Elitesse Posted April 23, 2012 Posted April 23, 2012 (edited) ja dzis robilam jagdteriera - nie spodziewalam sie ze zrobienie takiego malca to taka ciezka praca, rwalam i rwalam i konca nie bylo widac - pol kubla wlosow mi po nim zostalo i bable na palcach :roll: pies sie zrobil objetosciowo o polowe mniejszy :lol: zapomnialama tylko zrobic fotki przed :shake: Eryk a to Merry :) Edited April 23, 2012 by Elitesse Quote
Grey Posted April 23, 2012 Posted April 23, 2012 Elitesse miałaś na myśli uciążliwość , że piesek za bardzo był niespokojny . Quote
Elitesse Posted April 23, 2012 Posted April 23, 2012 Grey napisał(a):Elitesse miałaś na myśli uciążliwość , że piesek za bardzo był niespokojny . nie, psa wrecz podziwialam za cierpliwosc :) ja bym nie wyrobila 2 h jakby mi ktos wlosy wyrywal hihi Quote
Grey Posted April 23, 2012 Posted April 23, 2012 Elitesse nie wytrzymałabyś i pół minuty , ale u psa jak ma dojrzały włos do trymowania to nie jest tak trudno .Trymowanie dla kobiety o delikatnych dłoniach jest problemem . Są także o wiele trudniejsze prace . Quote
szysz Posted April 24, 2012 Posted April 24, 2012 To ja wstawię kolejnego jamniczka. Jeszcze nie zrobiony do końca, bo już miał dosyć, 2 godziny wytrzymał grzeczniutko. To jego pierwsze trymowanie. Wyszedł z niego piękny kawaler :multi: Przed: Po: Quote
Doginka Posted May 1, 2012 Posted May 1, 2012 Elitesse napisał(a):jeszcze jeden jag - Goldi :) http://i45.tinypic.com/i1mzjr.jpg Aga super:klacz:;) Quote
Doginka Posted May 1, 2012 Posted May 1, 2012 A ja mojemu Lotinkowi zmieniłam fryzurkę - rozjaśniłam nogi i skróciłam firanki i podwozie:lol: Było tak: A jest tak: Quote
anorektyczna.nerka Posted May 1, 2012 Posted May 1, 2012 Mi po, nie rozumiem tych zachwytów nad psami, niemal wydepilowanymi do łysa ;d Quote
Doginka Posted May 1, 2012 Posted May 1, 2012 Iza. napisał(a):Mi się bardziej podobało przed :eviltong: Masz prawo do własnego zdania;-) anorektyczna.nerka napisał(a):Mi po, nie rozumiem tych zachwytów nad psami, niemal wydepilowanymi do łysa ;d Tu nie chodzi o wyrwany do łysa grzbiet, bo dziś już jest zarośnięty, ale idzie o łapki i podwozie;-) Mi się wydaje, że teraz nadałam psu lekkości:lol: Ale może się mylę:hmmmm: Quote
anorektyczna.nerka Posted May 1, 2012 Posted May 1, 2012 No, ale ten grzbiet się rzuca w oczy i tak, kurczę kojarzy mi się z taką skórą podrażnioną po źle zrobionej depilacji ;D Quote
Doginka Posted May 1, 2012 Posted May 1, 2012 anorektyczna.nerka napisał(a):No, ale ten grzbiet się rzuca w oczy i tak, kurczę kojarzy mi się z taką skórą podrażnioną po źle zrobionej depilacji ;D Jak się ma sznupa i chce się mieć go z doskonałym, czarnym i ostrym włosem, to niestety raz do roku warto go tak wyskubać na łyska;-) Quote
Grey Posted May 2, 2012 Posted May 2, 2012 Doginka doskonałe to może są jako brodacze amerykańkie .Myślę ,że nie wiesz jakie mają włosy sznaucery niemieckie p.i s. oraz czarne . Quote
Ilka21 Posted May 2, 2012 Posted May 2, 2012 Jeżeli chodzi o łapki i firankę wolę w wersji sprzed ale ja spec od sznupów nie jestem ;) Quote
