Mudik Posted July 29, 2008 Posted July 29, 2008 kaskaSz napisał(a):ooo, a może u westa to się sprawdzi? Choć chyba lepiej kupić coat king :roll: Żartujesz,Twój pies ma narastac podszerstkiem,a nie ma go miec usuwany a coat kingiem i tą "pilą" właśnie usuwa się podszerstek Quote
Ilka21 Posted July 29, 2008 Posted July 29, 2008 no ale przecież coat kinga też używasz przed trymowaniem "nożykiem" czy tym czysto ręcznym, i wtedy z grubsza też wychodzi martwy wos - no mnie bynajmniej tak uczono Quote
Mudik Posted July 29, 2008 Posted July 29, 2008 Ilka21 napisał(a):no ale przecież coat kinga też używasz przed trymowaniem "nożykiem" czy tym czysto ręcznym, i wtedy z grubsza też wychodzi martwy wos - no mnie bynajmniej tak uczono Ja go nie używam ,rozczesuję kołtuny i skubię ręcznie lub z nożykiem jak juz mi palce siądą, dodatkowo używam nożyczek i degażowek , no i p;odgalam gdzie trzeba ale trymera hakowego czy coat kinga nie używam Quote
kaskaSz Posted July 29, 2008 Posted July 29, 2008 mi kiedyś ktos mówił, że dla westów coat kingiem nie robić, ale fryzjerzy niektórzy robią. I tak w sumie nie mam kasy na niego, chciałam kupić w tamtym roku na wystawie, ale cena była zabójcza. Mam trymer, będę trymerem robiła. Quote
Ilka21 Posted July 29, 2008 Posted July 29, 2008 Mudik napisał(a):Ja go nie używam ,rozczesuję kołtuny i skubię ręcznie lub z nożykiem jak juz mi palce siądą, dodatkowo używam nożyczek i degażowek , no i p;odgalam gdzie trzeba ale trymera hakowego czy coat kinga nie używam no to widzisz,każdy mówi co innego...mnie uczono co by kilka razy przeciagnąć coat'em:roll: a jak z innymi rasami do trymowania?Nie używasz wogóle czy tylko do westów nie uzywasz? Quote
Mudik Posted July 30, 2008 Posted July 30, 2008 Ilka21 napisał(a):no to widzisz,każdy mówi co innego...mnie uczono co by kilka razy przeciagnąć coat'em:roll: a jak z innymi rasami do trymowania?Nie używasz wogóle czy tylko do westów nie uzywasz? Użyłam go raz kiedy trymowałam sznaucerkę mini do golasa. Miała zbyt dużo podszerstka. Przeczesałam kingiem a potem skubałam palcami + puder. Quote
Agnieszka K. Posted July 30, 2008 Posted July 30, 2008 Ja mam 2 sznaucery mini: u starszego coat king wyjmuje podszerstek do pewnego momentu, ale włosa nie tnie. U młogego - ten ma siersc jak dzik - coat king podszerstka nie wyjmuje, ale tnie okrywówke. I jesli miałabym skubac młodego do łysa, to absolutnie nie używając wczesniej coata, bo lepiej wyjąc dłuższy włos. Quote
Ilka21 Posted July 30, 2008 Posted July 30, 2008 czyli uzywany jest wg.uznania i sierści danego psa Quote
czapla Posted July 30, 2008 Posted July 30, 2008 Mudik - skad u diabla znalazlas kerraka?:crazyeye: Jesli przyjdzie do Ciebie ponownie, to spytaj kto on. Ja jestem bardzo zainteresowana kazdym napotkanym kerrakiem. Co do fryzury, to krotki wlos uniemozliwia nadanie odpowiedniego ksztaltu, ale generalnie moze byc. Glowa natomiast jest sznaucerowa - za duza i za ciezka. Mniej wiecej powinno to wygladac tak: Brode zostawia sie malutka, tylko od takiego zalamania warg, tu lepiej to widac u Sasanki: Quote
moon_light Posted July 30, 2008 Posted July 30, 2008 czy kształt czaszki keraka, jest taki jak u bullteriera? Quote
ajcka Posted July 30, 2008 Posted July 30, 2008 Sznaucer mini młody spory chłopak,wcześniej golony ok 3 razy bo ktoś tak właścicielom doradził. Teraz na zdjęciach po 2 trymowaniu na króciutko,wreszcie pozbyliśmy sie całej watoliny i pozostał króciutki nowy włos.Jeszcze nie szorstki ale popracujemy i może następny który wyrośnie będzie już szorstki.Piesek wtedy spróbuje wystaw. , , , A tak poza tematem ten psiak ma niesamowite oczy i ich wyraz.Trochę widać na foto. Quote
