Mudik Posted November 6, 2008 Posted November 6, 2008 Chyba ma rodowód ale wykupiona jest z pseudohodowli, właściciele, próbują ja po sterylce odchudzić ,ale słabo im to idzie:shake::shake::shake::-(:diabloti: Quote
Asia & Ginger Posted November 6, 2008 Posted November 6, 2008 Mudik napisał(a):Chyba ma rodowód ale wykupiona jest z pseudohodowli, właściciele, próbują ja po sterylce odchudzić ,ale słabo im to idzie:shake::shake::shake::-(:diabloti: O matko! :-o Ciekawa jestem z jakiej hodowli pochodzi ta sunia (tak z czystej ciekawości, bo ładną ma głowę :loveu:). Ma bardzo ładny włos jak na spanielkę po sterylce, ciekawe kiedy miała zabieg. :roll: Oby jej się nie zmienił gatunek sierści. :p Quote
kelpie87 Posted November 6, 2008 Posted November 6, 2008 Mam do was pytanie. Jak dobrze ostrzyc głowę czarnego teriera rosyjskiego? Gdzie powinny zaczynać się brwi i broda? Żeby nie było off top może ktoś ma zdjęcia na których dobrze to widać? :modla::modla::modla: Quote
Mudik Posted November 6, 2008 Posted November 6, 2008 Asia & Ginger napisał(a):O matko! :-o Ciekawa jestem z jakiej hodowli pochodzi ta sunia (tak z czystej ciekawości, bo ładną ma głowę :loveu:). Ma bardzo ładny włos jak na spanielkę po sterylce, ciekawe kiedy miała zabieg. :roll: Oby jej się nie zmienił gatunek sierści. :p Nie wiadomo bo tatuaż nie czytelny:shake:, ma przepiękny odcień koloru taki prawdziwie złoty, tego zdjecie nie odda:roll: Quote
weszka Posted November 6, 2008 Posted November 6, 2008 Elitesse napisał(a):u miniksow to nie jest trudne jesli maja watowy wlos, u sredniaka jeszcze mi sie nie udalo zrobic czegos takiego Tak właśnie myślałam że cała magia tkwi w rodzaju włosa. Mini mają jednak co innego na łapach niż olbrzymy i średniaki - w większości przypadków jak sądzę chociaż olbrzymy mają takie słupiaste łapy też. Mudik napisał(a):Ja rzeźbię delikatnie po kilka milimetrów maszynką z ostrzem 5 i równam nożyczkami. Dzięki za wyjaśnienia. Pytałam z ciekawości bo na mojej olbrzymce i tak czegoś takiego nie wyrzeźbię :razz: Quote
Ula_czarnuszka Posted November 6, 2008 Posted November 6, 2008 kelpie87 napisał(a):Mam do was pytanie. Jak dobrze ostrzyc głowę czarnego teriera rosyjskiego? Gdzie powinny zaczynać się brwi i broda? Żeby nie było off top może ktoś ma zdjęcia na których dobrze to widać? :modla::modla::modla: Wejdź na www. czarnyterier .com Zdjęć sporo i instrukcja groomerska z obrazkami:p Nie podaje w formie linku, bo dogo wygwiazdkuje:roll: Quote
kaskaSz Posted November 8, 2008 Posted November 8, 2008 [B]Mudik[/B] i kolejny przepiękny west w Twoim wykonaniu :loveu: Quote
Agnieszka K. Posted November 8, 2008 Posted November 8, 2008 [quote name='Ilka21']ja robie tak samo jak Mudik ale z róznym efektem, bo nie każdemu da się tak ladnie zrobić;)[/quote] Ja robie kolumienki tylko nozyczkami - nigdy nie próbowałam maszynka. Quote
Elitesse Posted November 8, 2008 Posted November 8, 2008 [quote name='Agnieszka K.']Ja robie kolumienki tylko nozyczkami - nigdy nie próbowałam maszynka.[/quote] ja tez nozyczkami ciacham, kiedys myslalam o maszynce ale nie mam nakladek na ostrza :roll: Quote
Mudik Posted November 8, 2008 Posted November 8, 2008 Toteż ja nigdy bym tego nie zrobiła ostrzem 10, tylko 5 lub nawet 3 jeśłi to olbrzym , bouvier czy czernysz, super sie w ten sposób ścina z grubości włos na łapach yorka, jeśli jest typem puchatka lub np u shitsaka;-) Quote
Agnieszka K. Posted November 8, 2008 Posted November 8, 2008 Nakładek tez nie mam, ale mam za to ostrza z tych "dłuzszych": 4F, 5 i 5F. Moze w zimie spróbuje ..... :razz: Quote
Ilka21 Posted November 9, 2008 Posted November 9, 2008 no maszynką się wspomagam ale czasami nożyczkami poprawiam albo tylko nożyczkami robię to zależy ale maszynka fajne wychodzą tylko trzeba uważać;) Quote
NightQueen Posted November 10, 2008 Posted November 10, 2008 mam pytanie do was ;) Mam sukę mixa yorka i shih tzu, ma włos dość miękki, bardzo podobny do sierści shih tzu, czy można w jakiś sposób usztywnic ten włos? chodzi mi głównie łapy bo grzbiet ma zglony. Quote
Mudik Posted November 11, 2008 Posted November 11, 2008 Waxy dzięki!:lol: Jamniczka miniaturowa długowłosa [URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images45.fotosik.pl/29/ac4ae3651cbd3b14.jpg[/IMG][/URL] i to co z niej wyskubałam, na łopatkach niała tyle,że wyglądała jakby miała skrzydełka, nie mówiąc o tym co było na łapach i za uszami [URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images40.fotosik.pl/29/f7264dc15183ecdf.jpg[/IMG][/URL] Quote
*hania Posted November 12, 2008 Posted November 12, 2008 Mudik czy to ten sam jamnik co parę stron wcześniej ? Quote
Mudik Posted November 12, 2008 Posted November 12, 2008 Ten któremu nie tak jak trzeba skróciłam pióro na łapach? Pewnie tak , ale nie kojarzę , szcerze żadko jamniki bywają i musiałabym szperać w zapisach by zobaczyć czy to ten sam. Quote
*hania Posted November 13, 2008 Posted November 13, 2008 Jeśli to ten sam to wygląda milion razy lepiej :loveu: Quote
*hania Posted November 13, 2008 Posted November 13, 2008 Ha !!! Zanlazłam No chyba widać różnicę :cool3: Quote
Mudik Posted November 13, 2008 Posted November 13, 2008 Dzięki:multi::multi:, tak to jest Chelsea, a ja kilka godzin już szukam i nie mogłam znaleśc tego posta, kurde chciałam dzis cyknąc fotke welsha, a zapomniałam,ze bateria nie naładowana:diabloti: Quote
apcik Posted November 13, 2008 Posted November 13, 2008 [quote name='Mudik'] http://images36.fotosik.pl/27/1b3699deedf05933.jpg cudny berneńczyk:loveu: czyżby przed wystawą przejzalam caaały watek:cool3: suuper...w niektorych miejscach nie potrzebna kłotnie ale tak to ok:p moja miłościa od dłuższego czasu sa pudelki:cool3: ale duże/królewskie...takie jakies zamiłowanie do dużych psów:eviltong::eviltong: macie jakieś fotki dużych pudli:loveu: Quote
bonsai_88 Posted November 13, 2008 Posted November 13, 2008 Tak, mam... całą galerię :megagrin::megagrin::megagrin: Quote
apcik Posted November 13, 2008 Posted November 13, 2008 bonsai_88 napisał(a):Tak, mam... całą galerię :megagrin::megagrin::megagrin: gdzie???:loveu: Quote
Recommended Posts