Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

kaskaSz napisał(a):
Wczoraj, tzn.przedwczoraj, bo już mamy poniedziałek:evil_lol: 26.07.08r./sobota/

A wcześniej kiedy był trymowany?
Czy ma na sobie jedną długość włosa czy więcej???

• Replies 8.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

pomooocy.
Moj dog niemiecki zaczal zmieniac mocno siersc. Stara, jest grubsza, gestsza i w odcieniu brązu, a nowa jest rzadsza i błękitna(grafitowa)-letnia.
Dzisiaj na spacerze zaczelam mu skubać tą sierść...i efekt jest taki że pół szyji ma w dobrym kolorze, z letnią sierścią...a drugą połowe w tej zimowej.
Nie dam rady wyskubać tak całego doga.:diabloti: Czy jest coś co by mi pomogło wyrwać z niego stare włosy ?? Jak skubie ręką to wychodzą dosłownie całymi kępami, a pod spodem zostaje tylko ta rzadka krótsza sierść.

tak wygląda sierść doga przed wymianą włosa(tutaj akurat robione zdjecie smyczy, ale dobrze na nim widać jaki to psie kłaki):

zwariuje...taki pies w plamy wyglada jakby miał chorobe skóry :evil_lol:, a za 3 tyg wystawy..:roll:

Posted

moon_light napisał(a):
to taka szczotka gumowa, jak dla konia ??

ja taką mam...ale to nic nie daje :(....albo ja za krótko czesałam.

tam gdzie mu wyrwałam stary włos, jest prawie że łysy . ble:p

Tak, to takie gumowe zgrzebło jak dla konia. Spróbuj mocniej przydusić do ciała. Mojej nawet na pyszczku tak wyciągałam włosy. ;)

Posted

Hmmm,zastanawiałam się czy wstawić,ale co tam wstawię i od razu kilka słów wyjaśnienia,nie wygląda jeszcze jak powinien bo mu odrasta futro po ścięciu na gładko na sznaucera(grzywa jeszcze trochę potrwa nim urośnie:shake:)

i jeszcze rudzielec:loveu::loveu:

Posted

bonsai_88 napisał(a):
Rudzielec fajny, ale sznaucer mi się nie podoba... i to nie z powodu ścięcia, tylko z powodu sierści - równie dobrze można by go na pudla przerobić...

ale to nie jest sznaucer :cool1:

Posted

To Kerrak? Widac, ze ma mało włosa :) Ale sciecie mi sie podoba :)

Moja fryzjerka jest na urlopie i bede musiala w tym tygodniu sama obciac swoje psiaki na wystawe :evil_lol::evil_lol:

Posted

[quote name='Mudik']Hmmm,zastanawiałam się czy wstawić,ale co tam wstawię i od razu kilka słów wyjaśnienia,nie wygląda jeszcze jak powinien bo mu odrasta futro po ścięciu na gładko na sznaucera(grzywa jeszcze trochę potrwa nim urośnie:shake:)
E.. wpadło mi 1 słowo w oczy i byłam przekonana, że to sznaucer :oops:.

Posted

W przyszłości jeśli kerry miałby byc robiony na krótko to lepiej wychdzi w stylu airdalea niz ruska bo w tej chwili troszkę brak mu proporcji i w typie terriera nie przypomina. Pies ma przyzwoity kłak więc wróżę mu dobrą przyszłość :)
Mudik skąd ty żeś kerraka wytrzasnęła przecież to rasa na wymarciu :crazyeye:

Posted

*hania napisał(a):
W przyszłości jeśli kerry miałby byc robiony na krótko to lepiej wychdzi w stylu airdalea niz ruska bo w tej chwili troszkę brak mu proporcji i w typie terriera nie przypomina. Pies ma przyzwoity kłak więc wróżę mu dobrą przyszłość :)
Mudik skąd ty żeś kerraka wytrzasnęła przecież to rasa na wymarciu :crazyeye:

Wiesz Naniu ja mu naprawdę niewiele ścięłam,skupiłam się na szyii , głowie i poprawieniu nóg , futro miał tylko trochu odrośnięte, narośnie więcej to się pobawię w rzeźbienie:cool3::cool3:, a skąd no...:roll::roll:zadzwonił po prostu. Tyle wiem,że z hodowli w Toruniu.

Posted

*hania napisał(a):
A wcześniej kiedy był trymowany?
Czy ma na sobie jedną długość włosa czy więcej???

W kwietniu. Ma jedną długość włosa, a powinien mieć 2 chyba, no nie? W kwietniu facet zrobił go na odwrót- podszertek wyrwał takim hakiem /nie coat kingiem/, martwy włos został i był wyrównany maszynką. Foxi liniał jak nie wiem, więc sama go poskubałam. Ale podszerstka u niego nie widzę. Kiedyś miał takie krótkie ''młode'' fajne włoski pod sierścią /to chyba podszerstek/ , ale teraz już nie ma...

Posted

Co za inteligent ło matkoooo:shake::shake::shake: to teraz musi mu nowy podszerstek wyrosnąć i chyba też bym okrywówki do końca nie ruszała . Musisz poczekać aż odbuduje włos.

Posted

Nie wiem już co mam robić. NA początku to całkiem powiedziałam, że do Bożego Narodzenia go nie rusze, dopiero przed świętami go wytrymuje, ale to chyba nierealne.

Posted

Ciekawe... pierwszy raz coś takiego widzę na oczy, będę się musiała znajomej fryzjerki popytać czy to jest dobre...

Ps. uciekam ścinać mojego psa :diabloti:... znowu będzie wyglądać jak pies specjalnej troski :evil_lol:

Posted

z tego co wiem to niektórzy to bardzo chwalą ja bym prędzej to wypróbowała jak gumowe rękawice(bo na mojej suni krótkowłosej nie sprawdzają się) a to może być ok