Aleksandrossa Posted August 5, 2009 Posted August 5, 2009 Głowę wcześniej sama podcinałam i niewiele dało sie z nią zrobić... Pani powiedziała, że teraz krótko ale za tydzień będzie inaczej wyglądała jak włoski trochę odrosną. Quote
Mudik Posted August 5, 2009 Posted August 5, 2009 Ato teraz rozumiem, sama czasem byłam mocno wkurzona jak przychodził york, podcinany wcześniej przez właściciela, bardzo trudno potem coś sensownego zrobić, odrośnie to sama nie tnij, będzie lepiej wyglądać i ułatwisz pracę fryzjerowi i szczerze nie polecam tak krótko na grzbieciku, sunia ma delikatny jedwabisty włos i jest drobna , lepiej by wyglądała obcięta tzw "5" czyli na kilka cm, jak zrzucę fotki z mojego aparatu to wstawię tak zrobionego york,żeby było jasne o co mi chodzi. Quote
Ula_czarnuszka Posted August 5, 2009 Posted August 5, 2009 [quote name='Aleksandrossa']Fryzjer (zarówno hodowca i sędzia kynologiczny, www.arisland.pl) A aż tak źle? Na większości fotek dziwnie wyszła... Mi też się bardziej "przed' podoba :razz: Miała na grzbiecie taki piękny, jedwabisty włos. Quote
Aleksandrossa Posted August 5, 2009 Posted August 5, 2009 Mała miała rzadką sierść, może też dlatego jest tak obstrzyżona... Quote
Mudik Posted August 5, 2009 Posted August 5, 2009 Własnie dlatego nie powinno się tak mocno ścinać, fryzura ma podkreślić urodę. Quote
Grey Posted August 5, 2009 Posted August 5, 2009 Jeżeli pies ma rzadki włos, to strzyże się na odpowiednią długość z włosem. Quote
Aleksandrossa Posted August 5, 2009 Posted August 5, 2009 Pani strzygła pod włos... Byłam u niej pierwszy raz, pierwszy raz na krótko ścinaliśmy i nie wiedziałam jak się strzyże itp. Pokazałam tylko zdjecie i pomyślałam że pani sie zna to dobrze ją ostrzyże... No ale strzygła niecałe 40 min (wcześniej u innego tylko trochę włoski podcinaliśmy i trwało to 3h :roll:) Quote
Mudik Posted August 5, 2009 Posted August 5, 2009 Czyli ją po prostu zgoliła i to pod włos... bez komentarza:shake: Quote
Kisses Posted August 5, 2009 Posted August 5, 2009 No nieźle... Ładniej przed wyglądała. Teraz czekać, aż odrośnie... Quote
zaba14 Posted August 6, 2009 Posted August 6, 2009 Kisses napisał(a):No nieźle... Ładniej przed wyglądała. Teraz czekać, aż odrośnie... na całe szczęście włosy to nie zęby, odrosną :) ale rzeczywiscie ładniej piesek wygladał przed wizyta :) Quote
Aleksandrossa Posted August 6, 2009 Posted August 6, 2009 Mi osobiście bardziej podoba się po :) Ale każdy ma swoje zdanie :) Quote
Balbina. Posted August 7, 2009 Posted August 7, 2009 Mój jest podobnie zgolony tylko , że on czarny jest to inaczej wygląda:lol: Quote
adriana87 Posted August 7, 2009 Posted August 7, 2009 Co do Dianki to szczerze mówiąc tragedia. I nie tylko ze względu na wygląd, ale na fakt, że mamy środek lata i grozi jej teraz poparzenie. Zdecydowanie lepiej przed. Co do dyskusji , czy była golona pod, czy z włosem, zostawiła bym ją w spokoju, bo skoro osoba, która nie wie jak chce, żeby jej pies był zrobiony i czy grozi takie ścięcie była odopwiednią, aby skrócić przebieg wizyty wraz z szczegółami. A lekkie podcięcie tak malutkiego psa trwające 3h to istna tortura... Quote
SzOlka Posted August 7, 2009 Posted August 7, 2009 w sumie to jestem podczytywaczka tego forum, ale temat strzyzenia pieska Aleksandrossy nie wiem dlaczego "zmusil" mnie do napisania, podoba sie jej sunia po strzyzeniu i jest ok jak mowi przyslowie "jeden lubi ogorki, drugi ogronika corki" ja osobiscie nie lubie cietych yorkow. shit-tzu, cocerow i innych pieskow(ras) po cholercie kupuje sie psa wymagajacego pielegnacji(czesania!!!!)przede wszystkim, jak sie chce psa wymagajacego minimum wysilku i miniautrowego to jamnika, czy tzw ratlerka(pinczera miniatrowego) ale po to sie produkuje, jak i tak nastepny ktos kupi yorka, shit-tzu czy inne zaroslciachy bo takie faje kuleczki nie wiedzac,ze trzeba czesac, czesac czesac, wtedy beda fajne,ladne ,no i moze podobne, do tego wymazonego psa ps.sama tez mam pelno yorkow do strzyzenia, ale :shake: tak, nie podoba mi sie te:shake:z Quote
