Cockermaniaczka Posted October 12, 2010 Posted October 12, 2010 mam pytanko,czy te klaczki na oczach,http://lh5.ggpht.com/_4WRmliOAze0/TLC2RcBfTwI/AAAAAAAANTk/xTCWZ8JsazU/c.jpg te siegajace noska-maja byc takie dlugie czy jest dowolnosc jak to sie zrobi? Quote
Gru Posted October 12, 2010 Posted October 12, 2010 Jest dowolność w robieniu brwi u sznupka ,niektórzy robią grzywkę , niektórzy krótkie brewki , to zależy jaką wizję ma fryzjer...a i od tego jaki włos ma do dyspozycji.. Ja osobiście wole długie do nosa brewki bo wtedy głowa wygląda szlachetniej. Długa głowa u sznaucera jest zaletą i długie brewki moim zdaniem wydłużają optycznie ;) Quote
Gru Posted October 12, 2010 Posted October 12, 2010 Dobre cięcie brwi potrafi uszlachetnić wizualnie nawet dosyć przeciętną głowę sznaucera ;) Quote
Agnieszka K. Posted October 13, 2010 Posted October 13, 2010 [quote name='Gru']Dobre cięcie brwi potrafi uszlachetnić wizualnie nawet dosyć przeciętną głowę sznaucera ;)[/QUOTE] Ciecie nie tylko brwi, także "brody" - także tego co jest pod / obok oka. Natomiast złe potrafi okrutnie spaprac nawet super głowę ..... Quote
Grey Posted October 13, 2010 Posted October 13, 2010 Gru nie myl teriera ze sznaucerem . U teriera są brwi , (u szkota wydłużone ) a u sznaucera grzywka w trójkąt . Oczywiście zależne jest to wszystko od włosów . Quote
NightQueen Posted October 13, 2010 Posted October 13, 2010 [quote name='Grey']Gru nie myl teriera ze sznaucerem . U teriera są brwi , (u szkota wydłużone ) a u sznaucera grzywka w trójkąt . Oczywiście zależne jest to wszystko od włosów .[/QUOTE] o jakim terierze mówisz? west, york ? walijczyki, irlandzkie nie mają trójkątnych grzywek więc o jakiego terriera ci chodzi? może czeski ale dla mnie to też trójkątna grzywka raczej nie jest Quote
aneta Posted October 13, 2010 Posted October 13, 2010 [quote name='Gru']Sonya a jak się nazywają te różne fryzury pudlowe? Jakieś kontynentalne? Na lwa? Bardzo mnie to ciekawi. Kiedyś pragnęłam mieć pudelka czarnego toyka , okrutnie mi się podobają. Na jakiejś międzynarodówce kobieta wystawiała na bisach królewskiego i toyka oba były w nią tak wpatrzone w ruchu ,że zastanawiałam się nad tym jak mogą biec nie patrząc pod łapy,ten mały tak zadarta główka do góry jak w obrazek w nią patrzył ;)[/QUOTE] To widziałaś we Wrocławiu na Kobieta i pies forumową Tulę z BROCCĄ i moją prawnusią maleńką XXL ;) Quote
Gru Posted October 13, 2010 Posted October 13, 2010 Sympatyczny Greyu...Psie fryzury podlegają modzie. Idą po prostu z postępem hodowlanym. Moda na brewki dotarła do nas z USA razem z pierwszymi importowanymi sznaucerami .Grzywka u miniatury to sprawa piętnastu lat wstecz. Quote
Gru Posted October 13, 2010 Posted October 13, 2010 Aneto w takim razie chylę czoła i gratuluję niesamowitego kontaktu z dziewczynkami.Jesteś WIELKA ! Quote
Gru Posted October 13, 2010 Posted October 13, 2010 [quote name='Gru']Aneto w takim razie chylę czoła i gratuluję niesamowitego kontaktu z dziewczynkami.Jesteś WIELKA ![/QUOTE] Zaraz zaraz chyba coś pokręciłam...To Ty byłaś na tej wystawie Anetko??? Quote
Gru Posted October 13, 2010 Posted October 13, 2010 W takim razie gratulacje dla Tuli ;) Byłam tym co widziałam zauroczona.... Quote
Agnieszka K. Posted October 13, 2010 Posted October 13, 2010 [quote name='Gru']Sympatyczny Greyu...Psie fryzury podlegają modzie. Idą po prostu z postępem hodowlanym. Moda na brewki dotarła do nas z USA razem z pierwszymi importowanymi sznaucerami .Grzywka u miniatury to sprawa piętnastu lat wstecz.[/QUOTE] O czym piszesz Gru ... jaka zmiana mody ..... Grey zatrzymał sie na wygalaniu pachwiny sznaucerom ..... Quote
aneta Posted October 13, 2010 Posted October 13, 2010 [quote name='Gru']Zaraz zaraz chyba coś pokręciłam...To Ty byłaś na tej wystawie Anetko???[/QUOTE] Byłam ale patrzyłam i kibicowała prawnusi zza ringu wraz z "ciotką" czyli moją miniaturką REGINĄ :) Ta parka to BROCCA FATIMA Nontiscordardime (duża) i XXL Etruria Polonia Justynki . Muszę przyznać, że robią wrażenie - no i zapraszam na nasz dział "pudelkowy" tam i jakieś zdjątka sie znajdą :) Quote
Grey Posted October 13, 2010 Posted October 13, 2010 Agnieszka K. oczywiście piszesz wg. siebie , bo ja nic nie wygalam ,strzygę wg. wzorca. Gru lepiej mody nie wprowadzać i jaki masz na myśli postęp . Quote
Gru Posted October 13, 2010 Posted October 13, 2010 Mam na myśli postęp w hodowli , kiedyś sznaucery miały dwa włosy na krzyż na łapach , kuliste czaszki i okrągłe oczka , charakter też uległ poprawie....itp.itd. Popatrz sobie w starych książkach na zdjęcia i nie dotyczy to tylko sznaucerów. Quote
Bura Posted October 13, 2010 Posted October 13, 2010 [quote name='.:TULA:.']O mnie piszą i to dobrze.[/QUOTE] Niewiarygodne :D Quote
Agnieszka K. Posted October 14, 2010 Posted October 14, 2010 [quote name='Grey']Agnieszka K. oczywiście piszesz wg. siebie , bo ja nic nie wygalam, strzygę wg. wzorca. Gru lepiej mody nie wprowadzać i jaki masz na myśli postęp . Taaaaa, według wzorca .... chyba Twojego własnego .... poszukać Twoich wypowiedzi???? I widać było jak wygalam pachwine na zdjęciu, któe niedawno wstawiałam ..... Quote
Grey Posted October 14, 2010 Posted October 14, 2010 Przy tych włosach fryzura bardzo dobrze zrobiona . Quote
Gru Posted October 14, 2010 Posted October 14, 2010 Moim zdaniem ten pieprzak jest super zrobiony , nie tylko bardzo dobrze . Quote
Sonya-Nero Posted October 14, 2010 Posted October 14, 2010 [quote name='filodendron']Żeby poprawić wentylację? Zrób zdjęcia koniecznie - też chciałabym zobaczyć. troszkę z opóźnieniem, ale proszę ;) poniekąd tak, ale też aby odciążyć ucho i żeby ładnie leżało ;) Quote
Gru Posted October 14, 2010 Posted October 14, 2010 Dziękuję za poglądowe fotki . A uszko jakie czyste ;) Quote
filodendron Posted October 15, 2010 Posted October 15, 2010 I ja dziękuję :) Mi zawsze uszy wychodzą za duże w stosunku do reszty - jakoś tak nieśmiało je strzygę ;) Quote
Grey Posted October 15, 2010 Posted October 15, 2010 Filodendron tak nie śmiało to uszy strzyżesz na bardzo krótko , bo nie masz cierpliwości do pielęgnacji . Quote
Recommended Posts