magdaww1 Posted May 4, 2012 Posted May 4, 2012 Piesek mojej siostry. Czasem mi go podrzucają do obcięcia. Ma schody, bo maszynka odmówiła współpracy i musiałam nożyczkami się męczyć:placz: Właścicielom się podobało :roll: Nie mam zdolności fryzjerskich ale mam nadzieję, że bardzo źle nie jest. Quote
Yorkomanka Posted May 5, 2012 Posted May 5, 2012 nie zbyt mi się podoba:eviltong: włos z prrzednich łap dziwnie odstaje tylne całkiem na łyso, nie wygolone uszka i ogon a krótko:diabloti: Quote
magdaww1 Posted May 5, 2012 Posted May 5, 2012 Yorkomanka napisał(a):nie zbyt mi się podoba:eviltong: włos z prrzednich łap dziwnie odstaje tylne całkiem na łyso, nie wygolone uszka i ogon a krótko:diabloti: Rozumiem;) ale co to znaczy, że uszka nie wygolone? Myślisz, że lepiej by mu było w łysych uszach? (ogonek- życzenie właścicielki) Quote
cockermanka Posted May 5, 2012 Posted May 5, 2012 Mnie się też niestety zupełnie nie widzi...i nie rozumiem zamysłu...głowa wielka, uszy nie zrobione , co dodatkowo powiększa głowę...łapy wyciachane bez żadnego zamysłu (jak miało być na zero, to po co te resztki włosa na przednich łapach)...ogon też dziwaczny... No i zupełnie bez sensu ta grzywa spadająca na oczy...albo spiąć, albo zrobić na krótko. Quote
Elitesse Posted May 5, 2012 Posted May 5, 2012 Agucha napisał(a):A jak Wam się Toffik widzi? :oops: dla mnie super !! ciekawa, dopracowana fryzurka :) :) :) Quote
cockermanka Posted May 5, 2012 Posted May 5, 2012 Agucha napisał(a):A jak Wam się Toffik widzi? :oops: Do Tofika szczególnych uwag brak ;) Może tylko na przednich łapach przejście z krótkiego w dłuższy włos zaczęłabym ciut ponad łokciem ;) Quote
Ilka21 Posted May 5, 2012 Posted May 5, 2012 magdaww1 napisał(a):Rozumiem;) ale co to znaczy, że uszka nie wygolone? Myślisz, że lepiej by mu było w łysych uszach? (ogonek- życzenie właścicielki) U yorków goli się 1/3 ucha z włosa, popatrz sobie nawet na wystawowe albo popatrz na stronach salonów, czy psy wstawiane tutaj jedynie nie gole jak ma klapnięte bo wtedy taka łysa końcówka wyglad nie fajnie i lepiej zostawić psiakowi tj zrobiła to Agucha Quote
lenka13 Posted May 5, 2012 Posted May 5, 2012 Ja także prosiłabym o ocene - zdjęcia na poprzedniej stronie :) Quote
Elitesse Posted May 5, 2012 Posted May 5, 2012 lenka13 napisał(a):Ja także prosiłabym o ocene - zdjęcia na poprzedniej stronie :) twoj pies wyglada jak klon jednego z moich klientow powinien byc u mnie po weekendzie to postaram sie fotke zrobic Quote
Agucha Posted May 5, 2012 Posted May 5, 2012 Elitesse napisał(a):dla mnie super !! ciekawa, dopracowana fryzurka :) :) :) Dziękuję :) cockermanka napisał(a):Do Tofika szczególnych uwag brak ;) Może tylko na przednich łapach przejście z krótkiego w dłuższy włos zaczęłabym ciut ponad łokciem ;) Tu trochę lepiej widać. Skąd konkretnie miałoby się zaczynać przejście? :) Ilka21 napisał(a):(...) jedynie nie gole jak ma klapnięte bo wtedy taka łysa końcówka wyglad nie fajnie i lepiej zostawić psiakowi tj zrobiła to Agucha Nigdy nie golę klapniętych uszu u yorków i yorkopodobnych. Wygląda to dla mnie komicznie i niepotrzebnie jeszcze bardziej podkreśla te kłapouszki :) Chyba, że cała głowa jest robiona nietypowo. Quote
