Victoria Posted May 13, 2012 Posted May 13, 2012 a mi sie shih tzu po prostu nie podobają ;p sama mam yorka, teraz próbuje utrzymac jej włos w dobrym stanie i troche zapuscic, bo srednio mi sie podoba kitka+golas, ale nie jest to wygodne, szczegolnie kiedy pies chodzi w szelkach.. Quote
Yorkomanka Posted May 13, 2012 Posted May 13, 2012 [quote name='Basia Z.']:( ... bez komentarza :flaming:.[/QUOTE] Nie rozumiem o co ci chodzi...:roll: Mój pies jest ścięty bo łazi po lasach i średnio mi się podoba wyciąganie mu patyczków z włosa co 2 kroki bo się ruszać nie może:roll: a kwestie zdrowotne tym bardziej rozumiem. Włosy mojego psa się strasznie kołtunią przy dłuższych nie ma mowy o założeniu szelek a w obroży nie może chodzić bo zdarza mu się ciągnąć. Staram się zapuścić mu dłuższe kłaki ale pyś musi mieć krótko i nie wiem jak to będzie wyglądać:roll: kiedyś go zrobię na grzywka pp:diabloti: Quote
Patik Posted May 13, 2012 Posted May 13, 2012 [quote name='Cockermaniaczka']wlos to nie reka...odrasta... :eviltong: Ja nie mogla bym miec chyba shih :shake: Jakos wyglad psa w gumkach mnie odstrasza....Ale podziwiam tak utrzymany wlos u psa wystawowego.[/QUOTE] JA też podziwiam:) nie mam co prawda rodowodowego,ale nie podobają mi się takie golaski dlatego zapuszczam,a to że nie jest rasowy to trudno :D a co do shih tzu nie każdemu musi się podobać,ważne ,ze mi się podoba :P:P:diabloti: Quote
Yuveza Posted May 13, 2012 Posted May 13, 2012 Większość z was chyba wie że lubie na łyso, więc po trochy coraz krótszą fryzurke uzyskuje. Głowa jest juz mała i wąska, a linie firanki 'przenioslam' niżej, tzn wyrwalam troche z tej czesći gdzie sie ona zaczyna, mam zamiar ją zlikwidować, albo przynajmniej zrobić bardzo rzadką. (przepraszam że poruszone zdjecie) Na razie wyglada to tak Quote
darii_iia Posted May 13, 2012 Posted May 13, 2012 [quote name='Yorkomanka']Nie rozumiem o co ci chodzi...:roll: Mój pies jest ścięty bo łazi po lasach i średnio mi się podoba wyciąganie mu patyczków z włosa co 2 kroki bo się ruszać nie może:roll: a kwestie zdrowotne tym bardziej rozumiem. Włosy mojego psa się strasznie kołtunią przy dłuższych nie ma mowy o założeniu szelek a w obroży nie może chodzić bo zdarza mu się ciągnąć. Staram się zapuścić mu dłuższe kłaki ale pyś musi mieć krótko i nie wiem jak to będzie wyglądać:roll: kiedyś go zrobię na grzywka pp:diabloti: Zrób, zrób, a ja zobaczę jak to wygląda. :diabloti: Ja jako, że mam yorczka i grzywka PP...sama miałam ochotę ogolić mordkę u yorka. Ale obawiam się że nie wyglądałoby to za ładnie+wygoniliby mnie z domu. :lol: I ja niedługo wstawię zdjęcie przed i po strzyżeniu mojego yorka. ;) Quote
omry Posted May 13, 2012 Posted May 13, 2012 A ja mam pytanie - od czego zależy to, czy druciaka trzeba trymować? Quote
