Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 8.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Piesek mojej siostry. Czasem mi go podrzucają do obcięcia. Ma schody, bo maszynka odmówiła współpracy i musiałam nożyczkami się męczyć:placz:
Właścicielom się podobało :roll:

Nie mam zdolności fryzjerskich ale mam nadzieję, że bardzo źle nie jest.

Posted

Yorkomanka napisał(a):
nie zbyt mi się podoba:eviltong: włos z prrzednich łap dziwnie odstaje tylne całkiem na łyso, nie wygolone uszka i ogon a krótko:diabloti:

Rozumiem;)
ale co to znaczy, że uszka nie wygolone? Myślisz, że lepiej by mu było w łysych uszach?
(ogonek- życzenie właścicielki)

Posted

Mnie się też niestety zupełnie nie widzi...i nie rozumiem zamysłu...głowa wielka, uszy nie zrobione , co dodatkowo powiększa głowę...łapy wyciachane bez żadnego zamysłu (jak miało być na zero, to po co te resztki włosa na przednich łapach)...ogon też dziwaczny... No i zupełnie bez sensu ta grzywa spadająca na oczy...albo spiąć, albo zrobić na krótko.

Posted

Agucha napisał(a):
A jak Wam się Toffik widzi? :oops:

Do Tofika szczególnych uwag brak ;) Może tylko na przednich łapach przejście z krótkiego w dłuższy włos zaczęłabym ciut ponad łokciem ;)

Posted

magdaww1 napisał(a):
Rozumiem;)
ale co to znaczy, że uszka nie wygolone? Myślisz, że lepiej by mu było w łysych uszach?
(ogonek- życzenie właścicielki)

U yorków goli się 1/3 ucha z włosa, popatrz sobie nawet na wystawowe albo popatrz na stronach salonów, czy psy wstawiane tutaj jedynie nie gole jak ma klapnięte bo wtedy taka łysa końcówka wyglad nie fajnie i lepiej zostawić psiakowi tj zrobiła to Agucha

Posted

lenka13 napisał(a):
Ja także prosiłabym o ocene - zdjęcia na poprzedniej stronie :)

twoj pies wyglada jak klon jednego z moich klientow
powinien byc u mnie po weekendzie to postaram sie fotke zrobic

Posted

Elitesse napisał(a):
dla mnie super !! ciekawa, dopracowana fryzurka :) :) :)

Dziękuję :)

cockermanka napisał(a):
Do Tofika szczególnych uwag brak ;) Może tylko na przednich łapach przejście z krótkiego w dłuższy włos zaczęłabym ciut ponad łokciem ;)

Tu trochę lepiej widać.
Skąd konkretnie miałoby się zaczynać przejście? :)

Ilka21 napisał(a):
(...) jedynie nie gole jak ma klapnięte bo wtedy taka łysa końcówka wyglad nie fajnie i lepiej zostawić psiakowi tj zrobiła to Agucha

Nigdy nie golę klapniętych uszu u yorków i yorkopodobnych. Wygląda to dla mnie komicznie i niepotrzebnie jeszcze bardziej podkreśla te kłapouszki :) Chyba, że cała głowa jest robiona nietypowo.

Posted

Ilka21 napisał(a):
U yorków goli się 1/3 ucha z włosa, popatrz sobie nawet na wystawowe albo popatrz na stronach salonów, czy psy wstawiane tutaj jedynie nie gole jak ma klapnięte bo wtedy taka łysa końcówka wyglad nie fajnie i lepiej zostawić psiakowi tj zrobiła to Agucha

Sznapek to piesek w typie SILKY. Niestety moja siostra nie pozwoliła ruszać uszu, choć Silkom się całe goli. Nawet jak idzie z nim do salonu to mniej więcej tak potem wygląda.
Ogonek ma taki jak się robi w tej rasie. Może nie pasuje do całości:confused:

Mi osobiście bardziej podoba się zarośnięty:loveu:

Posted

Yorkomanka napisał(a):
nie warzne czy jest bardziej w typie yorka czy silka takie uszy wyglądają brzydko:diabloti:

Generalnie takie uszy by "przeszły" jakby psiak miał dłuższą fryzurkę, a przede wszystkim na czubku głowy miał włos skrócony, a co za tym idzie - podniesiony. Teraz wygląda jak gremlinek :)

Posted

Chciałabym podciąć troszkę kłaczki mojej suni i nie mam pojęcia jak to zrobić. Może poradzicie coś w tej kwestii. Na razie wstawiam fotkę pycholka mojej dziewczynki.

Posted

Vivica trzeba znać Twoją wizję wyglądu pieska i pokazać jak się to robi .Do skrócenia włosa potrzebne są ostre proste nożyczki , krzywe oraz degażówka dwustronna .

Posted

Grey napisał(a):
Victoria lepiej nie wklejaj , starczy już tych opitolonych .

A ja myślę, że starczy już tych śmiesznych komentarzy z Twojej strony ;)

Posted

Grey nie chcę ścinać małej na krótko. Chciałabym prosić o radę jak ściąć kłaczki na ucholkach i ogonie - czy ciąć tak po prostu jak 'idą " końcówki ? Chodzi mi o podcięcia o jakieś 3 cm.

Posted

Grey - nie musisz patrzeć

chce tu pokazać, że zwykłymi nożyczkami da się obciąć psa na krótko, prawie jak maszynką.
Specjalnie dałam zdjęcie na którym nie widać psa w całej okazałości, bo pewnie poleciałyby komentarze, że skrzywdziłam zwierze, bo łapy również krótko przycięłam - i to był efekt zamierzony, a nie nieudane strzyzenie ;) To co ważne (czyli gładka doopka) jest pokazane ;]