Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

NightQueen toż ja specjalnie słowa "moje zdanie" podkreśliłam ;). Nie narzucam tego innym, stwierdzam tylko co sama myślę :). W końcu w naszym kraju jeszcze można mieć własne zdanie.

Tak samo nie w wypadku yorka nie mam na myśli zostawiania szaty do ziemi [bo te piórka na dole nic nie dadzą po za łapaniem wszelkiego brudu/kołtunieniem się pod ubrankiem]. Nie zmienia to faktu, że jakby to zależało ode mnie to zostawiłabym ciut dłuższy włos [coś ok. 4-5 cm], a nie goliła na parę milimetrów.

• Replies 8.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

bonsai_88 napisał(a):
NightQueen toż ja specjalnie słowa "moje zdanie" podkreśliłam ;). Nie narzucam tego innym, stwierdzam tylko co sama myślę :). W końcu w naszym kraju jeszcze można mieć własne zdanie.

przecież ja nie krytykuje twojego zdania, tylko wyraziłam swoje, także spokojnie ;)

Posted

[quote name='NightQueen']nie przeceniaj się :diabloti: dużo ci jeszcze brakuje :evil_lol:

Greyowi to Wy do pięt nie dorastacie...

Ale za to pokażę moją dziką dzidę, w wersji na indianina :) Dziki Szoszon :)

By null at 2010-10-17

By null at 2010-10-17

By null at 2010-10-17

O, kiedy ta kula będzie kulą :cool3: W końcu kupiłam gięte nożyczki więc jest szansa, że do lipca się uda nieco poprawić :roll: Bo w lipcu - rura na wschód się uczyć groomingu pudelina!!!

Posted

Podadam jeszcze z fryzjerką,to ona ma ostatnie zdanie w sprawie długości włosa Franka;)Choć z doświadczenia wiem,że ona na zimę psy zostawia na 6-9 mm a na lato najczęściej goli na 3mm:eviltong:Cóz,widać,że każdy groomer ma swoje przezwyczajenia i zwyczaje:lol:A pudel śliczny,kocham takie łyse tyłki:loveu:

Posted

Grey napisał(a):
Bura to masz już 99,99 % kuli w kuli .
Balbina12 lepiej jak jedną miarką wszystkich nie mierz.

Grey, nie słódź mi, ja widzę te kwadratowo costam :) Do kuli to mi jeszcze duuużo doświadczenia brakuje, ale powoli, nmyslę, że za 50 razem mi w końcu wyjdzie.

Posted

Jeszcze raz dzięki Iza....
Bura pudel ekstra....jak wrócisz ze wschodu to ja zapiszę się do Ciebie na korepetycje pudlowania ;)
Marzy mi się czarny toyek ;)

Posted

Gru napisał(a):
Jeszcze raz dzięki Iza....
Bura pudel ekstra....jak wrócisz ze wschodu to ja zapiszę się do Ciebie na korepetycje pudlowania ;)
Marzy mi się czarny toyek ;)

A wiesz, że będę strzyc i handlerować czarna miniaturę?? :) To się dopiero nastrzygę takiego maluszka :)

Posted

Gru napisał(a):
Ale miniaturę czy toyka?Ile miniaturka ma wzrostu? Już Ci zazdroszczę....Ja bym chciała sunię taką na wygrywanki konkursowe ;)

Miniatura chyba do 35. To bardzo fajny i grzeczny chłopak :) A ja na konkursy - może kiedyś kiedyś....

Posted

Oczywiście wszystko jest fajne , chociaż sznaucer ma swoją grzywkę i nie potrzeba zapożyczać od terierów (szkota).Uszy super , a ogonek jak zwykle za krótki . Czasami można przedłużyć włosami.

Posted

Drogi Greyu ja idę z postępem i modą wyglądem jestem może i stara ale duchem młoda.Nie mam zamiaru pchać się w uwiędłą liści koronę....z fryzowaniem oczywiście i przedpotopową grzywką....Ogona nie kopiowałam , też bym strzeliła weta po łapach....przedłużyłam włosem ile mogłam.....
Poproszę o fotkę Twojej pracy drogi kolego ;)

Posted

Balbinka każdy fryzjer oczywiście ma swoje przyzwyczajenia ale tu nie chodzi o przyzwyczajenie tylko o potoczne myślenie że jak psa ogole na pałkę w lato to bedzie mu chłodniej a tu nic mylniejszego...

Posted

[quote name='nataliahexe']Piękne brewki sznaucerka! Zakochałam się! Całe psiaczki cudowne![/QUOTE]
Cudnie zrobione brwi, ja sama tak pięknie nie potrafię:oops::-(
Chylę czoła:modla:

Posted

Drogi Greju ja jestem za każdą metodą trymowania ,która przynosi pożądany efekt.
Grzywka u sznaucera to dawne czasy....popatrz sobie na fotki z tegorocznej wystawy europejskiej ,na których są sznaucery . Ja tam nie widziałam ani jednej miniatury z grzywką.
To tak jak z fryzurą Igora Burej. Jest w takiej a nie innej bo zwyczajnie wygrywa w niej.
We wcześniejszych postach tłumaczyłam kwestię brewek , trzeba uważnie czytać.
GDZIE SĄ FOTKI Z TWOJĄ PRACĄ ? ? ?