wikikoniki Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 Witam, cioteczki, co powiecie na to, żeby sznupa na yorka obciąć ? Dostanę maszynkę, chcę coś pokombinować ;p Oczywiście irokez do tego ;p Quote
Yorkomanka Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 d się zrobić yorka na sznupa ale sznupa na yorka już nie:eviltong: Quote
leepa Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 uuu... wiesz no to zależy co masz na myśli kombinuj! baw się, my chętnie się potem pośmiejemy jak dziwnie wyjdzie ;D a może nas zainspirujesz? mi się spodobała bardzo mordka jednego sznaucerka co go mam na facebooku ;D Remington schnauzer http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/190256_175623785819274_100001149620428_410468_4951110_n.jpg zostawiono tu dłuższe włosy na polikach przez co pies ma fantastyczny, misiowaty wyraz :) co prawda nie wiem jak to wygląda z innych stron, na pewno jednak da się to zrobić żeby wyglądało dobrze Quote
wikikoniki Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 Cóż, na razie czekam na maszynkę <3 Przy okazji, obcięłam jej trochę wąsy, tak żeby wyglądała szczeniakowato <3333333 Nie mam zbyt wielu zdjęć po metamorfozie, tutaj troszkę widać - Quote
Doginka Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 [quote name='wikikoniki']Cóż, na razie czekam na maszynkę <3 Przy okazji, obcięłam jej trochę wąsy, tak żeby wyglądała szczeniakowato <3333333 Nie mam zbyt wielu zdjęć po metamorfozie, tutaj troszkę widać - Nie rób ze sznaucera cudaka:roflt::shake: Quote
wikikoniki Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 Cóż, powiem tak : Kocham mojego cuudaka <333333 Osobiście nie podobają mi się te długie wąsy u sznaucerów. Quote
leepa Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 Doginko, a dlaczego nie? :D Przecież rasy to jeden wielki wymysł, to samo ich fryzury. Może Wiki wymyśli coś nowego? A jak nie to może jakiś element będzie ciekawy. Żeby coś odkryć, trzeba próbować. Włos odrośnie :) Byle pamiętać o harmonii, balansie psa i nie powinien wyglądać źle. Ja osobiście lubię bardzo krótkie bródki :) Jak się dziewczyna nie będzie psa wstydziła to niech się bawi :D Quote
Grey Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 Leepa sznaucery nie są dla pań , zwłaszcza średnie i duże . Quote
wikikoniki Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 Zaraz zrobię, ale najwięcej na blogu, link w sygnaturce: www.neskowo.blogspot.com Pozdrawiam, zaraz dodam zdjęcia z aparatu, to było z telefonu. Quote
Doginka Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 [quote name='wikikoniki']Cóż, powiem tak : Kocham mojego cuudaka <333333 Osobiście nie podobają mi się te długie wąsy u sznaucerów.[/QUOTE] Jak Ci się nie podobają, to po co masz sznaucera? Trzeba było kupić pinczera;-) Quote
wikikoniki Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 Mam sznaucera, bo je kocham, wnioskujesz, że nie powinnam mieć sznupa przez to, że nie podobają mi się ich wąsy ?! Ja patrzę raczej na charakter, a obciąć <jeżeli nie jest przeznaczony do wystaw> to można tak, jak się chce ;D Quote
wikikoniki Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 Dziewczyny, myślę, że wąsy dobrze widać na tym zdjęciu jak prosi, dodaję też inne, a na blogu (link w sygnaturce) dodałam całą sesję, do której to wy mnie zainspirowałyście :cool1: :p :loveu::loveu::loveu: Chyba psu chciało się pozować, bo zdjęcia wyszły przepiękne ;D Quote
leepa Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 Leepa sznaucery nie są dla pań , zwłaszcza średnie i duże . Nie rozumiem jaki to ma związek z tematem Grey. Nie rozumiem tez dlaczego tak mówisz, chyba że mamy inne pojęcie słowa "pani". Jestem kobietą i świetnie się czuję ze swoim sznaucerem, on ze mną też. Większość hodowców sznaucerów Polsce to wydaje mi się że właśnie kobiety. Znajoma ma 4 olbrzymy i nie narzeka ;) Ale jeśli ma ci to ułatwić życie, możesz mnie uważać za mężczyznę ;D Co do brody, to tak strasznie krotko nie jest. Całkiem ładnie wyszło. Zwracaj uwagę żeby ta broda nie była zbyt równa, a miała te swoje naturalne przejścia. Quote
