Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 8.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[quote name='Mudik']To czekamy na fotke, a i mam pytanie czy w Elblągu jest jeden psi fryzjer???

Bo mam znajomą ze Sztutowa i ona właśnie w Elblągu strzyże swojego yorka.

jest kilku ,osobiscie strzyglam psa u 3 (a wiem jeszcze o 2) ale pewnie o kilku tez niewiem ;)

zdjecie

to wykly kundelek niepodobny do zadnej rasy , tu wyszla jakby byla gruba a nie jest , ta siersc tak robi ze sie tak wydaje :diabloti:
na tylku ,na ogonie i karku ma bardzo dlugie wlosy z 3 razy jak nie wiecej dluzsze niz wszedzie indziej, na lapach i pysku ma krotka siersc calkiem
niewiem czy to widac na zdjeciu ale ona ma kedziorki ....:razz:

czy moge ja obciac calkiem na krotko ? powinna odrosnac w tej samej dlugosci chyba...niewiem co robic

moja mama juz jej ogon przyciela...zepsula oczywiscie no ale coz..

Posted

*hania napisał(a):
Jak dla mnie to ona nie jest do strzyżenia.
Prędzej do wyczesania nadmiaru podszerstka i korekty sterczących kłaków > trochę jak u berneńczyka.

:placz: ona nie daje sie czesac , a jak widzi nozyczki to juz jest w drugim pokoju ...chcialam isc na latwizne i poprostu ja na krotko sciac maszynka...dobra fryzjerka by sobie poradzila chyba :diabloti:

myslalam ze wtedy odrosnie rowna siersc , i nie bedzie tyle kedziorkow...:roll:
zobacze jeszcze moze jakos dam rade z tymi nozyczkami ;)

Posted

smallpati napisał(a):
:crazyeye::crazyeye:
ta baba powinna się leczyć :angryy::angryy: robi z psa idiotę, ale przyznam mimo wszystko że ładne cięcia są, takie dokładne

Mi się stamtąd podobało ścięcie "na wielbłąda" :loveu:

Posted

no raczej zmywalna :evil_lol: chociaż znam przypadki gdzie np. cockerowi złotemu rozjaśniaczem dla ludzi grzywkę potraktowali :angryy:

Dla mnie to głupota robić z psa innego zwierzaka, nawet jak to na pokaz, jak chcieli mieć wielbłąda to mogli sobie go kupić :evil_lol:

Posted

Wielbłada kupić :evil_lol::evil_lol:????
Głupota nie głupota, ale przeciez pudle sa strzyzone, wiec co to za róznica czy ma fryzure pudlowa czy na innego zwierzaka :evil_lol:, czy zamiast lakieru jest farba w spray'u.

To konkurs, pokazujący na pewno umiejetnosci groomera.

Posted

a czemu nie, skoro lubią wielbłądy :evil_lol: gorzej by miała kopić żółwia ninja :eviltong:

hmm dla mnie nie mają sensu takie pokazy, pokazy fryzur oczywiście są fajne, ale jeżeli fryzury są "normalne", według wzorców, wtedy pokaz ma sens, a taka "sztuka" mi się nie podoba

Posted

Niestety młoda nie dość, że nie cierpi czesania to jeszcze ma sierść troszkę inną niż pudle - nie będzie dało się jej tak fajnie obciąć :placz:... Pomijam już, że brązowa farba na niej będzie niewidoczna :evil_lol:

Posted

Mi się podoba, tylko uszyska :roll:... Mogłyby być bardziej puchate :loveu:... I ogonek to samo - też bardziej puchaty :cool3:.
A pomysł zafarbowania "końcówek" na różowo rewelacyjnie wyszedł ;)

Posted

Super, pieęknie, a ogonek chyba właśnie tak jest Agnieszko, tylko zasłonięty ręka która go trzyma, albo mi sie wydaje, poczekajmy na odpowiedź autorki.
Gratulacje!

Posted

To ja dam dam dwa szorstkie.
foxica, już jakiś czas nie była trymowana, tylko cięta, więc sporo waty zeskubałam i nie wyglada jeszcze jak powinna, ale zaczął wychodzić ładny kolor, zamiast tego rozmytego.

główka

cała

Jamniol emeryt, też tylko w młodości trymowany, bo stary to nie musi, przekonałam do trymowania

sylwetka

i główka

brwi mu sie wywijają do góry :evil_lol::evil_lol: