Agucha Posted May 9, 2011 Posted May 9, 2011 [quote name='Doginka'] Dokładnie, nazwy nie ma, ale jednym ze składników jest propolis, czyli kit pszczeli;-) Ta maść jest w takich białych plastikowych pudełeczkach - mogą być większe i mniejsze;-)[/QUOTE] To są typowe aptekarskie pudełeczka na maść ;) Myślę, że wystarczy zapytać ginekologa-położnika lub aptekarza :) Quote
Agnieszka K. Posted May 9, 2011 Posted May 9, 2011 [quote name='dysia-u']triderm to o ile dobrze pamietam maść na grzybice, więc chyba nie za bardzo wskazana allentan albo linomag chyba lepszy[/QUOTE] Tak jest, masz racje :oops: . Chodzilo mi o tribiotic - wlaśnie sprawdziłam ;-) Quote
wikikoniki Posted May 14, 2011 Posted May 14, 2011 Heei, przedwczoraj doszła maszynka. Model: Eurotech Tytan 1 W przyszłym tygodniu ją ostrzyżę, ale przyznaję, że się trochę denerwuję ;// Quote
lilix4 Posted May 18, 2011 Posted May 18, 2011 TOCZKA Morelowa Radość po moim strzyżeniu co sądzicie? Uploaded with ImageShack.us Quote
Yorkomanka Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 co tu się tak cicho zrobiło? miałam nie pokazywać no ale...;) polska masakra tępą maszynką:diabloti: widać nawet prześwity tam gdzie było wygolone do samej skóry:diabloti: grzbiecik już nieco odrósł i prześwitów nie ma ale za to na łapkach kłaki są dużo krótsze Quote
leepa Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 no fuj ;D w ogóle te jorki wygolone to takie robaki bezkształtne zazwyczaj.. dobrze ze na łapkach krótsze bo to co na zdjęciu to tak nie pasuje właśnie do tułowia i głowa mi się nie podoba, robiłaś coś jeszcze przy niej? Quote
Doginka Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 Prawie po: Były jeszcze malutkie poprawki, ale już nie zdążyłam zrobić foty;-) Niestety ciężko jest zrobić foto, jak się nie ma nikogo do przytrzymania psa w pozycji wystawowej;-) Quote
Cockermaniaczka Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 yorkowi daleko do idealu,moze lepiej wydaj to 40 zl i idz z nia do salonu? Ja mialam nie dawno yorkowa panne do poprawienia po innym fryzjerze ehh... Lapy z przodu musza odrosnac,nic nie poradze niestety na brak wlosa;/ Quote
Agucha Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 Doginka, czy ten stolik ze zdjęcia jest stabilny? http://i54.tinypic.com/sw9shl.jpg Quote
LeCoyotte Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 Doginka, równo jak od linijki, super sznaucer:lol: http://i51.tinypic.com/2njv9df.jpg co to za grabki po lewej? Co nimi robisz? Podszerstek? Quote
Doginka Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 [quote name='Agucha']Doginka, czy ten stolik ze zdjęcia jest stabilny? http://i54.tinypic.com/sw9shl.jpg Stolik jest bardzo stabilny;-) [quote name='LeCoyotte']Doginka, równo jak od linijki, super sznaucer:lol: http://i51.tinypic.com/2njv9df.jpg co to za grabki po lewej? Co nimi robisz? Podszerstek? Zależy, które grabki - mniejsze są Marsa, a duże są KARLIE, obydwu używam do podszerstka, chociaż Mars potrafi ściąć okrywówkę, jak się nim nie umie posługiwać;-) Quote
Grey Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 Yorkomanka może zapytaj się jak się strzyże yorka . Ja niżej jak 7 mm. z włosem nie skracam. Cockermaniaczka linia falbanki wyżej , trochę dłużej i będzie dobrze , ale robiłaś poprawki po tak krótkim strzyżeniu . Doginka ja mam grabkowe o szerokościach 10 mm ; 20 mm; 30 mm.; 40 mm. i to wystarczy . Powyżej jest już przesadą , dotyczy też furminatorów. Karlie ma grubsze ostrza i działanie jest gorsze. Quote
