Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 8.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Miłe panie po co tyle emocji ,przypinajcie co tylko chcecie , róbcie kucyki , najważniejsze co wam się podoba , bo piesek nie powie.Dla mnie najważniejszy jest pies , a nie co mnie się podoba .
Cockermaniaczka nie denerwuj się ,bo to przeszkadza zostać groomerem .
Doginka stać Cię , żeby lepiej napisać .
Bura , czy tak Ci podoba się styl na "lwa" jest mało praktyczny.
PapryczkaChili ,chyba masz problemy ze skróceniem pysia .
Ilka21 nie ma żadnych obowiązkowych kokardek, jest to wydziwianie.
Cheritka ,jak zwykle konkretna, styl sportowy jest najlepszy,czy ten czarnulek kamienia za dużo nie ma, na zębach.
Asia ten twój rudek ,jaka smutna mina, przyczepiłaś spinki ,a czas przetrymowac, obrobić uszy i itd.

Posted

Cheritka, pudel wystawowy przygotowany super.

Grey, specjalnie dla Ciebie cytat ze wzorca Shih tzu:

Włos na głowie powinien być wiązany w kucyk.

Posted

Iza nie wierz we wszystko co piszą ,kieruj się swoim myśleniem i logiką , ja osobiście nigdy psu nie przypinałbym , bo to wbrew logice.

Posted

Cockermaniaczka napisał(a):
Asia no nie moge:lol::loveu:
Pięknie wygląda Gingeruszka:loveu:
Bu a z Negra to ja bym transwestytę zrobiła co najwyżej jak by miał spinki:evil_lol::eviltong:

Zrób mu kituszki na uszach. :lol:

Grey napisał(a):
Asia ten twój rudek ,jaka smutna mina, przyczepiłaś spinki ,a czas przetrymowac, obrobić uszy i itd.

Z tej spinki zadowolona nie była, bo była zaskoczona tym co ma na głowie, bo nie jest przyzwyczajona do takich ozdób. Ale spineczkę miała tylko do zdjęcia, więc zaraz jej humorek wrócił. :p
Gingerka już dawno przetrymowana, uszka wygolone, to zdjęcie jest sprzed roku. ;)

Posted

Grey napisał(a):
Iza nie wierz we wszystko co piszą ,kieruj się swoim myśleniem i logiką , ja osobiście nigdy psu nie przypinałbym , bo to wbrew logice.

buahhaha normalnie się uśmiałam, dzięki za poprawienie samopoczucia a tak na marginesie powiedz mi kiedy bedziesz wystawiał shih bez kucyka lub gdy ktoś za twoją namową to zrobi bo chciałabym być przy tym buahhah

Posted

przyłaczam się do prośby poprzedniczek:lol: Grey w Łodzi jest wystawa w niedzielę, może będzie tam jakiś piesek przygotowany przez Ciebie do wystawy:hmmmm: Chętnie popatrzę:roflt:

Posted

PATIszon dla czego piszesz o strzyżeniu ucha , co jest nie prawidłowe.
Doginka , czy masz doświadczenie w odfilcowaniu np. bobtajla , bo jak nie to masz okazję się nauczyć.

Posted

A mi sie uchole podobaja takie:loveu: Slicznie zrobiony:loveu:
Bez wydziwiania,jak na psa:loveu::eviltong:

O ja tez nie mam doswiadczenia w "odfilcowaniu kazdego psa" :diabloti:
Grey to kiedy nas Zaprosisz na pokaz:razz::cool3:

Posted

Grey napisał(a):
PATIszon dla czego piszesz o strzyżeniu ucha , co jest nie prawidłowe.
.

Bo to dotyczylo zdjecia pudla we fryzurze nieprawidlowej (czyli jak najbardziej prawidlowej, bo sportowej):niewiem:

Posted

Grey napisał(a):
PapryczkaChili ,chyba masz problemy ze skróceniem pysia .

Greyu przemiły, właśnie wcale nie mam ;) nie jestem groomerem, psów nie wystawiam, a na dobrą sprawę moim psicom obojętne jest w jakiej fryzurze i w jakich kokardkach wpadną w krzaki, pogonią się po piasku czy wykąpią w kałuży :diabloti: a uwierz mi, z manierami piesków kanapowych mają one mało wspólnego ;) :razz:
niemniej jednak po pierwsze i ostatniej, bo nieudanej, próbie obcięcia psiaka, sprawę zostawiam profesjonalistom i dlatego poprosiłam Ilonkę o pomoc :)

a z drugiej strony, jakby patrzeć przez definicję wydziwiania, to całe groomerstwo, wystawy i kąpiele w super środkach to jedno wielkie wydziwianie. psom to wcale nie jest potrzebne do bycia psem ;) choć to duże uproszczenie. ale jak patrzę ile pozytywnych emocji wzbudzają takie pieski z kokardkami, kucykami czy spinkami, to niech sobie one będą. zresztą, po naszych spacerach, gdy do domu wracają dwa ubłocone ale szczęśliwe mopy, to te spineczki są nie raz jedyną oznaką tego, że to jednak są psy rasy ozdobnej :diabloti::evil_lol:

Posted

Papryczkachili w 99 % masz rację , przy tej rasie potrzebna jest pomoc drugiej osoby. Jeżeli chcesz zostać " profesjonalistką " i może być lepszą od Ilonki służę pomocą .

Posted

Grey napisał(a):
Papryczkachili w 99 % masz rację , przy tej rasie potrzebna jest pomoc drugiej osoby. Jeżeli chcesz zostać " profesjonalistką " i może być lepszą od Ilonki służę pomocą .

heh mi do wiedzy Ilonki duużo brakuje ;) wiem, co źle robiłam - bo troszkę szłam na łatwiznę ;P chociaż nieświadomie po części, więc ja jednak nadal będę robić karierę zgodną z moim wykształceniem, a psiaki oddam w sprawdzone Ilonkowe ręce ;) ale podczytuję tutaj wszystkie rady i porady ;)
I wiesz, nawet nie tyle pomoc drugiej osoby, ale wiedza - nie da się wszystkiego dowiedzieć z forum, a też jest pełno tricków, o których nie wszyscy wiedzą ;)