Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A może tak mniej emocji.
Czytacie te moje posty , czy nie.
N.p poczytajcie sobie wypowiedzi innych na temat tych grzebieni na dogo .
LeCoyotte życzę Ci żebyś był lepszy ode mnie i inni .
Doginka składasz zamówienie na przecinak, dla mnie jest to jedno z najważniejszych narzędzi.

• Replies 8.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Czytacie te moje posty , czy nie.

osobiście jestem w trakcie nauki niezauważania celowo twych postów

Doginka składasz zamówienie na przecinak, dla mnie jest to jedno z najważniejszych narzędzi.

myślę że jeżeliby chciała zamówić to skorzystałaby z milina profesjonalnych sklepów internetowych, bądź miliona sklepów zoologicznych

Posted

LeCoyotte życzę Ci żebyś był lepszy ode mnie i inni .

Czy źle życzenie drugiej osobie nie jest zabronione na tym forum?
Co do mnie mam zamiar się rozwijać w swoich umiejętnościach a nie cofać sie :P

Posted

musze w koncu cos napisac:roll:
czytam watek od dawna, bo bardzo fajny, ale niestety psuja go przepychanki z niejakim Greyem:roll:
moja uwaga... nie karmic trolla!!!:p... jesli troll karmiony bedzie bardziej upierdliwy, lepiej go zaglodzic ignorujac go;). Bo tu chodzi glownie o to zeby zamowic u niego ten jakis smieszny przecinak zrobiony z zaostrzonej polowy nozyczek:evil_lol:.

wiecej zdjec prosze bo watek rewelacja:loveu:

Posted

[quote name='lolka75']musze w koncu cos napisac:roll:
czytam watek od dawna, bo bardzo fajny, ale niestety psuja go przepychanki z niejakim Greyem:roll:
moja uwaga... nie karmic trolla!!!:p... jesli troll karmiony bedzie bardziej upierdliwy, lepiej go zaglodzic ignorujac go;). Bo tu chodzi glownie o to zeby zamowic u niego ten jakis smieszny przecinak zrobiony z zaostrzonej polowy nozyczek:evil_lol:.

wiecej zdjec prosze bo watek rewelacja:loveu:

no.. Grey wkurza swoja (nie)logika myslenia. Ignoruje pytania, mądrzy sie. Jednak dzis sie usmialam. Chyba juz wszyscy zagłębieni w "dyskusje" maja niezly ubaw i czekaja co napisze Grey ;) Bo na swoj sposob jest to oryginalne :lol:

lolka75 jak myslisz ile godzin zajęłoby odfilcowanie Twoich Samoyedów? :> 17 czy więcej? :diabloti:

Posted

[quote name='betty_labrador']no.. Grey wkurza swoja (nie)logika myslenia. Ignoruje pytania, mądrzy sie. Jednak dzis sie usmialam. Chyba juz wszyscy zagłębieni w "dyskusje" maja niezly ubaw i czekaja co napisze Grey ;) Bo na swoj sposob jest to oryginalne :lol:

lolka75 jak myslisz ile godzin zajęłoby odfilcowanie Twoich Samoyedów? :> 17 czy więcej? :diabloti:

hahaha:evil_lol:...u samojedow filcow jak mrowkow:evil_lol:
az by sie przecinak przegrzal:eviltong:

Posted

[quote name='lolka75']hahaha:evil_lol:...u samojedow filcow jak mrowkow:evil_lol:
az by sie przecinak przegrzal:eviltong:

dlatego zamów u Greya od razu z 10 sztuk :P i nie zapomnij o spratsie 76(!) łapy będa bez zastrzeżeń :loveu: a nie jakies badziewne szczotki stosujesz- nie hańb pracy prawdziwych Groomerow.

a ja stawiam na 20godzin min odfilcowywania Twoich zaniedbanych piesków.

Posted

olekg89 napisał(a):
Grey-a my z onomatopeją ciągle nie dowiedzieliśmy się od ciebie jak mamy pielęgnować nasze MIx Owczarka.

No właśnie, teraz nasze psy chodzą sfilcowane i biedne. Odpowiesz na nasze posty?

Posted

Śmiejcie się ,ja i tak mam rację .
Olekg89 dla owczarka odpowiednie mocne grzebienie + trymery Marsa ( o różnej gęstości ).
KW. wspominałaś o szczotkach , czyli tak technicznie nie za bardzo się rozwijasz .
Lolka75 dziwne , troll trolla nie poznał. ( a ten śmieszny przecinak ze 100 letnich nożyczek , a ostrzy się jak brzytwę).
Odnośnie przecinaka , tylko jednej osobie zaproponowałem , jest to ręczna robota i nie kupicie tego.
Czy wiecie jak się narzędzia tępią na włosach. Jak macie do czynienia z jednym psem , to nie potrzeba , ale jak dziesiątki to jest to niezbędne .

