Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 8.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Czarne Gwiazdy dokładnie. Na zdjęciu wcześniej w tej galerii widać tego psa jak strzyżenie jest dopiero rozpoczynane. i widać, że jest kompletnie skołtuniony. jak dla mnie to ten fryzjer całkiem nieźle wybrnął i sporo uratował. Może strzyżenie niezgodne ze wzorcem ale jak dla mnie nawet fajnie wygląda:lol:

Posted

bonsai a co bys zrobiła ogoliła całego na zero, wtedy by właściciel ciebie przeklął mimo iż jemu rugi tak naprawdę by się należały. Wg mnie fryzjer wybrnął i ta głowa i łapki widac dopracowane

Posted

Dziewczyny, ja tylko wyraziłam SWOJĄ opinię na temat ścięcia tego psa... więc proszę o uszanowanie mojego zdania - ja na was nie naskakuję jak podoba mi się ścięcie o którym wy źle piszecie....

Posted

anetta napisał(a):
:mdleje: w pierwszej chwili myślałam że chow chow ma kubraczek na sobie :roll:

Ten airedaleterrier jak ma tylną noge zrobioną...

Airedale masakra ale ten pudel też tragiczny:mdleje::mdleje:

A chowa mo.żna było ściąc inaczej skoro nogo można było zrobic ładnie,bły tragiczne a są ładne to po cholerę resztę na goło???:shake::shake:

Posted

Mudik już kiedyś na zdjęciach widziałam taki sposób ścinania szpiców chociaż to jakieś małe były] bodajże w Stanach... dlatego mam wrażenie, że to było celowo tak ścięte...

Teraz dodam ścięcie pewnego schroniskowca - jest tak cudnie zrobiony, ze nie mogę się powstrzymać

Bobik przed [dłuugo przed, ale dużej różnicy nie było]:

Bobik PO

Od razu piszę - to nie ja robiłam Bobika... robiła go chyba jakaś dogomaniaczka, ale nie jestem pewna... Wklejam go tutaj, bo wygląda naprawdę przecudnie po ścięciu :)

Ps. A tutaj wątek Bobika http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=113104

Posted

anetta napisał(a):
:mdleje: w pierwszej chwili myślałam że chow chow ma kubraczek na sobie :roll:

Ja też tak myślałam :evil_lol:.
Jak właściciele mogli doprowadzić psa do takiego stanu :roll:.

Posted

ajcka poznaję ten salon miałam tam na studiach zajęcia raz z fakultetu psiego:cool3::cool3::cool3:,sznaucer fajny ale ja wolę dłuższy włos,coraz częściej mi się udaje namówić na to klientów:multi:

Posted

Niestety teraz taki okres ze klienci chcą krótko jak najkrócej.Zazwyczaj mają swój ulubiony sposób robienia psiaka i ja sie muszę dostosować. :cool1:
Mi tam najbardziej podobają sie trymowane i robione wystawowo,heh ale nieczęsto mam okazję sznaucerka takiego dorwać.:placz:

Posted

No grubiutki to fakt:evil_lol::evil_lol:. Ajcka wiem ,ale czasem uda się przekonać,ze zrobiony "piątką" też może być i nie będzie psu za gorąco w 6 milimetrach fytra więcej:lol:;)

Posted

moja uwaga za wysoko wycięte stópki :P przód by jeszcze uszedł ale tył dramat... a jak psika od przodu wygląda ?? bo z boku wygląda całkiem całkiem :D Jednym słowem jak na pudla przystało :)

Posted

ROOFI napisał(a):
Dlaczego tak wysoko wygolone stopy? Nie pasuje to do całości.

wiem,że to zrobiłam żle,jedyne co to byłaam już wykończona i poleciała mi w jednej nodze maszynka dalej i już obie musiałam tylne tak zrobić:placz::placz::oops: