Ilka21 Posted October 30, 2008 Posted October 30, 2008 No to ja daję dwa sznaucery, oba były strzyżone i są kręcone więc walczyłam jak mogłam Sara trymowana przed po Fuks tylko po strzyżeniu najpierw trymowałam a potem podstrzygłam bo baranek i bardzo niecierpliwy gryzoń:mad: Quote
Elitesse Posted November 1, 2008 Posted November 1, 2008 im chyba tylko rwanie do lysa by pomoglo :roll: Quote
Ilka21 Posted November 2, 2008 Posted November 2, 2008 Oj tak tylko wiesz jak przychodzi ktoś z psem to chce z cacuszkiem wyjść. Ten drugi bardziej skręcony był przeze mnie już raz trymowany i byłam zdziwiona bo odrasta mu bardzo twardy włos -a niestety ma wełnisty i nie jest to proste do trymowania- ale niestety teraz coś nie chciał współpracować i bardzo gryzł więc podtrymowałam go a potem wyrównałam maszynką-nigdy wczesniej tego nie robiłam ale szkoda było mi go golić tylko...a własnie jak to jest bo ostatnio znalazłam na stronie hodowli sznaucerów,że trymują a potem własnie maszynką strzygą( i tu nie chodzi o przód i tył)-robi się tak?bo ja zawsze tylko trymuję no a strzyge tam gdzie można. Jedną suczkę rasową mam po chorobie,była strzyzona zawsze ale trafiła do mnie i trymujemy.Trymowałam ją do łysa za pierwszym razem i myślałam,że panie nie wrócą ale zobaczyły jak odrasta i wracają do mnie a włos super się robi,tylko panie też ograrnięte w temacie trymowania więc tam moge do łysa jak widze potrzebę. Quote
Agnieszka K. Posted November 2, 2008 Posted November 2, 2008 Ilka, mozesz zrobić prawie do łysa - wyrywsz prawie wszystko - tzn. okrywówke i prawie cały podszerstek - tylko podszerstek tak aby nie było łysych placków. Zostawiasz tyle , aby po wyrównaniu maszynka (powiedzmy 7) pies wygladał jak tylko po strzyzeniu (nie wiem czy dobrze napisałam - ale mam nadzieje, ze wiesz o co mi chodzi :cool3::cool3:. Quote
Elitesse Posted November 2, 2008 Posted November 2, 2008 ja swoje sredniaki tak robie ze troche przeskubuje a potem gole maszynka ale u swojego miniatura sobie tego nie wyobrazam - zmarnowalabym mase wczesniejszej pracy :roll: duze i srednie maja zdecydowanie lepszy wlos i im maszynka nie szkodzi tak jak miniksom Quote
Czarne Gwiazdy Posted November 2, 2008 Posted November 2, 2008 A ja osobiście jestem przeciwny trymowaniu domowych miękkowłosych sznaucerów. To i tak nigdy szorstkie nie będzie, a włos wychodzi ciężko i miłe to wcale nie jest. W dodatku najlepsze efekty daje skubanie do zera, jednak nawet to zazwyczaj strata czasu i palców. Z pudla teriera ciężko zrobić :razz: Quote
Ilka21 Posted November 2, 2008 Posted November 2, 2008 no cięzko ale niestety sporo osób o trymowaniu doczytuje i chcą zeby trymować a widze że to daje jakiś efekt i nie wiem czy dalej trymowac czy nie bo ogólnie mówię,ze max. 3 razy trymujemy i jak nic się nie poprawi to dalej strzyżemy tego drugiego chciałam już totalnie strzyc ale włos po jednym trymowaniu ten co odrasta jest twardszy i pani chce trymować Quote
Olivka Posted November 3, 2008 Posted November 3, 2008 Tego drugiego tylko do łysa, odrośnie już inny włos. U niego największy problem to masy podszerstka przerastającego okrywówkę, która narazie jest przez to w znikomej ilości. Tylko nie wiem w jaki sposób Ty rwiesz do łysa? Ja robię inedtycznego puchacza oczywiscie nierodowodowego i efekt jest taki, że sama się u niego nie spodziwałam. Ja mam u takich swoją metodę i tylko taka się sprawdza. Quote