wikikoniki Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 Dzięki za rady, naprawdę mi się przyda, bo to był mój pierwszy raz kiedy użyłam nożyczek na Nesce <333 Po tym kiedy pochwaliłam się wujkowi , postwanowił mi kupić maszynkę <333333 Dziwewczyny, co wy na to, żeby sznaucerowi <lub wogóle pieskowi> zrobić coś takiego na zadku ? Oczywiście inny wzorek i mniejszy. Czym ? Koleżanka mówiła, że da się finisherem, ale jakim? jakie modele wy macie? Może jakiś link na allegro ? Proszę cioteczki, linki do dobrych, ale dla początkujących maszynek też by się przydały. :loveu::loveu::loveu::evil_lol::evil_lol::evil_lol::roll::roll::roll: [SIZE="2"][SIZE="1"]PS. dlaczego mówi się "cioteczki" ? Quote
leepa Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 hahaaa ;D być może finisherem... albo maszynką do golenia taką zwykłą, żyletkową :D można się wspomóc nożyczkami przyznam ze nigdy czegoś takiego nie robiłam, ja bym to się starała wyskubać swojemu wszystko zależy oczywiście jak bardzo precyzyjny ma być znak No i jeśli pies ma dłuższe włosy na zadku to trzeba zrozumieć włos, że jeden przykrywa drugi, trzeba zwrócić uwagę jak i w jakiej kolejności ciąć. O maszynkach proponuję w innym wątku. Quote
wikikoniki Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 [quote name='Grey']Leepa sznaucery nie są dla pań , zwłaszcza średnie i duże .[/QUOTE] Dlaczego ? Ja maaaarzę o olbzymie :loveu::loveu::loveu::loveu: Wd. mnie jedyną wadą sznupów jest ogromna szczekliwość. Quote
wikikoniki Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 Dobrze, nie będę robić offa ;p Jeżeli ktoś się zdecyduje, to wyślijcie mi fotkę, albo link na PW !! BŁAGAM !!! Quote
kachad Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 [quote name='wikikoniki']Dzięki za rady, naprawdę mi się przyda, bo to był mój pierwszy raz kiedy użyłam nożyczek na Nesce <333 Po tym kiedy pochwaliłam się wujkowi , postwanowił mi kupić maszynkę <333333 Dziwewczyny, co wy na to, żeby sznaucerowi <lub wogóle pieskowi> zrobić coś takiego na zadku ? Oczywiście inny wzorek i mniejszy. Czym ? Koleżanka mówiła, że da się finisherem, ale jakim? jakie modele wy macie? Może jakiś link na allegro ? Proszę cioteczki, linki do dobrych, ale dla początkujących maszynek też by się przydały. :loveu::loveu::loveu::evil_lol::evil_lol::evil_lol::roll::roll::roll: [SIZE=1]PS. dlaczego mówi się "cioteczki" ? może to http://germapol.istore.pl/pl,product,3438707,00,promocja,dla,profesjonalistow,maszynka,ostrze,oster,elite,7,8.html Quote
Doginka Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 [quote name='wikikoniki']Dlaczego ? Ja maaaarzę o olbzymie :loveu::loveu::loveu::loveu: Wd. mnie jedyną wadą sznupów jest ogromna szczekliwość.[/QUOTE] Hmmm:hmmmm: To ja nie mam chyba sznupów, bo prawie nie szczekają:cool3: A myślałam do tej pory, że te 3 psy, które teraz śpią na łóżku to 3 sznupki:evil_lol: Aha, ja chyba jestem kobietą, ale już nie wiem, bo mam 3 sznaucery:roll: Quote
leepa Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 nie no jak 3 to na bank mężczyzna ;D ja przy jednym to tak jeszcze niewiadomo Quote
wikikoniki Posted May 7, 2011 Posted May 7, 2011 Cóż, chyba muszę się zastanowić nad swoj płcią ;p Quote
Grey Posted May 7, 2011 Posted May 7, 2011 Oczywiście jest w tym prawda co napisałem , ale chyba nie wzięliście tego dosłownie . Wikikoniki jak byś spotykała się z dużymi rasami , np odnośnie pielęgnacji , to nie pisała byś w ten sposób . Quote
wikikoniki Posted May 7, 2011 Posted May 7, 2011 Możliwe. Niedługo się dowiem ile pracy zabiera strzyżenie Quote
Recommended Posts