magdaww1 Posted May 5, 2012 Posted May 5, 2012 Ilka21 napisał(a):U yorków goli się 1/3 ucha z włosa, popatrz sobie nawet na wystawowe albo popatrz na stronach salonów, czy psy wstawiane tutaj jedynie nie gole jak ma klapnięte bo wtedy taka łysa końcówka wyglad nie fajnie i lepiej zostawić psiakowi tj zrobiła to Agucha Sznapek to piesek w typie SILKY. Niestety moja siostra nie pozwoliła ruszać uszu, choć Silkom się całe goli. Nawet jak idzie z nim do salonu to mniej więcej tak potem wygląda. Ogonek ma taki jak się robi w tej rasie. Może nie pasuje do całości:confused: Mi osobiście bardziej podoba się zarośnięty:loveu: Quote
Yorkomanka Posted May 5, 2012 Posted May 5, 2012 nie warzne czy jest bardziej w typie yorka czy silka takie uszy wyglądają brzydko:diabloti: Quote
Agucha Posted May 5, 2012 Posted May 5, 2012 Yorkomanka napisał(a):nie warzne czy jest bardziej w typie yorka czy silka takie uszy wyglądają brzydko:diabloti: Generalnie takie uszy by "przeszły" jakby psiak miał dłuższą fryzurkę, a przede wszystkim na czubku głowy miał włos skrócony, a co za tym idzie - podniesiony. Teraz wygląda jak gremlinek :) Quote
lilix4 Posted May 5, 2012 Posted May 5, 2012 efekty kilkugodzinnego przygotowania TOCZKA Morelowa Radość 22.04. Lublin dosk1,Zwycięzca,CWC wpis w kartę dosk wypielęgnowana szata Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us fot.Marta Baranowska Quote
vivica Posted May 6, 2012 Posted May 6, 2012 Chciałabym podciąć troszkę kłaczki mojej suni i nie mam pojęcia jak to zrobić. Może poradzicie coś w tej kwestii. Na razie wstawiam fotkę pycholka mojej dziewczynki. Quote
Grey Posted May 6, 2012 Posted May 6, 2012 Vivica trzeba znać Twoją wizję wyglądu pieska i pokazać jak się to robi .Do skrócenia włosa potrzebne są ostre proste nożyczki , krzywe oraz degażówka dwustronna . Quote
Victoria Posted May 6, 2012 Posted May 6, 2012 zwykłe szkolne też się nadają :D :diabloti:. jak bd miala chwilke to wkleje fotke mojej samodzielnie opitolonej :evil_lol: Quote
Grey Posted May 6, 2012 Posted May 6, 2012 Victoria lepiej nie wklejaj , starczy już tych opitolonych . Quote
omry Posted May 6, 2012 Posted May 6, 2012 Grey napisał(a):Victoria lepiej nie wklejaj , starczy już tych opitolonych . A ja myślę, że starczy już tych śmiesznych komentarzy z Twojej strony ;) Quote
vivica Posted May 6, 2012 Posted May 6, 2012 Grey nie chcę ścinać małej na krótko. Chciałabym prosić o radę jak ściąć kłaczki na ucholkach i ogonie - czy ciąć tak po prostu jak 'idą " końcówki ? Chodzi mi o podcięcia o jakieś 3 cm. Quote
vivica Posted May 6, 2012 Posted May 6, 2012 No i jeszcze chodzi mi o podcięcie kucola - też o jakieś 3 cm :) Quote
Victoria Posted May 6, 2012 Posted May 6, 2012 Grey - nie musisz patrzeć chce tu pokazać, że zwykłymi nożyczkami da się obciąć psa na krótko, prawie jak maszynką. Specjalnie dałam zdjęcie na którym nie widać psa w całej okazałości, bo pewnie poleciałyby komentarze, że skrzywdziłam zwierze, bo łapy również krótko przycięłam - i to był efekt zamierzony, a nie nieudane strzyzenie ;) To co ważne (czyli gładka doopka) jest pokazane ;] Quote
Recommended Posts