Elitesse Posted August 8, 2009 Posted August 8, 2009 u mnie 99 % klientow to ludzie z yorkami - widac jakas moda nastala i jedni wola psy ogolone najkrocej jak sie tylko da inni wola troche dluzej, jedni nie chca wogole wlosa na brzuchu inni natomiast dlugie firanki w zeszlym tygodniu byl piesek ze slicznym kucykiem ale jego pani kazala go obciac bo wszyscy mysla ze to dziewczynka :roll: wiec ja sie dostosowuje do wymagan klientow - w koncu najwazniejsze coby im sie wlasny pies podobal osobiscie uwazam jak poprzedniczna - po jaka cholere kupowac psa z dlugim wlosem jak go sie potem opitala ile wlezie ? :roll: czy nie lepiej nabyc np chihuahua ? bo nie uwierze w to ze yorki maja jakies super cudowne cechy charakteru :diabloti: Quote
Unbelievable Posted August 8, 2009 Posted August 8, 2009 Elitesse napisał(a): osobiscie uwazam jak poprzedniczna - po jaka cholere kupowac psa z dlugim wlosem jak go sie potem opitala ile wlezie ? :roll: czy nie lepiej nabyc np chihuahua ? bo nie uwierze w to ze yorki maja jakies super cudowne cechy charakteru :diabloti: yorki są przede wszystkim tanie i dostępne, za chihuahua trzeba zapłacić... Quote
Ula_czarnuszka Posted August 8, 2009 Posted August 8, 2009 Unbelievable napisał(a):yorki są przede wszystkim tanie i dostępne, za chihuahua trzeba zapłacić... Tiaaaaa, to wiele wyjaśnia :diabloti: Quote
Balbina. Posted August 8, 2009 Posted August 8, 2009 Unbelievable napisał(a):yorki są przede wszystkim tanie i dostępne, za chihuahua trzeba zapłacić... Mi się chihuahua nie podobają,a yorki nie są wcale takie tanie:diabloti: Quote
zerduszko Posted August 8, 2009 Posted August 8, 2009 [quote name='SzOlka']ja osobiscie nie lubie cietych yorkow. shit-tzu, cocerow i innych pieskow(ras) po cholercie kupuje sie psa wymagajacego pielegnacji(czesania!!!!)przede wszystkim, jak sie chce psa wymagajacego minimum wysilku i miniautrowego to jamnika, czy tzw ratlerka(pinczera miniatrowego) Oba te psy wymagają dużo wysiłku... w sprzątaniu kudłów z całego domu i garderoby. A taki cięty niesypiący się pies to ideał :razz: Ja osobiscie rżnę mojego oprócz brody b. krótko, zersztą i tak kundel, a mi się podoba w różnych fantazyjnych fryzurach :evil_lol: Czasem idziemy do fryzjera i wyglada jak głoopek :shake: ale trza. To, że kto ustalił jakiś wzorzec, nie znaczy, że wszyscy mają bez namysłu tak psy ciąć itd. Quote
Aleksandrossa Posted August 8, 2009 Posted August 8, 2009 Tu lepiej widać jej fryzurkę (mi sie podoba) Quote
zaba14 Posted August 8, 2009 Posted August 8, 2009 Unbelievable napisał(a):yorki są przede wszystkim tanie i dostępne, za chihuahua trzeba zapłacić... jesli 900 zł za kundla to mało to podziwiam :D wiele ludzie placi taka kase za psa bez papierow a jakby dobrze poszukali to i za 1200 zł znajda :) a tak swoja droga, w PL Chi rzeczywiscie są dość drogie, nie wiedzialam jeszcze standardowej ceny 1500 zł (bo tak mniej wiecej trzeba dac za psiaka) a tu gdzie mieszkam Chi. wcale nie sa tak drogie... płaci się za nie tyle samo jak za kazda inna rase :) u nas np. Chi. wcale nie widac na ulicach, a tu znow jest ich dość sporo :) poza tym co do charaktery yorka to mozna by sie kłócić, jesli owy osobnik nie jest bojazliwy to jest fantastycznym kompanem :) mały terrier, grunt aby nie traktowac go jak zabawkę, i rzeczywiscie nie kazdemu musza podobac sie wielkie oczy u Chihuahua ;) za to york jest sympatycznym psiaczkiem z wyglądu ;) Quote
Cockermaniaczka Posted August 8, 2009 Posted August 8, 2009 Moj urwis:loveu: Firanka na krotko bo latem wygodniej,nogi malo co ruszone bo ma klaka tyle co nic:cool1: Uszy dzisiaj poprawione maszynka:p Lapki jeszcze do poprawy i leb do skubania:p Jutro cykne aktualna fote Quote
zerduszko Posted August 8, 2009 Posted August 8, 2009 zaba14 napisał(a):jesli 900 zł za kundla to mało to podziwiam :D wiele ludzie placi taka kase za psa bez papierow a jakby dobrze poszukali to i za 1200 zł znajda :)Jurczka za 200 zł kupisz bez problemu. A i widziałam "promocja, ostatni z miotu, jedyne 150". Quote
SzOlka Posted August 8, 2009 Posted August 8, 2009 zerduszko napisał(a):Oba te psy wymagają dużo wysiłku... w sprzątaniu kudłów z całego domu i garderoby. A taki cięty niesypiący się pies to ideal. hmmmmmmmmmmm i akurat tu sie mylisz, ciety niesypiacy pies??? to nie ideal, bo kazdy pies wymaga pielegnacji,ciety dlugowlosy w koncu zacznie nieczesany ten wlos gubic, jak sie juz ktos decyduje na dlugowlosego psa to musi wiedziec, ze samo sciecie nie wystarcza, a kazdy inny krotkowlosy pies tez wymaga pielegnacji, a najbardziej smiesza mnie opinie, ze ktos ma jamnika czy dobermana i nie musi z nim nic robic, bo ma krotka siersc:razz:hehehe ta dopiero sie sypie i kudlow pelno:mad: Quote
Recommended Posts