Posted

[quote name='Grey']Śmiejcie się ,ja i tak mam rację .
Olekg89 dla owczarka odpowiednie mocne grzebienie + trymery Marsa ( o różnej gęstości ).
KW. wspominałaś o szczotkach , czyli tak technicznie nie za bardzo się rozwijasz .
Lolka75 dziwne , troll trolla nie poznał. ( a ten śmieszny przecinak ze 100 letnich nożyczek , a ostrzy się jak brzytwę).
Odnośnie przecinaka , tylko jednej osobie zaproponowałem , jest to ręczna robota i nie kupicie tego.
Czy wiecie jak się narzędzia tępią na włosach. Jak macie do czynienia z jednym psem , to nie potrzeba , ale jak dziesiątki to jest to niezbędne .

Masz racje? To masz również z pewnościa założona firmę internetowa, przez którą to stronę kształcisz ludzi na profesjonalnych groomerów (?)

Powiem Ci Greyu ze nikt nie wie niczego do końca. Uczymy sie cale życie, 24godziny na dobę. Ja wiem np sporo o rasach psów i szkoleniu ich ale nie znaczy ze wszystko. Jestem otwarta na różne nowe techniki i sugestie szkolenia.

Jeszcze jedno pytanko:

POKAŻ NAM PROSZĘ ZDJĘCIE SWOJEGO PSA/ PSÓW.

dlaczego nie jest nam dane ich obejrzeć? Chociażby po to by podziwiać Twoja pracę no i psy.

Posted

Nie no co Ty, nie zawracaj sobie głowy w ogóle czytaniem moich śmiesznych postów. Nie ma sensu Panie Mądralo - w tym czasie możesz przecież poznęcać sie nad tylooooma psami!!!
Z mojej strony mam nadzieję to tyle względem Ciebie, bo nie zamierzam zniżać się do Twojego poziomu, bajkopisarzu.

Posted

Grey napisał(a):
( a ten śmieszny przecinak ze 100 letnich nożyczek , a ostrzy się jak brzytwę).

No to ta jedna osoba powinna sie czuć niebywale wyróżniona ..... no i masz rację, że sie go nie kupi, bo skad brać te 100-letnie nożyczki ... żeby z nich przecinak zrobic ....

Posted

Z pewną taką nieśmiałością wklejam swoje i liczę na wyrozumiałość :-) Dopiero się uczę :-)

Nie mam zdjęć "przed" ( za późno na to wpadłam), ale psina przyszła w charakterze zdredziałego mopa.
Nie jest to też efekt końcowy, bo "zdechła" mi bateria. Był jeszcze wyrównany bo na tych zdjęciach sterczy mu jeszcze tu i ówdzie :-)

Posted

[quote name='Grey']...Doginka składasz zamówienie na przecinak, dla mnie jest to jedno z najważniejszych narzędzi.
Przepraszam, to jest rozkaz czy pytanie:hmmmm:
[quote name='smallpati']...myślę że jeżeliby chciała zamówić to skorzystałaby z milina profesjonalnych sklepów internetowych, bądź miliona sklepów zoologicznych
I tu masz 100% rację;-)
[quote name='Grey']...Odnośnie przecinaka , tylko jednej osobie zaproponowałem , jest to ręczna robota i nie kupicie tego...
Czuję się wyróżniona:oops: Czym sobie na to zasłużyłam?:hmmmm:
[quote name='Agnieszka K.']No to ta jedna osoba powinna sie czuć niebywale wyróżniona....
:oops:Chyba się zapadnę pod ziemię, bo Grey chyba mnie tak wyróżnił:crazyeye:

Dobra, dawno nie pokazywałam mojej pracy, więc dziś sznupeczka MIGA:loveu:
Przed:

Po:

GREY, teraz Twoja kolej na wstawienie sznupka;-)

Posted

Doginka bardzo ładnie , wiesz ćwiczenie czyni mistrza .Ja tej falbany nie robię i wycinam pachwinę .Patrzę na te zdjęcia i żal Ciebie , bo tak druciaczki ,za rzadki grzebień , ja traciłbym dużo czasu , a spotykam się cały czas z dużymi sfilcowaniami . Przecież wiesz jak sznupki mogą być z kołtunami , a broda . Mogę w każdej chwili udowodnić moją rację , ale nie oto chodzi ,tylko żeby się jak najmniej męczyć , zwłaszcza nie powinna kobieta się męczyć .

