Aleksandra:) Posted September 14, 2010 Posted September 14, 2010 [quote name='Ilka21']Spaniel Tybetański robiony wczoraj przeze mnie. Spaniel został zrobiony na maxa nie wystawowo ale miał być strzyżony na króciutko maszynką, udało mi się namówić na wyczesanie wypadającej sierści i podcięcie. Przed: po: p.s.łapki poprawiłam po zrobieniu fotek jeszcze i troszkę kosmetyki bo tak lubię dopieszczać jak czekam już na właciciela To jest Kulka pies mojej sąsiadki:evil_lol::evil_lol: Quote
Ilka21 Posted September 14, 2010 Posted September 14, 2010 Aleksandra:) napisał(a):To jest Kulka pies mojej sąsiadki:evil_lol::evil_lol: Widzisz jaki świat mały. Kulka była u mnie bardzo grzeczna a podobno w domu nie koniecznie taka jest hihihi Quote
Aleksandra:) Posted September 14, 2010 Posted September 14, 2010 no widzisz ;) właśnie przed chwilką była u nas z wizytą :) ojjj tak Kula to taka diablica :D Quote
Evelynkaa Posted September 19, 2010 Posted September 19, 2010 zerduszko napisał(a):Z bardzo dużych kołtunów/filców nie ma szans rozczesać włosa. Takie coś pozostaje rozciąć i "wyczesać", a dopiero potem przejść do obcinania właściwego ;) albo zgolić maszynką na krótko. Jeśli pies ma płaty sfilcowanej sierści, to wówczas pod tym często tworzą się łyse placki, taka skóra nie oddycha, a włos u zaniedbanego psa i tak jest w fatalnym stanie. Pewnie to zależy jaki pies, ale ja staram się zawsze cokolwiek uratować, żeby choć łysków nie było widać i pies jako tako wyglądał. Zerduszko nie mówię tu o skrajnie zaniedbanych psiakach ale o naszych pupilkach które są czesane przynajmniej raz w tygodniu... PapryczkaChili napisał(a):mam pytanie: chodzi o rasę shih tzu i o golenie nosów. Zawsze mam wątpliwość czy nie ucinam w ten sposób wibrysów - jak to jest właściwie? z góry dziękuję za odpowiedź Ja obcinam razem z włosami a czasami nawet trochę krócej bo te wąsiki rosną trochę szybciej jak włosy i potem tak śmiesznie odstają znad włosów :D Quote
Darianna Posted September 19, 2010 Posted September 19, 2010 nie podoba mi sie, zrobiła mu z ogona miotełkę do kurzu. ani ładnie, ani zabawnie... Quote
nataliahexe Posted September 19, 2010 Posted September 19, 2010 Słodko. Piękne i żywe kolory! Jakiej firmy farby użyłaś? Quote
Lilki16 Posted September 19, 2010 Posted September 19, 2010 Darianna napisał(a):nie podoba mi sie, zrobiła mu z ogona miotełkę do kurzu. ani ładnie, ani zabawnie... >>>>>>>>Darianna , o gustach się nie dyskutuje. Quote
Lilki16 Posted September 19, 2010 Posted September 19, 2010 Nataliahexe, napisze na priw; to farbowanie metodą wduchiwania. Quote
Unbelievable Posted September 19, 2010 Posted September 19, 2010 Lilki16 napisał(a):>>>>>>>>Darianna , o gustach się nie dyskutuje. to jest właśnie temat do dyskusji także o gustach. Jeżeli chodzi o słowa krytyki, to też mi się nie podoba- pies przypomina jakiegoś kreskówkowego skunksa, a takie ma ładne umaszczenie.... Quote
NightQueen Posted September 19, 2010 Posted September 19, 2010 Lilki16 napisał(a):>>>>>>>>Darianna , o gustach się nie dyskutuje. no to po co ten wątek? Ścięcie mi się podoba, ale farba nie, tzn. wiem że to nie szkodzi psu, ale nie lubię jak ktoś robi z psa idiotę, identycznie w przypadku ludzkich, kolorowych irokezów na głowie :diabloti::evil_lol: Quote
Darianna Posted September 19, 2010 Posted September 19, 2010 Wstawiasz tu foto więc oczekujesz opinii. Negatywnej lub pozytywnej. Mi się nie podoba, więc sztucznie zachwycać się nie zamierzam. Quote
Lilki16 Posted September 19, 2010 Posted September 19, 2010 Sofi lubi być w centrum zainteresowania i jest kibicką Arki Gdynia:)a ja trenuje do konkursu:)dziękuje za wszystkie opinie. Quote
bonsai_88 Posted September 19, 2010 Posted September 19, 2010 Agnieszka wybacz, ale jej ogon kojarzy mi się ze zmiotką do kurzu :D. Quote
eria Posted September 19, 2010 Posted September 19, 2010 A mi się bardzo podoba ! Fajnie ,że masz Lilki na kim ćwiczyć !! Ciężko chyba o właścicieli chętnych na takie ekstrawaganckie eksperymenty ;) Quote
nykea Posted September 19, 2010 Posted September 19, 2010 To tak propos farbowania: http://edition.cnn.com/2010/WORLD/asiapcf/08/27/china.dyeing.dogs.pandas/index.html#fbid=Ev7tiFoDqE2&wom=true Quote
Lilki16 Posted September 19, 2010 Posted September 19, 2010 Dziękuje Eria, ciężko ale są chętni :) Quote
Agnieszka K. Posted September 19, 2010 Posted September 19, 2010 bonsai_88 napisał(a):Agnieszka wybacz, ale jej ogon kojarzy mi się ze zmiotką do kurzu :D. Ja tylko wstawiłam fotki ;-) , pies i praca Lilki16. Quote
Aleksandra Bytom Posted September 19, 2010 Posted September 19, 2010 a mi się farbowanie psów bardzo podoba i nie miałabym nic przeciwko jakby więcej kolorowych psów wyszło na ulice,przynajmniej jest to coś innego a irokezy lubie,mam takich znajomych którzy je noszą,sama kiedyś miałam dready :) Quote
Bura Posted September 19, 2010 Posted September 19, 2010 Lilki16 napisał(a):Nataliahexe, napisze na priw; to farbowanie metodą wduchiwania. A skąd w PL takie farby masz?? Na moim białasie by szafirek ładniusio wyglądał :P Quote
Darianna Posted September 19, 2010 Posted September 19, 2010 Ja nie mam nic przeciwko irokezom i dredom u ludzi, ale robienia z psa wariata nie lubię. Wiadomo, nie mój cyrk, nie moje małpy, ale swojemu psu bym takich rzeczy oszczędziła... Estetycznie mi to nie podchodzi i tyle. Quote
Lilki16 Posted September 19, 2010 Posted September 19, 2010 Ale Ci zazdoszcze Tw; pudliszona , jest na czym zaszaleć :) Bura masz talęt:)w stanach do kupienia bez problemu, w polsce też są ale ciężko dostać wiem coś na ten temat:) Quote
Bura Posted September 19, 2010 Posted September 19, 2010 Lilki16 napisał(a):Ale Ci zazdoszcze Tw; pudliszona , jest na czym zaszaleć :) Bura masz talęt:)w stanach do kupienia bez problemu, w polsce też są ale ciężko dostać wiem coś na ten temat:) No właśnie wiem, napisz ghdzie toto kupić można :) Nie fajnie by wyglądał z szafirowymi pomponami?? :eviltong: By null at 2010-09-19 Quote
Cockermaniaczka Posted September 19, 2010 Posted September 19, 2010 Moze lepiej jako panda lub ten slodki tygrysek z linku ;p Quote
Bura Posted September 19, 2010 Posted September 19, 2010 Cockermaniaczka napisał(a):Moze lepiej jako panda lub ten slodki tygrysek z linku ;p Nieeee.... pompony zostają!!!!! Quote
Recommended Posts