Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Ilka21']Spaniel Tybetański robiony wczoraj przeze mnie. Spaniel został zrobiony na maxa nie wystawowo ale miał być strzyżony na króciutko maszynką, udało mi się namówić na wyczesanie wypadającej sierści i podcięcie.
Przed:

po:

p.s.łapki poprawiłam po zrobieniu fotek jeszcze i troszkę kosmetyki bo tak lubię dopieszczać jak czekam już na właciciela

To jest Kulka pies mojej sąsiadki:evil_lol::evil_lol:

• Replies 8.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Aleksandra:) napisał(a):
To jest Kulka pies mojej sąsiadki:evil_lol::evil_lol:

Widzisz jaki świat mały. Kulka była u mnie bardzo grzeczna a podobno w domu nie koniecznie taka jest hihihi

Posted

zerduszko napisał(a):
Z bardzo dużych kołtunów/filców nie ma szans rozczesać włosa. Takie coś pozostaje rozciąć i "wyczesać", a dopiero potem przejść do obcinania właściwego ;) albo zgolić maszynką na krótko. Jeśli pies ma płaty sfilcowanej sierści, to wówczas pod tym często tworzą się łyse placki, taka skóra nie oddycha, a włos u zaniedbanego psa i tak jest w fatalnym stanie. Pewnie to zależy jaki pies, ale ja staram się zawsze cokolwiek uratować, żeby choć łysków nie było widać i pies jako tako wyglądał.

Zerduszko nie mówię tu o skrajnie zaniedbanych psiakach ale o naszych pupilkach które są czesane przynajmniej raz w tygodniu...
PapryczkaChili napisał(a):
mam pytanie: chodzi o rasę shih tzu i o golenie nosów. Zawsze mam wątpliwość czy nie ucinam w ten sposób wibrysów - jak to jest właściwie? z góry dziękuję za odpowiedź

Ja obcinam razem z włosami a czasami nawet trochę krócej bo te wąsiki rosną trochę szybciej jak włosy i potem tak śmiesznie odstają znad włosów :D

Posted

Lilki16 napisał(a):
>>>>>>>>Darianna , o gustach się nie dyskutuje.

to jest właśnie temat do dyskusji także o gustach. Jeżeli chodzi o słowa krytyki, to też mi się nie podoba- pies przypomina jakiegoś kreskówkowego skunksa, a takie ma ładne umaszczenie....

Posted

Lilki16 napisał(a):
>>>>>>>>Darianna , o gustach się nie dyskutuje.

no to po co ten wątek?

Ścięcie mi się podoba, ale farba nie, tzn. wiem że to nie szkodzi psu, ale nie lubię jak ktoś robi z psa idiotę, identycznie w przypadku ludzkich, kolorowych irokezów na głowie :diabloti::evil_lol:

Posted

A mi się bardzo podoba !
Fajnie ,że masz Lilki na kim ćwiczyć !! Ciężko chyba o właścicieli chętnych na takie ekstrawaganckie eksperymenty ;)

Posted

Lilki16 napisał(a):
Nataliahexe, napisze na priw; to farbowanie metodą wduchiwania.

A skąd w PL takie farby masz?? Na moim białasie by szafirek ładniusio wyglądał :P

Posted

Ja nie mam nic przeciwko irokezom i dredom u ludzi, ale robienia z psa wariata nie lubię. Wiadomo, nie mój cyrk, nie moje małpy, ale swojemu psu bym takich rzeczy oszczędziła... Estetycznie mi to nie podchodzi i tyle.

Posted

Ale Ci zazdoszcze Tw; pudliszona , jest na czym zaszaleć :) Bura masz talęt:)w stanach do kupienia bez problemu, w polsce też są ale ciężko dostać wiem coś na ten temat:)

Posted

Lilki16 napisał(a):
Ale Ci zazdoszcze Tw; pudliszona , jest na czym zaszaleć :) Bura masz talęt:)w stanach do kupienia bez problemu, w polsce też są ale ciężko dostać wiem coś na ten temat:)

No właśnie wiem, napisz ghdzie toto kupić można :)

Nie fajnie by wyglądał z szafirowymi pomponami?? :eviltong:

By null at 2010-09-19