Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Vivica wcale nie myślałem o krótkim skróceniu tak ładnego włosa , bo wygląd psa jest ważny .
W poście napisałem jakie są potrzebne narzędzia , a sposób obcięcia musiałbym pokazać .

Omry jak się myśli , to tak się nie pisze .

• Replies 8.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted (edited)

vivica napisał(a):
Chciałabym podciąć troszkę kłaczki mojej suni i nie mam pojęcia jak to zrobić. Może poradzicie coś w tej kwestii. Na razie wstawiam fotkę pycholka mojej dziewczynki.

vivica napisał(a):
Grey chodzi mi tylko o to, w jaki sposób podciąć końcówki włosków na ucholach i ogonku :smile:

Rozumiem, że psiak jest wystawiany? Mało kto utrzymuje taki włos ;)

Skróć degażówkami.
Na uszach - z linią ucha, ale oczywiście nie do samej małżowiny tylko z wyczuciem, żeby głowa miała ładny kształt. Końcówki wygalasz, ale przecież to wiesz :)

Kucyk łapiesz, żeby było prościej - zepnij tak jak byc powinien - i podcinasz 3cm z końców.
Ogon najlepiej złapać za koniuszek i prostymi ostrymi nożyczkami, w stronę nasady podcinać. Od Ciebie zależy czy zrobisz go na prosto czy w klin, tzn. od nasady ku końcowi się zwęża.

Nie potrzeba tu filozofii :)

Edited by Agucha
dodanie zdjęcia.
Posted

Vivica włosy na ogonie skracam ostrymi prostymi nożyczkami w klin .Na uszach włosy skracam degażówką dwustronną , lub nożycami ręcznymi liliput . Na głowie skracam włosy degażówką.Trzeba też obrobić łapki, skrócić między poduszkami .

Posted

Agucha, Grey ślicznie dziękuję za rady :)

Agucha sunia nie jest wystawowa - to sunia w typie yorka, co nie oznacza, abym o nią nie dbała należycie :)

Posted

vivica napisał(a):

Agucha sunia nie jest wystawowa - to sunia w typie yorka, co nie oznacza, abym o nią nie dbała należycie :)

No to gratuluję takiego podejścia. Jest piękna!

Posted

Agucha mamy galerię. Zapraszam za kilka minut - dodam dzisiejsze fotki. Galeria mieści się z zakładce YT, a temat - Mój największy skarb Tosieńka.

Posted

[B][SIZE=4][COLOR=#A52A2A]Sandomierskie Przytulisko dla Psiaków zagrożone!
Wczoraj Sandomierskie Stowarzyszenie Przyjaciół Zwierząt otrzymało oficjalne pismo w sprawie wywozu prawie 40 psów do schroniska w Białogardzie!
Bardzo prosimy o wsparcie!

Wydarzenie na facebook'u:
[URL]https://www.facebook.com/events/407688752596815/408008682564822/?ref=notif&notif_t=plan_mall_activity[/URL]

Wątek sandomierskich psiaków:
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/194061-Sandomierz[/URL][/COLOR][/SIZE][/B]

[B]Bardzo przepraszam za spam ale to bardzo pilne[/B] :oops:

.

Posted

A teraz ja mam pytanie .mam shih tzu i musiałam jej przyciąć włoski na nosku ,bo wchodziły jej do oczu a miała antybiotyk, co zrobić ,żeby jej zapuści,a nie wchodziły jej do oczu??

teraz wygląda tak

a jednak wolałabym,żeby miała ładną bródkę:D

Posted

[quote name='Grey']Patik włosy trzeba skracać i odsłaniać oczy , czesać także całego .
Widzę , że są problemy .[/QUOTE]
A jakie problemy, bo ja żadnych nie widzę przy czesaniu, a co do skracania to jakoś psy wystawowe nie mają skracanych i właśnie o to mi chodzi jak oni mam zapuścić jej takie włoski??

Posted

[quote name='Patik']A jakie problemy, bo ja żadnych nie widzę przy czesaniu, a co do skracania to jakoś psy wystawowe nie mają skracanych i właśnie o to mi chodzi jak oni mam zapuścić jej takie włoski??

Najlepiej było wcale nie skracać tylko przeczekać ten okres a włoski zaczesywać na boki, albo łapać gumeczkami, bo teraz trzeba albo obcinać jak tylko coś odrośnie, albo dbać żeby nie drażniły oka .
Wklejam pare fotek naszych shicków dla podglądu że da sie nie obcinać, a nawet nie powinno się ;) :evil_lol:

U takiego 6cio miesięcznego malucha wąsy już sie fajnie kładą ;)

Posted

dziękuję postaram się coś jeszcze zrobić,a niestety musiałam ściąć ze względów zdrowotnych ,bo bardziej zależy mi na jaj zdrowiu niż żeby pięknie wyglądała;]

Posted

[quote name='Patik']dziękuję postaram się coś jeszcze zrobić,a niestety musiałam ściąć ze względów zdrowotnych ,bo bardziej zależy mi na jaj zdrowiu niż żeby pięknie wyglądała;][/QUOTE]

:( ... bez komentarza :flaming:.