzam się, ale trymowanie to jedno a firanka i łapy drugie, skróciłabym stopę bo tak ma takie płaskie stopy, zwłaszcza tylne rażą, i ta firanka, nie potrzebnie zrobiona linia a la sznaucer, west ma mieć prosto,ale głowka łada i podziwiam za wyskubanie tak gładko takiego miękkiegoi włosa! Quote
*hania Posted November 16, 2008 Posted November 16, 2008 PON fajowy :ylsuper: Westowi niestety mówię "nie". Quote
bonsai_88 Posted November 16, 2008 Posted November 16, 2008 smallpati napisał(a):zdecyduj się, na tym wątku piszesz że Birma to pudel, a ostatnio czytałam że jest zbudowana jak chart :razz: to co w końcu? Wiesz jaką budowę mają pudle? Szczupłą ;).. Birma od typowego pudla jest jeszcze szczuplejsza, wiec jak była ścięta na zero było widać u niej budowę charta... jednak sierść ma pudla i jako pudel do mnie trafiła :loveu:... dla mnie mimo swojej sylwetki to najwspanialszy pudelek świata ;). Swoją drogą Birma jest kundlem, wiec to ciekawe pomieszanie różnych ras :razz: Quote
kaskaSz Posted November 16, 2008 Posted November 16, 2008 Mudik napisał(a):i ta firanka, nie potrzebnie zrobiona linia a la sznaucer, west ma mieć prosto Ja się właśnie zastanawiałam jak westy mają mieć tą firankę, bo zawsze fryzjerzy Foxiemu robili skośną. I teraz nie wiem czy powiedzieć tej nowej fryzjerce, żeby wyrównała czy dalej tak cięła czy tylko podrównała końcówki? Jak zatnie prosto to się boje, że łapy będą może za długowłose... Quote
*hania Posted November 16, 2008 Posted November 16, 2008 Pies straci na elegancji jeśli firanka będzie obcięta na prosto> zakładam, że pies ma fryzurkę sportową :) Wstaw jakąś fotkę :cool3: Quote
Recommended Posts