Evelynkaa Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 http://www.miniupload.pl/data/public/525f58233d2a77b436133fd2f6e2f610.jpg :razz: Quote
Darianna Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 Ta sierść wygląda tragicznie. Ja bym już wolała zgolić to z kołtunami i poczekać aż odrośnie nowa, zdrowa sierść, niż takie siano... Quote
KW. Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 Oj przepraszam, czasami leniwa jestem ;) No, szczerze mówiąc nie wiem co powiedzieć. Pomijając całą resztę to chociaż włos na łapkach trzeba było na okrągło ciachnąć nożyczkami że już nie wspomnę o wyrównaniu całości. Przeczesany włos i tyle. Rozczesać zakołtunionego bobtaila czasami się da - tylko trzeba wiedzieć jak. W zależności w jakim stopniu jest on sfilcowany , czasmi nie ma wyjścia i pozostaje maszynka ale z tego co widziałam na tamtym zdjęciu to tragedii nie było wielkiej. ...Ale te 3h poświęcone na łapki - ja jeszcze dochodze do siebie ;D Quote
Cockermaniaczka Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 Zatkalo mnie:lol: no Grey-pelen szacun generalnie:megagrin::lol!: Quote
Agnieszka K. Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 KW. napisał(a):Oj przepraszam, czasami leniwa jestem ;) No, szczerze mówiąc nie wiem co powiedzieć. Pomijając całą resztę to chociaż włos na łapkach trzeba było na okrągło ciachnąć nożyczkami że już nie wspomnę o wyrównaniu całości. Przeczesany włos i tyle. Rozczesać zakołtunionego bobtaila czasami się da - tylko trzeba wiedzieć jak. W zależności w jakim stopniu jest on sfilcowany , czasmi nie ma wyjścia i pozostaje maszynka ale z tego co widziałam na tamtym zdjęciu to tragedii nie było wielkiej. ...Ale te 3h poświęcone na łapki - ja jeszcze dochodze do siebie ;D Eeee tam, KW nie znasz się ... ten grzebien Sprattsa jest niezbędny przy każdej rasie :p. Gray nic nie wyrównał, bo on tylko odfilcowuje :p, tak samo jak nie kąpie / odzywia włosa po rozczesaniu / odfilcowaniu, bo to powinien zrobic właściciel w domu :cool3:. A po tym co napisałąś, to aż czekam, jak Grey napisze Ci, że się na bobtailach i ich pielęgnacji wcaaale nie znasz i widziałaś je pewnie tylko na zdjęciu :diabloti::evil_lol::evil_lol: Quote
KW. Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 [quote name='"kate8828"']3bobtaile http://images49.fotosik.pl/202/629ac4d3eb9d1563med.jpg Mam dowód - mój to ten pierwszy od lewej ;) Co prawda to dopiero mój drugi bobtail (choć zapewne nieostatni) ale kilka innych w różnym stanie futra przez moje ręce (i szczotki) się przewineło więc myślę, ze mogę się jakimś dośwaidczeniem podzielić :P A jutro akurat będę z przyjacółką robić przed wystawą w Bratysławie generalne porządki w futerku mojego czterołapa więc jak nie zapomnę zrobić fotek to wstawię żeby pokazać jak może wyglądac bobtail 'przed' i 'po' ;) Quote
Grey Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 Ale Doginka ma fanów , tylko pozazdrościć. Tyle postów , ale nie wynika z nich wasze doświadczenie . Żadna z was nie potrafiła by odfilcować i wyczesać bobtajla po 5 mies. nie czesania . Darianna wiele postów ciekawie piszesz , ale ten ostatni , trzeba znać się i pisać, przecież maszynka nie ruszyła by tego . Cockermaniaczka , diabełków nie widać , coś konkretnego nie ma , a te uśmieszki takie cyniczne. KW. maszynka jest nie potrzebna , tylko dużo cierpliwości , a łapki u suczki pozostają po wyczesaniu naturalne , ( ale masz rację ) . Agnieszka K. a może chcesz zobaczyć , pozostało jeszcze kilka godzin do skończenia. Quote
Darianna Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 Chodziło mi generalnie o obcięcie na krótko. Z maszynką to był skrót myślowy. Na groomingu się nie znam, nie ukrywam tego. Quote
KW. Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 "Grey" napisał(a):KW. maszynka jest nie potrzebna , Oj, miałeś w rękach jednego bobtaila więc proszę takie uwagi zatrzymaj dla siebie - właśnie tym zdaniem przyznałeś że zapuszczonego boba na oczy nie widziałeś. I co jak co ale cierpliwości do czesania mi nie brak - od ponad 10 lat 'siedzę' w bobtailowym futrze. Jakoś mi się wierzyć nie chce by ten pies nie był czesany od 5 miesęcy - na pewno nie miał byś już co rozczesywać. Nie chcę Cię załamywać ale to była robota na 8h (oczywiście ze strzyżeniem i kąpielą) nooo max 10h ale nie więcej. I jeszcze maleńka dygresja: widzę że już nie pierwszy raz piszesz bobtaJl - ma być bobtail; nie przez J ale przez I :P I na koniec, troszeczkę pokory tylko wyszło by Ci za zdrowie. Nie bój się pytać i korzystać z dośwaidczenia innych to prowadzi tylko do rozwoju a więc do czegoś dobrego. :) Quote
