Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 8.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Grey napisał(a):
Jak bym miał pudla to sam wymyśliłbym fryzurę ,praktyczną , na pewno nie kulę i bez żadnych pomponów .

rozumie że nigdy nie masz zamiaru wystawiać żadnego swojego psa. Bo taka fryzura to jest wymóg

Posted

Grey napisał(a):
Jak bym miał pudla to sam wymyśliłbym fryzurę ,praktyczną , na pewno nie kulę i bez żadnych pomponów .

A jak ma sie to do Twojego poprzedniego stwierdzenia, ze psa zawsze nalezy robic wedlug wzorca i okreslania pytan "na wystawe, czy zwyczajnie" jako zenujacych?

Posted

Grey napisał(a):

A jak ma sie to do Twojego poprzedniego stwierdzenia, ze psa zawsze nalezy robic wedlug wzorca i okreslania pytan "na wystawe, czy zwyczajnie" jako zenujacych?

Posted

Grey, twoje wypowiedzi same sobie przeczą, gdzie wzorzec, gdzie to trzymanie się wyglądu rasy?? Poza tym Igor to pies wystawowy, spadłeś z kosmosu, że nie wiesz, iż lew jest fryzurą preferowaną przez sędziów?? Nie zmuszam nikogo, do cięcia swojego psa w ten sposób, poza tym to co nazywasz kulą jeszcze nią nie jest, nie widzisz tego?? Tylko, że tak krawiec kraje jak mu materiału staje, a Igor ma jeszcze mało włosa. I tak jest to pół psa do pielęgnacji i dużo łatwiejsza do utrzymania fryzura niż puppy clip.

Posted

To ja już wiem kto przerabia na sznaucera te CTR-y które się czasami pojawiają na wystawach! Oczywiście Grey który robi je tak jak on uważa.
Zapewniam, że dla miłośnika rasy nie jest to przyjemny widok:(

Posted

Kiedyś pudla z pomponami wystawiłbym , bo się na tym nie znałem a teraz takiej głupiej fryzury swojemu psu nie zrobiłbym.
Oczywiście uwzględniłbym część elementów i wprowadził swoje pomysły .

Posted

Grey napisał(a):
Kiedyś pudla z pomponami wystawiłbym , bo się na tym nie znałem a teraz takiej głupiej fryzury swojemu psu nie zrobiłbym.

a co na to sędzia?

Posted

Grey napisał(a):

I to pisze groomer?? A fryzy sznupków czy yorków już nie są głupie?? Taki z ciebie groomer jak z koziej d... trąba Greyu.

Posted

Grey napisał(a):

ciekawe jak ta fryzura wyglądałaby ? pysk zarośnięty, łapy wygolone, tułów nierozczasany podczas suszenia? :>
a moze kup sobie pudla sznurowego?

Posted

Opisy groomingu Greya to po prostu żenada:-o
Do tego brak fot, bo podejrzewam wszyscy byśmy od razu określili jego profesjonalizm:roflt:

A wciskanie mi grzebienia to już przesada - ja nie kupiłabym od Ciebie Grey żadnego sprzętu - wolę profesjonalne sklepy:razz:

I pochwalę się - znowu dostałam pochwałę od Sędziego na wystawie za super szatę mojego psa:multi: - mam to na karcie ocen:lol:;-)

Posted

Szczere gratulacje za pochwały , ale jak wystawiałem ,to też miałem bardzo dobre noty i nie miałem doświadczenia .
Czym panie skracają włosy na uszach ?
Doginka jak widziałem stale szczotkę , a ja używam tylko bardzo uniwersalnego grzebienia, to chciałem służyć pomocą .
To kup sobie w Germapolu i sprawdź , ale i tak się nie przyznasz , że nie masz racji.

Posted

Grey, ale to bardzo dobrze, że piszesz, że nie zrobiłbyś tak "głupio" pudla - dzięki temu od razu będzie wiadomo, kogo i dlaczego odradzać, jeśli chodzi o grooming. Społeczność dogomaniaków powinna być Ci wdzieczna.

Posted

LadySwallow jeżeli piszesz ,to złośliwość niech Ci nie przeszkadza w myśleniu ,bo pokręciłaś w tej wypowiedzi .

Posted

Grey napisał(a):
LadySwallow jeżeli piszesz ,to złośliwość niech Ci nie przeszkadza w myśleniu ,bo pokręciłaś w tej wypowiedzi .

Oczywiście, że nie pokręciłam - swoimi opiniami straszysz ludzi, którzy chcieliby przyjść do Ciebie wystrzyc psa na wystawę - skoro mówisz, że nie robisz wg wzorca, tylko tak, jak uważasz za praktyczne i stosowne.