Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 2 months later...
  • Replies 8.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Bardzo dziekuję za słowa uznania :) To metoda pracochłonna, ale daje piekne efekty :) Szczęka mi opada jak słyszęod właścicieli, że u wcześniejszego fryzjera razem z kapielą pies siedział 1 godzine :shake:. Przy obu psach właściciele byli obecni i się przyglądali :)

Posted

Dokładnie. godzina czasu to sama porządna kąpiel i suszenie może zająć, zależy z jakiego włosa się startuje - krótszy czy dłuższy. Jedna pani była w szoku, że nożyczek używam a nie maszynki do łap..... samo to już świadczy o poziomie tego kto się tym psem wcześniej zajmował. A najbardziej rozwala mnie fakt, kiedy właściciel mówi mi ile mam czasu na psa..."przyjdę za godzinę" - a kiedy mówię że będę w połowie pracy i niech się nawet nie trudzi, to wielkie zaskoczenie i stwierdzenie " na pewno już pani skończy" :angryy: oczywiście wychodzi później na moje. Mimo to klient i tak wraca :)

Posted

[quote name='niukunia'] Jedna pani była w szoku, że nożyczek używam a nie maszynki do łap..... samo to już świadczy o poziomie tego kto się tym psem wcześniej zajmował.
?
(10 znaków)

Posted

Godzinę to ja ostatnio same łapy yorkowi obcinałam ale miałam niezbyt ostre nożyczki i musiałam sobie radzić z kołtunami bo nie wszystkie dało się obciąć tak żeby nie wyglądał jak pajac:diabloti:
Ogólnie ostatnio obcinam jak najkrócej się da :diabloti: właśnie muszę go podciąć trochę i nie wiem co zrobić z głową bo ostatnio się wkurzyłam i nieco za krótko obcięłam mordkę :diabloti:

Posted

Chciałabym na japończyka ale tego to ja się nie podejmę :lol:
bardzo bardzo krótko :diabloti: trochę już odrosło ale jeszcze trochę poczekam, kurcze nawet jakbym miała kasę na fryzjera to wątpię żeby u mnie w mieście ktoś tak potrafił, widuje tylko standardowo obcięte psiaki :roll:
Na razie nie pokazuję, za jakiś miesiąc odrośnie bardziej i wtedy może pomożecie :loveu: