karla Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 Tamten spanielek jest mieszańcem amerykana z anglikiem, jak widać wieksze podobieństwo jest do amerykana. Fryzure wybrał właścicel i skoro przychodził do mnie cały czas to widać był zadowolony, a o to głównie chodzi w pracy :-). Zdjęcia te są z mojego straego archiwum tak jak to które teraz wkleje jest to juz typowa amerykanka która od około 5 lat przychodzi do mnie systematycznie najpierw co 3 miesiące obecnie co miesiąc na rozczesywanie gigantycznych kołtunków oraz strzyżenie i trymowanie. Podobmo w domu nie daje się tknąć, no ale ten kto w tym siedzi, wie że to jest wymówka każdego właścicela psiaka z długim włosem obecnie włos ma już do ziemi za jakiś miesiac wstawie jej nowe zdjęcia bo już była tydzień temu Quote
cockermanka Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 karla - zdecydowanie lepiej,że przychodzą do Ciebie co miesiąc (a nie raz na pół roku,żeby zgolić kołtuny do łysa) - bo efekty widać. Bardzo ładna domowa fryzura amerykana:multi: Quote
dorota07 Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 żeby tak każdy właściciel jakiego kolwiek spaniela był tak systematyczny...w wizytach, były by efekty tak jak tu ...od razu lepiej sie patrzy na takiego spaniela:multi: Quote
BBeta Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 dorota07 napisał(a):żeby tak każdy właściciel jakiego kolwiek spaniela był tak systematyczny...w wizytach Weź pod uwage, że nie każdego stać żeby latać co miesiąc z psem do fryzjera, jest to dodatkowy wydatek rzędu 50-80zł, zdecydowanie lepiej samemu sięgnąć po grzebień, szczotke i ewentualnie nożyczki, wszystkiego na własne potrzeby można się nauczyć, a pieniądze w ten sposób zostają w kieszeni Quote
dorota07 Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 nie musi latac wystarczy , że przyjdzie ;);) albo faktycznie sam zadba, w końcu psa z włosem jak się kupuje to trzeba sie z tym liczyc mimo wszystko...:cool3: Quote
saJo Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 A ja mam pytanie totalnie laicke. Czy strzyzenie ogolnie niszczy wlos, czy strzyzenie okreslonych ras/rodzaju wlosa ma taki ofekt? Sorrki, ze w tamcie galeryjnym, ale takie refleksje naszly mnie podczas ogladania zdjec. Ps. Co myslicie o ostrzyzeniu dlugowlosego bernardyna na lato? Odp prosze na priv, zeby watku nie zasmiecac. Quote
Cordia Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 jezeli kogos nie stac zeby strzyc spaniela wtedy kiedy musi to niech nie kupuje takiego psa :) Quote
BBeta Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 Cordia napisał(a):jezeli kogos nie stac zeby strzyc spaniela wtedy kiedy musi to niech nie kupuje takiego psa :) To nie chodzi nawet o to czy kogoś stać czy nie... Po co niepotrzebnie kase tracić skoro niektóre rzeczy można zrobić samemu za free? Ja sobie szczerze mówiąc nie wyobrażam chodzić, latać czy jeździć co miesiąc z psem do fryzjera, nawet ja tak często nie chodze :diabloti: Kaja jest strzyżona 2-3 razy w roku i to w zupełności wystarczy Quote
Talagia Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 BBeta napisał(a):To nie chodzi nawet o to czy kogoś stać czy nie... Po co niepotrzebnie kase tracić skoro niektóre rzeczy można zrobić samemu za free? Ja sobie szczerze mówiąc nie wyobrażam chodzić, latać czy jeździć co miesiąc z psem do fryzjera, nawet ja tak często nie chodze :diabloti: Kaja jest strzyżona 2-3 razy w roku i to w zupełności wystarczy Ja w sezonie chodze z psem co 3-4 tygodnie minimum do fryzjera :roll: Sama próbowałam obcinac, ale ze skutkiem tragicznym dla wizerunku psa :diabloti: Wole oddac go doswiadczonej fryzjerce i zawsze wyglada slicznie ;) Quote
karla Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 Bobtail który również przychodzi systematycznie co miesiąc jak to właścicele nazywają na odnowe biologiczną przed i po 5 godzinach z pomocą siostry Quote
BBeta Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 Talagia napisał(a):Ja w sezonie chodze z psem co 3-4 tygodnie minimum do fryzjera :roll: Ale Ty się żalisz czy chwalisz? :diabloti: :cool3: To jeszcze zależy czy ktoś psa wystawia czy nie, dla mnie liczy się przede wszystkim wygoda, moja i psa, więc jak już jest strzyżona to bardzo krótko Quote
Talagia Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 BBeta napisał(a):Ale Ty się żalisz czy chwalisz? :diabloti: :cool3: To jeszcze zależy czy ktoś psa wystawia czy nie, dla mnie liczy się przede wszystkim wygoda, moja i psa, więc jak już jest strzyżona to bardzo krótko Żale, bo to jasne, ze wolalabym kase do kieszeni a sama ładnie zrobić psiaki w domu :shake: Ale poprostu moje "zdolnosci" manualne sa tragiczne :roll: Quote
BBeta Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 Talagia napisał(a):Żale, bo to jasne, ze wolalabym kase do kieszeni a sama ładnie zrobić psiaki w domu :shake: Ale poprostu moje "zdolnosci" manualne sa tragiczne :roll: Rozumiem, przecież żartowałam ;) Quote
Gośka Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 [quote name='betty_labrador']no wlasnie, bez tych udziwnien ;) a takie strzyzenie tez dopuszcza na wystawy? do oceny? Ech... chciałam zostawić bez komentarza, ale chyba skomentuję. Naprawdę dzięki dziewczyny za tą ocenę!!! Faktycznie pudel opitolony na krótko jest świetny, piękny, cudowny i taki ach, a te pompony są bee, taki pies wygląda do bani. Osobiście seter bardziej by mi się podobał taki wygolony z tych wszytskich obrzydliwych wstąrzek przy brzuchu, nogach, ogonie otp. Litości, czytają i piszą tu osoby mające te pudle, kochające te psy, tą rasę i przede wszystkim zdające sobie sprawę z tego że kupupując pudla będą o niego DABŁY, CZESAŁY GO, OLEIŁY, PAPIOTOWAŁY i STRZYGŁY zgodnie ze wzorcem. Czytam te Wasze wypowiedzi na temat, ogolonych sznaucerów, spanieli, że nie tak ostrzyżony, za krótko, że kupując takiego psa trzeba się liczyć z konsekwencjami itp. A jak dziewczyny powstawiały zdjęcia swoich psów to wypowiedzi jakie czytają to że: udziwniony... I co z tego że te krótkie fryzury dopuszcza się do oceny, któraś z Was widziała takiego pudla na "pudle" na wystawie? No chyba że w klasie weteranów. No proszę to żeby nie było samego gadania zdjęcia poniżej, te same psy, wystawowo i wystawowo (domowo), ciekawe która z Was przyleci pod ring podziwiać pudla w tej fryzurze??? Wystawa to schow, pokaz piękności a nie pokaż że któremuś wystawy się nie chce...:diabloti: Quote
Czarna_Owieczka Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 karla-świetny jest ten bobtail po "odnowie biologicznej" :cool3: Gośka-śliczne psiaki :loveu: nie wiem dlaczego ludzie oceniają pudle z wyglądu :sad: przecież to na prawdę wspaniałe psy :loveu: Quote
*hania Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 Gośka napisał(a):I co z tego że te krótkie fryzury dopuszcza się do oceny, któraś z Was widziała takiego pudla na "pudle" na wystawie? No chyba że w klasie weteranów. Mi akurat "udziwnienia" się podobają. Wyjątkiem są pudle toy i miniaturowe ostrzyżone w stylu lion clip :roll: Quote
Asia & Ginger Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 Gośka napisał(a):Ech... chciałam zostawić bez komentarza, ale chyba skomentuję. Naprawdę dzięki dziewczyny za tą ocenę!!! Faktycznie pudel opitolony na krótko jest świetny, piękny, cudowny i taki ach, a te pompony są bee, taki pies wygląda do bani. Osobiście seter bardziej by mi się podobał taki wygolony z tych wszytskich obrzydliwych wstąrzek przy brzuchu, nogach, ogonie otp. Litości, czytają i piszą tu osoby mające te pudle, kochające te psy, tą rasę i przede wszystkim zdające sobie sprawę z tego że kupupując pudla będą o niego DABŁY, CZESAŁY GO, OLEIŁY, PAPIOTOWAŁY i STRZYGŁY zgodnie ze wzorcem. Czytam te Wasze wypowiedzi na temat, ogolonych sznaucerów, spanieli, że nie tak ostrzyżony, za krótko, że kupując takiego psa trzeba się liczyć z konsekwencjami itp. A jak dziewczyny powstawiały zdjęcia swoich psów to wypowiedzi jakie czytają to że: udziwniony... I co z tego że te krótkie fryzury dopuszcza się do oceny, któraś z Was widziała takiego pudla na "pudle" na wystawie? No chyba że w klasie weteranów. No proszę to żeby nie było samego gadania zdjęcia poniżej, te same psy, wystawowo i wystawowo (domowo), ciekawe która z Was przyleci pod ring podziwiać pudla w tej fryzurze??? Wystawa to schow, pokaz piękności a nie pokaż że któremuś wystawy się nie chce...:diabloti: Zupełnie nie rozumiem skąd to oburzenie. :roll: Przecież nikt nie mówi, że pudle czy ich pompony są bee, tylko, że komuś się nie podoba takie strzyżenie (udziwnienia typu pompony na tyłku itp.). Chyba ma prawo do własnego zdania? :cool3: Mi też się nie podoba takie strzyżenie pudla, bo wolę bardziej naturalne fryzurki u psiaków i nic na to nie poradzę. I dlatego też pudla mieć nie będę. :eviltong: Quote
Gośka Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 A ja zupełnie nie rozumiem skąd takie oburzenie jak spaniela ktoś objedzie maszynką na goło? Mnie zupełnie taki wytrymowany się nie podoba i te zwisające fifraki pod brzuchem, wolę ogolić takiego klienta na łyso, po co ma wyglądać jak na wystawie. Jak wstawię taką fotkę to nie oburzycie się Wy miłośnicy spanieli? wątpię. I dlatego tez spaniela mnieć nie będę. Quote
Gośka Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 [quote name='*hania']Mi akurat "udziwnienia" się podobają. Wyjątkiem są pudle toy i miniaturowe ostrzyżone w stylu lion clip :roll: proszę bardzo to toy, jak juz katować do końca:evil_lol: Quote
Asia & Ginger Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 Gośka napisał(a):A ja zupełnie nie rozumiem skąd takie oburzenie jak spaniela ktoś objedzie maszynką na goło? Mnie zupełnie taki wytrymowany się nie podoba i te zwisające fifraki pod brzuchem, wolę ogolić takiego klienta na łyso, po co ma wyglądać jak na wystawie. Jak wstawię taką fotkę to nie oburzycie się Wy miłośnicy spanieli? wątpię. I dlatego tez spaniela mnieć nie będę. I po co ta złośliwość? :cool1: Widzę, że nadal nie rozumiesz o co chodzi... :shake: Spaniela się nie goli właśnie dlatego, żeby potem nie wyglądał jak pudel, bo strzyżenie niszczy jego włos. A nie sądzę, żeby strzyżenie pudla bez udziwnień też niszczyło jego włos. Skoro chcesz strzyc spaniele, to radzę również wytrymować pudla. :razz: Quote
BBeta Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 Gośka napisał(a):wolę ogolić takiego klienta na łyso Może potrenujesz na jakimś pudlu? :cool3: Najlepiej swoim :diabloti: Gośka napisał(a):I dlatego tez spaniela mnieć nie będę. I chwała Ci za to :diabloti: Quote
cockermanka Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 Gośka napisał(a):A ja zupełnie nie rozumiem skąd takie oburzenie jak spaniela ktoś objedzie maszynką na goło? Mnie zupełnie taki wytrymowany się nie podoba i te zwisające fifraki pod brzuchem, wolę ogolić takiego klienta na łyso, po co ma wyglądać jak na wystawie. Jak wstawię taką fotkę to nie oburzycie się Wy miłośnicy spanieli? wątpię. I dlatego tez spaniela mnieć nie będę. Każda rasa ma swoje wymogi odnośnie pielęgnacji i dbania o szatę.Spanieli się nie strzyże (do łysa) tak jak pudli się nie trymuje. Każdy kupując psa danej rasy powinien sobie z tego zdawać sprawę. PS.A mnie się pudle z pomponami bardzo podobają :loveu: Quote
Nugatowa Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 cockermanka napisał(a):Każda rasa ma swoje wymogi odnoście pielęgnacji i dbania o szatę.Spanieli sie nie strzyże (do łysa) tak jak pudli sie nie trymuje. Każdy kupując psa danej rasy powinien sobie z tego zdawać sprawę. PS.A mnie się pudle z pomponami bardzo podobają :loveu: No i znów musze sie podlizać cockermance :oops:Bo ma racje :-) Zawsze można podciąć frędzle od spodu :cool3: jak spaniel np. poluje czy biega w agility jak komuś bardz wadzą. A pudlowe kędziory też się nie trymuje, bo to poprostu nie włos pod trymer. Gosiu widziałam Twoje pudliszonki w abrzu szczegolnie tego białego królewicza :loveu::loveu::loveu:i małego toyaka w Rzeszowie, akurat kiedy go podziwiałam obszczekał mnie z impetem :lol: i jestem nmi zachwycona łącznie z groomingiem :loveu: Quote
Recommended Posts