Migori Posted April 25, 2010 Posted April 25, 2010 czmtsz napisał(a):Czy fotek nie widac? Ja je widze.. Co zlego w duzych fotkach gdzie widac dokladnie wszystko?? To złego że są nieregulaminowe. Ciebie regulamin sie nie tyczy? Zmniejsz, bo mod Ci je wywali i tyle bedzie. Quote
czmtsz Posted April 25, 2010 Posted April 25, 2010 :) To milo, ze w taki sposob zwracasz uwage. Zmniejsz zdjecia! I tyle. Oczywiscie, ze regulamin mnie dotyczy jak i kazdego innego uczestnika forum. Dzisiaj sie dopiero zarejestrowalam, w regulaminie przy rejestracji nie byo slowa o wielkosci zdjec a Regulamin na glownej stronie forum mi sie nie chce otworzyc. Nie wiem czy to chwilowe ale probowalam wiele razy. Oczywiscie przepraszam, jesli zachowalam sie nieregulaminowo. Jak tylko bede w stanie odczytac ten regulamin to zdjecia poprawie. A tak przy okazji nigdy nie mialam problemu z zamieszczaniem tej wielkosci zdjec na innych forach. Co wiecej byly zawsze lepiej odbierane niz uczestnikow ktorzy zmniejszali zdjecia i niewiele na nich bylo widac. Ten temat nazywa sie galeria wiec nie rozumiem. Nie wazne. Troche szacunku i zrozumienia. Uczestnicy tego forum to ludzie a nie psy, ktorym sie rozkazuje. (Sorry za offtopic) Quote
Grey Posted April 25, 2010 Posted April 25, 2010 Czmtsz ze zdjęciami to masz rację , a odnośnie strzyżenia , to jest nie wiele , tylko najważniejsze jest wyczesanie tego puchu i nogi obrobić na kocią łapkę . Quote
Impresja&Simarilion Posted April 25, 2010 Posted April 25, 2010 no ja bym zdecydowania krócej stopy zrobiła. czy to jest labradoodle? Quote
Asia & Ginger Posted April 25, 2010 Posted April 25, 2010 Śliczny psiak. :loveu: Też miałam o tych stópkach napisać, że przydałoby się skrócić kłaczki. ;) czmtsz napisał(a)::) To milo, ze w taki sposob zwracasz uwage. Zmniejsz zdjecia! I tyle. Oczywiscie, ze regulamin mnie dotyczy jak i kazdego innego uczestnika forum. Dzisiaj sie dopiero zarejestrowalam, w regulaminie przy rejestracji nie byo slowa o wielkosci zdjec a Regulamin na glownej stronie forum mi sie nie chce otworzyc. Nie wiem czy to chwilowe ale probowalam wiele razy. Oczywiscie przepraszam, jesli zachowalam sie nieregulaminowo. Jak tylko bede w stanie odczytac ten regulamin to zdjecia poprawie. A tak przy okazji nigdy nie mialam problemu z zamieszczaniem tej wielkosci zdjec na innych forach. Co wiecej byly zawsze lepiej odbierane niz uczestnikow ktorzy zmniejszali zdjecia i niewiele na nich bylo widac. Ten temat nazywa sie galeria wiec nie rozumiem. Nie wazne. Troche szacunku i zrozumienia. Uczestnicy tego forum to ludzie a nie psy, ktorym sie rozkazuje. (Sorry za offtopic) Co do zdjęć, to mogą mieć max. 640 x 640 pikseli i w jednym poście moze być max. 5 zdjęć. ;) Ograniczona wielkość zdjęć wynika stąd, że nie każdy ma szybki internet i taka strona załadowana fotkami, może się bardzo długo otwierać. ;) Quote
czmtsz Posted April 25, 2010 Posted April 25, 2010 Jak zostalam poinstruowana tak zrobilam. Na photobucked zmienilam rozmiar zdjec na 640 pikseli max. Edytowalam tez post by wstawic nowe tagi i nic sie nie zmienilo wizualnie. Teraz to juz nie wiem co mam zrobic bo zdjecia nie maja wiecej niz 640 pikseli dlugosci ani szerokosci. Co to Rooney to jest ona 4tym pokoleniem labradoodle. Jest moim drugim oczkiem w glowie. Ona ma tylko 4,5 miesiaca i to bylo przeze mnie wykonane pierwsze ciecie. Dziekuje bardzo za uwagi. Faktycznie nozek nie obcielam zbyt wiele, staralam sie ja ciac na ta sama dlugosc wszedzie. Postaram sie to poprawic przy nastepnym strzyzeniu. Uwazacie ze nie wystarczajaco krotko ja strzyge? Wszelkie rady mile widziane. A i co do tego puchu-ona po czesaniu kiedy jeszcze miala dlugie wloski na szczotce zostawiala 1 czy 2 takie cieniutkie. Po obcieciu juz nic nie zostaje i nie wiem czy jeszcze przed nami zmiania szczeniecej siersci na to dorosla... Quote
Impresja&Simarilion Posted April 25, 2010 Posted April 25, 2010 tak z ciekawości , masz ją z tej jedynej polskiej hodowli, czy przywiozłaś sobie z zagranicy? Quote
