bonsai_88 Posted November 3, 2010 Posted November 3, 2010 NightQueen toż ja specjalnie słowa "moje zdanie" podkreśliłam ;). Nie narzucam tego innym, stwierdzam tylko co sama myślę :). W końcu w naszym kraju jeszcze można mieć własne zdanie. Tak samo nie w wypadku yorka nie mam na myśli zostawiania szaty do ziemi [bo te piórka na dole nic nie dadzą po za łapaniem wszelkiego brudu/kołtunieniem się pod ubrankiem]. Nie zmienia to faktu, że jakby to zależało ode mnie to zostawiłabym ciut dłuższy włos [coś ok. 4-5 cm], a nie goliła na parę milimetrów. Quote
NightQueen Posted November 3, 2010 Posted November 3, 2010 bonsai_88 napisał(a):NightQueen toż ja specjalnie słowa "moje zdanie" podkreśliłam ;). Nie narzucam tego innym, stwierdzam tylko co sama myślę :). W końcu w naszym kraju jeszcze można mieć własne zdanie. przecież ja nie krytykuje twojego zdania, tylko wyraziłam swoje, także spokojnie ;) Quote
bonsai_88 Posted November 3, 2010 Posted November 3, 2010 NightQueen spokojna jestem, tylko nie chcę być brana za drugiego Grey'a ;). Quote
NightQueen Posted November 3, 2010 Posted November 3, 2010 bonsai_88 napisał(a):NightQueen spokojna jestem, tylko nie chcę być brana za drugiego Grey'a ;). nie przeceniaj się :diabloti: dużo ci jeszcze brakuje :evil_lol: Quote
Bura Posted November 3, 2010 Posted November 3, 2010 [quote name='NightQueen']nie przeceniaj się :diabloti: dużo ci jeszcze brakuje :evil_lol: Greyowi to Wy do pięt nie dorastacie... Ale za to pokażę moją dziką dzidę, w wersji na indianina :) Dziki Szoszon :) By null at 2010-10-17 By null at 2010-10-17 By null at 2010-10-17 O, kiedy ta kula będzie kulą :cool3: W końcu kupiłam gięte nożyczki więc jest szansa, że do lipca się uda nieco poprawić :roll: Bo w lipcu - rura na wschód się uczyć groomingu pudelina!!! Quote
Balbina. Posted November 3, 2010 Posted November 3, 2010 Podadam jeszcze z fryzjerką,to ona ma ostatnie zdanie w sprawie długości włosa Franka;)Choć z doświadczenia wiem,że ona na zimę psy zostawia na 6-9 mm a na lato najczęściej goli na 3mm:eviltong:Cóz,widać,że każdy groomer ma swoje przezwyczajenia i zwyczaje:lol:A pudel śliczny,kocham takie łyse tyłki:loveu: Quote
Grey Posted November 3, 2010 Posted November 3, 2010 Bura to masz już 99,99 % kuli w kuli . Balbina12 lepiej jak jedną miarką wszystkich nie mierz. Quote
Bura Posted November 3, 2010 Posted November 3, 2010 Grey napisał(a):Bura to masz już 99,99 % kuli w kuli . Balbina12 lepiej jak jedną miarką wszystkich nie mierz. Grey, nie słódź mi, ja widzę te kwadratowo costam :) Do kuli to mi jeszcze duuużo doświadczenia brakuje, ale powoli, nmyslę, że za 50 razem mi w końcu wyjdzie. Quote
Iza. Posted November 3, 2010 Posted November 3, 2010 Wstawiam fotki od GRU, pieski robione na poznańską wystawę :) Quote
Gru Posted November 3, 2010 Posted November 3, 2010 Jeszcze raz dzięki Iza.... Bura pudel ekstra....jak wrócisz ze wschodu to ja zapiszę się do Ciebie na korepetycje pudlowania ;) Marzy mi się czarny toyek ;) Quote
Bura Posted November 3, 2010 Posted November 3, 2010 Gru napisał(a):Jeszcze raz dzięki Iza.... Bura pudel ekstra....jak wrócisz ze wschodu to ja zapiszę się do Ciebie na korepetycje pudlowania ;) Marzy mi się czarny toyek ;) A wiesz, że będę strzyc i handlerować czarna miniaturę?? :) To się dopiero nastrzygę takiego maluszka :) Quote
