Grey Posted December 4, 2011 Posted December 4, 2011 Evelynkaa przeczytaj jeszcze raz mój post . Każdy podszerstek jest niepożądany . Może masz na myśli napuszanie czyli "pi...anie" Agucha co jest 'super napisane ' ? . Ja też nie użyłbym c.k. u 4 miesięcznego , bo nie ma po co ,na razie czesać . Quote
dysia-u Posted December 4, 2011 Posted December 4, 2011 Aga dzięki za pomoc bo szczeniaczek oskubany palcami był zadowolony a jego pani jeszcze bardziej. Myśle że się nie zraził bo cały czas bawił sie sznurkową zabawką Quote
leepa Posted December 4, 2011 Posted December 4, 2011 Co ty Grey znowu opowiadasz z tym podszerstkiem? :D Podszerstek jest jak najbardziej pożądany u ras, które powinny go mieć czyli np. u westa czy sznaucera. Pod jakim względem miałby nie być pożądany u tych ras? Wzorzec wyraźnie mówi że rasa ma mieć podszerstek. Logika to samo- podszerstek pełni w dużym stopniu rolę termoregulacyjną u tych psów. Oczywiście ma być on w odpowiedniej ilości. Quote
dysia-u Posted December 4, 2011 Posted December 4, 2011 leepa doradż mi numer trymera dla westika , plissss Quote
Agucha Posted December 4, 2011 Posted December 4, 2011 [quote name='dysia-u']Aga dzięki za pomoc bo szczeniaczek oskubany palcami był zadowolony a jego pani jeszcze bardziej. Myśle że się nie zraził bo cały czas bawił sie sznurkową zabawką[/QUOTE] I o to właśnie chodzi, żeby robota była zrobiona a psiak nie wyszedł z negatywnymi doświadczeniami ;) Quote
Evelynkaa Posted December 5, 2011 Posted December 5, 2011 [quote name='Agucha'] Super opisane. Dziękuję, bo i ja przy okazji coś liznę. Choć o pożądanym podszerstku -jako osoba wgłębiająca się dopiero w pielęgnację westów - wiem ;) Miło mi :) [quote name='Grey']Evelynkaa przeczytaj jeszcze raz mój post . Każdy podszerstek jest niepożądany . Może masz na myśli napuszanie czyli "pi...anie" Agucha co jest 'super napisane ' ? . Ja też nie użyłbym c.k. u 4 miesięcznego , bo nie ma po co ,na razie czesać . Cytat wzorca z westie. net: Pokrywa włosowa: Włos dwojakiego rodzaju. Okrywowy ma ok. 5 cm długości, jest twardy, bez śladu lokowatości. Wadliwa jest rzadka sierść. Podszerstek jest krótki, miękki i gęsty. Umaszczenie białe. Wiesz jak znajdę kiedyś filmiki to wkleję jak naprawdę powinno się trymować westa, pokazany przez angielskich hodowców. Sory ale Ty przy Westach nie pomagaj bo Twoje propozycje typu, przecinaki dla westów i golenie łokci jest nie mniej przegięciem i zmorą dla tej rasy!!! Grey a co chcesz czesać u 4 miesięcznego szczeniaka który ma już włos okrywowy za długi?? który należy już podskubać? Quote
Evelynkaa Posted December 5, 2011 Posted December 5, 2011 [quote name='leepa']Oczywiście ma być on w odpowiedniej ilości. Tak a ta odpowiednia ilość to najlepiej gęsty podszerstek :P Quote
Agucha Posted December 5, 2011 Posted December 5, 2011 [video=youtube;yqX1qhjBvQY]http://www.youtube.com/watch?v=yqX1qhjBvQY&feature=related[/video] Quote
Grey Posted December 5, 2011 Posted December 5, 2011 Evelynkaa coś Ci się myli ," przecinak , golenie łokcia" nie wiesz co piszesz . Agucha ja nie uznaję takiego trymowania . Quote
kaskaSz Posted December 5, 2011 Posted December 5, 2011 Przepraszam, że się wtrącę, ale Grey weź w końcu odpuść sobie ten dział, bo tylko wprowadzasz ludzi w błąd... Nie da się czytać Twoich postów... Nie znasz się na groomingu, nie dajesz nawet dowodów swoich 'mądrości' w postaci aktualnych zdjęć, jak dziewczyny, które dużo wiedzą. I nie wypowiadaj się na temat trymowania westa jak się nie znasz. Ja znam osobiście Panią z filmu od trymowania, robiła ona kilkakrotnie mojego psa, zna się na rasie a tym bardziej na trymowaniu. Pomaga też wielu wystawcom tej rasy i psy tak przygotowane zdobywają nagrody, więc raczej są dobrze zrobione. A to, że Ty nie uznajesz takiego trymowania (bo pewnie nie ma rozwalonych nożyczek jako przecinaka czy innych dziwnych narzędzi tortur) nikogo nie obchodzi, bo wielokrotnie pokazałeś brak swojej wiedzy. Ja nie wiem co Grey tu cały czas robi, był już taki spokój... Quote
Evelynkaa Posted December 5, 2011 Posted December 5, 2011 Oj tak Olenka to pokazuje wspaniale i ten jej stoicki spokój :) Grey chciałabym Cię widzieć w akcji oj chciała... Quote