czmtsz Posted April 25, 2010 Posted April 25, 2010 :) To bedzie maly offtopic. Rooney nie jest australijskim labradoodle-a o ta hodowle zapewnie Tobie chodzi. Mieszkam w Anglii i jak juz pisalam Rooney jest 4tym pokoleniem labradoodle (co oznacza ze 4 pokolenia wstecz byla ta pierwsza krzyzowka labradora i pudla. Nie ma ona rodowodu ale mam jej metryke na 5 pokolen wstecz. Rodzice przed dopuszczeniem zawsze szczegolowo badani i z doskonalymi wynikami tylko rozmnazani. Wszystkie psiaki pochodza tez od rodowodowych przodkow. Wiem, ze wielu tego nie popiera ale dla mnie wazne bylo to, ze znalazlam "rase" dla mnie idealna pod kazdym wzgledem :) Pozdrawiam. Quote
Ilka21 Posted April 26, 2010 Posted April 26, 2010 A o to shih naszej forumowej koleżanki robiona przeze mnie. Fotki słabej jakości ale są, robiła właścicielka telefonem. Mimi po rozczesaniu Po strzyzeniu Quote
Grey Posted April 26, 2010 Posted April 26, 2010 Bardzo ładnie , zostały długie włosy , tylko po co spinka na głowie , to nie jest laleczka. Quote
Asia & Ginger Posted April 26, 2010 Posted April 26, 2010 Grey napisał(a):Bardzo ładnie , zostały długie włosy , tylko po co spinka na głowie , to nie jest laleczka. Zapewne właścicielka suni tak sobie życzyła. ;) Quote
Ilka21 Posted April 26, 2010 Posted April 26, 2010 A tak jak już nie wiesz i pytasz to musi mieć czymś tam spięte by nierówny włos sobie nei wyszedł i nie przykleił się do oczek...więc mozesz mi powiedzieć co za różnica miedzy gumką a spinką jak psu ona nie przeszkadza? bo ja różnicy nie widzę a wygląda pięknie jak laleczka. No ale może spinka typu "żabka" by takiej sensacji nie wzbudzała gdyby zamiast niej była kokardka, która wystawowo musi się tam znaleźć plus tapir.. Quote
Cockermaniaczka Posted April 26, 2010 Posted April 26, 2010 Grey ciągle innych pouczasz,może w końcu coś pokażesz swojego? Mi sie ze spineczka podoba, fryzurka tez urocza:loveu: Quote
Doginka Posted April 27, 2010 Posted April 27, 2010 Bardzo ładnie zrobiony Shih:lol: A Grey dalej wszystkich poucza, szkoda tylko, że sam nic a nic nie umie:roflt: A często rady jakie daje innym są wręcz nie do przyjęcia:roll: Quote
Grey Posted April 27, 2010 Posted April 27, 2010 Miłe panie , co się stało , nie ma diabełków ! Ja nikogo nie pouczam , a jeżeli chodzi o spinki i gumki, to włosy skraca się degażówką . Zrobić główkę szitce nie jest łatwo.Na razie to ja nie mam czasu bawić się fotki. Cockermaniaczka jak zwykle , jak podoba Ci się spinka to sobie przypnij . Quote
Cockermaniaczka Posted April 27, 2010 Posted April 27, 2010 :evil_lol: masz diabelka:eviltong: Czlowieku jesli nie umiesz robic psow i nie chcesz udowodnic ze cos umiesz to po co sie udzielasz?Z tego co wiem shih nie jest Twoj wiec moze nosic co chce a mi sie to moze np podobac:evil_lol::eviltong: A jak bede chciala to nawet spanielowi przypne spinke i nic ci do tego drogi "groomerze":evil_lol: Quote
Doginka Posted April 27, 2010 Posted April 27, 2010 Grey napisał(a):Miłe panie , co się stało , nie ma diabełków ! Ja nikogo nie pouczam , a jeżeli chodzi o spinki i gumki, to włosy skraca się degażówką . Zrobić główkę szitce nie jest łatwo.Na razie to ja nie mam czasu bawić się fotki. Cockermaniaczka jak zwykle , jak podoba Ci się spinka to sobie przypnij . WIELKI GROOMERZE nie wiesz, że niektórym psom w niektórych miejscach zostawia się długi włos, np. na głowie:hmmmm: I przypina się spinki, zakłada gumki itp.:hmmmm: Quote
Bura Posted April 27, 2010 Posted April 27, 2010 A co Wy tam wiecie, skoro Grey uważa fryzurę FCI wystawową pudla "na lwa" za głupią i po co to komu, to o czym Wy chcecie z nim dyskutować :razz: Taki z niego groomer jak z koziej d... trąba!! Quote