Ilka21 Posted November 3, 2008 Posted November 3, 2008 wiesz czasami bez problemu trymuję i do łysa wychodzi a czasami cięzko jest wyrwać do łysa, jak masz jakiś sposób i możesz się podzielić to proszę o pw, bo ja sznaucerów się uczę dopiero Quote
Elitesse Posted November 3, 2008 Posted November 3, 2008 ja ostatnio nie mialam sily skonczyc rwac Waciaka i przelecialam go swoim depilatorem brauna :evil_lol::evil_lol: Quote
bonsai_88 Posted November 3, 2008 Posted November 3, 2008 Ja depilatorem swojej pudlicy pysk goliłam :evil_lol:... Quote
bonsai_88 Posted November 4, 2008 Posted November 4, 2008 Ale ja mam tak nasadkę, co nie wyrywa włosy tylko je goli ;). Quote
Ilka21 Posted November 4, 2008 Posted November 4, 2008 brr aż mnie trząchnęło ja mam łyska którego trzeba podgalać ale depilatora bym mu nie zafundowała Quote
bonsai_88 Posted November 4, 2008 Posted November 4, 2008 Ilka sama też nie jestem na tyle sadystyczna, żeby Birmie pysk depilować :diabloti:... po prostu po zmienieniu nakładki zamiast depilatora mam coś w rodzaju małej maszynki ;) Quote
Ilka21 Posted November 4, 2008 Posted November 4, 2008 bonsai_88 napisał(a):Ilka sama też nie jestem na tyle sadystyczna, żeby Birmie pysk depilować :diabloti:... po prostu po zmienieniu nakładki zamiast depilatora mam coś w rodzaju małej maszynki ;) no to załapałam ale depilowanie sznaucera toc todepilator się zapchać może hahahahaha:evil_lol: ja tylko pęsetą wyrywam włosy z uszu:cool3: Quote
Elitesse Posted November 4, 2008 Posted November 4, 2008 Ilka21 napisał(a):no to załapałam ale depilowanie sznaucera toc todepilator się zapchać może hahahahaha:evil_lol: ja tylko pęsetą wyrywam włosy z uszu:cool3: dal rade :eviltong: moj znajomy stwierdzil ze nawet taniej wynioslo by kupowanie nowego depilatora niz oddawanie psa na skubanie do salonu :evil_lol::evil_lol: Quote
weszka Posted November 4, 2008 Posted November 4, 2008 Na to nie wpadłam żeby depilować sznauca! Może kiedyś spróbuję. Póki co usiłuję Dirki dopracować łapy i dolną linię. Nie jest to łatwe. Quote
weszka Posted November 6, 2008 Posted November 6, 2008 Jak się robi takie kolumienki http://images25.fotosik.pl/291/860d94642a4e42b6.jpg ??? Quote
gops Posted November 6, 2008 Posted November 6, 2008 a moglby ktos pokazac to na czym pies jest przywiazany jak sie go scina ? tzn widzialam to ale chialabym zobaczyc psa na tym ;) my mamy termin z moim pudliszonem na czwartek za tydzien , mniejmy nadzieje ze chociaz rowno go ostrzyze :diabloti: Quote
Elitesse Posted November 6, 2008 Posted November 6, 2008 weszka napisał(a):Jak się robi takie kolumienki http://images25.fotosik.pl/291/860d94642a4e42b6.jpg ??? u miniksow to nie jest trudne jesli maja watowy wlos, u sredniaka jeszcze mi sie nie udalo zrobic czegos takiego Quote
Mudik Posted November 6, 2008 Posted November 6, 2008 weszka napisał(a):Jak się robi takie kolumienki http://images25.fotosik.pl/291/860d94642a4e42b6.jpg ??? Ja rzeźbię delikatnie po kilka milimetrów maszynką z ostrzem 5 i równam nożyczkami. Quote
Ilka21 Posted November 6, 2008 Posted November 6, 2008 ja robie tak samo jak Mudik ale z róznym efektem, bo nie każdemu da się tak ladnie zrobić;) Quote
Asia & Ginger Posted November 6, 2008 Posted November 6, 2008 http://images41.fotosik.pl/27/a8a72dfabf2562d3.jpg Czy to rasowy pies? :cool3: Wygląda na spasionego. :evil_lol: Strasznie dużo włosa ma jak na złotasa. :-o Szkoda, że nie ma fotki od boku. ;) Quote
Recommended Posts