Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 8.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

a byłaś podczas całego strzyżenia? ;) skoro jak zobaczyłas efekt to miałaś ochote fryzjerce oczy wydrapać :smile:

Nie byłam zostawiłam psa samego;) ale byłam na poprzednim.
Grey kiedy pokazesz efekty swojej pracy?Krytykowac kazdy potrafi a jakos pokazanego sznupa zrobionego przez ciebie sie nie moge doczekac:-(

a właśnie chciałabym zobaczyć coś twojego Greju :p

Posted

Cockermaniaczko ja nie mam zamiaru nikogo krytykować a tylko poradzić . Odnośnie zdjęć to coś ciekawego pokażę , ale myślę o stronie i tam byłoby więcej .

Posted

Mudik napisał(a):
W życiu bym nie powiedziała,że to weteran!:crazyeye::crazyeye::crazyeye:

Bo TO jest Cheri, on tak ma :P Gratulacje Cheritka, ale Ty stary wyjadacz w strzyżeniu, to czego sie tu spodziewać :P

Posted

Aleksandra Bytom napisał(a):
a czemu pudle mają to kolorowe coś na uszach?

To cos to papiloty, długi włos na uszach inaczej byłby wyłamany, wyciarany, maczany w misce, szlajany po podłodze... A tak, jest ochroniony i odzywiony (bo pod papilot idzie odżywka itd;)

Posted

justus7777 napisał(a):
Piękne psiaki "po". A Yorczek z tymi uszkami obciętymi wygląda zawadiacko...
A może któreś z przygotowanych przez Was psiaków będę podziwiać w Krakowie?

My w Krakowie będziemy w sobotę.

Posted

Gdzie przebywa pies ? Czy da się do siebie dotknąć , czy jest zdrowy ?. W zasadzie potrzebne są dwa narzędzia , przecinak i grzebień .

Posted

Przemiła Cockermaniaczko maszynka jest do strzyżenia , a nie do " golenia " kołtunów , to jest pierwsza zasada .
Włosy muszą być rozczesane , trymowane i wtedy można strzyc z włosem , lub pod włos i to jest druga zasada .
Trzecia zasada to taka , żeby robić psa i nie męczyć i dlatego też odpowiedni przecinak i grzebień załatwiają ten problem prosto i szybko .
Cockermaniaczko czy piszesz tylko po to , żeby licznik postów tobie się zwiększał ? .
Dam Ci przykład ostatnio odfilcowywałem spanielowi uszy ,tylko 3 godz . i tylko przecinak i grzebień .
Wcześniej ktoś był i chciał wyciąć maszynką i oczywiście ucho skaleczył , a ja spaniela w sumie po 8 godz. zrobiłem.