PapryczkaChili Posted April 27, 2010 Posted April 27, 2010 [quote name='Grey']Bardzo ładnie , zostały długie włosy , tylko po co spinka na głowie , to nie jest laleczka. jak to nie laleczka :cool3: wystarczy spojrzeć w tą mordkę - 100% laleczki w laleczce :loveu: niestety jestem tym typem właścicieli, który ubiera psiaki jak jest taka potrzeba i który zakłada przeróżne spineczki i robi warkoczyki na głowie :) psy nie narzekają, a miło na nie popatrzeć ;) co wcale nie przeszkadza, żeby nadal były poprostu psami ;) w kolejce czeka jeszcze jedna moja panna :) nie mogę się doczekać, kiedy i z nią się uporamy :) mimo, ze jestem zwolenniczką długich włosów (w końcu to psy długowłose) i bardzo się bałam cięcia i zdecydowałam się raczej z konieczności, to jestem totalnie zadowolona :) efekt mnie całkowicie oczarował i już dziękowałam Ilonce, ale publicznie chętnie zrobię to jeszcze kilka razy :) wiem też, co robiłam źle, więc mam nadzieję, więcej już takich groomerskich tortur moje psiaki nie będą przechodzić... Mimi dostanie ogromną kość za te godziny stania i tylko 2 kłapnięcia zębami ;) Quote
Ilka21 Posted April 27, 2010 Posted April 27, 2010 Ja się bardzo cieszę, ze właścicielka zadowolona i Mimi chyba też. Grey a dlaczego mam skracac włos na głowie skoro długi się pięknie komponuje? I jeszcze jedno bo nie rozumiem ty jesteś za robieniem każdego psa wystawowo więc powinieneś sie wrecz cieszyć że sunia została z kucykiem bo przypominam jeszcze raz shih wiąże się kucyki z obowiązkową kokardka jak kilku innym rasom więc nie wiem totalnie o co ci chodzi...no ale chyba cięzko przyznać że ktoś coś zrobił dobrze i ładnie w 100% tylko trzeba się czegokolwiek czepnąć i jak ci lepiej na duchu jak tak sie poczepiasz to mi to nie przeszkadza i się czepiaj do woli.. Quote
Cheritka Posted April 27, 2010 Posted April 27, 2010 To może ja cos wstawie, bo dawno mnie tu nie było ;) to jest pudel wystawowy Quote
Asia & Ginger Posted April 27, 2010 Posted April 27, 2010 Grey napisał(a):Miłe panie , co się stało , nie ma diabełków ! Ja nikogo nie pouczam , a jeżeli chodzi o spinki i gumki, to włosy skraca się degażówką . Zrobić główkę szitce nie jest łatwo.Na razie to ja nie mam czasu bawić się fotki. Cockermaniaczka jak zwykle , jak podoba Ci się spinka to sobie przypnij . Ale masz czas ciągle siedzieć na forum i pouczać, krytykować, to i na fotki czas się znajdzie. Czekamy! :cool3: Cockermaniaczka napisał(a)::evil_lol: masz diabelka:eviltong: Czlowieku jesli nie umiesz robic psow i nie chcesz udowodnic ze cos umiesz to po co sie udzielasz?Z tego co wiem shih nie jest Twoj wiec moze nosic co chce a mi sie to moze np podobac:evil_lol::eviltong: A jak bede chciala to nawet spanielowi przypne spinke i nic ci do tego drogi "groomerze":evil_lol: Cockermaniaczka mówisz i masz! :diabloti: :diabloti: :diabloti: Quote
PapryczkaChili Posted April 27, 2010 Posted April 27, 2010 Ilka21 napisał(a):Ja się bardzo cieszę, ze właścicielka zadowolona i Mimi chyba też. Grey a dlaczego mam skracac włos na głowie skoro długi się pięknie komponuje? I jeszcze jedno bo nie rozumiem ty jesteś za robieniem każdego psa wystawowo więc powinieneś sie wrecz cieszyć że sunia została z kucykiem bo przypominam jeszcze raz shih wiąże się kucyki z obowiązkową kokardka jak kilku innym rasom więc nie wiem totalnie o co ci chodzi...no ale chyba cięzko przyznać że ktoś coś zrobił dobrze i ładnie w 100% tylko trzeba się czegokolwiek czepnąć i jak ci lepiej na duchu jak tak sie poczepiasz to mi to nie przeszkadza i się czepiaj do woli.. ja bym nie dała obciąc tej grzywki ;) to kwestia gustu, ale mi osobiście bardzo podobają się długie włosy na mordce, można z nich robić gąsiennice ;) i kucyki i cotylkosięchce ;) ps. przepiękna spanielka ;) Quote
Iza. Posted April 27, 2010 Posted April 27, 2010 Grey napisał(a):Bardzo ładnie , zostały długie włosy , tylko po co spinka na głowie , to nie jest laleczka. hahahaha to w takim razie mój pies to też laleczka. Powinnam mu włosy wydegażować tak ? ciekawe tylko co by mi później sedzia na wystawie powiedział. haha Ilona, suczka ostrzyżona super! Quote
Recommended Posts