Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

[quote name='Aleksandrossa']Macie bardziej po:
[IMG]http://desmond.imageshack.us/Himg715/scaled.php?server=715&filename=dsc0288vw.jpg&res=landing[/IMG]

[/QUOTE]
Gorzej obciętego psa,w tej galerii jeszcze nie widzialam.....
jak osobę ,ktora wypuszcza ze swojego salonu tak "zrobione" psy mozna nazwac groomerem???

Fryzurka sportowa,pomijając uszy:
[IMG]http://i49.tinypic.com/2rr3rwm.jpg[/IMG]

Edited by EFMAN
  • Replies 8.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[quote name='EFMAN']Gorzej obciętego psa,w tej galerii jeszcze nie widzialam.....
jak osobę ,ktora wypuszcza ze swojego salonu tak "zrobione" psy mozna nazwac groomerem???

Fryzurka sportowa,pomijając uszy:
[IMG]http://i49.tinypic.com/2rr3rwm.jpg[/IMG][/QUOTE]
Tak, i oto to drugie zdjęcie przedstawia psy obcięte uroczo, tak, że ich sierść nie wygląda jak małe wężyki czy pojedyńcze stworzonka-kosmyki, tylko jak ładny włos :)

Posted

przebrnelam przez caly temat :D
szkoda, ze wiele z dawniej wstawianych zdjec juz jest nieaktualna :( akurat wiekszosc maltanczykow juz nie da sie zobaczyc a mialam nadzieje na ciekawostki w galerii :-)

Ale duzo sie dowiedzialam i naogladalam - jestem w szoku jak przygotowuje sie sznaucery :-) Doginka - odwalasz niesamowita robote :-) Twoje psy wygladaja tak, ze nawet taka niesznaucerowa osoba jak ja sie nimi zachwyca :-)

Pudle - puppy-clip (mam nadzieje, ze dobrze pisze) - jak dla mnie swietna fryzura, pompony mi sie nie podobaja na codzien, ale robia wrazenie i psy wygladaja w tym jak dla mnie nie idiotycznie a bajkowo :). Niesamowicie podobala mi sie tez fryzura gdzie pies byl mniejwiecej na rowno (srednio-dlugi wlos) z wystrzyzonym pyskiem i uszami -nie widzialam takiego ciecia nigdy na zywo, a wyglada bardzo fajnie :)

Ja jak juz bede planowac zmieniac fryzure mojej maltance (poki co wlos jej po prostu rosnie) napewno poprosze Was o pomoc w wyborze i fryzury (mam kilka na oku, z tym, ze Fruzia poki co ma dosc lysawa prawa tylna stope, bo wygryzla sobie sporo wlosa) i fryzjera :-)

Posted

[url]http://i49.tinypic.com/2rr3rwm.jpg[/url] to jest fryzurka sportowa? Przecież są długie włosy na uszach, na nogach kolumny a na głowie czapa. Fryzurka sportowa to chyba bardziej [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/183122-M%C5%82-Ch-Pl-Clever-Lenny-Lindeza/page23"]taka[/URL]. Zgodzę się, że mały morel jest wydziabany i można by to było zrobić pewnie o niebo lepiej, ale nie czaję, dlaczego tak się wszyscy oburzają na ten fryz - nie każdy chce pudla w pomponach i w czapce ;)

Posted

dłuższy włos zaleca się żeby zostawić na lato nie golić do zera tylko żeby skóra miałą ochronę a czpka chroniła głowę u szczeniaka włos jest rzadki i miękki więc automatycznie zostawia się dłuższy włos niż u dorosłego.psiaki Efmanki są ostrzyżone na sportowo/wystawowo na federała jeśli psiaki są w domu można ściąć włosy na uszach i skrócić włosy na nogach

[URL]http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/389170_10151012936952716_2121845353_n.jpg[/URL]

Manta czy chodzi Ci o szynszyla?

[URL]http://imageshack.us/photo/my-images/502/dscn0628f.jpg/[/URL]

[URL]http://www.czarnafuga.republika.pl/fryzuraszynszyl.jpg[/URL]

Posted

Bardzo proszę o wskazówki i instrukcję - jak zrobić słupki u sznaucera. Łapki sznupków w wykonaniu Doginki to mistrzostwo świata. Chciałabym zrobić mojemu futrzakowi choć troszkę podobne, ale nie wiem jak.
Proszę o pomoc.

Posted

jako, ze to galeria, a ktos wczesniej pisal, ze nie samym strzyzeniem grooming stoi ;-) to mala metamorfoza przed i po (kapiel, suszenie, czesanie (a po nim wygonienie sie zanim dala zrobic sobie foto, dlatego juz troche rozczochrana)). Niestety "po" bylo swiatlo malo sprzyjajace pokazaniu efektu.