Grey Posted December 5, 2011 Posted December 5, 2011 KaskaSz możesz się wtrącać ,a przepraszać to może za tą złośliwą formę postu .Dobrze by było , żeby pisać znając dobrze temat i bez emocji. Evelynkaa nie odpisałaś i o jakiej akcji piszesz ? . Quote
Kisses Posted December 5, 2011 Posted December 5, 2011 Grey, błagam Cię, siedzę trochę w westach, mam z nimi kontakt na wystawach, prywatnie, wystawiam je, więc nie wciskaj ludziom kitu, że nie mają mieć podszerstka :roll: W pełni popieram tu posty KaskaSz, Wevelynki i innich, którzy pofatygowali się choćby poczytaj wzorzec. Cairnowi też być cały podszerstek wyczesał? Quote
Grey Posted December 5, 2011 Posted December 5, 2011 Kisses coś nowego , to nie czesać , nie trymować , tylko pielęgnować podszerstek . Quote
Kisses Posted December 5, 2011 Posted December 5, 2011 Grey,jakbyś cały ten czas, który marnujesz na te wypociny poświęcił chociaż w 1/4 na zainteresowanie się FAKTAMI to byś wiedział, że taki Cairn ma być wielowarstwowy, jak cebula/ogr/kremówka, jak tam wolisz. Włos okrywowy, twardy, co uzyskujemy poprzez regularne trymowanie właśnie, oraz podszerstek, łopatologicznie mówiąc - jak odgarniasz Cairnowi włosy okrywowe to nie powinienieś widzieć skóry, tylko podszerstek. I pokaż mi GDZIE napisałam, że Cairna nie czeszemy, nie trymujemy, a pielęgnujemy podszerstek :) Quote
Evelynkaa Posted December 6, 2011 Posted December 6, 2011 [quote name='Grey'] Evelynkaa nie odpisałaś i o jakiej akcji piszesz ? .[/QUOTE] Chodzi ci o ten przecinak i golenie łokci? Wiesz ja nie od wczoraj jestem tu na forum i naprawdę nie mam czasu szukać teraz Twoich wypowiedzi ale pamiętam doskonale jak dla westów polecasz przecinak na kołtuny i polecasz golić łokcie. Quote
Cockermaniaczka Posted December 6, 2011 Posted December 6, 2011 Ja mam pomysl:eviltong: Dajmy wszystcy opcje ignoruj uzytkownika i jego posty i bedzie swiety spokoj :p Greya nikt nie przekona,i tak wie lepiej wiec-nie karmic trolla :razz::diabloti: Quote
Grey Posted December 6, 2011 Posted December 6, 2011 Evelynkaa wygląda na to , że nie rozumiesz co ja mam na myśli .Wspominasz przecinak , a nie wiesz o co tu chodzi . Jak się coś zarzuca , to trzeba mieć dowody . Cockermaniaczka myślałem , że się opanowałaś .Czekam żebyś mnie czymś przekonała , no ale Ty wolisz zabawę diabełkami i kto tu jest trollem . Kisses wypadałoby porozmawiać , chyba że należysz do teamu wzajemnej adoracji , przeciwko mnie. Quote
Cockermaniaczka Posted December 6, 2011 Posted December 6, 2011 Ja pokaze jak najpierw zobacze twoje prace...Poprosze calego spaniela i sznupa...:evil_lol: Quote
dysia-u Posted December 6, 2011 Posted December 6, 2011 ileż my wszystkie marnujemy energii na prózno a po co?! ten typ tak ma to takie fajne, pomocne forum , nie psujmy tego nie mozna dopuścic do tego zeby ludzie bali sie tutaj o cos zapytać , poradzić nie ma głupich pytań , są tylko głupie odpowiedzi Cocermaniaczka u mnie od dawna taka funkcja działa i jestem zdrowsza i szczęśliwsza Quote
Evelynkaa Posted December 6, 2011 Posted December 6, 2011 [quote name='Grey']Evelynkaa wygląda na to , że nie rozumiesz co ja mam na myśli .Wspominasz przecinak , a nie wiesz o co tu chodzi . Jak się coś zarzuca , to trzeba mieć dowody . [/QUOTE] A co nie pamiętasz już co tu wypisujesz??bo ja doskonale wszystko pamiętam Quote
Olivka Posted December 6, 2011 Posted December 6, 2011 Każda rasa szorstkowłosa powinna być prowadzona warstwowo!. Podszerstek też musi być w odpowiedniej ilosci, czy to jest west, czy carin, czy sznaucer ...... Brak podszerstka jest wadą! Quote
kaskaSz Posted December 6, 2011 Posted December 6, 2011 [quote name='Cockermaniaczka']Ja mam pomysl:eviltong: Dajmy wszystcy opcje ignoruj uzytkownika i jego posty i bedzie swiety spokoj :p Greya nikt nie przekona,i tak wie lepiej wiec-nie karmic trolla :razz::diabloti:[/QUOTE] i chyba trzeba tak zrobić, pierwszy raz musi być... różnie tu na dogo bywało w ciągu mojej 5cio letniej 'kariery', ale takie osoby jak Grey to ja jeszcze nie spotkałam. Dość spamu, trzeba znaleźć funkcję ignoruj :D I dobre rady dla innych, którzy odwiedzają ten wątek- nie słuchajcie Greya... Quote
dysia-u Posted December 6, 2011 Posted December 6, 2011 no cóż , jemu nie można wierzyć no bo na jakiej podstawie???!!! Quote
Recommended Posts