Posted

[quote name='Grey']Doginka bardzo ładnie , wiesz ćwiczenie czyni mistrza .Ja tej falbany nie robię i wycinam pachwinę .Patrzę na te zdjęcia i żal Ciebie , bo tak druciaczki ,za rzadki grzebień , ja traciłbym dużo czasu , a spotykam się cały czas z dużymi sfilcowaniami . Przecież wiesz jak sznupki mogą być z kołtunami , a broda . Mogę w każdej chwili udowodnić moją rację , ale nie oto chodzi ,tylko żeby się jak najmniej męczyć , zwłaszcza nie powinna kobieta się męczyć .

a skąd wiesz Grey? Może Doginka lubi ciężka prace- wtedy lepiej sie jej śpi :razz:

Posted

olekg89 napisał(a):
A co ja mam czesać grzebieniem?

To co zostanie po odfilcowaniu. :cool3:

Grey napisał(a):
Doginka bardzo ładnie , wiesz ćwiczenie czyni mistrza .Ja tej falbany nie robię i wycinam pachwinę .Patrzę na te zdjęcia i żal Ciebie , bo tak druciaczki ,za rzadki grzebień , ja traciłbym dużo czasu , a spotykam się cały czas z dużymi sfilcowaniami . Przecież wiesz jak sznupki mogą być z kołtunami , a broda . Mogę w każdej chwili udowodnić moją rację , ale nie oto chodzi ,tylko żeby się jak najmniej męczyć , zwłaszcza nie powinna kobieta się męczyć .

Jak dla mnie to pies powinien się najmniej męczyć. Ale rozumiem, że 17-godzinne odfilcowywanie to szczyt marzeń wszystkich psów, które przychodzą do Ciebie. :cool3:

No i skoro już tak możesz udowodnić swoją rację w każdej chwili, to wstaw w końcu te foty psów zrobionych przez siebie, bo to co piszesz jak widać do nikogo nie przemawia! :cool3:

Posted

Grey napisał(a):

Grey, przestań wreszcie pieprzyć farmazony i pokaż psy zrobione przez Ciebie.

Dodam jeszcze, że ta suczka nie miała ani jednego kołtuna:roll: Grzebień z szerokimi zębami stosuje się do ułożenia firanek, właśnie po to, aby nie wyrywać włosa!!!
Poza tym piszesz, że nie zostawiasz falbany i wycinasz pachwinę - spójrz na wzorzec sznaucera i dopiero dyskutuj.

Posted

Grey, naprawdę myślisz, że w sierści o długości 3-4 cm pojawią się filce i kołtuny? kupiłam mojej suce grzebień jedynie do ogona bo tam ma jednak długie kłaczyska, ale zrozum, że nie każda rasa wymaga twojej "pielęgnacji" Równie dobrze mogłabym raz w tygodniu Rastę przejechać szmatą po tułowiu i też by było dobrze. Więc te wszystkie Marsy, Spratsy itp. dobrodziejstwa natury zatrzymaj dla siebie i dla groomerów (tak, specjalnie nie zaliczyłam cię do nich)

Posted

Grey napisał(a):

Zaglądam do tego wątku od dłuższego czasu i z przyjemnością oglądam efekty pracy wielu osób. Niestety od pewnego czasu wypowiedzi Grey'a, które na początku poprawiały mi humor zaczęły mnie denerwować.
Drogi Grey'u zastanów się co wypisujesz próbując wykreować się na eksperta groomingu. Twoja wiedza na temat przygotowania psów - w przypadku mojej rasy to chyba z przed 20 lat - jest naprawdę "imponująca" - Twoje "uniwersalne" narzędzia pracy pasujące do każdego rodzaju sierści tym bardziej. Uczymy się przez całe życie, więc radziłabym sięgnąć jednak do literatury, internetu, zasięgnąć wiedzy u hodowców - i na tej podstawie dopiero wydawać opinie na temat przygotowania psów przez osoby, które mają o tym większe pojęcie niż Ty. Lata mijają, wzorce się zmieniają, ale Ty chyba nadal tkwisz ze swoją wiedzą w ubiegłym wieku.
Zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz - jak możesz się chwalić tyloma sfilcowanymi psami, którymi się zajmujesz, skoro jednego biednego Bobtaila rozczesywałeś zaledwie 17 godzin - czyżby u Ciebie doba trwała dużo dłużej niż u normalnych groomerów:confused:?

Posted

Beza jak tak lubisz dużo pisać , to masz okazję zobaczyć bobka Czesię , zapraszam ( szczegóły na p.w.) Zobaczysz i wszystko będziesz wiedziała .Po co piszesz 17 godz. , trzeba się zastanowić , to są tylko 3 godz. na każde posiedzenie .

A Doginka uczy mnie wzorca sznaucera , śmiechu warte , myślałem ,że jesteś bardziej poważna.