Grey Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 KW. ja na forum podchodzę do każdej sprawy poważnie , nie wstawiam diabłów i u uśmieszków . Odnośnie pokory i cierpliwości to ja tym forum mam największą .Jak bym się załamywał to nie dotykałbym się do psa.Chyba wiesz , że przez miesiąc kto się nie dotknie do bobtaila ,to kilka godzin czesania .Ty może szybko , szczotką po wierzchu . Quote
Unbelievable Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 Grey napisał(a):Odnośnie pokory i cierpliwości to ja tym forum mam największą . te zdanie mówi wszystko o twojej pokorze i twoje ulubione diabełki, razem z uśmieszkami: :diabloti: ;) :evil_lol: ;) :diabloti: ;) :evil_lol: ;) Quote
NightQueen Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 Grey bardzo szybciutko mój post ominąłeś, a jestem niemalże pewna że go widziałeś, śmiem więc twierdzić (jako że nie odpisałeś a zawsze to robisz) że mam rację... Czyli amator jak mniemam :cool1: Quote
betty_labrador Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 [quote name='Grey']KW. ja na forum podchodzę do każdej sprawy poważnie , nie wstawiam diabłów i u uśmieszków . Odnośnie pokory i cierpliwości to ja tym forum mam największą .Jak bym się załamywał to nie dotykałbym się do psa.Chyba wiesz , że przez miesiąc kto się nie dotknie do bobtaila ,to kilka godzin czesania .Ty może szybko , szczotką po wierzchu . oh proszę PANA Grey , pan jest zbyt poważny. trochę diabełków by sie przydało- i to juz rozświetliłoby PANA poglądy na życie i na to co maja do powiedzenJa inni... Quote
betty_labrador Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 [quote name='smallpati']Grey bardzo szybciutko mój post ominąłeś, a jestem niemalże pewna że go widziałeś, śmiem więc twierdzić (jako że nie odpisałeś a zawsze to robisz) że mam rację... Czyli amator jak mniemam :cool1: wiesz pati- milczenie oznacza zgodę :diabloti: (a to wymaga poważnego podejścia do sprawy i P O K O R Y !! ) Quote
KW. Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 Grey, szczotką po wierzchu powiadasz? Przez moment miałam ochotę powstawiać tu fotki jak powinno to normalnie wyglądać ale chyba dochodze do wniosku że i tak nie miałoby to sensu. Chyba wiesz po prostu najlepiej jak pielęgnuje się bobtaila. Żal mi tylko tego psa... Quote
Agnieszka K. Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 Nie, nie szczotką absolutnie nie :oops:, Grey szczotek nie używa, bo szczotki są dobre tylko do butów i do dywanów :cool3:. Quote
Evelynkaa Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 KW. zachowaj swoją wiedzę dla siebie, nie ma sensu się z nią dzielić osobie która tego nie szanuje. Tym bardziej że tych psiaków tyle nie chodzi jeszcze po polsce, masz wyższość nad wszystkimi. A może kiedyś się skuszę na takiego olbrzyma to wtedy wykorzystam chętnie twoje umiejętności :D Quote
Darianna Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 A ja proszę KW. żeby wyjaśniła co i jak powinno sie robić. To nie wątek o Grey'u tylko o tym, jak powinien wyglądać prawidłowo ostrzyżony pies. Na razie ostatnio w kółko wałkujemy jak nie powinno się robić, więc może dla odmiany coś pozytywnego? No i zawsze jakaś odmiana po yorkach i sznupach, których tu jest najwięcej ;) KW. daj proszę jakieś zdjęcia przed i po i mniej więcej opisz jak i dlaczego zrobić? Ja jestem osobiście bardzo ciekawa, bo pielęgnacja i strzyżenie takiego kudłacza to dla mnie sprawa ekstremalna ;) Quote
Evelynkaa Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 A Westik dla odmiany może być :D oczywiście wytrymowany... Przypominam że groomerem nie jestem, robię tylko moją pociechę i moim zdaniem coraz lepiej mi idzie :D Quote
Impresja&Simarilion Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 ja bym popracowała nad głową. chyba trochę za dłubie są te włosy na kufie Quote
Evelynkaa Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 Właśnie poprawiłam je parę dni temu na krócej i powiem szczerze że po opadnięciu tapiru nie wygląda to dobrze...więc będę zostawiała tak jak jest na tym zdjęciu bo my niewystawowi, więc musi mieć ładną domową fryzurkę :) Poza tym jak skracam te włoski na kufie to one się wywijają w różne strony bo są na główce jeszcze miękkie ;/ Ale bardzo dziękuję za uwagę :D Quote
Aleksandrossa Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 Włoski na kufie faktycznie może ciut przydługie... Ale również groomerem nie jestem, ale jakaś taka nieproporcjonalna się ta główka wydaje :D A co myślicie o takiej fryzurze dla yorka: Quote
NightQueen Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 http://i40.tinypic.com/2im55jn.jpg :loveu: jak york to to nie wygląda, ale mi się podoba :loveu: Quote
NightQueen Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 Darianna napisał(a):York a la rosyjski toy? ;) raczej ma papilona stylizowane Quote
Recommended Posts