Asiok133 Posted October 10, 2008 Posted October 10, 2008 [quote name='zaba14']dokładnie, shi tzu to super psiaki, ale zarosniete w ogole mi sie nie podobaja poza tym jak miec psa to po to aby mogl biegac nawet po zaroslach, blocie itp. a nie trzymac na smyczy bo sie pieseczek pobrudzi... Żaba14, ja mieszkam na wsi i moja sunia robi co chce, właśnie lata po błocie itp. ;) Nie raz wyciągałam z niej patyki, gałęzie kamyczki, a nawet martwe dżdżownice O_O (widocznie na nich usiadła :evil_lol:) takze wybacz ale nie kazdemu podoba sie jego szata wzorcowa To już zależy od gustu, ale irytują mnie wypowiedzi (właśnie taka jak ta nad twoim postem), że biedaczkowi gorąco i będzie mu lepiej jak będzie ścięty :angryy: a charakter owszem maja slodki :) i gdybym miala miec takiego psa to nigdy w zyciu niebylby zarosniety :) kupilabym go tylko z powodu charakteru, czy komus sie to podoba czy nie ;) Hmm.. czy mówisz o tym upartym, niezależnym i aroganckim psiaku o którym ja myślę?? ;) W końcu tak pisze w tych wszystkowiedzących książkach czy nawet opisach rasy... :shake: poza tym psu jest jedno czy jest obciety czy zarosniety, wazne aby byl szczesliwy :) Oczywiście masz rację :) , ale co ma piernik do wiatraka? ;) Przepraszam za takie tempo odpisywania, ale gubię się na tej dogomanii i zapomniałam o tym temacie :oops:. Quote
Kamila Posted October 11, 2008 Posted October 11, 2008 Asiok133 napisał(a): To już zależy od gustu, ale irytują mnie wypowiedzi (właśnie taka jak ta nad twoim postem), że biedaczkowi gorąco i będzie mu lepiej jak będzie ścięty :angryy: Naprawde bardzo mi przykro ze sie zirytowalas :diabloti: BTW,kompletnie przekrecilas moje zdanie :cool1: Quote
zaba14 Posted October 11, 2008 Posted October 11, 2008 Co ma piernik do wiatraka? a co ma wzorzec do tego co ja chce miec? to samo co ma piernik do wiatraka ;) shi tzu mi sie podoba tylko i wylacznie obciety, nie chcialabym miec miotly na smyczy, ale to tak jak mowilas, kazdy ma inny gust. Quote
bonsai_88 Posted October 12, 2008 Posted October 12, 2008 Dla niektórych psów ścięcie ma jednak znaczenie - staram się utrzymać u młodej taką długość sierści, żeby nie trzeba było jej za często czesać - Birma nie cierpi czesania, lepiej znosi strzyżenie Quote
karla Posted October 16, 2008 Posted October 16, 2008 wkurzony szkot przed a tu juz wkurzony szkot po airdel terrierka przed i po i jeszcze takie od frontu Quote
Cheritka Posted October 17, 2008 Posted October 17, 2008 To ja tym razem cos dla odmiany Zdjecie z wystawy, strzygłam sama :lol: Quote
Ilka21 Posted October 17, 2008 Posted October 17, 2008 Cheritka jak dla mnie super pudelek i lubię ta fryzurke pudlową Quote
Bura Posted October 19, 2008 Posted October 19, 2008 Pudel cacuszko!! A teraz trochę OT bardzo proszę znawców z branży o pomoc, tu jest opisane, poszukuję szczotki jeśli ją znacie to pomóżcie... http://www.dogomania.pl/forum/f984/szczotka-x-pomozcie-122949/#post11083365 Quote
Ilka21 Posted October 19, 2008 Posted October 19, 2008 Bura to jest tzw.pudlówka tylko o mocniejszych i dłuzszych "kolcach" wyslij zdjecie tej szczotki do germapolu czy taka mają Quote
