Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 8.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Jest dowolność w robieniu brwi u sznupka ,niektórzy robią grzywkę , niektórzy krótkie brewki , to zależy jaką wizję ma fryzjer...a i od tego jaki włos ma do dyspozycji..
Ja osobiście wole długie do nosa brewki bo wtedy głowa wygląda szlachetniej.
Długa głowa u sznaucera jest zaletą i długie brewki moim zdaniem wydłużają optycznie ;)

Posted

[quote name='Gru']Dobre cięcie brwi potrafi uszlachetnić wizualnie nawet dosyć przeciętną głowę sznaucera ;)[/QUOTE]

Ciecie nie tylko brwi, także "brody" - także tego co jest pod / obok oka. Natomiast złe potrafi okrutnie spaprac nawet super głowę .....

Posted

Gru nie myl teriera ze sznaucerem . U teriera są brwi , (u szkota wydłużone ) a u sznaucera grzywka w trójkąt . Oczywiście zależne jest to wszystko od włosów .

Posted

[quote name='Grey']Gru nie myl teriera ze sznaucerem . U teriera są brwi , (u szkota wydłużone ) a u sznaucera grzywka w trójkąt . Oczywiście zależne jest to wszystko od włosów .[/QUOTE]

o jakim terierze mówisz? west, york ? walijczyki, irlandzkie nie mają trójkątnych grzywek więc o jakiego terriera ci chodzi? może czeski ale dla mnie to też trójkątna grzywka raczej nie jest

Posted

[quote name='Gru']Sonya a jak się nazywają te różne fryzury pudlowe? Jakieś kontynentalne? Na lwa? Bardzo mnie to ciekawi.
Kiedyś pragnęłam mieć pudelka czarnego toyka , okrutnie mi się podobają.
Na jakiejś międzynarodówce kobieta wystawiała na bisach królewskiego i toyka oba były w nią tak wpatrzone w ruchu ,że zastanawiałam się nad tym jak mogą biec nie patrząc pod łapy,ten mały tak zadarta główka do góry jak w obrazek w nią patrzył ;)[/QUOTE]

To widziałaś we Wrocławiu na Kobieta i pies forumową Tulę z BROCCĄ i moją prawnusią maleńką XXL ;)

Posted

Sympatyczny Greyu...Psie fryzury podlegają modzie. Idą po prostu z postępem hodowlanym. Moda na brewki dotarła do nas z USA razem z pierwszymi importowanymi sznaucerami .Grzywka u miniatury to sprawa piętnastu lat wstecz.

Posted

[quote name='Gru']Aneto w takim razie chylę czoła i gratuluję niesamowitego kontaktu z dziewczynkami.Jesteś WIELKA ![/QUOTE]
Zaraz zaraz chyba coś pokręciłam...To Ty byłaś na tej wystawie Anetko???

Posted

[quote name='Gru']Sympatyczny Greyu...Psie fryzury podlegają modzie. Idą po prostu z postępem hodowlanym. Moda na brewki dotarła do nas z USA razem z pierwszymi importowanymi sznaucerami .Grzywka u miniatury to sprawa piętnastu lat wstecz.[/QUOTE]

O czym piszesz Gru ... jaka zmiana mody ..... Grey zatrzymał sie na wygalaniu pachwiny sznaucerom .....

Posted

[quote name='Gru']Zaraz zaraz chyba coś pokręciłam...To Ty byłaś na tej wystawie Anetko???[/QUOTE]

Byłam ale patrzyłam i kibicowała prawnusi zza ringu wraz z "ciotką" czyli moją miniaturką REGINĄ :)

Ta parka to BROCCA FATIMA Nontiscordardime (duża) i XXL Etruria Polonia Justynki .
Muszę przyznać, że robią wrażenie - no i zapraszam na nasz dział "pudelkowy" tam i jakieś zdjątka sie znajdą :)

Posted

Agnieszka K. oczywiście piszesz wg. siebie , bo ja nic nie wygalam ,strzygę wg. wzorca.
Gru lepiej mody nie wprowadzać i jaki masz na myśli postęp .

Posted

Mam na myśli postęp w hodowli , kiedyś sznaucery miały dwa włosy na krzyż na łapach , kuliste czaszki i okrągłe oczka , charakter też uległ poprawie....itp.itd.
Popatrz sobie w starych książkach na zdjęcia i nie dotyczy to tylko sznaucerów.

Posted

[quote name='Grey']Agnieszka K. oczywiście piszesz wg. siebie , bo ja nic nie wygalam, strzygę wg. wzorca.
Gru lepiej mody nie wprowadzać i jaki masz na myśli postęp .

Taaaaa, według wzorca .... chyba Twojego własnego .... poszukać Twoich wypowiedzi????

I widać było jak wygalam pachwine na zdjęciu, któe niedawno wstawiałam .....

Posted

[quote name='filodendron']Żeby poprawić wentylację?
Zrób zdjęcia koniecznie - też chciałabym zobaczyć.

troszkę z opóźnieniem, ale proszę ;)
poniekąd tak, ale też aby odciążyć ucho i żeby ładnie leżało ;)