Posted (edited)

Pytanie, kusi mnie powyrywanie włosków z uszów :diabloti: będzie bardzo źle? będę bardzo żałować? :roll:
Nigdy nie ruszałam uszów, tylko do zera wycinam środek, no i jak są mega długie po skracam dół.
A tak nic nie robimy, również nie ścinamy góry bo mi najzwyczajniej w świecie się to nie podoba........
ale kusi mnie wyrwanie :diabloti:

Edited by necianeta89
Posted

necianeta89 napisał(a):
Pytanie, kusi mnie powyrywanie włosków z uszów :diabloti: będzie bardzo źle? będę bardzo żałować? :roll:
Nigdy nie ruszałam uszów, tylko do zera wycinam środek, no i jak są mega długie po skracam dół.
A tak nic nie robimy, również nie ścinamy góry bo mi najzwyczajniej w świecie się to nie podoba........

Taka głowa wygląda fatalnie. A skracanie dołu uszu tylko tę fatalność wzmacnia...
Rozumiem,że chodzi Ci o 1/3 ucha od nasady,z zewnątrz. Wyskubanie w tym miejscu wymaga dużej wprawy i odpowiedniego włosa...
Prościej dla Ciebie...i zdecydowanie lepiej dla psa byłoby zdjąć nadmiar włosa degażówkami...

Posted

[quote name='necianeta89']Pytanie, kusi mnie powyrywanie włosków z uszów :diabloti: będzie bardzo źle? będę bardzo żałować? :roll:

Taki wlo watpliwie by sie wyrywal...Wlos zeby go z tego miejsca rwac musi byc odpowiedni,to nie jest tak ze po goleniu-nagle hop siup rwiemy sobie wloski...Pozatym malo kto tak naprawde rwie w tym miejscu wlos...Szybciej jest juz degazowka:)
Ja bym proponowala tak jak napisala cockermanka-degazowki lubz golenie maszynka.
Ja lubie jednak glowe zrobiona jak nalezy,mysle ze Chocko lepiej by zdecydowanie wygladal ze zrobionymi uszkami i glowa...Wyglad uszu poprawia wizualnie caly pysk,widze po swoim psie jak potrafi wygladac zarosniety a jak ze zrobionymi uszami i glowa:)
Zrobione uszy nadaja szlachetnosci psu,eksponuja ladny pychol, dla mnie to podstawa:)

Posted

Uszy wychodzą lepiej niż te na grzbiecie.

Nie chcemy takich długich, bo jest to w naszym przypadku niepraktyczne:

Ani nie cierpię uszów na "smutnego" spaniela.
Wygląda wtedy paskudnie.

Aktualnie lewe ucho poprawiałam, wygląda dziwnie :diabloti:
Chyba wolałam jego falbanki ;)

Posted

Bemol Herbu Dolęga...

dla mnie to jest kwincesencja spaniela;D chyba sie nie dogadamy w kwestii uszu jednak.... Dla mnie musza byc zrobione i basta.Kombinuj z degazowkami skoro nie lubisz az takiego wyciecia uszu,sama wiesz najlepiej co ci sie podoba najbardziej:)

Posted

Kiedyś mieliśmy takie podobne uszy( na zdjęciu już zarośnięty), ale potem zmieniliśmy fryzuję. No cóż, coś napewno zrobię z uszami, bo są fakt faktem strasznie zarośnięte, ale myślę, że aż tak nie zjedziemy jak ten czarny spaniel.

Posted

sacred PIRANHA napisał(a):
boże co mu sie stało w głowe hihihi

Rozczochrał się zdziebko. ;-)

Ja też kiedyś nie chciałam Gingerce golić uszu, chciałam trzymać takie naturalne. Później mnie podkusiło, żeby trochę wyskubać, aż w końcu za którymś razem degażówki poszły w ruch. I stwierdziłam, że to jest to, od razu lepiej wygląda, głowa jakaś taka zgrabniejsza się zrobiła. Teraz golę na króciutko do 1/3 długości maszynką, bo tak jest szybciej i wygodniej, a efekt taki sam, trochę poprawek degażówkami i jest ok. Ale jeśli chcesz żeby pies nie wyglądał "smutno", to musisz zostawić trochę dłuższe włosy u nasady, żeby uszy zaczynały się tak jakby wyżej i nie wycinać ich tak krótko. ;-)

Posted

Wynika , że Necia nie wie jak obrobić uszy i z tych kilku wypowiedzi nie dowiedziałem się .Cockermaniaczko opisz dokładnie jak się robi i jakie potrzebne są narzędzia . Ja degażówki nie potrzebuję do tego .Bardzo lubię takie prace, jednak są bardzo pracochłonne .

Posted

Grey napisał(a):
Wynika , że Necia nie wie jak obrobić uszy i z tych kilku wypowiedzi nie dowiedziałem się .Cockermaniaczko opisz dokładnie jak się robi i jakie potrzebne są narzędzia . Ja degażówki nie potrzebuję do tego .Bardzo lubię takie prace, jednak są bardzo pracochłonne .

Nie czytasz ze zrozumieniem Grey. Nie chodzi o to, że Necianeta89 nie wie jak zrobić uszy, ale że jej się nie podobają zrobione tak jak powinny być zrobione u spaniela i zastanawia się jak zrobić je trochę inaczej.

A może sam napiszesz jak powinno się robić uszy spaniela, zamiast pisać tylko, że nie używasz degażówek?
A najlepiej pokaż efekt końcowy na zdjęciu. :cool3: