Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Chyba ma rodowód ale wykupiona jest z pseudohodowli, właściciele, próbują ja po sterylce odchudzić ,ale słabo im to idzie:shake::shake::shake::-(:diabloti:

• Replies 8.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Mudik napisał(a):
Chyba ma rodowód ale wykupiona jest z pseudohodowli, właściciele, próbują ja po sterylce odchudzić ,ale słabo im to idzie:shake::shake::shake::-(:diabloti:

O matko! :-o
Ciekawa jestem z jakiej hodowli pochodzi ta sunia (tak z czystej ciekawości, bo ładną ma głowę :loveu:).
Ma bardzo ładny włos jak na spanielkę po sterylce, ciekawe kiedy miała zabieg. :roll:
Oby jej się nie zmienił gatunek sierści. :p

Posted

Mam do was pytanie. Jak dobrze ostrzyc głowę czarnego teriera rosyjskiego? Gdzie powinny zaczynać się brwi i broda?
Żeby nie było off top może ktoś ma zdjęcia na których dobrze to widać?
:modla::modla::modla:

Posted

Asia & Ginger napisał(a):
O matko! :-o
Ciekawa jestem z jakiej hodowli pochodzi ta sunia (tak z czystej ciekawości, bo ładną ma głowę :loveu:).
Ma bardzo ładny włos jak na spanielkę po sterylce, ciekawe kiedy miała zabieg. :roll:
Oby jej się nie zmienił gatunek sierści. :p

Nie wiadomo bo tatuaż nie czytelny:shake:, ma przepiękny odcień koloru taki prawdziwie złoty, tego zdjecie nie odda:roll:

Posted

Elitesse napisał(a):
u miniksow to nie jest trudne jesli maja watowy wlos, u sredniaka jeszcze mi sie nie udalo zrobic czegos takiego

Tak właśnie myślałam że cała magia tkwi w rodzaju włosa. Mini mają jednak co innego na łapach niż olbrzymy i średniaki - w większości przypadków jak sądzę chociaż olbrzymy mają takie słupiaste łapy też.

Mudik napisał(a):
Ja rzeźbię delikatnie po kilka milimetrów maszynką z ostrzem 5 i równam nożyczkami.

Dzięki za wyjaśnienia. Pytałam z ciekawości bo na mojej olbrzymce i tak czegoś takiego nie wyrzeźbię :razz:

Posted

kelpie87 napisał(a):
Mam do was pytanie. Jak dobrze ostrzyc głowę czarnego teriera rosyjskiego? Gdzie powinny zaczynać się brwi i broda?
Żeby nie było off top może ktoś ma zdjęcia na których dobrze to widać?
:modla::modla::modla:

Wejdź na www. czarnyterier .com Zdjęć sporo i instrukcja groomerska z obrazkami:p
Nie podaje w formie linku, bo dogo wygwiazdkuje:roll:

Posted

[quote name='Agnieszka K.']Ja robie kolumienki tylko nozyczkami - nigdy nie próbowałam maszynka.[/quote]

ja tez nozyczkami ciacham, kiedys myslalam o maszynce ale nie mam nakladek na ostrza :roll:

Posted

Toteż ja nigdy bym tego nie zrobiła ostrzem 10, tylko 5 lub nawet 3 jeśłi to olbrzym , bouvier czy czernysz, super sie w ten sposób ścina z grubości włos na łapach yorka, jeśli jest typem puchatka lub np u shitsaka;-)

Posted

mam pytanie do was ;)
Mam sukę mixa yorka i shih tzu, ma włos dość miękki, bardzo podobny do sierści shih tzu, czy można w jakiś sposób usztywnic ten włos? chodzi mi głównie łapy bo grzbiet ma zglony.

Posted

Waxy dzięki!:lol:

Jamniczka miniaturowa długowłosa

[URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images45.fotosik.pl/29/ac4ae3651cbd3b14.jpg[/IMG][/URL]

i to co z niej wyskubałam, na łopatkach niała tyle,że wyglądała jakby miała skrzydełka, nie mówiąc o tym co było na łapach i za uszami

[URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images40.fotosik.pl/29/f7264dc15183ecdf.jpg[/IMG][/URL]

Posted

Ten któremu nie tak jak trzeba skróciłam pióro na łapach? Pewnie tak , ale nie kojarzę , szcerze żadko jamniki bywają i musiałabym szperać w zapisach by zobaczyć czy to ten sam.

Posted

Dzięki:multi::multi:, tak to jest Chelsea, a ja kilka godzin już szukam i nie mogłam znaleśc tego posta, kurde chciałam dzis cyknąc fotke welsha, a zapomniałam,ze bateria nie naładowana:diabloti:

Posted

[quote name='Mudik']

http://images36.fotosik.pl/27/1b3699deedf05933.jpg

cudny berneńczyk:loveu: czyżby przed wystawą
przejzalam caaały watek:cool3: suuper...w niektorych miejscach nie potrzebna kłotnie ale tak to ok:p
moja miłościa od dłuższego czasu sa pudelki:cool3: ale duże/królewskie...takie jakies zamiłowanie do dużych psów:eviltong::eviltong:
macie jakieś fotki dużych pudli:loveu: