Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jasper zabrany ze schronu, teraz na DT i szuka swojego człowieka. Pies przesympatyczny, bardzo grzeczy dał się wytrymować, wykąpać i wysuszyć - byłam pełna podziwu dla niego. Chłopak nie jest wytrymowany na maksa bo szuka domu i musi wyglądać ale sypał się nie miłosiernie i możnaby jeszcze z niego wyciągnąć
przed:

po:

• Replies 8.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Mam pytanie a właściwie prośbę.

Czy ktoś mógłby mi polecić nie drogi sklep ze stołami trymerskimi?

Jestem na etapie wzmożonych poszukiwań.
Zależy mi na stole z regulowaną wysokością, od razu z wysięgnikiem. Nie droższym jak 900zł - 1000zł
Na elektryczny mnie na razie nie stać, ale ten który będzie na początek - musi być super stabilny!

Bardzo proszę o pomoc!

-------------------------------------------------------

Co myślicie o tym?
http://germapol.istore.pl/pl,product,1312330,stol,trymerski,xxl,szary,blat,120x61x61,87,cm,z,regulacj,wysokosci.html

Posted

Agucha napisał(a):
Ja pier... przecież ona prawie temu psu powyrywala żywcem włosy z pysia... Brak mi słów!:angryy:
... a ten bidok siedzi skulony :shake:

dokładnie... taką groomerką żeby psa do zera wygolić to ja też JUŻ POTRAFIE BYĆ, żadna sztuka, a z tego co widać to chyba tylko tak potrafi, bo w swoim kącie ma jeszcze tak opitolonego białego psiaka :roll: a pies sponiewierany strasznie, do tego te włosy na pysiu to faktycznie mu powyrywała, a nie rozczesała... siedzi skulony, łapki ze strachu ciągle podnosi.. :angryy:

Posted

Agucha stoły na Kankana są fajkne i stabilne o ile to nie stół regulowany. Ja kupiłam regulowany na te "śrubki" i to pomyłka, postawiłam moją grzywaczkę(która jest grzeczna) i dotknęłam łokciem i nogi zaczęły się chować aż rypnął, suka mało zawału nei dostał ja też. Myślałam ze nei dokręciłam ale poprosiłam tatę, dokręcił mi mocno na maksa a jak oparłam łokcie i delikatnie ciężar znowu walnął(a było to ten do średnich ras). Pani bez problemu wymieniła mi na ten bez regulacji i jest super. Jeżeli koniecznie chcesz regulację to na zasadzie takich wypustek i dziurek w nogach kupuj a nie na zasadzie "śrubek" ,bo przy psie szalejącym to ci łupnie.

Posted

Ilka21 napisał(a):
Agucha stoły na Kankana są fajkne i stabilne o ile to nie stół regulowany. Ja kupiłam regulowany na te "śrubki" i to pomyłka, postawiłam moją grzywaczkę(która jest grzeczna) i dotknęłam łokciem i nogi zaczęły się chować aż rypnął, suka mało zawału nei dostał ja też. Myślałam ze nei dokręciłam ale poprosiłam tatę, dokręcił mi mocno na maksa a jak oparłam łokcie i delikatnie ciężar znowu walnął(a było to ten do średnich ras). Pani bez problemu wymieniła mi na ten bez regulacji i jest super. Jeżeli koniecznie chcesz regulację to na zasadzie takich wypustek i dziurek w nogach kupuj a nie na zasadzie "śrubek" ,bo przy psie szalejącym to ci łupnie.

Dziękuję za rady! :Rose:

Kurcze... a czy ten który wkleiłam jest na śruby zaciskowe czy na "bolce"?
Wygląda dośc fajnie, tylko czy na pewno?

Posted

cockermanka napisał(a):
Mam Kankan 103, z kółkami. Duuużo już wytrzymał i sprawdza się świetnie. Jedyny minus to waga...i brak regulacji wysokości, ale nie można mieć wszystkiego ;)

W tych stołach jest blokada kółek?
Tzn. można go sobie opuścić i robić dużego psa bez obaw, że ze stołem odjedzie? :lol:

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='niukunia']Agucha, mamy ten stół w salonie, nie polecam!!! Będziemy go wymieniać bo jest mało stabilny :shake:[/QUOTE]
Ale używacie go do małych psów czy do wszystkich?
Z tego co piszą osoby, które na nim pracują/pracowały - jest on niestabilny tylko wtedy gdy jest podniesiony maksymalnie.

Posted

I małe - np yorki i duze - np goldeny czy berneńczyki. Fakt ze im wyżej tym mniej stabilnie, ale ja jak mam 175 cm wzrostu i nie bede miala wysoko podniesionego stolu to nabawie sie garba szybciej wielbład.
Słowem stół nie jest godny polecenia jesli szukasz czegoś stabilnego.

Posted

[quote name='niukunia']I małe - np yorki i duze - np goldeny czy berneńczyki. Fakt ze im wyżej tym mniej stabilnie, ale ja jak mam 175 cm wzrostu i nie bede miala wysoko podniesionego stolu to nabawie sie garba szybciej wielbład.
Słowem stół nie jest godny polecenia jesli szukasz czegoś stabilnego.[/QUOTE]
Berneńczyka raczej bym na taki stół (składany, przenośny) nie wsadzała... bez przesady. Od samej wagi może się rozchwiać, a co dopiero jak psiak zacznie się na nim ruszać :lol: ;-)
Potrzebuję owy na mikrusy i średniaki.

Mam 159cm wzrostu ;)

Czy możesz jakiś polecić w takim razie?