Doginka Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 Grey napisał(a):...Doginka ja mam grabkowe o szerokościach 10 mm ; 20 mm; 30 mm.; 40 mm. i to wystarczy . Powyżej jest już przesadą , dotyczy też furminatorów. Karlie ma grubsze ostrza i działanie jest gorsze. Nie interesuje mnie co Ty masz;-) Ja używam takich i mi pasują bardzo:roll: Do różnego rodzaju sierści używam różnych nożyków i jeszcze żaden klient nigdy nie narzekał;-) Quote
Yorkomanka Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 główka jest jaka była bo mi się taka podoba:p nie muszę zabierać psa do fryzjera bo już jest ładnie:p zresztą w tym roku już się nie strzyżemy chcę żeby miał fryzurkę jak w sierpniu tamtego roku przed strzyżeniem albo dłuższą;) czyli http://img37.imageshack.us/img37/2061/img1917f.jpg a kombinować z nową fryzurą będziemy wiosną 2012:p Miałam nie pokazywać tego zdjęcia bo wiedziałam że tak będzie ale przynajmniej coś tu się wreszcie ruszyło:p. Quote
Grey Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 Doginka szkoda ,że nie interesują Cię sprawy techniczne . Klienci nie narzekają , ale jak się czuje pies jak przeciągniesz go takim szerokim . Quote
Agucha Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 Grey napisał(a):Doginka szkoda ,że nie interesują Cię sprawy techniczne . Klienci nie narzekają , ale jak się czuje pies jak przeciągniesz go takim szerokim . Grey, czy Ty prowadzisz może kursy groomerskie? Quote
Cockermaniaczka Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 :diabloti: grey a kiedy sie doczekamy Twoich prac?Moze w koncu cos pokazesz:cool3: Sznaucera na przyklad:diabloti: Quote
betty_labrador Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 Cockermaniaczka napisał(a)::diabloti: grey a kiedy sie doczekamy Twoich prac?Moze w koncu cos pokazesz:cool3: Sznaucera na przyklad:diabloti: never :diabloti: Quote
Yorkomanka Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 grey przecież kiedyś pokazał psie łapy:evil_lol: Quote
Grey Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 Agucha mogę prowadzić kursy . Yorkomanka takich łap nie wyczesałabyś , a tą bidulkę to tylko męczysz tym swoim strzyżeniem .Szkoda , że daleko mieszkasz , pokazałbym jak się strzyże yorki . A co do zdjęć , to nie jest tak łatwo zrobić dobre zdjęcie i czasami są inne względy żeby nie pokazywać . Quote
Balbina. Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 mój szczuro-pies jutro będzie zgolony.Z irokezem ;)To się grey nagdasz,oszczędzaj siły do jutra ;) Quote
Yorkomanka Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 męcze go no ciekawe:lol: psu to zwisa i powiewa jaką ma fryzure (wg mnie bardzo ładną) a i skąd wniosek że nie potrafiła bym takich łap rozczesać? Quote
Evelynkaa Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 [quote name='Yorkomanka']co tu się tak cicho zrobiło? miałam nie pokazywać no ale...;) polska masakra tępą maszynką:diabloti: widać nawet prześwity tam gdzie było wygolone do samej skóry:diabloti: grzbiecik już nieco odrósł i prześwitów nie ma ale za to na łapkach kłaki są dużo krótsze A mnie się główka bardzo podoba, nie tak krótko nie podrobiona na westa tylko faktycznie yorkowata :) To Tobie ma się podobać psiak więc wiesz, aczkolwiek te zigzaki na grzbiecie rozbrajają :P jak odrosną to może nie będzie widać... Quote
Yorkomanka Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 bardzo jestem ciekawa jak będzie wyglądał dorosły niestrzyżony nigdy west:diabloti: tak się zastanawiam bo moja ciotka stwierdziła że Bajka strzyżona nie będzie nigdy :roll: teraz ma 4 m-ce i wygląda jeszcze ok ale co będzie za jakiś czas?:diabloti: Quote
Recommended Posts