Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No to ja daję dwa sznaucery, oba były strzyżone i są kręcone więc walczyłam jak mogłam
Sara trymowana
przed

po

Fuks tylko po strzyżeniu najpierw trymowałam a potem podstrzygłam bo baranek i bardzo niecierpliwy gryzoń:mad:

• Replies 8.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Oj tak tylko wiesz jak przychodzi ktoś z psem to chce z cacuszkiem wyjść. Ten drugi bardziej skręcony był przeze mnie już raz trymowany i byłam zdziwiona bo odrasta mu bardzo twardy włos -a niestety ma wełnisty i nie jest to proste do trymowania- ale niestety teraz coś nie chciał współpracować i bardzo gryzł więc podtrymowałam go a potem wyrównałam maszynką-nigdy wczesniej tego nie robiłam ale szkoda było mi go golić tylko...a własnie jak to jest bo ostatnio znalazłam na stronie hodowli sznaucerów,że trymują a potem własnie maszynką strzygą( i tu nie chodzi o przód i tył)-robi się tak?bo ja zawsze tylko trymuję no a strzyge tam gdzie można.
Jedną suczkę rasową mam po chorobie,była strzyzona zawsze ale trafiła do mnie i trymujemy.Trymowałam ją do łysa za pierwszym razem i myślałam,że panie nie wrócą ale zobaczyły jak odrasta i wracają do mnie a włos super się robi,tylko panie też ograrnięte w temacie trymowania więc tam moge do łysa jak widze potrzebę.

Posted

Ilka, mozesz zrobić prawie do łysa - wyrywsz prawie wszystko - tzn. okrywówke i prawie cały podszerstek - tylko podszerstek tak aby nie było łysych placków. Zostawiasz tyle , aby po wyrównaniu maszynka (powiedzmy 7) pies wygladał jak tylko po strzyzeniu (nie wiem czy dobrze napisałam - ale mam nadzieje, ze wiesz o co mi chodzi :cool3::cool3:.

Posted

ja swoje sredniaki tak robie ze troche przeskubuje a potem gole maszynka ale u swojego miniatura sobie tego nie wyobrazam - zmarnowalabym mase wczesniejszej pracy :roll:
duze i srednie maja zdecydowanie lepszy wlos i im maszynka nie szkodzi tak jak miniksom

Posted

A ja osobiście jestem przeciwny trymowaniu domowych miękkowłosych sznaucerów.
To i tak nigdy szorstkie nie będzie, a włos wychodzi ciężko i miłe to wcale nie jest.
W dodatku najlepsze efekty daje skubanie do zera, jednak nawet to zazwyczaj strata czasu i palców.
Z pudla teriera ciężko zrobić :razz:

Posted

no cięzko ale niestety sporo osób o trymowaniu doczytuje i chcą zeby trymować a widze że to daje jakiś efekt i nie wiem czy dalej trymowac czy nie bo ogólnie mówię,ze max. 3 razy trymujemy i jak nic się nie poprawi to dalej strzyżemy tego drugiego chciałam już totalnie strzyc ale włos po jednym trymowaniu ten co odrasta jest twardszy i pani chce trymować

Posted

Tego drugiego tylko do łysa, odrośnie już inny włos. U niego największy problem to masy podszerstka przerastającego okrywówkę, która narazie jest przez to w znikomej ilości.
Tylko nie wiem w jaki sposób Ty rwiesz do łysa?
Ja robię inedtycznego puchacza oczywiscie nierodowodowego i efekt jest taki, że sama się u niego nie spodziwałam. Ja mam u takich swoją metodę i tylko taka się sprawdza.

Posted

wiesz czasami bez problemu trymuję i do łysa wychodzi a czasami cięzko jest wyrwać do łysa, jak masz jakiś sposób i możesz się podzielić to proszę o pw, bo ja sznaucerów się uczę dopiero

Posted

bonsai_88 napisał(a):
Ilka sama też nie jestem na tyle sadystyczna, żeby Birmie pysk depilować :diabloti:... po prostu po zmienieniu nakładki zamiast depilatora mam coś w rodzaju małej maszynki ;)

no to załapałam ale depilowanie sznaucera toc todepilator się zapchać może hahahahaha:evil_lol: ja tylko pęsetą wyrywam włosy z uszu:cool3:

Posted

Ilka21 napisał(a):
no to załapałam ale depilowanie sznaucera toc todepilator się zapchać może hahahahaha:evil_lol: ja tylko pęsetą wyrywam włosy z uszu:cool3:

dal rade :eviltong:

moj znajomy stwierdzil ze nawet taniej wynioslo by kupowanie nowego depilatora niz oddawanie psa na skubanie do salonu :evil_lol::evil_lol:

Posted

a moglby ktos pokazac to na czym pies jest przywiazany jak sie go scina ?
tzn widzialam to ale chialabym zobaczyc psa na tym ;)

my mamy termin z moim pudliszonem na czwartek za tydzien , mniejmy nadzieje ze chociaz rowno go ostrzyze :diabloti: