Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 8.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Tylko troche lapki za dlugie jak na bichonka:p Tez mam paru klientow, ktorzy nie chca wygolonego pyszczka, ale stopki zawsze chca krociutko, bo to bardziej praktyczne - mi sie podoba taka fryzura domowa u pudelka. Czysciutki, zadbany, schludny - i o to chodzi wieszosci wlascicieli domowych pupilkow.
Wczesniejsze propozycje fryzur tez bardzo fajne:loveu:
Z przyjemnoscia ogladam Wasze dokonania.
Pozdrawiam
Czapla i kerrakowe stado:-)

Posted

Nie będę krytykować, bo każdy klient ma odmienne zdanie co do fryzury własnego psa :mad::mad::mad:,
ale pudel powinien miec ogoloną mordkę, to jest podstawa :angryy:,
reszta jest całkiem fajnie :multi:

Posted

Dzięki Ewaa ;)
Fotkę pudla z wygoloną mordką też mam ale wstawiłam to bo na niej pudel zrobiony jest nie na pudla i też całkiem przyzwoicie wygląda :evil_lol:

Posted

Ewaa napisał(a):
Jasne,
że fajnie bo inaczej, przecież niemcy nie strzygą wąsów bo "pies traci węch" :roll: i też fane są ich pudelki

haha to wszystkie grzywce są też bez węchu tylko mnie ciekawi dlaczego wszytkie smaczności wykrywają bezbłędnie:cool3::evil_lol:

Posted

[quote name='Ilka21']ja wiem tylko zawsze mnie smieszy jak ludzie mnie się pytają dlaczego ja psu krzywdę robie,przeciez on nie będzie nic czuł:evil_lol:

Obraz cudo:loveu:
Mam jeszcze drugi.

Rysuje dogomaniaczka która zbiera na operacje (nie swojego) pieska

Posted

[quote name='*hania']Pudelek przed:

Po:

Ewaa, i nie tylko ;), czekam na KONSTRUKTYWNĄ krytykę :)
Fryzurka oczywiście "domowa" :lol:

Domowa, nie domowa wg mnie pies jest zle wysuszony i taki NIGDY nie moze byc dobrze obciety.

Posted

to daj namiar bo jak w tak szczytnym celu to może sie skuszę choć sama spłukana jestem, bo też mam oprócz swoich pociech to jeszcze Farta na dt-a chłopak spust w jedzeniu ma:cool3:

Posted

Aszita napisał(a):
Domowa, nie domowa wg mnie pies jest zle wysuszony i taki NIGDY nie moze bys dobrze obciety.

Aszita gdzie Ty złe wysuszenie widzisz :crazyeye:
Załuję, że nie możesz dotknąć włosa pudla zrobionego przez Ewe i mojego:(

Posted

*hania napisał(a):
Aszita gdzie Ty złe wysuszenie widzisz :crazyeye:
Załuję, że nie możesz dotknąć włosa pudla zrobionego przez Ewe i mojego:(

Twoj pudel ma spiralki pozostale po suszeniu. Cala sztuka suszenia pudla polega na CALKOWITYM wyprostowaniu wlosa. Wlos skrecony po prostu do ciecia sie nie nadaje. Zaraz poszukam jakies zdjecie z wysuszonym pudlem przed cieciem.Ale teraz lece do pracy, wiec pewnie bedzie to po pld.

Posted

Nie musisz szukać.
Takiego pudla wstawiła Ewaa.
Co do przednich nóg przyznaję rację, ale z całą resztą się nie zgodzę. Ten pies NIGDY nie będzie miał wyprostowanego włosa po suszeniu > jest on po prostu za twardy.
Nie każdy pies to ideał :roll:

Posted

ja swoja pierwszy raz ostrzygłam samymi nożyczkami ale za długo mi się schodziło, więc postanowiłam odwiedzić salon, pod choinkę zamierzam kupić maszynkę do użytku domowego dla suk. Ostatnio zrezygnowałam z połowy firanki na brzuchu i wygląda o wiele lepiej

PRZED (wersja zimowa sucz)

PO (wersja letnia)

MIĘDZY (wersja jesienno - wiosenna)

Posted

a ja wczoraj drugi raz w życiu trzymałam trymer (pierwszy przedwczoraj na chwilunię) i trymowałam szkota,sunia mimo tego mojego pierwszego razu wyszła fajnie;) a ja mam odcisk na paluszku wskazującym:roll: