Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 8.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

:crazyeye: rewelacyjny pokaz mistrzowskiej sztuki, jestem pod ogromnym wrażeniem, mam pytanko to trymowanie to w jeden dzień było ????

co do maszynki do gęstej sierści to musi mieć moc 35-40 watów i dobre ostrze

a galeryjka dziki Tobie zrobiła się jeszcze bardziej fajoska ;)

Posted

[quote name='weszynoska']:crazyeye: rewelacyjny pokaz mistrzowskiej sztuki, jestem pod ogromnym wrażeniem, mam pytanko to trymowanie to w jeden dzień było ????]

Dzięki za uznanie i za radę co do maszynki.Trymowanko trwało 3 tygodnie, później 2 miesiące odrasta sierść i dopiero wychodzi cudeńko. Ale to nie ja go tak zrobiłam tylko moja wspaniała groomerka! Ja się dopiero uczę i nawet mi już wychodzi podobnie.

Posted

Witam, mój Pysio jest mieszanym shih tzu, ma ponad 3 miesiące. Czy można i powinno mu obciąć sierść przed oczkami? Jedni mówią, że powinnam mu obciąć sierść przed oczkami bo nic nie widzi a drudzy, że nie wolno bo straci wzrok. Jak to w końcu jest?

Posted

kulkulka napisał(a):
Czy można i powinno mu obciąć sierść przed oczkami? Jedni mówią, że powinnam mu obciąć sierść przed oczkami bo nic nie widzi a drudzy, że nie wolno bo straci wzrok. Jak to w końcu jest?

Nie znam się na shih-tzu, ale wydaje mi się, że później - w miarę wzrostu te kudełki położa się na pyszczku.

Posted

kulkulka napisał(a):
Ale nic mu się nie stanie?

Sądzę, że mogłoby się stać, ale jakbyś obcieła, kiedy by miał np z dwa, trzy lata.

No i pooglądaj zdjęcia shitzu. Powinny miec odsłonięte oczy, a grzywka tak jakby na boki, ale czy to zasługa groomera czy natury to już Ci nie powiem. Nie znam się.

Posted

Czarne Gwiazdy napisał(a):
Sądzę, że mogłoby się stać, ale jakbyś obcieła, kiedy by miał np z dwa, trzy lata.

No i pooglądaj zdjęcia shitzu. Powinny miec odsłonięte oczy, a grzywka tak jakby na boki, ale czy to zasługa groomera czy natury to już Ci nie powiem. Nie znam się.

Aha, te kłaki przed oczami to są od brody, one za jakieś trzy miesiące już będą leżały, jak u każdego shitzu. Więc jak je wytniesz to one znowu odrosną i tak w kółko. A jak je zostawisz to później opadną, sznaucery też w wieku szczenięcym mają taką smieszną sierść na pyszczku ;)

Takie jest moje zdanie :]

Posted

[LEFT]Doginka swietna fotorelacja z zabiegów pielegnacyjnych, ja mam pytanko Gordon jest skubany do golaska raz w roku a potem podtrymowywany czy skubany do goła cześciej? A w czasie jak jest wyskubany chodzi w jakims ubranku? z góry dzieki za odpowiedzi;)
[/LEFT]

Posted

bill napisał(a):
Doginka swietna fotorelacja z zabiegów pielegnacyjnych, ja mam pytanko Gordon jest skubany do golaska raz w roku a potem podtrymowywany czy skubany do goła cześciej? A w czasie jak jest wyskubany chodzi w jakims ubranku? z góry dzieki za odpowiedzi;)

2-3x w roku i zawsze do golasa. Nigdy nie równam go maszynką! A jak sierść odrośnie, to raz w tygodniu wyrywam podszerstek trymerem do wyrywania podszerstka. W ubranku to tylko lalki mojej córci chodzą, a moje psiule miały na sobie ubranko 2x w życiu i to tylko dlatego, że był okropny mróz, a one były zupełnie łysiutkie(w lutym).Gordon nie lubi ciuchów, a Raper dostaje alergii na widok kubraczka!

• 1 month later...
Posted

Olivka napisał(a):

A uszy i szyję u setera goli się maszynką?

dokładnie tak ;) ..chociaż ogolone uszy nie są jakimś wymogiem (kwestia gustu i...jakości sierści na uszkach)