Doginka Posted May 2, 2012 Posted May 2, 2012 Grey napisał(a):Doginka doskonałe to może są jako brodacze amerykańkie .Myślę ,że nie wiesz jakie mają włosy sznaucery niemieckie p.i s. oraz czarne . No popatrz, nie wiem, nie widziałam, nie dotykałam:roflt: Grey, zachowujesz się tak, jakbyś wszystkie rozumy pozjadał, a w gruncie rzeczy g.. wiesz:cool3: Pokaż chociaż jednego sznaucera zrobionego przez Ciebie na cacy i pochwałę w karcie oceny z wystawy;-)Dopiero wtedy będę z Tobą dyskutować na poważnie:lol: Quote
Agucha Posted May 2, 2012 Posted May 2, 2012 Super! Wygląda teraz na bardziej krępego, muskularnego a za razem proporcjonalnego. Moim zdaniem jest O.K ... ale ja się też jakoś wybitnie na sznupach nie znam ;) Quote
Grey Posted May 3, 2012 Posted May 3, 2012 Doginko ja Ciebie nie krytykuję , tylko czasami wyciągam wnioski . Nie jesteś 'cacy ' jeżeli tak piszesz . Agucha co tu się znać , np. takie włoski to ja trymuję , a do brody mam specjalny sprzęt . Quote
chrupcia Posted May 3, 2012 Posted May 3, 2012 u nas było kolejne cięcie na lato. Łapy na dole dalej mi w ogóle nie wyszło.. jakoś nie umiem ich porządnie uformować i ściąć tak by wyglądało dobrze :roll: za to z głowy jestem zadowolona bo wyszła mi dużo lepiej niż tamtym razem :) na zdjęciach z przodu tego tak nie widać bo koleś mi ciągle się otrzepuje i wygląda jak czupiradło. przed: po: firanki jak widać się pozbył całkiem ;) na początku zostawiłam, ale byłam strasznie ciekawa jak będzie wyglądał bez no i... nie ma ;) z wykonania jestem zadowolona, podoba mi się jak wygląda, ale chyba jednak wole go lekko puchatego jak był przed.. tak troche bardziej do niego pasuje taki fryz:) Quote
Evelynkaa Posted May 4, 2012 Posted May 4, 2012 chrupcia napisał(a): po: firanki jak widać się pozbył całkiem ;) na początku zostawiłam, ale byłam strasznie ciekawa jak będzie wyglądał bez no i... nie ma ;) z wykonania jestem zadowolona, podoba mi się jak wygląda, ale chyba jednak wole go lekko puchatego jak był przed.. tak troche bardziej do niego pasuje taki fryz:) Ja powiem tak, na joreckich się nie znam ale jeśli chodzi o estetykę to uważam że przynajmniej przednie łapki powinny być zrobione trochę inaczej. Chodzi mi o to przejście z szyjki do przedniej lapki, długie włosy powinny być zostawione dopiero u nasady łapki, to powyżej bym usunęła bo nie wygląda to fajnie. Tak samo tylne łapki trochę niżej trzeba zjechać. Koniecznie obetnij mu ten pędzelek na siusiaku, chodzi mi oczywiście o same włoski ;) Quote
chrupcia Posted May 4, 2012 Posted May 4, 2012 Evelynka, wiem że muszę poprawić przednie łapki, tylnie szczerze mówiąc boje się bardziej zjechać w dół, może jedynie podrównam do równej wysokości :) Quote
Grey Posted May 4, 2012 Posted May 4, 2012 Chrupcia dobra wysokość włosa na łapkach , szkoda że nie ma falbanki w linii prostej i krótkie podcięcie pod skos i byłoby super . Ogon , mniej włosa i ścięty w klin . Na uszach włos degażówką ściąć .Grzbiet za krótkie strzyżenie , min. ( 7-9 mm. ostrze ) z włosem strzyżenie. Quote
Recommended Posts