czapla Posted October 20, 2008 Posted October 20, 2008 To super szczotka, produkcja rosyjska, ciezko bardzo dostac i czeka sie dlugo, aczkolwiek na klubowej terierow chyba wlasnie Germapol mial kilka sztuk. Warta kazdych pieniedzy. Quote
natalia31 Posted October 20, 2008 Posted October 20, 2008 DO KARLI :) rozumiem,że fotki to psy w Twoim wykonaniu? pełne uznanie i szacunek dla Ciebie, PIĘKNIE rzadko kiedy jak ogladam foty jest taka precyzja i kunszt dlatego nie mogłam powstrzymac sie od komentarza choc rzadko kiedy sie wypowiadam tu.Obejrzałam Twoją stronke w necie, wrzuc wiecej fotek do galerii bo masz sie czym pochwalić. Quote
eria Posted October 20, 2008 Posted October 20, 2008 PATIszon napisał(a):A mi ta stronka nie chodzi :niewiem: mi też nie, mam jakąś ruchomą reklamę nie dającą się wyłączyc :roll: Quote
karla Posted October 20, 2008 Posted October 20, 2008 uu moje strony www są stare jak świat nie były aktualizowane jedna z 5 lat druga ze 2 no ale nad jedną już prace trwają ale tą hodowlaną :p Quote
Impresja&Simarilion Posted October 22, 2008 Posted October 22, 2008 kiciuś śmiesznie wygląda, nie podoba mi się jakoś... Quote
Aszita Posted October 22, 2008 Posted October 22, 2008 Mudik, Ty tak oddajesz sznaucera klientom? Quote
Bzikowa Posted October 22, 2008 Posted October 22, 2008 na sznupach się nie znam więc nic nie mówię... ale czemu ten kot taki wygolony? :-o wygląda jak idiota... czemu właściciele chcieli go takiego? Quote
Mudik Posted October 22, 2008 Posted October 22, 2008 Aszita napisał(a):Mudik, Ty tak oddajesz sznaucera klientom? Tego , a właściwie tą tak, zazwyczaj mają wychodząc równiutkie stópki i proste łapki, kolumienki, ta sunia ma na stopach kręcony włos, delikatny i bardzo słaby, on się tak wykręca co daje wrażenie jakby był tak wycięty. Kiedyś była trymowana , ale od paru lat właściciele tego zaniechali. Ta sunia ma 11 lat i niestety za każdym razem coraz słabszy włos. Aniu tak się strzyże koty które mają kołtuny, a niiektórzy nawet bez kołtunów chcą je strzyc, czego bardzo nie lubię i staram się namawiać do dokładnego wytrymowania martwej sierści, ale co poniektórzy są zacięci, nie chcą czesać, nie chcą sierści w domu i każą ciąć. Quote
Czarne Gwiazdy Posted October 22, 2008 Posted October 22, 2008 Aszita napisał(a):Mudik, Ty tak oddajesz sznaucera klientom? A niby co w nim takiego strasznego? Quote
Olivka Posted October 22, 2008 Posted October 22, 2008 Włos, wlosem nie poprawisz w tym wieku koloru, ani strukrury jeśli pies był całe życie cięty maszyną. Listwa za długa pod klatką piersiową, burzy proporcje u psa. Quote
Mudik Posted October 22, 2008 Posted October 22, 2008 Nie mogłam ściąć krócej, ta sunia ma stosunkowo głęboką klatkę, krótsza listwa odsłoniła by sutki i byłaby jeszcze rzadsza Quote
Olivka Posted October 22, 2008 Posted October 22, 2008 Troszkę miejsca tam jest. Widać po prześwicie. Quote
Aszita Posted October 22, 2008 Posted October 22, 2008 Nie podoba mi sie niedbale strzyzenie i pare innych rzeczy, mozna bylo tego psa troche dopracowac. Quote
Mudik Posted October 22, 2008 Posted October 22, 2008 Niestety mam tylko takie, wiem,że ruszone,ale już więcej nie chciałam suni stresować(strasznie boi sie aparatu) może następnym razem uda mi się zrobic dobre zdjęcie jej głowy(i grzywka jeszcze wiecej odrośnie) Quote
Recommended Posts