Mudik Posted July 30, 2008 Posted July 30, 2008 Dzięki za rady, pierwszy raz robiłam kerry. Wcześniej szukałam w necie na ten temat. to co znalazłam po angielsku nie do końca udało mi sie zrozumiec, było cos o kącikach warg i oczu, ale tyle tych kącików było,że sie pogubic można:evil_lol::evil_lol: Jeszcze raz dzięki:loveu::loveu: A pies tyle wiem,że z Torunia(dopytam więcej jak sie ponownie zapisze). Quote
kaskaSz Posted July 31, 2008 Posted July 31, 2008 Dzisiaj sama trymowałam Foxiego. Najpierw z takimi naparstnikami skubałam, potem trymerem, a na końcu degażówkami skracałam sierść. Teraz to widać różnicę, bynajmniej na żywo, bo na zdjęciach to różnie. przed moim trymowaniem, a po trymowaniu u fryzjera. po moim trymowaniu przed po: Na zdjęciach niezbyt widać, ale na żywo mi się podoba. Nawet mamuśka mnie pochwaliła :lol: Foxi jest teraz bielszy, ma krótszy włos. Najbardziej podoba mi się szyja: http://img185.imageshack.us/img185/4262/p7310011sq4.jpg Na głowę nie patrzcie, bo on jest pociachany jeszcze przez poprzedniego fryzjera prostymi nożyczkami. Quote
Czarna_Owieczka Posted July 31, 2008 Posted July 31, 2008 Fajnie :cool3: http://img185.imageshack.us/img185/2568/p7310002vy9.jpg tylko ja nie wiem po co Ci śrubokręt do trymowania :lol: Quote
kaskaSz Posted July 31, 2008 Posted July 31, 2008 Wiedziałam, że ktoś o to zapyta :evil_lol: Śrubokręt był do ustawienia napięcia /czy jakoś tak/ w maszynce z Lidla, która i tak nie działa, nie wiem czemu :roll: Quote
*hania Posted July 31, 2008 Posted July 31, 2008 [quote name='kaskaSz']Najbardziej podoba mi się szyja: http://img185.imageshack.us/img185/4262/p7310011sq4.jpg Nareszcie bez żabotu :lol: Quote
Mudik Posted July 31, 2008 Posted July 31, 2008 Wreszcie widać gdzie ma szyję a gdzie głowa się zaczyna ,super!:multi::multi: Quote
kaskaSz Posted July 31, 2008 Posted July 31, 2008 Ale miło się czyta takie posty :loveu: Fajnie, że dobrze wyszło, właśnie szyja mi się najbardziej podoba. Quote
Ilka21 Posted August 1, 2008 Posted August 1, 2008 to ja wam przedstawiam cudeńko,które przed chwilą było u mnie, mix jamnik szorstkowłosy z yorkiem przed(na zywo tragicznie to wyglądało, taki wylniały gałgan ale za to sympatyczny:loveu:) http://images23.fotosik.pl/257/0b6caa8d5c0b3e85.jpg po(grzywunia na życzenie pańci zostawiona) Quote
kaskaSz Posted August 1, 2008 Posted August 1, 2008 Ładnie. Coś z niczego ;) A tak swoją drogą, że też ludziom chce się tak kręcić te rasy... Ja ostatnio widziałam sznaucera i pudla w jednym... Quote
Ilka21 Posted August 1, 2008 Posted August 1, 2008 wiesz co czasami nie maja pojęcia,że suka ma cieczkę albo,że może już zajść i poprostu nagle "stało się" Quote
*hania Posted August 2, 2008 Posted August 2, 2008 Tak wygladałam kiedyś :) http://widget.slide.com/rdr/1/1/3/W/1400000006cd6e6c/1/12/jM8iF6qbzj9MinWrFOl7MLTfMKakPKyW.jpg A tak wygladam po trzeciej wizycie u fryzjera :mdrmed: Quote
kaskaSz Posted August 2, 2008 Posted August 2, 2008 To ten sam pies :-o O kurde, normalnie cudotwórca! W ogóle Wy fryzjerzy to umiecie robieć super psiaki. Quote
Impresja&Simarilion Posted August 2, 2008 Posted August 2, 2008 śliczna sunia. to pudele czy pudelkopodobne? bo jakąś ma sierść mało kręconą. Quote
Recommended Posts