Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 8.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

:oops:

Mudik napisał(a):
Dzięki, ale nie to nie jest przed wystawą, on nie jest wystawowy:-(:p

to szcunek dla włascicieli, że tak dbaja o pieska:p(tzn nie wiem w jaki stanie do Ciebie dotarl:roll:)
pielegnacja mojego burka to tylko obciecie dredzików na uszach zaokraglanie łapek no i oczywiscie systematyczne szczotkowanie:cool3:
macie jeszce jakeis zdjecia bernow:loveu:

bonsai_88 sory nie zauwazylam glupek ze mnie:evil_lol:

Posted

jestem pełna podziwu.. dobrze ze trafiaja sie zadbani klienci:cool3: tylko szkoda ze nie wystawowy bo ma ładna budowe:eviltong:
to teraz czekam na pudliszooony:loveu:

Posted

bonsai_88 napisał(a):
Tak, mam... całą galerię :megagrin::megagrin::megagrin:

zdecyduj się, na tym wątku piszesz że Birma to pudel, a ostatnio czytałam że jest zbudowana jak chart :razz: to co w końcu?

co do berna to brak białych łap i ogona jest niepoprawny :)

Posted

biała końcówka ogona i znaczenia na łapach sa pożądane znam wiele psów bez białej szczecinki na końcu ogona i nie wszystkei białe łapki a sa czempionami i sukami hodowlanymi badz reproduktorami
ktoś tych państwa wprowadził w błąd chyba..

Posted

białe znaczeniawedług wzoru: czysto biały, symetryczny rysunek na głowie: biała strzałka, która się rozszerza symetrycznie w kierunku nosa, tworząc białe znaczenie na kufie. Strzałka na czole nie powinna zachodzić na brązowe plamy nad oczami, a białe znaczenie na kufie powinno sięgać najwyżej do kącików warg. Białe, umiarkowanie szerokie znaczenie przechodzące z podgardla na klatkę piersiową. Pożądane: białe łapy, biały koniec ogona, tolerowane: mała, biała plama na karku, mała , biała plama przy odbycie.

krótki cytat z wzorca FCI:lol:

ok to nie temat o bernach a o strzyżeniu wiec kończę dyskusje:eviltong:

toteraz czas na fotki:mad:

Posted

szczerze, westik mi się średnio podoba (głowa, firanka, tylne łapy no i chyba jest za mocno wytrymowany... prześwituje mu skóra, tak nie powinno być...) , ale to pewnie też zależy w jakim stanie przyszedł do salonu... ;)

Posted

:razz:no przyszedł w formie czochraka chyba z pół roku nie był,czas na zrobienie niestety ograniczony,a tak prawie do łysego bo włosa brak szorstkiego,sam długi i puch,teraz powinien odrosnąć lepszy włos,mam nadzieję.

Posted

no właśnie widać, że szorstki to on nie jest a takie miękkie się ponoć trudno robi :oops:
mój też nie jest idealny ale dzięki częstemu trymowaniu się coraz fajniej wyrabia więc to chyba jest klucz do sukcesu u takich waciaków ;)

no i ja tylko tak subiektywnie piszę bo sama nie robię nawet własnego psa :lol:

Posted

Zgadzam się, ale trymowanie to jedno a firanka i łapy drugie, skróciłabym stopę bo tak ma takie płaskie stopy, zwłaszcza tylne rażą, i ta firanka, nie potrzebnie zrobiona linia a la sznaucer, west ma mieć prosto,ale głowka łada i podziwiam za wyskubanie tak gładko takiego miękkiegoi włosa!

Posted

smallpati napisał(a):
zdecyduj się, na tym wątku piszesz że Birma to pudel, a ostatnio czytałam że jest zbudowana jak chart :razz: to co w końcu?

Wiesz jaką budowę mają pudle? Szczupłą ;).. Birma od typowego pudla jest jeszcze szczuplejsza, wiec jak była ścięta na zero było widać u niej budowę charta... jednak sierść ma pudla i jako pudel do mnie trafiła :loveu:... dla mnie mimo swojej sylwetki to najwspanialszy pudelek świata ;).

Swoją drogą Birma jest kundlem, wiec to ciekawe pomieszanie różnych ras :razz:

Posted

Mudik napisał(a):
i ta firanka, nie potrzebnie zrobiona linia a la sznaucer, west ma mieć prosto

Ja się właśnie zastanawiałam jak westy mają mieć tą firankę, bo zawsze fryzjerzy Foxiemu robili skośną. I teraz nie wiem czy powiedzieć tej nowej fryzjerce, żeby wyrównała czy dalej tak cięła czy tylko podrównała końcówki? Jak zatnie prosto to się boje, że łapy będą może za długowłose...