Yuveza Posted May 13, 2012 Posted May 13, 2012 [quote name='omry']A ja mam pytanie - od czego zależy to, czy druciaka trzeba trymować?[/QUOTE] hmm ja to raczej rozumiem pies sorstkowłosy=trymowanie, żyje w przekonaniu że to nie tylko założenie względem wizualnym ale zdrowotnym więc swojego westa trymuje. A jeśli masz na myśli swoją Avril... to hmm pewnie można by ją poskubać żeby tą okrywę martwą usunąć, ale jeśli nie będzie ona jakoś tragicznie zarastać to już od Ciebie zalezy czy bedziesz ją robić :) Możliwe że te twarde włosy potem same będą 'chciały wyjść' i moze bedzie po prostu gubic wlosy, ale nie wiem jak to jest z takimi szorstikmi kudelkami:) Quote
omry Posted May 13, 2012 Posted May 13, 2012 [quote name='westie_justa']hmm ja to raczej rozumiem pies sorstkowłosy=trymowanie, żyje w przekonaniu że to nie tylko założenie względem wizualnym ale zdrowotnym więc swojego westa trymuje. A jeśli masz na myśli swoją Avril... to hmm pewnie można by ją poskubać żeby tą okrywę martwą usunąć, ale jeśli nie będzie ona jakoś tragicznie zarastać to już od Ciebie zalezy czy bedziesz ją robić :) Możliwe że te twarde włosy potem same będą 'chciały wyjść' i moze bedzie po prostu gubic wlosy, ale nie wiem jak to jest z takimi szorstikmi kudelkami:)[/QUOTE] No właśnie Lucky mi dzisiaj dała misję z pytaniem, czy będę Avril trymować :) Naczytałam się kiedyś, że się robią zmiany na skórze jak się nie trymuje? Nie mam pojęcia, na ile to prawda. Czyli to zależy tylko i wyłącznie od mojego widzimisię i nie ma żadnego wpływu na psa? :) Quote
Yorkomanka Posted May 13, 2012 Posted May 13, 2012 Zrób, zrób, a ja zobaczę jak to wygląda. :diabloti: musi mu płaszczyk podrosnąć:eviltong: i grzywa:diabloti: czemu chcesz mu zgolić ryj? ja się nad tym zastanawiam bo mojemu okropnie lzawią oczy i mogę sobie czyścić przebarwienia 50 razy dziennie a i tak będą:angryy: poza tym sama nie chciała bym jeść z włosami wchodzącymi do buzi a wiązać mu ich nie będę bo po co to kundelkowi który wystawe zobaczy na zdjęciach?;) Quote
darii_iia Posted May 13, 2012 Posted May 13, 2012 [quote name='Yorkomanka']musi mu płaszczyk podrosnąć:eviltong: i grzywa:diabloti: czemu chcesz mu zgolić ryj? ja się nad tym zastanawiam bo mojemu okropnie lzawią oczy i mogę sobie czyścić przebarwienia 50 razy dziennie a i tak będą:angryy: poza tym sama nie chciała bym jeść z włosami wchodzącymi do buzi a wiązać mu ich nie będę bo po co to kundelkowi który wystawe zobaczy na zdjęciach?;)[/QUOTE] A tak czasami mam taką ochotę mu zgolić...z czystej ciekawości jakby, to wyglądało. ;) Ale powstrzymuje mnie, to że jestem prawie pewna że wyglądałby brzydko. :lol: Quote
Yuveza Posted May 13, 2012 Posted May 13, 2012 [quote name='omry']No właśnie Lucky mi dzisiaj dała misję z pytaniem, czy będę Avril trymować :) Naczytałam się kiedyś, że się robią zmiany na skórze jak się nie trymuje? Nie mam pojęcia, na ile to prawda. Czyli to zależy tylko i wyłącznie od mojego widzimisię i nie ma żadnego wpływu na psa? :)[/QUOTE] Ponoć jest tak (wiem to oczywiscie na podstawie tych westowych info) że jak sie nie trymuje to ten martwy włos siedzi w skórze i wtedy ma to zły wpływ na skóre;) Nie robionego w ogóle westa sobie