Yorkomanka Posted August 24, 2010 Posted August 24, 2010 grey możesz mi wierzyć że mój pies się nie wiercił podczas strzyżenia a wiem to stąd że w domu kiedy go czeszę też się nie wierci:eviltong: Quote
Darianna Posted August 24, 2010 Posted August 24, 2010 a byłaś podczas całego strzyżenia? ;) skoro jak zobaczyłas efekt to miałaś ochote fryzjerce oczy wydrapać :) Quote
Doginka Posted August 24, 2010 Posted August 24, 2010 Dobry groomer poradzi sobie i z wiercipiętkiem;-) Quote
Cockermaniaczka Posted August 24, 2010 Posted August 24, 2010 Grey kiedy pokazesz efekty swojej pracy?Krytykowac kazdy potrafi a jakos pokazanego sznupa zrobionego przez ciebie sie nie moge doczekac:( Quote
Yorkomanka Posted August 24, 2010 Posted August 24, 2010 a byłaś podczas całego strzyżenia? ;) skoro jak zobaczyłas efekt to miałaś ochote fryzjerce oczy wydrapać :smile: Nie byłam zostawiłam psa samego;) ale byłam na poprzednim. Grey kiedy pokazesz efekty swojej pracy?Krytykowac kazdy potrafi a jakos pokazanego sznupa zrobionego przez ciebie sie nie moge doczekac:-( a właśnie chciałabym zobaczyć coś twojego Greju :p Quote
Grey Posted August 24, 2010 Posted August 24, 2010 Cockermaniaczko ja nie mam zamiaru nikogo krytykować a tylko poradzić . Odnośnie zdjęć to coś ciekawego pokażę , ale myślę o stronie i tam byłoby więcej . Quote
Doginka Posted August 25, 2010 Posted August 25, 2010 Lilki16 napisał(a):GREY czekam na Zdjęcia :):):) Chyba wszyscy czekamy na ten cud:lol: Quote
Cockermaniaczka Posted August 25, 2010 Posted August 25, 2010 Hahahha nawet strona bedzie;D Czekamy w takim razie;D Masz presje;D Quote
Cheritka Posted August 25, 2010 Posted August 25, 2010 Dawno mnie nie było, pokażę Wam pudelka mini ;) przed (warunki miałam takie sobie do strzyżenia bo byliśmy na wczasach) i po Quote
Cheritka Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 Mudik napisał(a):Piękny pudliszon brawo! Starałam się ;) Zdobył III BIS Weteran Quote
Mudik Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 Cheritka napisał(a):Starałam się ;) Zdobył III BIS Weteran W życiu bym nie powiedziała,że to weteran!:crazyeye::crazyeye::crazyeye: Quote
Kisses Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 No dokładnie! W świetnej kondycji pies, gratulacje :) Quote
Bura Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 Mudik napisał(a):W życiu bym nie powiedziała,że to weteran!:crazyeye::crazyeye::crazyeye: Bo TO jest Cheri, on tak ma :P Gratulacje Cheritka, ale Ty stary wyjadacz w strzyżeniu, to czego sie tu spodziewać :P Quote
Aleksandra Bytom Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 a czemu pudle mają to kolorowe coś na uszach? Quote
Bura Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 Aleksandra Bytom napisał(a):a czemu pudle mają to kolorowe coś na uszach? To cos to papiloty, długi włos na uszach inaczej byłby wyłamany, wyciarany, maczany w misce, szlajany po podłodze... A tak, jest ochroniony i odzywiony (bo pod papilot idzie odżywka itd;) Quote
Aleksandra Bytom Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 aha zawsze się nad tym zastanawiałam,bardzo sprytne :) Quote
Bura Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 justus7777 napisał(a):Piękne psiaki "po". A Yorczek z tymi uszkami obciętymi wygląda zawadiacko... A może któreś z przygotowanych przez Was psiaków będę podziwiać w Krakowie? My w Krakowie będziemy w sobotę. Quote
lilix4 Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 Cheritko Cheri przepiekny przed strzyżeniem również:D Quote
ewelinka_m Posted August 27, 2010 Posted August 27, 2010 a może.... ktoś z warszawy mógłby pomóc doprowadzić do porządku benia wyciagniętego ze schroniska umieralni? nie możemy znaleźć żadnego psiego fryzjera w miarę przystępnego cenowo..a Dimusiowy tył to jedna wielka skorupa :-( http://www.dogomania.pl/threads/190933-BERNARDYN_DIMA-z-KIELC_pilnie-potrzebny-FRYZJER-m%C4%99czy-si%C4%99!_Ka%C5%BCda-pomoc-potrzebna!!! Quote
Grey Posted August 27, 2010 Posted August 27, 2010 Gdzie przebywa pies ? Czy da się do siebie dotknąć , czy jest zdrowy ?. W zasadzie potrzebne są dwa narzędzia , przecinak i grzebień . Quote
ewelinka_m Posted August 28, 2010 Posted August 28, 2010 Dima obecnie jest w hoteliku w konstancinie. /zresztą wszystkie te informacje są na jego wątku../ bez problemu daje się dotknąć, jest bardzo łagodny, nie wykazuje żadnej agresji. Quote
Cockermaniaczka Posted August 28, 2010 Posted August 28, 2010 Grey a po grzyba chcesz psa meczyc rozcinaniem skorupy?To trzeba zgolic bez kombinacji... To nie wystawowy ben,odrosnie wlos... Nie wyobrazam sobie rozcinania o rozczesywania czegos takiego... Quote
Grey Posted August 28, 2010 Posted August 28, 2010 Przemiła Cockermaniaczko maszynka jest do strzyżenia , a nie do " golenia " kołtunów , to jest pierwsza zasada . Włosy muszą być rozczesane , trymowane i wtedy można strzyc z włosem , lub pod włos i to jest druga zasada . Trzecia zasada to taka , żeby robić psa i nie męczyć i dlatego też odpowiedni przecinak i grzebień załatwiają ten problem prosto i szybko . Cockermaniaczko czy piszesz tylko po to , żeby licznik postów tobie się zwiększał ? . Dam Ci przykład ostatnio odfilcowywałem spanielowi uszy ,tylko 3 godz . i tylko przecinak i grzebień . Wcześniej ktoś był i chciał wyciąć maszynką i oczywiście ucho skaleczył , a ja spaniela w sumie po 8 godz. zrobiłem. Quote
Recommended Posts