Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

ja dzis robilam jagdteriera - nie spodziewalam sie ze zrobienie takiego malca to taka ciezka praca, rwalam i rwalam i konca nie bylo widac - pol kubla wlosow mi po nim zostalo i bable na palcach :roll:

pies sie zrobil objetosciowo o polowe mniejszy :lol:

zapomnialama tylko zrobic fotki przed :shake:

Eryk

a to Merry :)

Edited by Elitesse
  • Replies 8.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Grey napisał(a):
Elitesse miałaś na myśli uciążliwość , że piesek za bardzo był niespokojny .

nie, psa wrecz podziwialam za cierpliwosc :) ja bym nie wyrobila 2 h jakby mi ktos wlosy wyrywal hihi

Posted

Elitesse nie wytrzymałabyś i pół minuty , ale u psa jak ma dojrzały włos do trymowania to nie jest tak trudno .Trymowanie dla kobiety o delikatnych dłoniach jest problemem . Są także o wiele trudniejsze prace .

Posted

To ja wstawię kolejnego jamniczka. Jeszcze nie zrobiony do końca, bo już miał dosyć, 2 godziny wytrzymał grzeczniutko. To jego pierwsze trymowanie. Wyszedł z niego piękny kawaler :multi:
Przed:

Po:

Posted

Iza. napisał(a):
Mi się bardziej podobało przed :eviltong:

Masz prawo do własnego zdania;-)

anorektyczna.nerka napisał(a):
Mi po, nie rozumiem tych zachwytów nad psami, niemal wydepilowanymi do łysa ;d

Tu nie chodzi o wyrwany do łysa grzbiet, bo dziś już jest zarośnięty, ale idzie o łapki i podwozie;-)
Mi się wydaje, że teraz nadałam psu lekkości:lol: Ale może się mylę:hmmmm:

Posted

anorektyczna.nerka napisał(a):
No, ale ten grzbiet się rzuca w oczy i tak, kurczę kojarzy mi się z taką skórą podrażnioną po źle zrobionej depilacji ;D

Jak się ma sznupa i chce się mieć go z doskonałym, czarnym i ostrym włosem, to niestety raz do roku warto go tak wyskubać na łyska;-)

Posted

Doginka doskonałe to może są jako brodacze amerykańkie .Myślę ,że nie wiesz jakie mają włosy sznaucery niemieckie p.i s. oraz czarne .

Posted

Grey napisał(a):
Doginka doskonałe to może są jako brodacze amerykańkie .Myślę ,że nie wiesz jakie mają włosy sznaucery niemieckie p.i s. oraz czarne .

No popatrz, nie wiem, nie widziałam, nie dotykałam:roflt:

Grey, zachowujesz się tak, jakbyś wszystkie rozumy pozjadał, a w gruncie rzeczy g.. wiesz:cool3:
Pokaż chociaż jednego sznaucera zrobionego przez Ciebie na cacy i pochwałę w karcie oceny z wystawy;-)Dopiero wtedy będę z Tobą dyskutować na poważnie:lol:

Posted

Super! Wygląda teraz na bardziej krępego, muskularnego a za razem proporcjonalnego.
Moim zdaniem jest O.K ... ale ja się też jakoś wybitnie na sznupach nie znam ;)

Posted

Doginko ja Ciebie nie krytykuję , tylko czasami wyciągam wnioski .
Nie jesteś 'cacy ' jeżeli tak piszesz .

Agucha co tu się znać , np. takie włoski to ja trymuję , a do brody mam specjalny sprzęt .

Posted

u nas było kolejne cięcie na lato. Łapy na dole dalej mi w ogóle nie wyszło.. jakoś nie umiem ich porządnie uformować i ściąć tak by wyglądało dobrze :roll: za to z głowy jestem zadowolona bo wyszła mi dużo lepiej niż tamtym razem :) na zdjęciach z przodu tego tak nie widać bo koleś mi ciągle się otrzepuje i wygląda jak czupiradło.

przed:

po:

firanki jak widać się pozbył całkiem ;) na początku zostawiłam, ale byłam strasznie ciekawa jak będzie wyglądał bez no i... nie ma ;)

z wykonania jestem zadowolona, podoba mi się jak wygląda, ale chyba jednak wole go lekko puchatego jak był przed.. tak troche bardziej do niego pasuje taki fryz:)

Posted

chrupcia napisał(a):

po:

firanki jak widać się pozbył całkiem ;) na początku zostawiłam, ale byłam strasznie ciekawa jak będzie wyglądał bez no i... nie ma ;)

z wykonania jestem zadowolona, podoba mi się jak wygląda, ale chyba jednak wole go lekko puchatego jak był przed.. tak troche bardziej do niego pasuje taki fryz:)

Ja powiem tak, na joreckich się nie znam ale jeśli chodzi o estetykę to uważam że przynajmniej przednie łapki powinny być zrobione trochę inaczej. Chodzi mi o to przejście z szyjki do przedniej lapki, długie włosy powinny być zostawione dopiero u nasady łapki, to powyżej bym usunęła bo nie wygląda to fajnie. Tak samo tylne łapki trochę niżej trzeba zjechać. Koniecznie obetnij mu ten pędzelek na siusiaku, chodzi mi oczywiście o same włoski ;)

Posted

Evelynka, wiem że muszę poprawić przednie łapki, tylnie szczerze mówiąc boje się bardziej zjechać w dół, może jedynie podrównam do równej wysokości :)

Posted

Chrupcia dobra wysokość włosa na łapkach , szkoda że nie ma falbanki w linii prostej i krótkie podcięcie pod skos i byłoby super . Ogon , mniej włosa i ścięty w klin . Na uszach włos degażówką ściąć .Grzbiet za krótkie strzyżenie , min. ( 7-9 mm. ostrze ) z włosem strzyżenie.