Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 8.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Nie wiem, w którym temacie o to zapytać, więc wybrałam ten :) Jaka jest najlepsza szczotka/grzebień dla psa o obfitym podszerstku ( mastif tybetański)? Mam szczotke z małymi, zakrzywionymi ząbkami i grzebień. Mojemu Mattiemu w okresie linienia zrobiła się taka jaśniejsza sierść na końcach i nie wiem skąd to się bierze. Sierść się błyszczy, tylko te końce :roll:

Posted

Wątek zamarł choć sezon rozpoczęty na dobre. Proponuję ożywić go pokazując jak z pozimowych kołtunków zrobiliśmy elegancje psiaki.
Na początek sunia strzyżona przez właściciela maszynką. Ostatni zabieg jesienią, pies mieszka na dworze i...nie jest wogóle czesany...

Po trymowaniu pies nabrał wyglądu sznaucerka...niestety zlepy w brodzie nie dały sie rozczesać więc broda szczątkowa...

Posted

To przed trymowaniem:razz:

Tu w I fazie:diabloti:

A tu prawie koniec:lol: - efekt końcowy w środę wieczorem:lol:

Ten naturalny - Raper będzie łysy już w środę:diabloti: :cool3: :lol:

Posted

Nie wiedzialam, ze owce tez tniecie:evil_lol:

Przejrzalam caly watek od poczatku i jestem pelna podziwu dla wszystkich groomerów:multi: Cudne te psy!

A co do mojego szkraba to go jeszcze troche zapuszcze i potem zaprowadze do fryzjera. Niech sie fryzjer nameczy, a co!:diabloti:

Posted

Doginka extra wygląda ten sznaucerek wytrtmowany do połowy;) A jak idziesz z nim na spacer to nie zaczepiają cię i nie pytają co to za rasa?:lol:

Posted

[quote name='rokoko']Doginka extra wygląda ten sznaucerek wytrtmowany do połowy;) A jak idziesz z nim na spacer to nie zaczepiają cię i nie pytają co to za rasa?:lol:
:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Właśnie tak jest:diabloti:
Tu już zrobiony:loveu:

Posted

Super pomysl na taka galerie :cool3: :cool3: Zmojego nie ma co prawda co obcinac:cool3: Ale tu wrzuce mam nadzieje ze sie nieobrazicie ??:shake:

No 2 zeby wam tu niezaklucac ;)

Posted

Miałam takiego klienta- 13 lat po operacji przepukliny (więc sierść w niektórych miejscach minimalna) i cała masa większych lub mniejszych narośli na ciałku

Chyba nie wygląda na swoje lata

Max to mój stały klient choć kiedy przyszedł pierwszy raz ponad 6 miesięcy temu to... moja wiara w jego podobieństwo do pudla był mizerna ale teraz widać że to piękny pies
Tak wyglądał po 2 miesiącach od ostatniej wizyty

a tak po wizycie obecnej

A tu bardzo zaniedbany pies - dziecko shit- tzu i sznaucerka

a tu doprowadzony do porządku

Posted

[quote name='SALUX']Miałam takiego klienta- 13 lat po operacji przepukliny (więc sierść w niektórych miejscach minimalna) i cała masa większych lub mniejszych narośli na ciałku

Chyba nie wygląda na swoje lata

Max to mój stały klient choć kiedy przyszedł pierwszy raz ponad 6 miesięcy temu to... moja wiara w jego podobieństwo do pudla był mizerna ale teraz widać że to piękny pies
Tak wyglądał po 2 miesiącach od ostatniej wizyty

a tak po wizycie obecnej

A tu bardzo zaniedbany pies - dziecko shit- tzu i sznaucerka

a tu doprowadzony do porządku

Z brzydkich kaczatek w piekne łabedzie :cool3: :cool3: :loveu: :loveu: