Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

nie chce zakładać nowego tematu więc zapytam tutaj ;)

Czy przy obecnych temperaturach mogę już ściąć psa na powiedzmy te 3mm? normalnie obcinany jest wiosną i na zimę zostawiam go w pełnej szacie

• Replies 8.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

może być mu zimno;) ale mój yorek mimo że jest ostrzyżony nie narzeka na zimno:p no ale on był ostrzyżony całą zimę i jest do tego przyzwyczajony
teraz są jeszcze temp na minusie poczekałabym jeszcze trochę;)

Posted

Prawidłowo lepiej skracać włosy jak temperatura ustali się od 10* . Można pod włos lub z włosem ,3 mm. jednak jest za krótko ( 7-9 mm.) .

Posted

Marta_Ares napisał(a):

Czy przy obecnych temperaturach mogę już ściąć psa na powiedzmy te 3mm? normalnie obcinany jest wiosną i na zimę zostawiam go w pełnej szacie

Ja wczoraj ścięłam już Moli na krótko i jest dobrze, nie trzęsie się ;) mam tylko nadzieje że pogoda się nei pogorszy

Posted

Marta_Ares napisał(a):

Ja wyrwałam Galinę w weekend, jest w tej chwili w samym podszerstku (jakieś 5mm), zakładam jej dereczkę póki co, żeby powoli przystosowała się do temperatury ;)

Posted

[quote name='lilix4']Toczka po strzyżeniu dzień przed wystawą :)
http://img696.imageshack.us/img696/1066/toczka.jpg
Cudeńko:loveu:

[quote name='Grey']Ja tej fryzury nie uznaję.
No taak, bo Ty masz swoje wzorce:roflt:

Ja wczoraj wyrwałam jednego z moich sznupów na łyso, do końca tygodnia rwę kolejne 2;-) jakoś Rapcio nie narzeka na mróz:lol:Niestety odmówił współpracy w pozowaniu:mad::lol:
Przed:

Po:

Posted

[quote name='Grey']Ja tej fryzury nie uznaję.

Grey a jak według Cb powinien byc ostrzyżony pudel wystawowy?

[quote name='Agucha']http://img696.imageshack.us/img696/1066/toczka.jpg - PIĘKNA! :loveu:

Dziękuję :)

[quote name='HelloKally']Robił ktoś kiedyś pudla w ten sposób, jaki jest na tym teledysku?
http://www.youtube.com/watch?v=Kgd-b8X3meA
I w ogóle taki strzyżenie jest dopuszczalne na wystawy?

na wystawy nie ale domowo można różnie strzyc pudla Akirę kiedyś tak ścięłam(summer clip)

[quote name='Doginka']Cudeńko:loveu:

No taak, bo Ty masz swoje wzorce:roflt:

Dziękuję.dokładnie doginko ;)

[quote name='Doginka']Na wystawy nie, ale robiłam tak kiedyś swojego pudla miniaturowego;-)

bardzo fajna fryzurka domowa :)

Posted

Podczytuję ten wątek od bardzo dawna i szczerze podziwiam Was za cierpliwość jaką macie do Grey'a. Mnie czasami nosi jak tylko czytam a nie mam o strzyżeniu żadnego pojęcia.
Może najlepiej kliknąć zbiorowego ignora mieć spokój z jego "mądrością" :evil_lol:

Posted (edited)

Ja w takiej fryzurze pudla nie wystawiłbym ,bardzo śmieszna i nieładna .
Luzia jak to jest , nie masz pojęcia o strzyżeniu ,nie masz swojego zdania , ale chcesz krytykować .

Edited by Grey
Posted

cockermanka napisał(a):
Lilix4 - pięknie!

Zapewne wystarczy, jak będzie odfilcowany ;)

Dziękuję :) .zapewne tak

Grey napisał(a):
Ja w takiej fryzurze pudla nie wystawiłbym ,bardzo śmieszna i nieładna .
Luzia jak to jest , nie masz pojęcia o strzyżeniu ,nie masz swojego zdania , ale chcesz krytykować .

a więc w jakiej fryzurze byś wystawił pudla

Cockermaniaczka napisał(a):
dla ludzi ktorzy nie czesza psa fryzurka idealna:) Czesto latem widuje tak pudle zrobione:)

dokładnie :)

Posted

Szczerze powiedziawszy, nie znam się zupełnie na fryzurach... swojego spaniela tnę na wygodnie, czyli łapki na krótko nożyczkami ;) bo go strasznie drażnią długie ;) pudle nigdy mi się nie podobały w tych eleganckich fryzurach....... ALE ten CZARNY z teledysku jest MEEEEEGA, strasznie mi się podoba, oraz podziwiam lilix4 za tak pracochłonną fryzurę :) naprawdę, gratulacje! ja swojego robię np. tydzień ;) bo i jemu się nudzi i mnie ;)

Posted

[quote name='necianeta89']Szczerze powiedziawszy, nie znam się zupełnie na fryzurach... swojego spaniela tnę na wygodnie, czyli łapki na krótko nożyczkami ;) bo go strasznie drażnią długie ;) pudle nigdy mi się nie podobały w tych eleganckich fryzurach....... ALE ten CZARNY z teledysku jest MEEEEEGA, strasznie mi się podoba, oraz podziwiam lilix4 za tak pracochłonną fryzurę :) naprawdę, gratulacje! ja swojego robię np. tydzień ;) bo i jemu się nudzi i mnie ;)

Powiem tak mi też na początku nie podobały się te fikuśne fryzury ;) i Akira na początku była strzyżona tylko na federała http://img188.imageshack.us/img188/6442/p4271415.jpg ale po pewnym czasie zachciało mi się zmian i tak od federała do lwa o połowę mniej do czesania(wygolone miejsca robią robotę ;) ) a i fryzura efektowna :)

Dziękuję necianeta89 6h zajmuje mi kąpiel,suszenie,strzyżenie,golenie (czasami dłużej luk krócej zależy od fryzury i kilku innych czynników ;) )

Posted

lilix4 napisał(a):
Dziękuję necianeta89 6h zajmuje mi kąpiel,suszenie,strzyżenie,golenie (czasami dłużej luk krócej zależy od fryzury i kilku innych czynników ;) )

masakra, szacun! ;)