nie wyobrażam, bo byłaby to wielka kula i pewnie sypały by się mu pewnie te siedzące w skórze martwe kudły. O ile Avril nie bedzie tak zarastała 'na długo' to może nie będzie to konieczne, poza czesaniem, aby tylko tą okrywę wyczesać:) No nie wiem zobaczysz, ja jak swojej nie trymuje jakis czas i widzę że sztywne włosy sterczą i po złpaniu ładnie wychodzi to wtedy rwe;) pozniej jest spokój na jakis czas aż 'dojrzeją' [quote name='darii_iia']A tak czasami mam taką ochotę mu zgolić...z czystej ciekawości jakby, to wyglądało. ;) Ale powstrzymuje mnie, to że jestem prawie pewna że wyglądałby brzydko. :lol:[/QUOTE] możesz mu wystrzyc siodło tak jak afgany maja :lol: Quote
chrupcia Posted May 19, 2012 Posted May 19, 2012 http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/180677_1547656385514_1658212643_31201001_2704807_n.jpg yorczek zrobiony na grzywka hl ;) Quote
evel Posted May 19, 2012 Posted May 19, 2012 Tylko czemu ten york powyżej jest tak tragicznie gruby? [quote name='darii_iia']A tak czasami mam taką ochotę mu zgolić...z czystej ciekawości jakby, to wyglądało. ;) Ale powstrzymuje mnie, to że jestem prawie pewna że wyglądałby brzydko. :lol:[/QUOTE] sacred_PIRANHA ostatnio ogoliła swojego Ajusia na grzywka, moim zdaniem bardzo fajnie to wygląda, ale dużo zależy od budowy danego psa ;) Quote
chrupcia Posted May 19, 2012 Posted May 19, 2012 o grubość psa proszę mnie nie pytać, bo nie znam ani właściciela, ani psa. Zdjęcie z internetu wygrzebałam. Quote
darii_iia Posted May 19, 2012 Posted May 19, 2012 [quote name='evel']sacred_PIRANHA ostatnio ogoliła swojego Ajusia na grzywka, moim zdaniem bardzo fajnie to wygląda, ale dużo zależy od budowy danego psa ;)[/QUOTE] Widziałam i spodobał mi się Ayo. :) Tylko mój ma właśnie inną budowę i jakoś nie wyobrażam go sobie tak ściętego. ;) Quote
Cockermaniaczka Posted May 19, 2012 Posted May 19, 2012 haha smieszny yorek,w sumie az tak zle to nie wyglada :lol: Smiesznie w kazdym razie,ja chyba bym sie troche bala tak ogolic psa bo nigdy nawet tak nie probowalam ;) Quote
dysia-u Posted May 19, 2012 Posted May 19, 2012 https://lh4.googleusercontent.com/--_I7nWhOWr8/T7WXWqX0pYI/AAAAAAAALDk/kFbQQcfZHVc/s640/Frida%20%28235%29.jpg co jeden to ładniejszy Quote
Yorkomanka Posted May 19, 2012 Posted May 19, 2012 yorków zrobionych na grzywki jest pełno ale na hl... a ja chcę obaczyć pp:diabloti: jeszcze tylko troszkę:diabloti: niech płaszczyk i grzywa podrosną:razz: niech te kłaki rosną szybciej:diabloti: chyba nie wytrzymam i zrobię to teraz... tyle że teraz będzie wyglądać jak debil... nie jak grzywek. Na hl nie da rady bo jeszcze toz na mnie naślą:diabloti: on jest za chudy Quote
Doginka Posted May 20, 2012 Posted May 20, 2012 [quote name='Justa']Sylwia, czy to Hollinka? :mdleje:[/QUOTE] Nie, to FRIDA - kolejna córka Gordońskiego;-) Holly rwę w przyszłym tygodniu:lol: Quote
Grey Posted May 20, 2012 Posted May 20, 2012 To są Doginki impresje na temat brodaczy amerykańskich . Quote
Recommended Posts