Gru Posted November 3, 2010 Posted November 3, 2010 Ale miniaturę czy toyka?Ile miniaturka ma wzrostu? Już Ci zazdroszczę....Ja bym chciała sunię taką na wygrywanki konkursowe ;) Quote
Bura Posted November 3, 2010 Posted November 3, 2010 Gru napisał(a):Ale miniaturę czy toyka?Ile miniaturka ma wzrostu? Już Ci zazdroszczę....Ja bym chciała sunię taką na wygrywanki konkursowe ;) Miniatura chyba do 35. To bardzo fajny i grzeczny chłopak :) A ja na konkursy - może kiedyś kiedyś.... Quote
Grey Posted November 3, 2010 Posted November 3, 2010 Oczywiście wszystko jest fajne , chociaż sznaucer ma swoją grzywkę i nie potrzeba zapożyczać od terierów (szkota).Uszy super , a ogonek jak zwykle za krótki . Czasami można przedłużyć włosami. Quote
Gru Posted November 3, 2010 Posted November 3, 2010 Drogi Greyu ja idę z postępem i modą wyglądem jestem może i stara ale duchem młoda.Nie mam zamiaru pchać się w uwiędłą liści koronę....z fryzowaniem oczywiście i przedpotopową grzywką....Ogona nie kopiowałam , też bym strzeliła weta po łapach....przedłużyłam włosem ile mogłam..... Poproszę o fotkę Twojej pracy drogi kolego ;) Quote
leepa Posted November 3, 2010 Posted November 3, 2010 Brodę cięłaś?! No bidny ogonek, mój psiak tez ma taki skrzywdzony. Grey... błagam.. grzywka ma być ładna ;D Quote
Gru Posted November 3, 2010 Posted November 3, 2010 To kiedy , dane mi będzie zobaczyć sznaucera zrobionego przez Ciebie Greyu?????? Quote
Gru Posted November 3, 2010 Posted November 3, 2010 Leepa nie cięłam brody , tylko ją wyrównałam bo była taka jakaś nierówna kozia..... Quote
Ilka21 Posted November 3, 2010 Posted November 3, 2010 Balbinka każdy fryzjer oczywiście ma swoje przyzwyczajenia ale tu nie chodzi o przyzwyczajenie tylko o potoczne myślenie że jak psa ogole na pałkę w lato to bedzie mu chłodniej a tu nic mylniejszego... Quote
nataliahexe Posted November 3, 2010 Posted November 3, 2010 Piękne brewki sznaucerka! Zakochałam się! Całe psiaczki cudowne! Quote
leepa Posted November 4, 2010 Posted November 4, 2010 dziwnie wygląda ta broda, nienaturalnie ;D jakbym miała ruszać to też tak degażówkami, żeby była nadal nierówna Quote
Grey Posted November 4, 2010 Posted November 4, 2010 Gru co miałaś na myśli pisać "przedpotopowa grzywka " Idziesz z postępem a akceptujesz trymowanie palcami !. Quote
Doginka Posted November 4, 2010 Posted November 4, 2010 [quote name='nataliahexe']Piękne brewki sznaucerka! Zakochałam się! Całe psiaczki cudowne![/QUOTE] Cudnie zrobione brwi, ja sama tak pięknie nie potrafię:oops::-( Chylę czoła:modla: Quote
Gru Posted November 4, 2010 Posted November 4, 2010 Dzięki Doginko....na pewno potrafisz , tylko skromność przez Ciebie przemawia ;) Quote
Gru Posted November 4, 2010 Posted November 4, 2010 Drogi Greju ja jestem za każdą metodą trymowania ,która przynosi pożądany efekt. Grzywka u sznaucera to dawne czasy....popatrz sobie na fotki z tegorocznej wystawy europejskiej ,na których są sznaucery . Ja tam nie widziałam ani jednej miniatury z grzywką. To tak jak z fryzurą Igora Burej. Jest w takiej a nie innej bo zwyczajnie wygrywa w niej. We wcześniejszych postach tłumaczyłam kwestię brewek , trzeba uważnie czytać. GDZIE SĄ FOTKI Z TWOJĄ PRACĄ ? ? ? Quote
Recommended Posts